emmaterese

- en dagboksblogg -

En bild till..

Publicerad 2008-05-31 15:15:38 i Allmänt



Vi tog en promenad nyss.. Jag vet att jag har sagt det förr, men jag säger det igen, jag älskar att bo vid havet!

Hörs

Bilddags!

Publicerad 2008-05-31 15:07:05 i Allmänt

Nuså.. Här kommer lite bilder från lägenheten. Som ni alla säkert vet är det mycket svårt att porträttera ett helt rum med bara foton, men ni får förhoppningsvis en känsla av lägenheten i alla fall.

Här bor vi :)

Här bor vi på andra våningen. Vi har fönster åt tre väderstreck. :)




Sovrummet. Än så länge är detta rum väldigt sparsamt möblerat. Vi har ingen sängram och väldigt enkla sängbord. Det man inte ser på bilden är en byrå samt de väggar som består av garderober.



Köksfönstret. Resten av köket får ni inte se.. det var inte diskat. Återkommer med det.



Ena hörnet av vardagsrummet. Soffan och några av våra bokhyllor.



Tv-hörnet. Bilden är tagen medan jag satt i soffan som ni såg på bilden ovan.



Skrivbordet. Står i en del av vardagsrummet.

Det är vad som bjuds hittills. Kan säkert komma med lite fler bilder i framtiden. Som ni ser är våra möbler inte de mest moderna i världen, men vi trivs med våra möbler från second hand och vi känner att det är bättre att byta ut dem sen efter hand och efter ekonomiska möjligheter.

Hörs

Jag gjorde det!

Publicerad 2008-05-30 21:22:13 i Allmänt

Jag badade! Det var kallt... det var faktiskt %&¤**%* kallt. När jag hade gått i så långt att vattnet nådde mig till anklarna så värkte det ända upp till knäna av kylan, när vattnet nådde till knäna värkte det upp till midjan osv osv. Jag doppade mig snabbt och fick ständigt påminna mig själv om att andas. Men - badat har jag! Nu ska jag vänta till Juli, minst.

Jag och sambon kollar på finalen av Talang 2008 och jag tycker att den lille genmodifierade asiatiska pojken som spelar piano med förbunda ögon ska vinna (Kolla in honom här)... eller han som jonglerar helt överjordiskt bra (Här är han). Tyvärr tror jag att det blir en liten skrikig sångtjej på nio-tio år som tar hem det hela. Alla länkar öppnas i nya fönster.

Förkylningen är inte direkt bättre nu efter badet i isvaken, men min sambo har pysslat om mig och sprungit upp och ner till och från tvättstugan helt själv utan att klaga. Just nu så är näsan inte helt igentäppt så just nu känns det helt okej.

Hörs

Förkyld

Publicerad 2008-05-30 10:36:21 i Allmänt

Jag snorar och snorar och snorar. Nu har förkylningen slagit till och jag orkar i ärlighetens namn inte blogga speciellt mycket idag. Jag drömde en ganska skojig dröm i natt. Min kusin Jenny var med i melodifestivalen med en låt som jag skrivit. Hon gick vidare till final. Det var en ballad och Jenny hade superlångt ljusbrunt vågigt hår. Sen skulle vi visst bli lite mördade och fick springa och gömma oss, så drömmen tog en tråkig vändning men fram tills dess var det skojigt i alla fall.

Nu ska jag lägga mig i soffan och försöka snora bort min förkylning. Jag som skulle ligga på stranden idag och sola och eventuellt ta årets första dopp i havet. Jag var på stranden igår också, men då blåste det så kallt så jag var bara där i ca en timme. Det är skönt att man har en fin sandstrand bara ett par hundra meter från där man bor. Ooooh yes. Har förresten hittat min kamera nu också, så jag ska ta bilder på min tillvaro här och posta på bloggen någon gång... snart.. kanske..

Hörs

Onsdag 19.25

Publicerad 2008-05-28 19:28:03 i Allmänt

Det händer inte mycket nu, men ändå är jag trött. Jag har jobbat mån, tis och idag, onsdag och det har varit skojigt som vanligt. Just nu kollar jag och sambon på film och jag ligger under mitt mysiga duntäcke i soffan och längtar efter min säng. Jag ska snart gå och tvätta mig med mina underbart underbara Mary Kay-grejer som jag handlade av H i söndags. Det är helt fantastiska produkter och jag är glad över att jag slog på stort och handlade lite mer än vanligt.

Nu väntar han..

Hörs

Måndag 21.02

Publicerad 2008-05-26 21:06:31 i Allmänt

Jag såg på tv nyss. Det handlade bland annat om en man som samlade allt sitt bajs och kiss i flaskor och färghinkar. Jag är väldigt glad över att jag inte är en samlar-typ. Bläääääsch...

Ikväll är jag en tia på tröttskalan och jag längtar till min säng. Jag jobbade idag och ska jobba imorgon också. Fick veta att jag får jobba på skolan även i sommar vilket är skönt då jag egentligen inte var så sugen på att involvera mig i ett nytt jobb. Det är på förskolan jag trivs och givetvis är jag glad över att jag får vara där under sommaren också.

Mina Harry Potter-lakan ropar på mig så jag avslutar här. Det finns inte så mycket mer att berätta faktiskt mer än att jag mår bra och är väldigt nöjd och tillfreds med tillvaron just nu.

Hörs

Söndag 17.34

Publicerad 2008-05-25 17:38:20 i Allmänt

Vi kom tillbaka till kalmar för ungefär fem timmar sedan. Vi blev hämtade på stationen av G och M och väl tillbaka i lägenheten lagade G en mycket god middag till oss alla - lyx! Nu har de åkt hem, sambon är iväg på rollspel och jag är superdupertrött. Helgen har varit mycket trevlig och det var roligt på släktkalaset igår. Vi åkte hem rätt tidigt och det kändes lagom, vi såg på eurovision song contest och sen var det sovdags. Det var givetvis underbart roligt att träffa mina fina syskonbarn och min syster. Evelina är så stor och förståndig och Hannes är en sådan söt och fin liten plutt. Nu hoppas jag att mamma och pappa kan komma och hälsa på någon gång snart och sen blir det Hultsfredsresa nästa gång till festivalen. Det ska bli såååå skönt att sova i mina egen säng i natt! Jag ska ta med min egna kudde nästa gång jag åker hem för jag har sovit väldigt dåligt hela helgen. Imorgon är det jobb som gäller och det ska, som vanligt, bli skoj.

Nu måste jag vila..

Hörs

Nattliga våndor

Publicerad 2008-05-22 09:17:16 i Allmänt

Natten mellan tisdag och onsdag var en riktig mardröm, en vaken sådan. Jag somnade på kvällen men vaknade till ofta. Vid kvart i fyra vaknade jag och kunde inte somna om på 2,5 timmar och när jag sedan lyckades somna så vaknade jag efter en timme och då gav jag upp. Då var klockan närmare halv åtta och jag gick upp och började dagens bestyr trots att jag hade kunnat sova till halv elva och ändå hunnit till jobbet. Konstigt nog så var jag inte så väldigt trött trots alls under dagen och jag hade inga problem med att klara av jobbet. På kvällen lyckades jag vara vaken ända till elva men gick och la mig så fort "Big Love" tagit slut. Jag somnade sköööönt och nu känner jag mig utvilad och redo för Hultsfredresa.

Att göra innan tåget går:
- Städa lägenheten (sådär lite snabbt) - KLART
- Gå igenom räkningarna och se om någon måste betalas innan vi åker. - KLART
- Plocka ner necessären som fortfarande är i badrummet. - KLART

Nu åker vi, ses på lördag eller hörs efter helgen.


Hörs

En liten tanke

Publicerad 2008-05-20 21:41:23 i Allmänt

Jag kom att tänka på en sak. Jag slösade så mycket tid där uppe. Jag trodde att det skulle vara så resten av livet. Sen kom uppbrottet, och Eslöv med lyckan. Älskade älskade Eslöv som fick mig att bli stark och se mina möjligheter att förändras! Sen kom Han och gav mig livet så som jag alltid vill ha det. Snacka om att det har blivit ljusare. What's this feeling? My love will rip a hole in the ceeling. I give my self to you from the essence of my being.

Hörs

Tårar tårar tårar

Publicerad 2008-05-20 21:15:07 i Allmänt

Till alla er House-fans där ute:

Avsnitt sexton av säsong fyra är en riktig tårdrypare! Jag har aldrig gråtit till ett House-avsnitt tidigare men idag storbölade jag och jag har fortfarande svårt att få still på tårarna. (Mamma - det var tusen gånger värre än Grey´s... och då kan du ju bara tänka dig.. jag längtar efter dig massor massor ).

Nu lyssnar jag på Björn Afzelius och är lite sentimental.

Hörs

Tisdag kväll...

Publicerad 2008-05-20 19:11:42 i Allmänt

... och i övermorgon åker vi hem till Hultsfred! Jag ser så mycket fram emot den här helgen. Att få gå på släktträff är superkul men den största glädjen ligger i att få träffa min familj.

Jag har precis laddat ner avsnitt sexton av den fjärde säsongen av "House". Den säsongen visas i USA just nu och varje tisdag finns ett nytt avsnitt utlagt för nedladdning. Det har blivit lite av tradition för mig att mysa i soffan och kolla på "House" när sambon är iväg på rollspel. Jag är väldigt spänd på att se vad som händer i detta avsnitt då det senaste slutade väldigt väldigt spännande.

Annars mår jag bättre idag, mycket bättre än igår. Jag tror att det var gungandet som gjorde susen trots att vi nästan höll på att kräkas båda två efter bara ett par minuter. Jag läser en mycket spännande bok just nu och jag måste hålla mig borta från den med mentalt våld för att inte läsa ut den med en gång. Jag vill ju ha något bra kvar att läsa när jag sitter på tåget till Hultan. Vilken bok? "Gåtornas Palats" av Dan Brown. Jag är inne i en deckar-period nu och detta är den fjärde boken på bara ett par veckor.

Just nu står tv:n på i bakgrunden och jag hör deltagaren i "Du är vad du äter" säga : Jag är rädd för Anna Skipper.  Hehe, jadu vännen, vem är inte det?

Hörs

Polariserat

Publicerad 2008-05-19 20:29:47 i Allmänt

För ca 40 minuter sedan var jag relativt övertygad om att jag var på väg att bli sjuk. Klockan var tjugo i åtta och apoteket skulle stänga vid åtta. Jag låg i soffan under en filt utan byxor och fick givetvis för mig att jag och sambon var tvungna att åka till apoteket och inhandla en febertermometer. Sambon, som alltid är så snäll och nästan alltid gör som jag vill, och jag kastade oss på våra cyklar och rushade till apoteket. Vi hann! jag köpte en fin febertermometer som mäter temperaturen på bara 30 sekunder och vi började åka hem igen. Dock - efter den raska cykelturen började jag känna mig  liiite piggare och när jag såg en skojig lekpark med diverse gungor så övertalade jag sambon att vi skulle stanna och gunga lite. Vi provade först en sådan där stor gunga som nästan är som en gungbräda men som är mer mjuk och också rör sig runt.. Tänk en telefonstolpe med en liggande nittiogradersvinkel på toppen. Skoj skoj skoj! Sambon blev grön i ansiktet och började nästan kräkas. Not so skoj skoj skoj. Vi gick över till sådana där vanliga gungor istället och då var det jag som började må illa efter att ha gungat upp i rätt så hög fart. Vi är inte bra på att gunga längre.... och jag är antagligen inte så sjuk.

Hörs

Angående Waldorf

Publicerad 2008-05-18 11:15:17 i Allmänt

Jag fick en väldigt spännande kommentar för några inlägg sen, från "En riktig pedagog ;)" som skrev om hur han eller hon tyckte att Waldorfpedagogiken bara var en massa flumm. Jag kan förstå att det är så det verkar när man bara gått på några föreläsningar om ämnet. Jag tycker också att det är "flummigt" men jag ser inte det som något negativt. Det är uppfriskande med lite annorlunda och lite ickekonventionella sätt att närma sig barn och barns lärande och utveckling. Jag är absolut ingen expert, jag skulle hellre säga att mina kunskaper är väldigt begränsade men jag läser så mycket om det som jag bara kan. Jag har lånat en massa böcker från jobbet och har hittat en hemsida som jag finner ytterst informativ. Antroposofiskt Infocenter (länken öppnas i ett nytt fönster).

För er som inte känner för att läsa så ingående om Waldorf så ska jag berätta om vilka praktiska skillnader jag själv har upplevt under mina veckor som Waldorfpedagog:

Maten:  All kost som serveras är vegetarisk/vegansk och görs i så lång utsträckning som möjligt av ekologiska livsmedel. Man undviker i största möjliga mån socker och härdat fett.
Leken: Leksaker av plast finns det nästan ingenting av. Leksakerna är gjorda av trä eller andra naturmaterial och ofta icke föreställande. En svarvad träbit kan alltså i ena stunden vara en hund och i andra en bil. Dock, barnen är precis som barn brukar vara och ritar, degar, busar och stojjar precis som på andra förskolor. I leken ska pedagogerna akta sig för att ta till en undervisande ton utan närma sig saker och begrepp på barnens nivå och villkor. Hellre förundras tillsammans med barnen om äppelkärnan som ligger inuti äpplet än att myndigt berätta om hur det går till och vad som händer om man planterar den etc etc.
Naturen: Naturen är väldigt viktig och man jobbar mycket med de fyra elementen och årstiderna. Man odlar på förskolegården och barnen får följa hela processen som en normalt inslag i vardagen. (Ibland kan det vara så att man odlar på skolor och gör det till ett projekt just där och då. På Waldorf fixar man med landen och grödorna på en nästintill daglig basis) Barnen tvingas aldrig att delta utan får göra det helt av egen vilja. Man hyllar naturen till exempel när man ska äta: "Jorden har oss detta gett, solen det i ljus berett. Kära jord och kära sol, Er vi tackar vid vårt bord." En ramsa som sägs varje dag innan lunch.
Barnen: På ingen annan förskola jag har varit på är barnen så in i märgen trygga. De är otroligt fina mot varandra och mot oss vuxna. De tar hand om varandra och även om det givetvis blir bråk och gråt ibland så hanterar de sina egna konflikter väldigt fint och som pedagog i gruppen blir man mer som en "ande" som svävar över och håller ett vakande öga. De leker väldigt självständigt och tar till vara på sina kompisar.

Givetvis är detta en mycket förenklad bild av Waldorf och jag vill ännu en gång understryka att detta är endast min egna bild. Jag är, som sagt, ingen expert och jag kan egentligen mycket lite om ämnet. Om någon som är bättre insatt upptäcker missförstånd eller kanske rena faktafel så uppskattar jag givetvis en rättelse.

Till sist vill jag också tala om att jag finner det här extremt positivt! Jag gillar Waldorf och skulle mycket väl kunna tänka mig att välja just en sådan skola till mina barn i framtiden.

Hörs

God morgon Finast

Publicerad 2008-05-18 10:45:36 i Allmänt

Våra sömniga ögon möts och små leenden sprids över våra läppar..

Han: Hej Gumman...
Jag: Heeej..
Han: Du är så fin.. får jag krama på dig?

Hörs

Lilla huset...

Publicerad 2008-05-17 21:13:48 i Allmänt

... på prärien. Hela säsong nio har jag nu nedladdad på datorn. Hehe. Ja, jag är nördig men det är så nostalgiskoj att titta på serier som man tyckte så mycket om när man var yngre. Men, nu tittar vi på Matrix, ungefär samma sak.

Annars har lördagen varit lugn. Sambon och jag tog en promenad nere vid havet förut och hälsade på några små lamm som betade där i en hage med sina mammor. De var verkligen söta men de ville inte äta det goda gräset jag höll fram. De tittade mest på mig som om jag var dum och sen skuttade de iväg. Vi har inga speciella planer för söndagen och jag längtar till måndag då jag får gå till jobbet igen.

Hörs

Snart så..

Publicerad 2008-05-17 15:23:21 i Allmänt

Jag längtar efter min mamma och pappa extra mycket idag. Ska bli så skönt att åka hem på torsdag och få träffa dem.

Idag gör jag inte så mycket. Var en sväng på stan och hälsade på mina kollegor som stod på torget samt att handlade ett par byxor för mitt presentkort på Indiska. Nu slappar vi bara och kollar film. M är fortfarande här och ska sova hos oss en natt till.

Hörs

Bom, krasch, pang!

Publicerad 2008-05-16 16:47:34 i Allmänt

Jag fattar inte grejen med tv-spel. Visst, det finns vissa som också jag kan finna aningen underhållande men mest blir jag trött väldigt fort och jag blir stressad av alla pip och höga ljud. "Haha, jag dödade honom! Han ligger där och blöder!" Jag förstår inte det roliga, men det är det visst många andra som gör.

Ikväll blir det dock avbrott i spelandet för semifinalen i hockey-vm. Jag som ntycker att sport är ganska tråkigt annars har faktiskt sett flera matcher nu under vm (vi har bara en tv) och funnit det ganska roligt. Vi kommer nog bli totalt krossade av Kanada ikväll men vi kanske kan hålla stånd i ett par perioder i alla fall.

Imorgon är det fest på Larmtorget i stan i Waldorffskolans regi. Jag ska givetvis dit och hälsa på mina kollegor och se vad de har hittat på för skojigt. Vi på förskolan har ordnat med målarfärger och lite annat smått och gott som alla intresserade får hitta på. Jag var på jobbet en liten sväng idag med för att hämta en kasse jag glömt och om man räknar med festen imorgon kommer jag att ha varit "på jobbet" sex dagar den här veckan. Saken är den att det absolut inte gör något. Jag saknar jobbet när jag inte är där och jag trivs så oerhört bra och har fantastiskt kul när jag är där. Jag håller inte med om allt som antroposofin säger, men Waldorfpedagogiken är i alla fall en pedagogisk helhet som jag tycker mycket om. Jag tycker faktiskt att det kan saknas lite på andra förskolor.

Nu ska jag stänga in mig i sovrummet och läsa. Jag kanske stoppar in öronproppar i öronen också.....

Hörs

Helg

Publicerad 2008-05-16 13:51:42 i Allmänt

Fredag, och min helg har börjat. Jag sov länge i morse och började sedan dagen med att smörja in mig med brun utan sol. Jag måste jobba på brännan på konstgjord väg då min hud aldrig vill bli brun bara med hjälp av solen.

Nu är M här och hon ska stanna här hela helgen. Sambon fick äntligen hem sitt efterlängtade GTA 4 och de två syskonen kommer antagliigen spela hela helgen igenom. Nåja, det är roligt att M är här i alla fall även om jag intresseras måttligt av tv-spel.

Nu är visst kycklinggrytan klar, jag återkommer.

Hörs

Torsdag

Publicerad 2008-05-15 10:42:46 i Allmänt

Var det ingen som hade ett bra knep för att bota hicka, eller är det inte någon som har läst min blogg? Hmm, ett litet mysterium, men det gör ingenting för min hicka gick över av sig självt, som det brukar göra i sinom tid.

Idag ska jag in till gamla jobbet och lämna passerbrickan och skirva på ett papper där det står att jag slutar frivilligt. Sen ska jag till förskolan och jobba några extratimmar, vilket jag mer än gärna gör! Igår kväll städade jag samtidigt som vi kollade på hockeyn. Det var väldigt spännande när det blev förlängning tycker jag. Nu dammsuger sambon och snart är lägenheten i toppskick. Inte för att jag låter den förfalla särskilt mycket annars, jag är ju lite av en pedant.

Jag längtar till nästa helg då vi ska ha släktkalas med picknick hemma hos Faster A och farbror L. Jag hoppas verkligen att solen vill hålla sig framme bara så att vi kan få njuta av värmen samtidigt som vi njuter av trevligt sällskap.

Hörs

Hick hick

Publicerad 2008-05-14 09:32:55 i Allmänt

Godmorgon. Jag har precis haft en anställningsintervju genom telefonen. Det gick bra tycker jag och vi får vänta med spänning och se vad hon tyckte.

Jag har haft hicka i ungefär 20 minuter och jag är trött på det nu. Det är sådan där hicka som gör ont och det känns som om bröstet drar ihop sig varje gång. Aj aj. Är det någon som har ett bra tips på hur jag ska få det att sluta?

Det verkar som om det är bra väder igen. Men jag blir lite misstänksam mot solen nu när det var så dåligt väder i måndags. Jag vet att när som helst så kommer molnen och gör att våra sommardrömmar blåser bort med nordanvinden.

Nu ska jag läsa lite och sen ska jag iväg till jobbet.

Hörs

Världens finaste

Publicerad 2008-05-13 17:01:15 i Allmänt

Jag fick en present idag av min fina sambo. Det var ett hänge till mitt halsband i form av en Valkyria, en kvinnokrigare. Förklaringen var att han tyckte att jag skulle ha en sådan eftersom jag själv är en sådan krigare och kämpe.

Snacka om jackpot på sambofronten.

Hörs

Tröttis

Publicerad 2008-05-13 12:15:05 i Allmänt

Jag sov 12,5 timmar! När jag vaknade hade jag sådan där seg huvudvärk som man får när man sover för mycket. Jag hade dock lätt kunnat somna om men jag valde, klokt nog, att gå upp istället. Nu, efter två alvedon och en dusch känner jag mig väldigt utvilad (konstigt vore det väl annars) och jag längtar till jobbet.

De säger att det är svårt att få jobb, jag vet inte om jag håller med. Sedan jag flyttade hit har jag fått tre jobberbjudanden från Kalmar Kommun; handikappomsorgen, äldreboende och hemtjänsten. Jag har jobbat, och slutat på Fortum och imorgon har jag en anställningsintervju per telefon med en kvinna från Lokaldelen. Jag jobbar nu 25% på en förskola och även de vill att jag ska jobba där över sommaren. Visst, det är inga fasta tjänster och inte alltid heltid, men ändå. Jag tycker att det känns bra att bli tillfrågad, men det är oerhört tråkigt att behöva tacka nej till jobb.

Snart ska jag åka till jobbet, kul kul kul. Jag hinner aldrig tröttna på förskolan när jag jobbar så pass lite. Jag kommer dit i några timmar och orkar vara sådär härligt pedagogisk som man egentligen hade velat vara hela tiden men som man inte riktigt orkar när man jobbar heltid.

Hörs

Måndag

Publicerad 2008-05-12 18:58:01 i Allmänt

Jag blev grinig när jag vaknade i morse och insåg att vädret var ruttet. Det var kallt, det blåste massor och solen var helt blockerad av moln. Är det redan slut på sommaren?

Jag har jobbat idag och det har gått fint. Jag trivs verkligen på förskolan och det är skönt när barnen får mer och mer förtroende för mig. Jag är väldigt trött ikväll utan att jag har någon egentlig anledning, men hur som helst ska jag lägga mig tidigt.

Hörs

Sköna sköna söndag

Publicerad 2008-05-11 19:08:28 i Allmänt

Uppd. 20.26

Haha, ja - 12 kroppkakor fick han i sig enligt honom själv. Efteråt låg han i soffan och stönade och hans mage var helt stinn. Han repade sig dock väldigt fort och fick allt i sig lite glass till kaffet.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vi åkte över till Öland med bussen och satte oss en stund i hamnen i Färjestaden och myste. Sen gick vi upp till G och mötte där hela den glada familjen. Vi solade på altanen, drack folköl, rullade kroppkakor och åt åt åt. Jag har rullat kroppkakor för första gången i mitt liv och det var riktigt skoj. Goda blev de också! Jag åt tre medan sambon åt 12 (!). Efter maten degade vi i soffan och sen drack vi kaffe. Vi åkte allesammans över till Kalmar igen och vi släppte av sambon i stan och mamma G, jag och systrarna M och J, åkte vidare till en kyrkogård som ligger i utkanten av Kalmar. Vi satte blommor i minneslunden och åkte sen en sväng över Smedby och tillbaka in till stan. De släppte av mig vid stationen och jag cyklade hem och här är jag nu. En mycket mysig och skön söndag med härligt sällskap, perfekt väder och mycket mumsig mat. Nu ligger det en burk kroppisar i kylen och väntar på att vi ska bli sugna på kvällsmat.

Jag är trött. Nu blir det att duscha bort all den svett som alstrades av att ligga på en vindstilla altan och grilla sig i bara underkläder.

Hörs

Sommarsöndag

Publicerad 2008-05-11 10:28:07 i Allmänt

Så här dags förra året var jag mitt uppe i repetitionerna av den fantastiska pjäsen Människor i Solen av Jonas Gardell. Vilka tider! Jag saknar er verkligen ibland, alla fina Eslövs-människor!

Vädret i Kalmar är, precis som i alla andra delar av Sverige, helt underbart! Solen skiner och det är sommarvärme. Igår köpte vi glass i stan och cyklade ner till havet och satt på en bänk där och myste och solade. Att vi sedan bara hade 400 meter hem gjorde inte saken sämre. Ska man bo vid havet ska man absolut göra det på sommaren!

Idag ska vi över till Öland och äta middag hos G, sambons mamma. Hon ska göra kroppkakor på tio kilo potatis och hennes tre barn är i extas. Kropppkakkor är något väldigt heligt hos Öländska familjer har jag förstått. Det ska bli trevligt att träffa dem och G:s hemmagjorda bodycakes är väldigt väldigt goda!

Imorgon ska jag jobba på förskolan igen. Jippi!

Hörs

Hej, igen!

Publicerad 2008-05-10 15:22:04 i Allmänt

Usch usch usch... jag har verkligen varit dålig på att uppdatera den här förbaskade bloggen. Anledningen är att de dagar när det inte händer något specfiellt så känns det inte som läge att skriva och när det har hänt saker så orkar jag inte. Jag får helt enkelt ta de icke händelserika dagarna och skriva om de händelserika dagarna.

Hur som helst så mår jag bra! Jag har äntligen tagit beslutet att skippa jobbet på Fortum helt och hållet. När jag sa det till min chef var det som om en sten lyftes från mina axlar och jag är nu så lättad över att slippa ringa runt till stackare som inte vill bli uppringda. Givetvis kan jag trots detta hjälpa till med elavtalen. Jag kan inte teckna dem åt er, men jag kan råda er till vad jag tycker att ni ska teckna (faktiskt inte Fortum, det finns billigare alternativ.. ) Nu ska jag jobba 25 procent på Kalmar Waldorfsskola! Ett jobb jnag fick efter att ha ringt dit och anmält mig som timvikarie. Jag ska jobba 25 procent samt extra vid behov och det är hur kul som helst! Jag jobbar på förskolan och det är ett underbart ställe med få barn och kunnig personal. Jag mår betydligt bättre nu när jag får jobba med det jag tycker om.

Det är fortfarande underbart att vara sambo! Jag är så kär... Wiiii! Ryggen är också mycket mycket bättre.

Hörs (snart, lovar..)

Aj aj aj

Publicerad 2008-05-02 12:50:11 i Allmänt

Jag har ryggskott! De fick hämta mig med ambulans natten mellan måndag och tisdag då jag inte kunde ta mig ur sängen. Jag skrek rakt ut varje gång jag försökte röra mig. Jag fick en stor spruta smärtstillande och sen kunde jag med ders hjälp ta mig till sjukhuset där jag fick ännu mer smärtstillande och en massa recept på tabletter. Nu känns det bättre, mycket bättre och jag hoppas att jag aldrig aldrig får så ont igen.. Usch.

Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela