emmaterese

- en dagboksblogg -

onsdag 20.15

Publicerad 2009-04-29 20:19:58 i Allmänt

Detta hände just:

Sambon och jag satt runt köksbordet och pysslade. Vi gjorde servettringar och placerings"kort" och experimenterade lite om hur de ska komma att se ut på bröllopet. Sambon tyckte helt plötsligt att det skulle vara jätteroligt att rulla ihop en bit grönt crepe-papper och stoppa upp det i näsan! Det gjorde han också. Han satt där och skojade och tyckte att han själv var jätterolig medan jag plockade ihop pysselsakerna. Helt plötsligt blev han knäpptyst och började andas lite konstigt. Jag tittade på honom och då viskade han, med ett mycket skamset uttryck i ansiktet: "Den har fastnat...." Jag började storskratta och fick hämta pincetten, jag drog försiktigt ut den lilla gröna pappersrullen medan jag skrattade hysteriskt mellan varven. Vem säger att man behöver en riktig treåring i huset när man har en sambo med barnasinnet kvar?

Hörs

lördag 21.11

Publicerad 2009-04-25 21:15:46 i Allmänt

Skriver ett litet inlägg i reklmapausen i Robinson. Anledningen till att jag inte skriver så mycet är att jag inte har så mycket roligt att berätta. Känns så tråkigt att skriva inlägg med bara en massa tråkigt och tungt. Jag mår fortfarande rätt dåligt men jag känner mig bättre nu än för ett par veckor sedan, alltid skönt. Jag har bestämt mig för att vara hemma resten av terminen, läkeran på Valönten tyckte att det var ett mycket bra beslut och hon ska sjukskriva mig.

En rolig sak som har hänt är att jag, igår, var och käpte en present till mig och sambon: Alfapet! Ni vet spelet där man ska bilda ord av de bokstavsbrickor man har framför sig. Mycket krångliga regler, men vi spelar vår lilla egna version.

Tidigare idag gick vi ner till havet och satt och drack kaffe och tittade på alla sjöfåglar. Mycket mysigt. När vi satt där så kom vi också på att vi skulle vilja åka en sväng till Tyskland i sommar och tälta. Vår första riktiga semester. Mysigt och spännande.

Nu börjar den smaskiga dokusåpan igen.

Hörs

lördag 16.16 - bilddags!

Publicerad 2009-04-18 16:20:34 i Allmänt

Här kommer lite bilder.Halva den 80 kvadratmeter stora altanen utanför Bjursnäs BygdegårdDansbanan där själva vigseln förhoppningsvis kommer äga rum.Marken runt om. Många meter för barnen att springa och leka på om de vill, och fint ställe att ta bröllopsbilder på.Från dagens utflykt som blev väldigt mysig och lyckad. Sambon framför ingången till Gråborg."Mera kaffe, mera kaaaaffe, skulle man kunna tänka sig att det finns en påtår kvar åt mig? Mera kaffe, mera kaaaaffe... etc." Någon mer än jag som kan den sången?Här satt vi och fikade :)

Hörs

lördag 12.04

Publicerad 2009-04-18 12:14:20 i Allmänt

Oj, jättelänge sen sist! Det beror på att jag inte har mått så bra och inte känt att jag haft något att skriva om. Påsken var väldigt bra och mysig. Vi hängde ute i solen och pratade och hade väldigt väldigt trevligt. Evelina och Hannes är ena riktiga gullungar även om Hannes driver en anti-Emma-kampanj för tillfället. Hehe. Jag älskar dem så mycket.

Annars har det gått åt skogen med vfu:n. Jag har behövt vara hemma och varva ner. Nu börjar jag känna mig piggare och jag har varit på några nöten på valnöten. Det verkar fortfarande väldigt bra och jag gillar min terapeut, Fredrik. Träffade valnötens läkare i onsdags och jag ska träffa henne igen om två veckor. Då ska hon ha läst min journal ordentligt och jag ska förhoppningsvis få nya mediciner. Till nästa gång ska jag ha gjort en "tidslinje" med en kurva på som beskriver hur jag mått de senaste tio åren. Jag började må dåligt i högstadiet och har sedan dess mått bra och dåligt om vartannat. Det läkaren misstänker är att jag har en bipolär personlighet, en mildare variant av manodepressivitet. I sådana fall ska jag få börja äta neuroepileptikum som jämnar ut mig och jag kan må bra hela tiden istället för att det ska gå upp och ner.

Idag ska sambon och jag på utflykt! Det var min idé och det känns skönt att må så pass bra att jag vill hitta på saker. Vi ska åka till Gråborg - en fornborg på Öland.

Vi var förresten och tittade utanför Bjursnäs Bygdegård igen. När jag var där och tittade så var det snö överallt och det var väldigt roligt att se det i vårsolen. Det är verkligen superfint och vi längtar massor till nästa år då vi får bli man och hustru där. Vi letar också efter fina gamla släktnamn som vi kan byta till. Vi har bestämt att det bästa är att vi byter till ett helt nytt namn båda två, precis som Jenny och Anders gjorde. Jag tyckte att det var en så hima bra grej och sambon nappade direkt. Hittills har vi min gammelmormors namn: Boström, som förslag. På sambons mammas sida finns det tyvärr inga ovanliga namn och vi ska kolla upp hans farfars släkt också.

Hörs

onsdag 14.30

Publicerad 2009-04-08 14:30:11 i Allmänt

Det mysigaste jag vet just nu är att lägga näsan precis bakom min sambos ena öra och dra in ett djupt andetag. Han doftar så underbart gott och jag blir glad i hela kroppen när jag får snuffsa på honom.

Imorgon åker vi till Hultsfred för att fira påsk med min familj. Vi ska låna svärmor G:s bil och eftersom vi åker bil så sällan numera så tycker jag att det ska bli så mysigt att åka bil med min Skrutt. Jag kommer ihåg att min gammelmormor Vera också tyckte att det var väldigt roligt att åka bil. Det sammantaget med att jag också älskar att titta på frågesporten "Vem vet mest?", äta punschpraliner och går och lägger mig tidigt på lördagarna så är det ganska så stor pensionärsvarniong på mitt liv. Men det gör inget :).

Hörs

söndag 17.44

Publicerad 2009-04-05 17:44:58 i Allmänt

De senaste tre månaderna har jag gått upp nästan 20 kilo. Detta beror delvis på min ångest. När jag hart ångest är ett sätt för mig att hantera min ångest att hetsäta. Det innebär att jag inte bara äter en massa onyttigt, utan också i väldigt stora mängder. (Sex dubbla chokladbitar, sex kexchoklad, en hel stor påse med chips etc etc.) Detta är väldigt surt och jag är så otroligt ledsen över det. Jag lyckades gå ner över 25 kilo hösten 2007 och jag hatar verkligen det faktum att jag nu väger nästan lika mycket som innan. Man kan ju tro att det bara skulle vara att sätta igång med det hälsosamma levendet igen, men det är betydligt lättare än vad det låter. När ångesten kommer får jag panik och vill bara må bättre till nästan alla pris. Ett sätt att må bättre är att äta och tyvärr har jag inte så många andra bra strategier. Förhoppningsvis är det detta som jag får lära mig på Valnöten.

Jag tycker att det är jobbigt att vara ute bland folk nu. Jag skäms till och med inför min syster nu när vi ska träffas i påsk, jag skäms så för att jag gått upp i vikt igen och det är nästan så att jag hellre vill stanna hemma just på grund av det. Jag skäms inför den släktfest som vi ska ha i maj, jag våndas enormt över att behöva träffa alla nu när jag är så stor igen. Mitt självförtroende och min självkänsla är väldigt låg nu och eftersom jag mår dåligt så får jag ångest, vilket leder till att jag äter mer, vilket leder till att jag mår ännu sämre, vilket i sin tur leder till att jag äter... och så rullar det på.

Idag blev jag jätteledsen och började storgråta i soffan över alltihop och jag och sambon ska försöka bättra oss med maten. Lättare sagt än gjort, tro mig - jag vet! Vi får se hur det går, jag ska försöka i alla fall.

Hörs

söndag 10.58

Publicerad 2009-04-05 11:02:43 i Allmänt

Kenneth Branaugh (med reservation för stavfel) har spelat in en egen version av Wallander-filmerna. Vi såg den första igår och det var en mycket intressant upplevelse. Filmerna är inspelade i Ystad, alla skyltar är på svenska, alla namn är svenska och alla platser heter sina svenska namn. När Wallander sitter och skriver ett mail så pratar han högt på engelska samtidigt som han skriver samma sak, men när kameran visar skärmen så står då allt på svenska. Vi fnissade en hel del i början av filmen och det var svårt att ta det hela på allvar. Men, sen kom vi på att det är ju precis som när vi ser på asiatisk film och skådespelarna pratar engelska men namn och platser, skyltar och annat är på "originalspråk". Dock blev det svårare att ta det på allvar när det var ens eget språk som blandades med engelskan. Filmen i övrigt var mycket bättre än de svenska versionerna och Kenneth Branaugh kicked Krister Henrikssons ass.

Hörs

Veckans låt - "Juanita"

Publicerad 2009-04-04 19:43:16 i Allmänt

Jag tänkte införa ett återkommande moment här på min blogg. Jag ska lägga ut veckans låt, eller veckans låttext snarare. Jag hoppas att ni läser texten, och kanske sedan lyssnar på låten? Finns säkert på YouTube någonstans.

Valet är svårt, alternativen är oändligt många. Vi får, helt enkelt, börja med en av alla favoriter:

Juanita - Björn Afzelius  (Skriven om det spanska inbördeskriget)

Juanita, hon var vacker som en gryning,
när dom möttes i Madrid för längesen.
Och han var ung, han var en av många hundra,
som rest ner för att slåss för friheten.
Och Juanita, hon var med dom vid fronten,
och hennes glöd gav dom andra kraft och mod.
Och om kvällen sjöng hon sånger till gitarren,
om folket och den framtid
som hon var beredd att försvara med sitt blod.

Juanita, han ska alltid komma ´håg dej,
För hans inre ska du alltid finnas kvar.
Juanita, fast han aldrig kunde få dej
Kan han minnas hur stark och fin du var.

 

Men dom förlora', för fascisterna var starka,
och han for hem, med bara bitterheten kvar.
Och Juanita måste gömma sej i bergen,
och fast han skrev så fick han aldrig några svar.
Men åren gick, och också hjältar blir gamla,
och dom får hoppas att dom yngre vill ta vid.
Han blev gift, och fick söner och döttrar
och hans tid med Juanita
blev liksom en drömbild från ett annat liv.

 

Juanita, han ska alltid komma ´håg dej
För hans inre ska du alltid finnas kvar.
Juanita, fast han aldrig kunde få dej,
kan han minnas hur stark och fin du var.

 

Hans båda söner var i Spanien förra sommar'n
och semestra´ på ett nybyggt lyxhotell.
Dom hade träffat en gammal gumma ner vid stranden,
när dom gick ut för att festa sent en kväll.
Dom hade pratat och berättat vad dom hette,
och om sin far som en gång varit i Madrid.
Då steg hon upp och sa: "Honom har jag älskat!
Men här springer ni och göder nåt
han har bekämpat med risk för eget liv!

 

Så ge er av! Jag är trött på er svängar!
För ni fördröjer bara frihetens stund,
och ni borde veta, att turisternas pengar
är som honung i förtryckarnas mun!"

 

Juanita, han ska alltid komma ´håg dej,
För hans inre ska du alltid finnas kvar.
Juanita, fast han aldrig kunde få dej
Kan han minnas hur stark och fin du var.

 

Det här blev mitt val av många anledningar. Dels har jag festat till den här låten en massa gånger och suttit och ropat socialistiska slagord med ett glas rött i handen (jösses, Emma..) Dels tycker jag att texten är både en otroligt vacker kärlekshistoria samt en text med politisk agenda. Det är en verklig favorit och jag ska lyssna på den en massa gånger ikväll, tills sambon tröttnar.

 

Hörs

Lördag 14.02

Publicerad 2009-04-04 14:02:20 i Allmänt

Igår var en händelserik dag. Inte bara städade vi, utan först på morgonen gick vår soffa sönder. "Bakbenen" gick av och knakbrak där satt vi betydligt lägre och mer bakåtlutat än tidigare. Sen, var det punka på min cykel när vi kom ner och skulle åka och handla, och sen på eftermiddagen åkte gardinstång med fäste och hela konkarongen ner. Men, allt är lagat nu. Sambon skruvade fast två ben som vi köpte på ikea som egentligen skulle vara till en säng, men det funkar till vår soffa också.

Idag slappar jag bara och tittar på "From G's to Gents" på MTV. Det handlar om ett gäng gangsters som ska lära sig att vara gentlemen. Totalt värdelöst men ändå sådär läskigt fängslande som dokusåpor är.

Hörs

fredag 14.15

Publicerad 2009-04-03 14:18:32 i Allmänt

Vi vårstädar idag. Vi var nyss nere på gården och skakade våra mattor. Den flög runt en massa skit och det känns som att hälften satte sig i mina lungor..

Men, mitt i allt skakande slog det mig plötsligt att det är väldigt trevligt att faktiskt ha någon att skaka mattor tillsammans med. :)

Hörs

torsdag 12.25

Publicerad 2009-04-02 12:25:52 i Allmänt

Sambon har bestämt sig för att skaffa skägg. Mer skägg än han redan har. Jag är mycket skeptisk.

Hörs

onsdag 13.46

Publicerad 2009-04-01 13:50:51 i Allmänt

Jag drömde en sådan obehaglig dröm i natt. Det var dags för bröllop och sambon spårade ur helt totalt. Han betedde sig som att han var full och började ropa nej, när han skulle säga ja och så föll han ihop i en liten förvirrad snyftande hög och när han väl var redo att gifta sig var jag så ledsen och arg att jag bara stormade ut. Peter Haber och hela gänget från BECK-filmerna satt bland gästerna och viskade med höjda ögonbryn och menande blickar åt sambons håll. Hujja. Det var skönt att vakna och inse att det bara var en dröm.

Jag har bestämt mig för att ta ett uppehåll med den ena kursen jag läser. Det blir lite mycket med två kurser och behandlingen på Valnötsträdet samtidigt. Jag får ta resten av specialiseringen nästa termin. Jag tror att det är bra.

Hörs

Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela