emmaterese

- en dagboksblogg -

Lördag 20.27

Publicerad 2008-06-28 20:29:19 i Allmänt

Fynd på rean:
Klänning, Indiska; 99.50 :-
Klänning, Indiska; 149.50 :-
Jeans, Lindex; 139 :-

Det är lagom pris på kläder tycker jag. Sen blev det också en present till mamma, två långa leggings och lite grejs på apoteket. Vi hade det mysigt på stan och sambon fyndade två par jeans för 499 :-.

Nu börjar Crocodile Dundee igen. Paul Hogan - vilken man!

Hörs

Lördag 09.35

Publicerad 2008-06-28 09:39:18 i Allmänt

Jag har precis varit nere i tvättstugan och lagt i två maskiner tvätt. Jag har också duschat och ätit frukost. Så går det när man går och lägger sig vid nio en fredagskväll - man vaknar tidigt på lördagsmorgonen. När sambon vaknar ska vi gå till stan och handla lite. Han behöver nya jeans och jag ska kolla på födelsedagspresent till modern som fyller femtio i juli. Jag vet precis vad jag vill köpa men det gäller att hitta det också.

Jag gjorde min sista dag på Ekan igår. De följande fem veckorna ska jag jobba på en annan Waldorfförskola som ligger i Smedby strax utanför Kalmar. Det var väldigt sorgligt att sluta på Ekan och jag hoppas verkligen att jag kommer till skott med att hälsa på dem i augusti.

Nu låter det som att sambon är på väg upp.

Hörs

lite less

Publicerad 2008-06-23 11:05:17 i Allmänt

Just nu känns bloggen mer som ett tvång än som något som är roligt. Därför kommer mina inlägg antagligen att komma högst sporadiskt. Tänkte bara att ni skulle veta. Det går alltid upp och ner för mig, det här med att blogga.

Jag mår bra förresten, om någon undrade :).

Supergrattis till M och H! - igen.

Hörs

Fredag 20.59

Publicerad 2008-06-13 21:03:24 i Allmänt

Idag har varit en väldigt bra dag om man räknar bort att sambon inte är här. Gina och Malin var här och fikade och vi hade väldigt trevligt och mysigt tillsammans. Det var fantastiskt roligt att träffa dem igen och vi bestämde lite löst att vi ska ses igen i Juli då det är reggaefestival på Öland. När jag lämnat vännerna på festivalen igen så åkte jag hem till min faster och farbror för att träffa några av mina kusiner. Vi spelade poker och pratade och det var väldigt trevligt. Jag stannade dock inte så jättelänge för jag fick besked om att systern med familj hade anlänt hem till mamma och pappa. Jag åkte hem och har spelat spel, kramats, myst och pusslat hela kvällen. Nu sover den lilla och den stora somnar vilken minut som helst.

Imorgon ska jag bort till kusinerna en stund igen och sen ska jag åka hem till Kalmar. jagsaknardigskrutten

Hörs

Torsdag 21.46

Publicerad 2008-06-12 21:49:54 i Allmänt

Nu är jag i Hultsfred medan sambon är kvar hemma i Kalmar. Han blev sjuk natten till idag och blev tvungen att ligga kvar i sängen. Det är roligt att vara hemma och det är så skönt att få prata med mamma och pappa. Imorgon ska jag träffa Gina och Malin och det gör mig superglad. Imorgon kommer också systern med sina fina barn och jag längtar efter att få ge dem sina födelsedagspresenter. Jag älskar att ge bort presenter!

Jag åker tillbaka på lördag och det är bra. Jag njuter faktiskt av att sakna sambon. Jag tror att det är nyttigt att få längta lite då och då... någon gång om året sådär.

Hörs

(Just det! Makaronipuddingen blev så god som makaronipudding kan bli. Inte något jag skulle bjuda Gordon Ramsay på direkt men helt okej mat gjord på rester.)

Tisdag 21.50

Publicerad 2008-06-10 21:53:45 i Allmänt

Alldeles nyss tog jag ut mitt livs absolut första makaronilåda. Ja, som jag gjort själv alltså. Sambon lagade makaroner och köttefärssås tidigare och kokade obscent mycket makaroner. Jag hittade ett recept på nätet och slängde ihop en låda på de rester vi hade i frysen; tre skivor stekt kassler, tre wienerkorvar och en liten bit falukorv. Det ser väldigt gott ut och jag hoppas att det smakar lika bra.

Jag är inte lika trött ikväll som jag har varit de senaste dagarna och jag tror att det beror på värmen. Idag har det varit betydligt mer milt klimat här i Kalmar och jag känner mig inte alls lika tagen som jag brukar göra på kvällarna. Vi var inne hela dagen idag på jobbet då det blåste halv storm utanför. En av våra små barn blev omkullblåst och då bestämde jag och barnen enhälligt att vi skulle gå in.

Imorgon är det jobb igen och på torsdag åker vi till Hultsfred. På fredag ska jag träffa Gina och Malin - mina gamla grannar i Eslöv och det ska bli underbart!

Hörs

måndag 20.49

Publicerad 2008-06-09 20:58:11 i Allmänt

Arbetsveckan började med att jag fick ta med mig barnen och gå till en stor lekpark som ligger relativt nära skolan. Väl där lekte vi alla som bara den. Jag klättrade i den stora klätterställningen och utsåg mig själv till kapten på sjörövarskutan. Min besättning bestående av fyra barn med mycket egen vilja gjorde dock myteri mot sin kapten och jag fick sitta i hålan och skämmas och stanna där till jag blev snäll. Sen åt vi äpple innan vi begav oss tillbaka till förskolan för vattendrickande och lunchätande. Eftermiddagen spenderades inomhus då hälften av skaran somnade som små stockar efter maten och vi andra ritade tills det var dags för mellanmål. En väldigt bra jobbdag med idel glada miner och mycket skratt och skoj.

Jag hyrde två filmer på vägen hem och vi har redan sett "Hot Fuzz", mycket rolig brittisk actionkomedi. Kvar har va "30 days of night", en vampyrfilm som utspelas i Alaska när solen har försvunnit i 30 dagar. Kan ju inte vara annat är bra... eller?! ;). Nu är det dock snart "Lyxfällan" på trean. Jag älskar det programmet! Varje vecka blir jag förfärad över hur dumma människor är som försätter sig själva i sådana dumma ekonomiska situationer.

Imorgon jobbar jag igen men börjar inte förrän 13. Vi pratade idag lite löst om att jag ska börja ta några öppningar också. Då kommer det antagligen bli så att jag får jobba två timmar mellan 6 och 8, sen åka hem och komma tillbaka vid den tiden som schemat visar. Inte världens roligaste arrangemang kanske, men det blir ju några extratimmar i alla fall.

Hörs

Söndag 19.34

Publicerad 2008-06-08 19:34:44 i Allmänt

Det blir bara ett kort inlägg ikväll för jag har ont i huvudet och är trött. Vi åt en riktigt härlig söndagsmiddag tidigare bestående av baconinlindad köttfärslimpa med potatis - mums! Jag ska jobba extratimmar imorgon också så jag börjar redan vid 09.45. Nu ska jag vila.

Hörs

Lördag 14.10

Publicerad 2008-06-07 14:12:22 i Allmänt

Idag har jag serverat fika till över 400 personer. Det gick bra men det var väldigt stressigt under tiden. Sen har jag också gjort landgångar till en hel studentklass samt städat efter drygt 400 människor varav femtio uppenbarligen inte visste hur man slänger en plastmugg i någon av de sopsäckar som stod utplacerade i matsalen. Jag önskar att jag hade haft en stegräknare på mig idag då jag inte har varit still en sekund. Anna Skipper hade varit nöjd. Jag har verkligen fått ordentligt med vardagsmotion de här dagarna i köket, det känns i hela kroppen.

Nu har jag duschat och ska bara vila resten av dagen. Jag ska nog börja med att gå ner i trädgården och läsa en stund i solen.

Hörs

Fredag 12.00

Publicerad 2008-06-06 12:04:27 i Allmänt

Grattis Sverige!

Just nu sitter jag och väntar på att min älskade sambo ska bli klar med sin avancerade sallad som han knåpar ihop till picknicken vi ska åka på så fort han är klar. Vi tog cyklarna och åkte till Giraffens köpcentrum där vi handlade födelsedagspresenter till mina fina syskonbarn och lite gott till picknicken. Vi ska äta grillad kyckling, jordgubbar, ost och lite kex och sallad. Till det ska vi dricka osockrad meloncider. MUMS! Vi ska idag inviga picknickryggsäcken som jag fick av min svåger i julklapp.

Nu tycker jag att det ser ut som att han börjar bli klar...

Hörs

Torsdag 15.53

Publicerad 2008-06-05 15:53:28 i Allmänt

Idag har det varit en jobbig dag på jobbet. Jag brände mig riktigt illa på pekfingret av varm ånga och resten av dagen värkte fingret utav bara den. Det värker fortfarande iofs och har antagit en röd-lila färgton. Aj aj aj. Imorgon är jag dock ledig och det är skönt. Då ska jag ligga på stranden och sola hela dagen tror jag allt, om det inte blir så att sambon och jag tar en picknick någonstans i skärgården.

Nu väntar jag på att sambon med tillhörande kompis ska komma hem och se på film. Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på under tiden, men jag kan nog hitta något att roa mig med.

Jag gillar att jobba i köket. Jag tycker om när det är mycket att göra och jag gillar den stora diskmaskinen. Idag blev det dock lite väl mycket att göra när jag lämnades ensam med massor att göra. Men, det redde ut sig det också.

Hörs

Kökstjänstgöring

Publicerad 2008-06-03 16:30:22 i Allmänt

Idag har jag varit mattant. Jag fick hoppa in och jobba extra i skolans kök och det gjorde jag med glädje. Nu har jag dock ont i ryggen och fötterna, det är tungt att jobba i storkök! Jag ska jobba i köket imorgon bitti också innan jag går över till förskolan och sedan hela torsdagen och några timmar på lördag. Det blir mycket jobb den här veckan och jag gillar det verkligen! Jag blir glad av att jobba och helgerna känns mer välkomna när man har jobbat ordentligt i veckan.

Annars händer det inte så mycket. Jag mår bra och trivs fortfarande superbra här i Kalmar.

Hörs

Söndag 20.23

Publicerad 2008-06-01 20:31:32 i Allmänt

Vi var på bio igår. Vi såg den nya Indiana Jones-filmen som fyllde sin funktion som underhållning. Det strular dock massor med bokningar och biljetter på biostaden i Kalmar sedan SF tog över så vi har bestämt att inte gå på bio igen förrän de har fått ordning på saker och ting. Jag längtar tills "The happening" har premiär. Regissören är M Night Shyamalan, han som gjort Sjätte Sinnet och The Village för att nämna några. Han är min favorit-regissör och har varit det i några år och jag har höga förväntningar på hans nästa alster.

Imorgon är det jobb igen och jag hoppas att det underbara sommarvädret håller i sig. Tyvärr är det mycket skugga på den delen av förskolegården som vi är på så jag kan tyvärr inte bättre på brännan och jobba samtidigt.

Min förkylning blev bättre med en gång. Den hann knappt blomma ut innan den nästan försvann. Jag tror att det var det där doppet i iskalla havet som gjorde susen. Bakterierna överlevde inte den sortens kyla och dog på direkten. Hehe. Oavsett hur det kommer sig att jag blev frisk så fort så är jag väldigt tacksam över det - jag hatar att vara förkyld!

Hörs

Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela