emmaterese

- en dagboksblogg -

... en förfrågan på facebook också.

Publicerad 2011-02-28 16:42:35 i Allmänt

Proppen lossnade! Och inte gjorde det speciellt ont heller - skönt! Ska fortsätta med dropparna i några dagar så att den sista rödheten och svulllnaden lägger sig. Bra.

Men så smidigt som det gick för mig, så osmidigt gick det för maken. Han fick träffa en läkare som klämde och hade sig med foten, vilket enligt maken gjorde rejält jädrans ont, han fick lämna blodprov för att utesluta allvarligare infektioner, läkaren skrev ut inflammtionsdämpande och sedan skickades han vidare till sjukhuset och röntgen för att utesluta fraktur. Jag följde givetvis med och efter 1,5 timme på röntgen fick vi svaret att vi var tvungna att gå ner till akuten. Då hann vi tänka en massa saker, som att det var en fraktur, eller en allvarlig infektion.

Väl nere på akuten fick vi träffa en ortoped rätt snabbt som konstaterade att maken har vätska i foten. Han ville också att maken skulle lämna blodprov och han sa att han skulle skriva ut inflammationsdämpande tabletter. Hmm, sa maken, det har de redan gjort på vårdcentralen. Läkaren såg besvärad ut och mumlade något om dålig kommunikation. Sen fick vi gå.

Den sista vändan till akuten kändes rätt onödig och tidskrävande med tanke på att den berodde på just dålig kommunikation. Dock känns det också skönt att en ortopedspecialist har kollat på foten. Nu får vi hoppas att tabletterna hjälper så att han blir bra snart. Oj, lång historia.

Nu får ni hjälpa mig med en sak. Det är en reklam på tv där ett glas mjölk och en chokladkaka går på speeddating, ni har säkert sett den. Chokladen frågar mjölken: Är du livsnjutare eller anspråkslös?. Är inte detta ganska liknande karaktärsdrag? Kan inte någon av er smarta människor vara så snäll och förklara skillnaden för mig? Jag slänger ut...


Hörs

Kommentarer

Postat av: Marie

Publicerad 2011-02-28 18:58:08

Hoppas att ni båda blir bättre snart!

Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela