emmaterese

- en dagboksblogg -

Kostyminköp

Publicerad 2008-07-17 20:43:24 i AllmäntJag vet, han ser inte så glad ut. Men - både han och jag var väldigt nöjda med den fina kostymen. Nu kommer han att vara den snyggaste mannen på hela Halltorps Herrgård.

Hörs

Diabetes-skrämsel

Publicerad 2008-07-16 14:23:21 i Allmänt

Jag var på vårdcentralen idag. Det var dags att få lite recept förnyade och jag ville kolla upp min rygg efter att jag har haft ont i den i några månader. Läkaren var en underbart trevlig och varm kvinna som lyssnade på alla min små bekymmer och löste dem ett efter ett. Givetvis tog hon också en hel rad med prover för att kolla upp varför jag har känt mig så trött på sista tiden. När hon fått provsvaren blev jag inkallad i hennes rum igen och hon gick igenom dem på datorn. Till sin och min förvåning så stod det där att mitt blodsocker var skyhögt! Jag berättade då att jag inte ens hade ätit frukost innan och hon vitnade i ansiktet och sa "Då måste du ha diabetes..." Det snurrade till i mitt huvud och jag fick hålla fast i stolens armstöd samtidigt som tankarna snurrade hejdlöst. Hon började prata om att jag genast skulle åka till sjukhuset för att träffa en diabetessköterska och läkare för att direkt påbörja medicinering med insulin. Jag var i chock och tackade givetvis ja till att få ta nya prover med en gång för att verkligen verifiera att det är diabetes det handlar om. Fyra stick i fingret senare, ett jobbigt samtal till jobbet där jag berättade att jag inte skulle komma in på hela dagen och tio minuters evighetslång, ensam, ledsam, väntan i väntrummet så kommer damen från labbet ut och berättar att alla de nya proverna var helt normala och att det måste ha blivit ett sällsynt fel med det första provet. JAG HAR INTE DIABATES! Woooohoooo! Läkaren och jag skrattade lättat tillsammans sedan i undersökningsrummet och jag kände det som att jag fått livet tillbaka. Snacka om att det var ett känslosamt och jobbigt rutinbesök hos läkaren allt på grund av väldigt känslig medicinsk apparatur. Men - ingen skada skedd. Jag är frisk och det är underbart.

Hörs

fredag 01.11

Publicerad 2008-07-12 01:12:27 i Allmänt

Jag har varit väldigt trött i ett par veckor, så jag har knappt orkat med vardagens ordinära sysslor, än mindre att blogga. Nu känner jag dock att energin är på väg tillbaka och jag längtar massor till mammas födelsedag. Det ska bli så underbart att få fira henne under sådana extravaganta omständigheter. Äntligen har jag och syrran klurat ut en bra present också.

Annars lunkar det på som vanligt. Jag är less på vädret. Jag vill ha fint sommarväder varje dag under sommaren och inte bara en dag varannan vecka. Nästa helg åker jag hem till Hultan och ska träffa fina C och fina H.

Hörs

Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela