emmaterese

- en dagboksblogg -

Då..

Publicerad 2008-03-25 22:30:00 i Allmänt

.. har man  gjort sin första dag som kundrådgivare på Fortum. Hjälp vad jag vet mycket om el och elavtal nu. Vad har du för elavtal egentligen? Du vet inte? Nej, det är inte så ovanligt faktiskt, nästan hälften av alla elkunder idag betalar mer än vad de skulle behöva göra just på grund av okunskap. Skriv en kommentar i så fall så ringer jag er och så kan vi ta och försöka att sänka era elkostnader.

Annars har det gått bra idag, tycker jag allt. Det är mycket trevliga människor som jobbar där och även om jag strulade till det ordentligt med en kund idag så är jag nöjd med min insats. Kunden som jag strulade till det med skrattade dock bara när jag ursäktade mig och berättade att det var min första dag - skönt!

Jag har varit väldigt nervös inför den här dagen under hela påsken och nu är jag enormt lättad över att ha klarat av den. Jag tror fortfarande att jag kommer att trivas!

Nu är det nedvarvning framför tv:n som gäller och sen är jag redo för sömn och en ny dag i eldjungeln.

Hörs

Påskkänslor?

Publicerad 2008-03-22 16:44:09 i Allmänt

Vi slår oss ned vid det fint dukade bordet. På bordet står traditionsenlig mat och utanför viner vinden och snön yr. Efter maten slår vi oss ned i soffan med varsin kaffekopp och väntar på tomt.. ehh.. eller... hur var det nu?

Det är väldigt svårt att skilja påsken från julen i år. Den annars så underbara vårkänslan som brukar infinna sig vid påsk utelämnas tyvärr i år. Nåja, hur som helst har jag för första gången lagat ett eget påskbord, med assistans av honom givetvis. Det är alltid han som lagar maten annars, så nu var det min tur, tänkte jag. Maten blev god och det står nu en massa rester i kylen som ska intas när hungern faller på igen framåt kvällningen - restätning på kvällen hör till! Under måltiden diskuterade vi historia och ämnet kretsade mycket kring Jesus och påsken - med en naturvetenskaplig vinkel då. Jag är inte troende men finner ämnet mycket fascinerande.

Resten av dagen ska bestå av vila och filmtittande. Vi har en hel del godbitar som ligger redo vid dvd:n. Vi var inne i Kalmar igår och kollade filmrean på videobolaget. Jag blev överlycklig när jag hittade några riktiga klassiker - de två första delarna ur "Scream". De har varit slut hos distr. i flera år och jag har bara haft den sista delen i min samling, men - nu stod de där och jag kunde köpa de båda + ytterligare en film för bara 99 kronor. Underbart!

Hörs

Nu är det väl dags..

Publicerad 2008-03-20 10:20:17 i Allmänt

... för lite uppdatering. Jag har spenderat två dagar på jobbet nu och jag lär mig massor varje dag. Jag kunde absolut ingenting om elavtal tidigare men nu kan jag nog briljera över ganska många. Bara det faktum att över 1 miljon svenskar betalar mer för sin el än vad de skulle behöva visar ju på att världen kring el och elavtal är en riktig djungel. Idag är sista utbildningsdagen och på tisdag är tanken att jag ska slå mig ned och börja jobba ordentligt. Arbetsplatsen verkar vara helt fantastisk med många unga och mycket trevliga kollegor. Alla är glada och man peppar varandra och jobbar för att ha en glad och positiv stämning. Mina chefer är kunniga och omtänksamma och jag tror att jag kommer att trivas bra.

Annars bor jag hemma hos svärmor nu tills inflyttningen står för dörren. Det går väldigt bra att bo här men det är ändå skönt att det bara är i några veckor. Jag längtar efter att få flytta till en "riktig" lägenhet. Det är väldigt dyrt att flytta, har jag märkt. Mitt konto sig inte likt men det är en kostnad man får ta helt enkelt.

Snart är det påsk. Han och jag ska göra påskbord och bara ta det lugnt. Det blir inget godis i alla fall även om man inte kan ta ett steg ute i den riktiga världen utan att se alla klarfärgade godisbitar som dyker upp överallt runt påsken.

Fick idag veta att Sofie ska flytta till Kalmar hon också. Skoj skoj skoj!

Glad påsk på Er!

Hörs

Good times

Publicerad 2008-03-16 15:43:32 i Allmänt

Idag, när vi satt i bilen på väg hem till kalmar utbrast han:

- Det är väldigt kul att leva just nu!

Jag kan inte göra annat än att hålla med. Imorgon börjar jag på mitt nya jobb och igår fick vi den underbara nyheten att vi har fått en lägenhet. Den första april flyttar vi in i en jättefin liten tvåa i en väldigt trevlig del av kalmar. Nu bor jag hos honom och hans fina mamma i två veckor och det känns helt okej även om det givetvis aldrig är roligt att behöva bo i kappsäck.

Igår tittade vi på melodifestivalen, och jag säger bara: Skyll inte på mig - jag röstade på Christer Sjögren! 

Ikväll ska vi skriva kontrakt på lägenheten och vi ska mäta lite och planera hur vi ska möblera. Skoj skoj skoj.

Hörs

Jag fick det!

Publicerad 2008-03-11 09:52:05 i Allmänt

Det har gått fort med jobbet i kalmar. Hon ringde idag och meddelade att hon gärna ville att jag skulle börja jobba där och att internutbildningen startar på måndag. Snabba ryck med andra ord men grymt skönt att veta att man har jobb över sommaren. Nu är det bara lägenheten som ska in i bilden också.


Hörs

Sjukhus, jobb och lägenhet

Publicerad 2008-03-07 21:59:21 i Allmänt

Man ska vara försiktig med vad man önskar sig. Jag önskade mig att jag kunde få bli rejält sjuk en gång för alla. Det blev jag. I tisdags fick jag åka ambulans in till akuten i Västervik där de trodde att jag fått hjärnhinneinflamation. De tog prover från min ryggmärg och jag fick läggas in. Det var inte så allvarligt, skönt nog. Jag fick åka hem dagen efter med vetskapen om att det är ett virus som härjar i min kropp. Jag mår mycket bättre nu men jag är långt från pigg. Jag mår helt bra korta stunder för att sedan bli superdupertrött och illamående. Nu ska jag verkligen bli frisk innan jag börjar jobba igen och jag ska vara försiktig med vad jag önskar mig i framtiden.

Jag var på anställningsintervju idag, det gick kanonbra och förhoppningsvis har jag nu jobb från slutet av mars och sommaren ut. Men - man ska inte ropa hej för tidigt, vi får se när hon ringer mig. Hon sa dock att "jag är mycket intresserad av dig och jag har ett team här som du skulle passa in i perfekt!" så det finns utrymme för att hoppas i alla fall. Jobbet är som kundrådgivare hos elbolaget Fortum.

På söndag ska vi på en lägenhetsvisning igen. Om vi bara kunde få en lägenhet så hade allt varit perfekt - förutsatt att jag får jobbet då. Jag längtar efter lite stabilitet i vardagen igen.

Nu ska jag se färdigt på "Världarnas krig", Tom Cruise är lite väl överdriven men det går väl an..

Hörs

Toleranta Sverige

Publicerad 2008-03-03 14:40:34 i Allmänt

Jag såg nyss på Oprah. De pratade om hur det är att vara homosexuell i olika delar av världen. De pratade bland annat om hur man i vissa länder döms till döden för att man älskar någon av samma kön. Mot slutet pratade Oprah med en kvinna som forskar runt homosexualitet och olika länder. Oprah frågar:

- Vilket land i världen är mest tolerant, när det handlar om homosexualitet?
Experten svarar utan att blinka:
- Sverige! I Sverige spelar det ingen roll om du är homosexuell.

Jag vet att det inte är hela sanningen. Vi har tyvärr en hel massa homofober också i Sverige och när människor (Åke Green) gömmer sig bakom en religion och anser att det ger dem rätt att kränka och döma blir jag förbannad. Men - i Sverige blev homosexualitet avkriminaliserat 1944 till skillnad från USA där det var olagligt ända fram till 2003. Sveriges lagar gör det svårare att diskriminera människor baserat på homosexualitet och det tycker jag är helt fantastiskt. Jag blev stolt idag. Heja Sverige!

Hörs

Jag vill inte..

Publicerad 2008-03-03 14:24:46 i Allmänt

... vara sjuk mer. Men - det är jag! I söndags var jag väldigt trött och hängig i kroppen när jag vaknade och framåt eftermiddagen smög sig febern på. Jag låg totaldäckad hela dagen igår och även om jag känner mig lite piggare idag så är jag långt från bra. Detta är den tredje feberperioden jag har nu på en månad och jag är less less less.

Vi fick inte trean i tegelviken. Nåja, det är bara att fortsätta leta lägenhet. Jag vill flytta nu.

Hörs

Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela