emmaterese

- en dagboksblogg -

torsdag 31 dec. 19.00

Publicerad 2009-12-31 19:03:08 i Allmänt

Fem timmar kvar av det gamla året och vi har precis intagit vår nyårssupé som skulle bli så god och grekisk. Det blev inte så bra för min del. Lammet smakade alldeles för mycket kött och jag höll på att kräkas vid första tuggan. Men - ut i köket studsade vi och stekte snabbt till några prinskorvar till mig. Prinskorv, stekt potatis och tsatsiki, kanske inte den mest tippade blandningen men det funkade. Jag längtar mest till efterrätten i alla fall.

Gott slut.

Hörs

torsdag 31 dec. 09.01

Publicerad 2009-12-31 09:10:30 i Allmänt

Idag är det nyårsafton och imorgon så är det inte 2009 längre. Vi beger oss in i ett nytt decennium och jag orkar inte skriva något djupt och tänkvärt om detta då det snor som jag skrev om i förra inlägget nu också sitter i bihålorna och halsen.

Hela natten har jag snorat och dreglat och försökt hitta en ställning där det inte kändes som att mitt huvud dunkades in i den bakomliggande väggen. Nu har jag dock orkat mig på en dusch vilket känns oerhört skönt. Till och med snoken verkar ha blivit bättre av denna tvagning.

Jag tänker på min stackars man också. Han måste ha stört sig oerhört på mina snytningskavalkader inatt. Jag försökte oftast att flytta mig från sovrummet för att snyta mig någon annanstans i lägenheten men jag tror inte att det gjorde någon skillnad. Ni ser, jag har ärvt min pappas elefantnäsa. Inte så att våra näsor är direkt överdrivet långa, men vi låter som en elefant när vi snyter oss. Det har det alltid gjort på pappa, och alltid gjort på mig sen jag blev vuxen. Kommer ihåg att jag tyckte det var såååå pinsamt att gå in på någon av skoltoaletterna och snyta mig i högstadiet eftersom alla som stod inom tio meter då skulle få behöra mitt elefanttjut...

Frågade just maken om natten snor. Han har bara hört mig en gång och då somnade han om direkt sen. Skönt.

Idag ska vi göra grekisk middag med lammfärsbiffar på spett med någon sorts potatis och tsatsiki. Gott ju! Det var inte så dyrt med lammfärs som vi hade trott heller. Trevligt. Ska åka iväg till affären sen och handla spett, gurka och något som bubblar utan alkohol (helst champagnefärgat mest för känslans skull).

Nej, nu måste jag gå och fixa mitt hår så det inte torkar och stelnar inne i min handduksturban.

Hörs

ons. 30 dec. 16.52

Publicerad 2009-12-30 16:56:22 i Allmänt

Julen kom och gick. Vi var hemma i Hultsfred några dagar och det var som vanligt roligt att träffa systern och hennes familj. Jag märkte dock att jag inte är van vid att ha så mycket folk omkring mig, speciellt inte barn som springer runt och leker, så det var rätt skönt att komma hem igen.

Igår var vi och handlade skor i det nya "Modehuset" och lite mat på CituGross. Jag blev natten till idag väldigt förkyld och idag har jag mest suttit i soffan, snörvlat och kollat på PB. Det är en väldigt bra serie.

orkar inte skriva så mycket mer, huvudet känns som en enda stor snorboll, ursäkta uttrycket.

Hörs

fredag 25 dec. 14.08

Publicerad 2009-12-25 14:20:48 i Allmänt

Igår var det julafton och vi hade en mycket trevlig dag som givetvis gick i matens tecken. Först när vi kom fick vi väldigt god gröt och skinkmacka, sen godis godis godis och sen ett underbart gott julbord. Svärmor gör honungsgrillade revbensspjäll som var helt ljuvliga, de riktigt smälte i munnen (säger hon som inte gillar kött annars). Vi spelade spel och öppnade julklappar. Jag fick bland annat väldigt många nya örhängen i alla möjliga färger och former - underbart! Maken fick bland annat en massa dvd:er med Galenskaparna och After Shave som han hade önskat sig.

Strax efter nio åkte vi hem till Kalmar igen där vi delade ut våra egna julklappar. Jag fick så fina saker av min Skrutt: en äggdelare (litet internskämt) ett nytt spel till mitt Buzz och fyra jättefina vinglas från Indiska med guldkant i orientaliska mönster. Av mig fick maken en enorm mugg (35 cm i omkrets) som han kan dricka sitt morgonkaffe i, en bok som ska vara skriven i samma andra som Liftarens guide till galaxen och första säsongen av Prison Break (en klapp som också jag kommer att ha glädje av).

När vi hade öppnat våra paket igår så såg vi på galenskaparnas "Leif" och sen första avsnittet av PB. Sen somnade vi båda gott :). Idag har vi en riktig slappdag och vi spelade en bäst-av-tre-match på mitt nya Buzz där jag vann och nu kollar vi på galenskaparnas "Monopol". Tror att det kommer att hinna bli en hel del PB innan det är dags för sängen. Vi bojkottar också julmaten idag och ska köpa pizza ikväll.

Imorgon blir det Hultsfred.

Hörs

onsdag 23 dec. 16.19

Publicerad 2009-12-23 16:25:35 i Allmänt

Imorgon är det julafton.

Idag har vi handlat, bakat och gjort julgodis. Ikväll blir det ostbricka och bingolotto. Det höll på att gå åt skogen med bingot. När jag hade handlat lotterna idag så såg jag att de var till nyårsaftons bingo. Maken fick gå och byta dem. Tur att jag kollade. Det känns extra viktigt att allt blir som planerat i år då inget blev som planerat förra året. Jag fick ju ett krampanfall utanför CityGross och bet sönder tungan och krampade axeln ur led. Fick spendera natten på sjukhuset. Men i år så mår jag bara finfint!

Hörs

tisdag 22 dec. 15.41

Publicerad 2009-12-22 15:51:59 i Allmänt

Idag är det två dagar kvar till julafton och när jag vaknade ville jag mest att hela den här dagen bara skulle ta slut. Inte för att det är något egentligt fel med den här dagen utan för att jag längtar så mycket till imorgon. Imorgon ska vi handla på dagen, baka och slå in julklapparna som är kvar. På kvällen ska vi spela bingolotto (enda gången på året som jag gör det) och äta ost och kex och kanske ett glas rött om det inte är alldeles för mycket folk på systemet imorgon. Hur som helst. Dagen idag har ändå gått rätt fort. Vi käkade lunch och sen kom jag på till makens stora förtret att vi skulle julstäda! Till tonerna av julmusik, både traditionell och icke-traditionell så satte vi igång. Nu ställde han ställde precis in dammsugaren i städskåpet och nu är det julfint hemma hos oss också. Skönt.

Hörs

måndag 21 dec. 19.17

Publicerad 2009-12-21 19:28:50 i Allmänt

Idag är det tre dagar kvar till julafton och i övermorgon kommer pengarna :).

Idag har jag äntligen fått tummen ur och gjort skolarbete. Tyvärr har jag missat en hel del föreläsningar på grund av min sega feber så jag fick göra så som jag trodde att det skulle vara. Jag gjorde fyra av fem uppgifter och har bara den stora hemtentan kvar nu. Dock tror jag att jag har lite att komplettera på uppgifterna jag gjorde idag eftersom jag gjorde lite som jag ville. Sist jag gjorde så fick jag i och för sig VG så vi får se... Jag mailade iväg dem till vår lärare och hoppas att han hinner slänga ett öga på dem så att jag kan få veta om jag fattat det hela rätt eller inte.

Annars så har det varit en ganska långtråkig dag för mig idag. Jag har mått illa hela dagen och tror att det beror på att jag har ätit vldigt många Ibumetin för min rygg nu i några veckor. Inte mer än rekommenderad dos givetvis men på apoteket sa de att man kunde få ont i magen om man inte tog dem i samband med mat. Så nu ska jag försöka ta dem till maten så slipper jag nog må illa.

Maken är klar med sin vetenskapliga artikel! Han är så duktig!

Hörs

lördag 19 dec. 13.48

Publicerad 2009-12-19 13:59:08 i Allmänt

Idag är det fem dagar kvar till julafton. Det känns overkligt på något sätt men väldigt roligt. Julafton ska vi spendera på Ö'n med svärfamiljen, juldagen ska vi bara vara hemma vi två och fira en egen minijul och på annandagen så tar vi den lilla bilen och åker upp till Hultsfred för att träffa min fina familj. Jag slog in två julklappar till idag och har ytterligare en i garderoben som ska slås in, till maken. Han får tre riktiga skräp-julklappar av mig i år. Så blir det när man inte har så mycket kosing. Men - han vet ju om det så jag tror inte att det kommer att bli några besvikna miner på juldagen då vi ska ge våra klappar till varandra.

Jag tror att jag var helt feberfri igår och idag känner jag mig också hyfsat pigg, så jag hoppas att det håller i sig nu och att jag slipper vara sjuk mer.

Annars har jag inte så mycket att säga. Maken skriver på sin vetenskapliga artikel som ska vara klar på måndag och vi har det bra :).

Hörs

torsdag 17 dec. 11.35

Publicerad 2009-12-17 11:38:37 i Allmänt

Ronald, 70, gav en trakasserande 13-åring en örfil.

Inte okej - Ronald!

Allt som denna trettonåring lär sig av detta är att när vuxna hamnar i en situation som de inte kan reda ut, så slåss de, då är det okej att slåss!

Nej, det finns bättre sätt. Det finns mycket bättre sätt. Vi vuxna har ett gemensamt ansvar att lära våra unga hur man ska bete sig och om vi tar till våld så är det detta som vi för vidare till ungdomarna.

Inte okej - Ronald!

Hörs

(Jag har fortfarande feber.)


måndag 14 dec. 19.41

Publicerad 2009-12-14 19:47:46 i Allmänt

Ni vet hur saker och ting i ens hem kan bli sådär succesivt smutsiga. Hur de kan vara rena ena dagen och supersmutsiga den andra. Hur gick detta till?! tänker man och skakar på huvudet. Så har det varit med vår ugn. En gammal klasskompis skrev på facebook hur hon hade städat sin ugn. Jag gick och kollade på vår och hjälp vad den var smutsig! Man såg inte ens in i ugnen genom glaset längre. Jag vill dock påpeka att vi annars är rätt så renliga av oss, inte överdrivet åt något håll. Förutom med ugnen då.

Okej, det stod snabbt klart att också vi behövde rengöra vår ugn och precis som mina husgudar Marie-Louise och Marlene på "Rent Hus" säger så sprutade vi såpvatten i ugnen, satte den på hundra grader och lät verka i en halvtimme. Enligt husgudarna så skulle det sedan bara vara och torka bort smutsen. Yeah. Right. Det gäller nog de som rengör sina ugnar oftare än en gång på 18 månader. Jag fick sitta med diskmedel och en svamp och skrubba bara luckan i över en timme. Renare blev det i alla fall. När det var klart så gav vi oss på städskåpet som, ironiskt nog, också behövde en omgång och utrensning. Min garderob fick sig också en genomkörare. Produktiv dag.

Just det, jag har feber igen. Känner mig dock inte så väldigt dålig så förhoppningsvis är det borta till imorgon.

Ikväll är det sista avsnittet av Ullared. Det har varit en rolig serie, men jag tycker att det är bra att de slutar medans det fortfarande är intressant.

Hörs

söndag 13 dec. 16.14

Publicerad 2009-12-13 16:15:30 i Allmänt

Jag har precis sett en film.

Den här.

Det här en film som det gör ont i hjärtat att se. En film som skakar dig långt in i själen. En film som får dig att gråta, att le, att älska. Att hata. En film som, när du har sett den klart, får dig att vara ytterst tacksam för det du har. Jag tror att vi alla behöver se en sådan film ibland. Jag behöver det i alla fall.

Hörs

söndag 13 dec. 13.40

Publicerad 2009-12-13 13:46:06 i Allmänt

Glad Lucia! Jag väckte maken med kaffe och lussefiak på sängen. Han ville fika vid bordet :P. Där får man för att man försöker. Men det blev mysigt ändå, vem kan klandra honom för att han inte ville ha smulor i sängen? (Givetvis hade jag planerat att vi skulle fika på hans sida.)

Det blev ingen föreläsning i torsdags. Läraren var sjuk. Det gjorde inte mig så mycket, jag kunde ju bara vända och åka hem. Surt dock för dem som åkt långt. H hade åkt hit från Sthlm bara för den föreläsningen.

Det snöade lite igår, men inte så mycket att det stannade på marken. Skönt! Jag gillar inte snö. Jag förstår med mitt förnuft att det inte är bra att det är i genomsnitt fyra plusgrader i mitten av december men min känsla är störtglad. Jag gillar inte när det är kallt och snö.

Skickade just maken till affären. På listan stod det bland annat bindor. Han ringde nyss och lät förvirrad.. "Du.. det finns inte always ultra long plus, bara always ultra normal plus. Vad ska jag göra då?" Rösten lät väldigt tyst och lite sådär ansträngd. Jag fnissade inombords och gav honom vidare instruktioner :).

Nu ska han snart iväg och spela figurspel och jag ska lyssna på julmusik och städa lite.

Hörs

onsdag 9 dec. 14.04

Publicerad 2009-12-09 14:13:51 i Allmänt

Fick idag veta att jag blivit antagen till psykologi B till våren. Skönt! Jag var lite orolig innan för jag var inte säker på att det skulle bli någon kurs alls, om det var för få sökande. Det ska bli spännande att se vilka från psykologi A som följer med in i Bkursen.

Jag var på Valnöten idag och terapiades på. Det gick väldigt bra och jag fick mycket fint beröm av min terapeut. Han tycker att jag har kommit väldigt långt och att jag har lyckats hamna i en uppåtgående spiral när det gäller panikångesten. Jag har inte varit där på säkert sex veckor och det beror på att vi håller på att avveckla mitt gående på Valnöten. Det är bra att vi då kan ta våra möten längre isär och så får jag höra av mig om det skulle dyka upp något som gjorde att jag ville komma dit emellan. Men, än så länge har det inte behövts, ta i trä :).

Annars har jag dammat i lägenheten idag, till tonerna av härlig julmusik. När maken kom hem från skolan fick han dra fram dammsugaren och nu är det fint och väldoftande av såpa här hemma. Skönt.

Hörs

tisdag 8 dec. 17.13

Publicerad 2009-12-08 17:23:56 i Allmänt

Idag hade vi föreläsning om hur man blir en bra ledare. Spännande föreläsning med många livliga diskussioner där jag givetvis var högst deltagande. Nu är vi inne på sista delkursen och den handlar om socialpsykologi.

Vi har fått våra nya körkort och bankkort och andra viktiga saker med det nya namnet på. Känns roligt men också lite konstigt. Här har man hetat något i 25 år, och sedan gör man inte det längre! Det kommer nog ta ett tag innan man vänjer sig. Jag ringde csn häromdagen och sa mitt gamla efternamn av ren rutin. Han i andra luren blev rätt förvirrad då han hade mitt nya på sin dataskärm. Men det löste sig rätt snabbt. Jag hade telefontid med min läkare igår och när hon ringde var hon lite förvirrad hon också. "Så det var du! Jag tänkte att jag känner väl ingen som heter så!".

Annars händer det inte mycket alls. Jag är väldigt kär i min man, faktiskt lite extra. Jag kan inte sluta le när jag tänker på honom och det pirrar i hela kroppen när jag får ett sms av honom när jag är i skolan. Vi saknar varandra så fort vi inte är tillsammans och ibland förundras jag över att vi aldrig går varandra på nerverna trots att vi oftast spenderar 24 timmar om dygnet med varandra. Kärlek!

Duärdenfinastejagvetochjagvillalltidvaradinomdulämnarmigsåtänkerjagföljamed

Hörs

söndag 6 dec. 22.27 - andra advent

Publicerad 2009-12-06 22:27:47 i Allmänt

Jag har varit sjuk i en vecka. Feber, ont i halsen och total orkeslöshet har varit symptomen, min egen händiga diagnos: ett virus. Mår dock bättre nu :)

Känner lite att jag redan har gått på jullov mentalt, vilket är rätt dumt eftersom vi har flera veckor kvar i skolan.

Hörs

Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela