emmaterese

- en dagboksblogg -

Ursäkta frånvaron...

Publicerad 2008-01-31 21:24:49 i Allmänt

... men jag mår inte så bra för tillfället. Min magkatarr har satt igång igen och i onsdags var jag hos läkaren och fick en hel massa mediciner för både det ena och andra. Sen, som grädde på moset, har jag idag fått feber. Men - inte sådär mycket feber så att man bara ligger och fryser under tredubbla täcken utan sådär lite fisigt med feber så att du mest känner dig hängig och så att du inte orkar göra något men du blir ändå uttråkad av att inte göra något. Inte för att jag hellre hade legat däckad under tredubbla duntäcken, men då koncentrerar man ju sig mest på att överleva och man blir i alla fall inte uttråkad. Ehem... nåja, det har faktiskt varit skönt för min magkatarr att få vara hemma idag och bara ligga och dega i sängen.

Efter lite ändring av planerna ska jag  hämta honom på stationen om exakt 23 minuter. Wiiiih!

Hörs

15.57...

Publicerad 2008-01-27 16:04:48 i Allmänt

.. söndag eftermiddag och han har precis åkt. Som vanligt känner jag mig som världens mest ensamma blandat med känslan av att vara världens lyckligaste.. Han är så underbar.. I lördags hade vi besök av hans mamma, G, och mammans kille R. Vi åt middag och satt och pratade till långt in på kvällen och vi hade det väldigt trevligt allihop. Jag tycker att det känns bra att mina föräldrar har träffat hans mamma och det känns ännu bättre att de kom bra överens, sådant är väldigt viktigt.

Annars har helgen bestått av väldigt mycket mys och väldigt mycket filmtittande. På fredag kommer Sofie hit och vi ska givetvis träffas då men på lördag åker jag ner till honom. Då ska vi bowla och mysmysmysmysa. Det är väldigt roligt att Sofie kommer hem, det känns som att vi har väldigt mycket att berätta för varandra. Jag är så nyfiken på hennes "nya" liv i huvudstaden och jag längtar efter att berätta för henne om hur jag har det. Hon är så bra, Sofie..


Imorgon är det jobb som vanligt - skoj!

Nu ska jag se på film med min mamma, trevligt det också..

Hörs

reklamblogg

Publicerad 2008-01-25 21:17:35 i Allmänt

Passar på att blogga lite i en av de otaliga reklampauserna i Let's dance. Japp, jag kollar på denna Svenssonunderhållning och tycker faktiskt att det är skojigt...

Jag var på ett obligatoriskt informationsmöte på arbetsförmedlingen idag och blev totalt idiotförklarad. De som arbetar på af måste tro att alla arbetssökande är totala idioter ; "Det här är en hemsida, en hemsida kan ni besöka på internet..." No shit..

Han är här nu, kom igår och nu är det mys för hela slanten. Det är så härligt...

Hörs

Tonårsångest och längtan

Publicerad 2008-01-23 17:19:14 i Allmänt

Då har man varit högstadielärare för en förmiddag. Det var i ärlighetens namn inte så innehållsrikt men det är en rolig erfarenhet att ha. Den första klassen gjorde bara ett prov och den andra klassen jobbade med ett arbetsområde där det krävdes lite mer av mig som lärare. De frågade mig om en massa spännande saker om meridianer, tidszoner, parallellcirklar, vulkaner och annat som jag inte kunde svara på och tillslut frågade en kille mig: "Alltså, har du någon utbildning om det här över huvudtaget?!" Hehe, det har jag ju inte heller och när jag svarade det så verkade han trots allt ganska nöjd och jobbade på. Eleverrna i den sjua jag hade innan lunch var ganska skojiga och visade faktiskt prov på en självdistans och humor kring sina egna personer - skönt! Annars så osar hela skolan av tonårsångest och man ser hur de små sjuorna kryper efter väggarna med sina böcker tryckta mot bröstet och hur niorna sitter och hånglar i en härlig nyupptäckt passion för varandra.Vilka minnen det väcker och vad oerhört skönt det är att inte vara 14 längre!

Om de ringer och vill ha mig som vikarie igen så kommer jag givetvis att tacka ja, men dagen gav mig ingen direkt mersmak eller lust att bli högstadielärare, men - det är givetvis svårt att avgöra en sådan sak efter tre timmar i yrket. (Jag hade på mig jeans och en tröja, lagom snyggt ;)..)

Eftermiddagen spenderades med resursteamet och med de små godingarna på den förskola där jag var de två föregående veckorna. Ju mer jag lär känna de barnen desto roligare blir det och desto mer tycker jag om dem. Imorgon är veckans sista jobbdag för mig och på kvällen kommer han... skyndadighitjaglängtar

Till ingens förvåning ska jag bara ta det lugnt ikväll och sova tidigt.. Snacka om att ha fått rutiner på vardagen.

Hörs

Högstadiekänslor, all over again...

Publicerad 2008-01-22 18:36:40 i Allmänt

Hemma efter en ganska lång, men som vanligt rolig, arbetsdag. Jag är trött men inte helt slut, jag har ont i fötterna men inte jätteont.. så min status är ganska medel sådär.

Jag pratade med min Carro igår och vi insåg efter en titt i vår respektive kalender att vi inte skulle kunna träffas innan februari. Jag jobbar på dagarna och hon har praktik på kvällarna så det går inte att tajma in någon träff innan hon slutar sin skola. Hon tar examen från undersköterskeutbilodningen om bara några veckor och det är så häftigt tycker jag! Sen är hon arbetslös och jag kanske inte har lika mycket jobb i framtiden så vi får nog tid att ses lite mer då. Jag längtar i alla fall efter det, vi har mycket att prata om, det märktes i telefonen igår.

En liten kille på jobbet frågade mig idag:

- Vill du spela boll med mig?
- Ja, men jag är inte så duktig på det. (Svarar jag)
- (Han synar mig uppifrån och ner och säger med mycket vänlig röst och med huvudet på sned) Nä fröken, jag förstår det...¨

Haha, helt klockrent! Hur som helst så spelade vi boll sen och jag vann.

Imorgon ska jag till högstadiet och ha två lektioner, först i en sjua och sen i en nia. Jag är inte ett dugg nervös inför själva lektionerna, däremot funderar jag mycket på vad jag ska ha på mig. Jag menar, det här är ju högstadiet och på högstadiet är yta allt. Om jag är för snygg så kommer de att hata mig, är jag för "ful" kommer de också att hata mig, så jag får väl vara sådär lagom snygg, men - vad innebär det? Ja, det är vad jag funderar på inför morgondagen och ska snart ta en koll i garderoben och bestämma mig för något som är lagom snyggt.

Ni får en redogörelse för vad det blev för outfit imorgon.

Hörs

06.47..

Publicerad 2008-01-21 06:57:02 i Allmänt

.. måndag morgon och det är med en stor glädje som jag ömt startat Sally och intagit stolen som står framför hennes alldeles egna bord. Jag älskar min nya dator! Jag vet, man ska inte älska materiella saker men när hon står här och är så snabb och fin så kan jag inte låta bli...

Jag ska iväg till jobbet om 25 minuter och äter nu, som vanligt, frukost framför bloggen. Har sovit ganska bra i natt och jag somnade ganska tidigt, men jag är trots det väldigt trött idag. Jag ser dock fram emot att jobba idag och jag är väldigt glad över de kommande veckornas jobb.

Just det! Jag har ju glömt att berätta en sak. Igår var det en hel vecka sedan jag smörjde läpparna med försvarets hudsalva! Jag som har smetat på detta flera gånger i timmen i åtta års tid har nu övergått till att endast smörja in läpparna med en fetare salva EN gång om dagen. De första dagarna när jag slutat så kändes det som att mina läppar skulle ramla av, så ont gjorde det. De var illröda, sved, brände, pulserade och smärtade. Nu känns det mycket bättre och de stramar mest och är väldigt torra, så förhoppningsvis går det åt rätt håll. Det känns i alla fall väldigt skönt om jag skulle klara av att bli kvitt det beroendet också. Då är jag nästan lastfri :).

Nähe, tandborstning och sminkning står på schemat nu..

Hörs

Helgen i korthet

Publicerad 2008-01-20 19:02:01 i Allmänt

Fredag: Jobbade drygt två timmar och begav mig sedan ner till Öland. Där möttes jag av mina stora kärlek och vi spenderade en mysig eftermiddag tillsammans där jag bland annat pratade med de högstadielärare vars klasser jag ska vikariera i på onsdag förmiddag. När klockan närmade sig 19 började jag få idéer. Jag har länge funderat på att köpa mig en ny dator och just där och då bestämde jag mig för att göra det just där och då. Vi kollade upp hur länge netonnets lagershop hade öppet inne i Kalmar och så stressade vi dit efter en snabb koll på nätet vilken dator som skulle bli min. Efter ca 40 minuter är jag många tusenlappar fattigare men en dator rikare och vi - jag, han och hans lillasyster M, åker vidare mot stationen och hämtar lillasyster nummer två, J, och åker sedan hem till Öland där vi lagar egen dinkelpizza och sitter och samtalar in på sena kvällen. Trevligt!

Lördag: Vaknar sent och äter pizzarester till frukost. Kollar in den nya datorn lite mer noga och döper henne till Sally, segar runt i flera timmar och har det bara trevligt. Vi duschar och fixar oss och börjar sen kolla på "Barry Lyndon" men somnar istället båda två och vaknar lagom tills att det är dags att gå ner till köket och inleda dagens middagslagning. Kvällen till ära firar vi M som fyller 18 år på måndag, hurra hurra hurra! Vi äter urgod kycklingwok med fullkorscouscous och till efterrätt serveras en dinkelpannkakstårta med fruktgojs och smält mörk choklad ovanpå - mums. Födelsedagsbarnet fick ett nytt tv-spel i present och jag, han, M och J intar hans säng och spelar i några timmar innan det är sovdags för hela gänget.

Söndag: Vaknar relativt tidigt och äter en liten frukost bestående av kaffe och knäckebröd. Han och jag tar bilen och åker en sväng på denna faktiskt väldigt vackra ö och kollar in några fornlämningar (eller vad man egentligen kallar det). Sen är det hemfärd och där lagas det lunch bestående av stuvad dinkelpasta och biffar som han så snitsigt slängde ihop. Efter lite kramandes och en liten tupplur var det dags för mig att åka hem och här sitter jag nu och skriver mitt första blogginlägg på Sally - hon är väldigt fin. Jag har till och med haft pappa till att sätta upp ett litet bord till henne så att hon ska slippa bo under sängen som John (den gamla datorn) alltid har fått göra.

Imorgon är det jobb, likaså på tisdag, onsdag och torsdag och på torsdag kommer han hit :):):). Jag ska vara ledig på fredag har jag bestämt förutom ett litet informationsmöte på arbetsförmedlingen. Så, helgen var trevlig och skön och nu ser jag fram emot en rolig och givande jobbvecka.


Hörs

Goda nyheter

Publicerad 2008-01-19 15:31:13 i Allmänt

Ska bara skriva ett kort litet inlägg och berätta om att telefonen ringde när jag var på väg ner till Öland igår. Det var från kommunens resursteam och jag blev tillfrågad om jag vill jobba 85% de kommande två veckorna. "Jajjamensan" svarade jag glatt och nu har jag alltså rejält med jobb i ytterligare två veckor - underbart!

Nu ska jag tillbaka till sängen och se färdigt på Stanley Kubrick´s "Barry Lyndon"med min fina pojkvän.

Hörs

07.30...

Publicerad 2008-01-18 07:37:17 i Allmänt

... fredag morgon och jag ska, som vanligt, strax iväg till jobbet.

Igår var en jobbig dag, en väldigt jobbig dag. När jag kom hem var jag så trött så att jag nästan kräktes, men jag la mig i soffan och tog det lugnt hela kvällen och efter en lång natts sömn så känns det mycket bättre idag. Idag jobbar jag bara 2,5 timmar och sen ska jag ner till Öland. Wiiiih!

Fick en gammal godinglåt i huvudet förut när jag fixade mig efter duschen. Kommer ni ihåg den där jobbiga låten där refrängen gick i stil med : o i o a a, tjing tjang walla walla bing bang. Jag hade helt glömt bort den låten men helt plötsligt så stod jag där och nynnade på den. Jag önskar att jag skulle kunna räkna och se hur många gånger jag kommer att sjunga den idag för nu snurrar den i huvudet konstant, vilket är lite jobbigt då denna låt inte direkt är en tiopoängare på låtarnas tiopoängsskala.

Jag vet inte hur det ser ut på jobbmarknaden nästa vecka. Det enda jag vet är att jag ska vara på högstadieskolan i Hultsfred halva onsdagen men förhoppningsvis ramlar det in lite mer jobb så att jag inte behöver gå hemma och dra hela veckan för det vore tråkigt tråkigt tråkigt.

Nu ska jag fixa det sista med min vackra yta och bege mig.

Hörs

07.16...

Publicerad 2008-01-17 07:23:16 i Allmänt

.. torsdag morgon. Idag ska jag jobba till 17 och det känns helt okej. Jag ska vara med de mellanstora barnen fram till halv fyra och sen ska jag hoppa in till de allra minsta. Efter ytterligare en timme ska jag tillbaka till samma avdelning som tidigare men denna gång tillsammans med de kvarvarande småttingarna, pust vad det blir mycket kanande fram och tillbaka men det blir bra det också.

Jag tycker verkligen att det är roligt att jobba! Visst, det är inte superkul när tjugo barn ska kissa, tvätta händerna, ta på sig bökiga vinterkläder + regnkläder samtidigt, men man får djupandas en stund mellan varje barn så går det bra. Däremot är det fantastiskt roligt när man verkligen når fram till ett barn och ser att man kan hjälpa till att föra tanken vidare eller när man har tid att verkligen observera och se hur fantastiska barn är och hur spännande det är när de funderar och tänker.  Idag ska vi på utflykt till lekparken, vi får hoppas att ingen rymmer eller gör något annat hemskt.

Imorgon har jag en riktig lyxdag. Jag jobbar mellan 8.30 - 11.00 och sen ska jag direkt åka ner till Öland och fira födelsedag. Presenten inhandlades igår i Vimmerby och förhoppningsvis tas den emot med ett glatt leende. Jag har ordnat alla hans födelsedagspresenter också, trots att det är en hel måndag kvar precis idag - skönt att ha det färdigt.

Om tjugo minuter ska jag iväg till jobbet så jag ska fila ner vampyrtänderna och limma på ansiktet ordentligt nu.

Hörs

Tisdag

Publicerad 2008-01-15 19:20:47 i Allmänt

Idag har jag jobbat igen och jag ska göra detsamma hela den här veckan - skoj! Det verkar som om det finns en del chanser till mer jobb under terminen på lite olika ställen i kommunen och det känns väldigt bra och spännande. jaglängtarefterdig.

Skickade lite sms fram och tillbaka med TuaLisa från gamla klassen idag. Hon berättade om vad de har för sig nu och om en lektion de hade haft som gett klassen mycket frustration. Jag log igenkännande och även om jag saknar människorna så saknar jag varken Norrköping eller utbildningen. Det känns skönt att bara få det mer och mer bekräftat att jag valde rätt när jag slutade där uppe. Jag ska träffa Carro nästa vecka också, det känns väldigt skojigt då vi inte har träffats på jättelänge. Vi får se vilken dag vi kan pussla ihop våra upptagna liv.

Ikväll ska jag bara ta det lugnt och kolla lite tv innan jag somnar vilket jag förhoppningsvis gör tidigt.

Hörs

Helgen

Publicerad 2008-01-14 10:50:25 i Allmänt

Fredag: Jobbade till strax efter 15 och tog därefter bilen ner till honom. Blev mött av en nästan färdig middag och givetvis stora famnen. Jag var vrålhungrig, man äter lunch tidigt på en förskola, och njöt järnet av dinkelpastan och ädelostsåsen. Kvällen bestod av en massa mys, kaffe och tittande på ett ganska tråkigt första avsnitt av Let's Dance. Sen var det sovdags för den trötta förskolevikarien med pojkvän.

Lördag: Vaknade sådär lagom sent och åt frukost i sängen. Kollade på den första National Treasure-filmen innan det var dags för dusch och påklädning. Sen tog vi bilen in till stan där vi åt middag på en kinarestaurang - mums! Jag åt kyckling i vitlökssås (bland annat, hehe) och njöt i fulla drag av att vara på restaurang, det känns som länge sen. Efter maten var vi mätta och sega och åkte till biostaden för att invänta vår bio. Vi såg den andra National Treasure-filmen och den var sådär lagom spännande som popcornrullar brukar vara. När vi kom hem spelade vi Wii och jag kickade hans ass i både bowling och golf. Tyvärr har jag fortfarande ont i armen idag efter spelandet, jag blev alldeles för exalterad och lyckades välta ett ölglas mitt i tennismatchen. (Wii är alltså ett dataspel där du rör och flaxar med armarna så att gubben i spelet rör sig likadant.) Sen var jag en riktig tröttis och vi somnade kramandes efter en supermysig dag med riktig dejt a la americana - dinner and a movie.

Söndag: Vaknade av att det sög i min mage efter frukost. Väckte honom och vi sprang ner till köket och ordnade kaffe och knäckemackor som vi sedan intog i sängen. Vi började titta på filmen Matrix men solen utanför lockade desto mer. Vi tog en promenad till Köpstaden och handlade middagsmat, sen satt vi en stund på en bänk utanför och drack Ramlösa i solen och det kändes nästan som vår... Myyyyys! När vi kom hem så började vi se en annan film istället "The Queen" med Helen Mirren - bra men inte det bästa man sett. När eftermiddagen tråkigt nog kom var det dags att åka in till kalmar. Han skulle dit för att spela rollspel, och jag för att åka hem till Hultsfred igen. Nu längtar jag redan till nästa fredag då vi ska få ses igen... den här helgen har varit superduperbramysigunderbar - det ni!

Hörs

07.20...

Publicerad 2008-01-11 07:28:36 i Allmänt

... fredag morgon och jag tar som vanligt en liten morgonblogg tillsammans med min frukostfil. Ska iväg och jobba snart och när jag slutat vid fyra ska jag ta bilen och åka direkt till Öland och honom. Längtar... Men - innan dess ska det jobbas. Idag är min tid uppdelad på två avdelningar, tre - till fyraåringar på förmiddagen och 1- till treåringar på eftermiddagen, skoj skoj. Gårdagen gick också bra även om jag var lite tröttare med elvatimmarsdagen i kroppen. Jag kan ana att dagen idag kommer att sega sig fram med tanke på att jag kommer vilja att tiden ska gå fort. Varför är det så? Eller, rent logiskt kan jag givetvis räkna ut varför det är så att tiden går mer långsamt när man vill att den ska gå fort, men frågan jag ställer är på ett mer universiellt plan - borde inte evolutionen ha tagit oss längre?!

Nu är mitt glas med lättfil slut, och vindruvorna som jag hade till är också uppätna, så jag får väl ta och sätta lite fart..

Hörs

Igår, idag, imorgon

Publicerad 2008-01-10 17:16:33 i Allmänt

Det gick väldigt bra igår! De elva timmarna blev visserligen bara 10,5 men det kändes som om tiden flög förbi. Jag hade jätteroligt och barnen var jättefina - jag hade glömt hur mycket jag tycker om det jobbet. Nu har jag fått jobb på fredag också så det blir en sen resa till Öland efter jobbet vid fyra. Jag hade önskat att jag kunde åka tidigt till honom men jag kan eller vill inte tacka nej till jobb. jagskasusanertilldigochsenärjaglycklig

Nu ska jag snart iväg till dagens nio timmar och förhoppningsvis blir det lika skojigt som igår.

Hörs.

Jobb

Publicerad 2008-01-08 10:40:46 i Allmänt

Vaknade av att telefonen ringde. Det var från en av förskolorna i kommunen, de vill att jag ska jobba hos dem både imorgon och på torsdag. Givetvis tackade jag ja och imorgon har jag en 11 timmars arbetsdag framför mig och på torsdag ett pass på 9 timmar. Kommer inte att orka jobba så mycket i längden, men någon gång ibland går det bra och det blir ju, logiskt nog, mer pengar ju fler timmar jag jobbar.

Nu sitter jag här med mitt morgonkaffe och ska kasta mig på träningscykeln en stund innan jag gör mig redo för dagens tvåtimmars-gig på fritids.

Stör mig på att jag slackat av med maten under jul. Det blev alldeles för lätt att stoppa onyttigheter i munnen och det visade sig på vågen också. Så, nu är jag tillbaka vid nolltolerans av onyttigheter och förhoppningsvis ska jag komma igång med träningen ordentligt igen. Jag har gått ner över 22 kilo och jag har inte planerat att gå upp det igen, tvärtom, mer ska bort.

Hörs

Ny blogg... igen.

Publicerad 2008-01-07 15:04:16 i Allmänt

Allt eftersom jag funderade så började det kännas konstigare och konstigare att ha en blogg som heter teaterpedagogen då jag faktiskt inte ska bli det längre.. Så - jag fixade en ny. Den här är lite mer allmän och funkar oavsett vad jag gör i livet. Emma Terese lär jag väl heta ett väldigt bra tag till (förhoppningsvis).

Var i Norrköping idag och tog farväl av klassen, lämnade tillbaka nycklar och besökte sjukhuset för att prova mina ortopedskor. Jag trodde inte att de skulle bli så ledsna i klassen som de faktiskt blev. Det smärtade mig så mycket att se deras tårar och jag blev så otroligt rörd över alla fina ord jag fick höra. De är ledsna över att jag slutar, men glada för min skull att jag är nöjd över mitt beslut. Carl-Eric gav mig så otroligt fina komplimanger om hur mycket jag har betytt i klassen och för honom personligen - måste jag berätta att även jag grät en hel del?! I bilen på väg hem så rann tårarna då och då och nu när jag är hemma i Hultan igen är jag trött och det svider i ögonen. Jag är fortfarande väldigt glad över mitt beslut, men jag kommer att sakna klassen oerhört mycket. Skorna var för stora så de ska skicka efter en storlek mindre. Måste kännas surt för ortopedteknikern att ha jobbat och fejat med ett par skor som bara visar sig vara alldeles för stora, men men - det är ju hans jobb.

Jag har ringt en massa viktiga samtal idag sen jag kom hem, beställt arbetsintyg från mina före detta arbetsplatser och berättat för csn att jag avslutat mina studier. Känns bra att ha fått så mycket gjort idag. Imorgon ska jag faktiskt jobba, i och för sig bara i två timmar men ändå! Jag är glad över det lilla vilket oftast leder till det stora.

Nåja, jag hoppas att ni blir flitiga besökare på min nya blogg precis som ni varit på min gamla. Lägg nu till den här adressen under "favoriter" istället ;).

Hörs.

Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela