emmaterese

- en dagboksblogg -

Söndag 11.16

Publicerad 2009-06-28 11:21:51 i Allmänt

Jag såg den mest underbara av saker idag när jag surfade på Aftonbladet. Det är ett fängelse på Filipinerna som har börjat använda dans som rehabilitation. Inte vilken dans som helst heller. Snälla snälla kolla på detta. Klicka på länken så öppnas det i ett eget fönster. Klippet tar några minuter men det är helt klart värt den tiden. Snälla, titta på halva i alla fall. I just det här klippet hyllar fångarna den nyligen avlidne King of pop - Michael Jackson.
Jag tycker att detta är en helt fenomenal idé. "The dancing prisoners" får genom detta inte bara en god fysisk träning utan de får träna på att samarbeta (Det är 1 500 fångar som dansar samtidigt) och de har förhoppningsvis riktigt kul. Visst, man kan argumentera och säga att de som sitter i fängelse inte ska ha kul, de ska inte göra något produktivt - de ska sitta i fängelse, helt enkelt! Men - jag tycker att detta visar att människor kan förenas kring en gemensam sak och jag hyllar den fängelsestyrelse som har fört genom detta.

Det skulle vara roligt att få veta vad ni tycker om detta. Skriv gärna en kort, eller lång för den delen, kommentar.

Hörs

lördag 19.44

Publicerad 2009-06-27 19:44:43 i Allmänt

Hittade något mycket spännande i en av mina toa-tidningar idag.  Det är ett företag som har en affärsidé som går ut på att för varje par bebisskor man köper på deras hemsida, så skänks ett par till behövande barn i Senegal. Skorna kostar 249 kronor, för det priset får du alltså i princip två par, bara att ett av paren går till något annat barn är ditt egna. Underbar idé!
Kolla här Share a pair.

Jag älskar när människor tar sitt ansvar. Jag har blivit lite av en "miljötänksidiot", som en av mina fastrar sa en gång. Får snart hem ett paket från "Hampavaruhuset" där jag har beställt tygkassar och schampoo.

Hörs

fredag 22.14

Publicerad 2009-06-26 22:15:22 i Allmänt

"Men den här då? Den är väl fin?!" Sambon står och håller i en tröja inne på Kappahl. Jag ser troligen mycket tveksam ut, för han fortsätter med "Den är ju jättesöt, kommer att vara fin på min söta Plutt". Jag ler och tar tröjan med mig in i ett provrum. Jag drar på mig den och gläntar sedan lite på dörren för att signalera till sambon att han kan kika in nu. "Men åh vad fin den är!!" "Du är så himla söt!". Problemet är att han säger så om nästan allt jag provar, det härliga är att jag vet att han menar det precis varenda gång.
   Vi ska på fest nästa helg och igår så rev jag igenom hela min garderob för att hitta något fint att ha på mig. Jag satt sedan med gråten i halsen och kände mig som världens fulaste och tjockaste. Då kom han in, satte sig bredvid mig på sängkanten och sa att "imorgon, då ska vi åka in till stan och se om vi hittar något du kan ha på dig på festen, och jag ska hjälpa dig så gott jag kan."  Vi hittade en klänning också, så nu känner jag mig lugnare inför nästa helgs festligheter. Jag har verkligen världens underbaraste sambo, och jag är så lycklig över att jag snart ska få bli hans fru, och han min man.

Jag har förresten ett tips att dela med mig av också. Jag har alltid haft lite problem med acne. Inte i stora mått, men jag har alltid haft en finne där, en där och en ytterligare i pannan. Jag har mått lite dåligt över det och har provat en massa olika krämer, utan att nå ett bra resultat. Nu har jag dock använt en kräm som jag köpte på apoteket och som klassas som ett läkemedel, Basiron, heter krämen och den verkar funka riktigt bra. Jag har inte haft en finne på länge och min hud är mjuk och len. Lite torr är jag runt munnen, eftersom Basiron verkar uttorkande, men med lite fet kräm just på de torra områdena så är det fixat. Så, vill du bli av med lite finnar så prova gärna den. En tub kostar 99 kronor, men det är den helt klart värd.

Hörs

Onsdag 22.30

Publicerad 2009-06-24 22:32:02 i Allmänt

"Palmolive" har en reklam som rullar på tv just nu, där den kvinnliga rösten pratar om hur olika känsliga varelser i naturen har inbyggda sätt att skydda sig på. Den kvinnliga rösten frågar sedan dig som tittare? "Vad gör du för att skydda din känsliga hud under armarna?". I bild ser vi en kvinna med långt blont hår som visar upp en perfekt slät armhåla och syftar till att Palmolives deodorant skulle skydda dig där.

Jag blir irriterad.

Först hänvisar de till naturen, som så fiffigt har inbyggt skydd på dess mest känsliga delar men påstår sedan att vi människor behöver en tillverkad tillsats för att skydda våra ömtåliga delar? Vi människor har också ett inbyggt skydd, kära folket på Palmolive.         Det kallas kroppsbehåring - God damnit!        Vi människor är utrustade med extra mycket kroppshår på de ställen där vi behöver det mest, huvudet, könet och under armarna. Jag säger inget om att vissa kvinnor, och män, väljer att raka bort sitt hår på valda ställen, utan jag blir irriterad på Palmolive som verkar mena att deras produkt är ett mer naturligt skydd är kroppens egna - helt naturliga!

Imorgon ska jag till Valnöten i två timmar. Första gruppterapin.

Hörs

Onsdag 12.42

Publicerad 2009-06-24 12:42:49 i Allmänt

Ni vet den där nya deon från AXE som tar bort all svett från under armarna? I reklamen är det en kille vars svett sprutar flera meter och som genast slutar när en tjej helt sonika springer fram till honom på gatan (?!?!) och sprejar den nya deon under hans arm. Sambons kompis, som vill vara anonym, hade köpt den nya deon och provat. Han var mycket nöjd då han efter stor ansträngning i sommarvärmen inte hade den minsta tillstymmelse till fläckar under armarna. Däremot var han massivt svettig mellan skinkorna. Jag funderade på det. svetten måste ju ta vägen någonstans. Vi svettas ju för att kroppen behöver reglera sin temperatur och de som är födda utan svettkörtlar blir ju jättesjuka när det är varmt. Är det då så att AXE har fixat så att underarmarnasvetten har flyttat sig till mellan skinkorna? En antingen helt genial idé, eller helt galen. Hur som helst borde det stå i ett hörn av tv-rutan när reklamen rullar att "Ökade svettningar mellan skinkorna förekommer hos fler än ...".

Idag köpte sambon en likadan deo. Jag ska undersöka hans svettningar med stort intresse den kommande tiden.

Hörs

lördag 17.53

Publicerad 2009-06-20 17:57:33 i Allmänt

Här kommer en bild på mössan jag stickat, som lovat. Det är sambons barndomskompis "Nilsson" som får vara modell.Vi skördade vår potatisplanta idag också. Vi hade sagt att vi skulle skörda potatisen till midsommar och eftersom sambon är sjuk så blev det inget potatisplockande på midsommarafton.Det blev en liten potatis och några pyttesmå potatisar. Troligen var krukan för liten för att potatisarna skulle kunna växa till sig mer, eller så skördade vi den för tidigt.

Midsommaraftonen igår blev trevlig, men utan sambon. Han är förkyld och igår var han riktigt under isen. Idag har han blivit lite piggare efter att ha fått i sig en hel liten nyponsoppa och några pannkakor med sylt. Nu är han ute på en liten kort promenad för att se hur mycket han orkar.

Jag mår hyfsat bra även om min rygg bråkar med mig fortfarande då och då.

Hörs

måndag 15.27

Publicerad 2009-06-15 15:34:37 i Allmänt

Ni undrar säkerty varför jag inte har skrivit på så länge och svaret är det att jag helt enkelt inte har haft tid. Jag har nämligen lagt all min lediga tid den senaste helgen på att sticka! Jag har äntligen fått hem mina stickgrejer och har redan hunnit sticka en halsduk med långa fransar. Nu håkller jag på med en bebismössa och stickar resårstickning för första gången. Inte alls svårt, bara att ta varannan rät, varannan avig. Det är väldigt roligt och det ska bli så roligt när mössan är klar. Eftersom bebisar inte har så stora huvuden så kommer jag absolut bli klar med den redan idag. Jag ska ta en bild och visa er sen.

Annars har jag ringt och bokat bord på restaurang Byttan idag till måndagen den 22 juni. Då har jag och sambon varit ihop i två år och vi ska gå och äta grillbuffé. Med oss tar vi svägerskorna eftersom vi har pratat om att gå dit och äta grillbuffé ända sedan förra sommaren. Hoppas att presenten som jag beställt till sambon hinner komma hem. Jag fick ett mail från dem som sa att de hade problem med sina leveranser men att paketet förhoppningsvis kommer dagen innan midsommar. Om det inte hinner komma får vi ta presenterna när det kommer, är inte så stor grej egentligen.

Nu har jag sommarlov från min enskilda terapi på valnöten och ska gå på färdighetsträning i grupp nu under sommaren. Två timmar i veckan och jag ska försöka gå på alla träffar, jag tror att det är bra att fortsätta ha lite rutiner. Jag har kommit igång på full dos med min nya medicin som är ett humörsutjämnande preparat, men som verkar mer mot nedstämdhet än maniska uppåtperioder. Jag har bara haft en manisk period men betydligt fler nere-perioder.

Nähe, nu ska jag tillbaka till min mössa som verkar bli riktigt fin :)

Hörs

lördag 20.22

Publicerad 2009-06-06 20:24:54 i Allmänt

Grattis Sverige! Idag är det nationaldag och sambon och jag firar genom att ha en svensk filmkväll. Dessa filmer har vi planerat:

- Sällskapsresan (Den första)
- Ägget är löst (Hasse och Tage)
- Djävulens öga (Ingmar Bergman)

Vi går från minst seriöst till mest seriöst. Vi får väl se hur många vi orkar med.

Annars har vi precis ätit färdigt. Vitlöksmarinerada skinkskivor, haloumiost och sallad med tomat. Mums!

Hörs

torsdag 09.38

Publicerad 2009-06-04 09:45:48 i Allmänt

Jag kommer ihåg första gången jag fick mens. Jag gick i sjuan och samtidigt som jag blev väldigt glad så mådde jag riktigt riktigt dåligt. Kroppen var ett hormonellt slagfält och jag låg i min säng blek och trött hela helgen. Jag kommer också ihåg att jag var orolig för att berätta om det för min bästa kompis, jag var rädd att hon skulle bli ledsen eftersom hon inte hade fått sin mens än. Nu undrar ni varför jag berättar det här? Jo, jag har nämligen fått uppleva igen hur det var att vara tretton och få mens för första gången. Hur, undrar ni?

Jag har ätit p-piller sen jag var femton. Inte i preventivt syfte utan för att mildra mina blödningar och min värk. Jag fick byta sort när jag var 20-21, eftersom jag fick en blodpropp i benet. Denna nya sort gjorde så att min mens försvann helt. Alltså har jag inte haft någon mens alls på 4-5 år tills igår. Jag slutatde med mina piller för några månader sedan på grund av att de kan ge humörsvängningar och jag behöver inte direkt fler sådana nu. I två månader har jag nu gått och väntat på att lingonveckan ska komma och igår gjorde den det! Jag blev först glad som en trettonåring, men insåg efter några timmar att ojdå, ajdå, just det! Det var ju såhär smärtsamt och jobbigt det var, det var ju därför jag började med mina piller att börja med.  Idag har jag lite mindre mensvärk, kan dock bero på att jag har ett vagt minne av att jag var uppe och tog panodil någon gång under natten.

Så, jag upplever nu ett av mitt livs bästa, och samtidigt mest omtumlande, ögonblick.. hittills.

Hörs

tisdag 11.06

Publicerad 2009-06-02 11:20:12 i Allmänt

Jag tycker att det är konstigt att det är så mycket hemskare med olyckor så fort det är svenskar inblandade än när det inte är det. Bara några månader innan den stora tsunamin i thailand så var det en liknande i en annan del av asien. Detta var inget semesterparadis och inga, vad jag vet, svenskar omkom. Vi hörde knappt något alls om den tsunamin.

Det har försvunnit ett passagerarplan någonstans i atlanten och rapporterna om att det fanns tre svenska medborgare på planet är det som dominerar nyheterna från flygkraschen. Jag menar inte att säga att det inte spelar någon roll om svenskar dör, deras familjer har troligtvis fått uppleva sina livs värsta dagar, men - det har många andra familjer gjort också även om de inte är svenska.

Kanske är det så att nyheterna känns mer relevanta när de utspelar sig mer nära, och det förstår jag. Det jag tycker är tråkigt är att det känns ibland som att svensk empati inte sträcker sig längre än till gränsen.

Hörs

måndag 21.11

Publicerad 2009-06-01 21:17:36 i Allmänt

Jag läste på en annan av cybervärldens bloggar och fick veta hur vi tjejer ska göra när vi ska bajsa och det är någon annan utanför. Detta stod i en tjejtidning, enligt den andra bloggaren så var det i "Frida". Ni vet, när vi tjejer ska bajsa så är det ju väldigt fult och framför allt pinsamt. Helst ska vi inte bajsa alls, men om vi måste så ska man, enligt "Frida":

- Lägga en massa papper i toaletten så att det inte hörs något plums.
- Sätta på vattenkranen för att ytterligare dölja bajsljuden.
- Så fort man har producerat ska man spola snabbt som attan så att det inte ska lukta för mycket.
- Tvätta händer länge, med mycket tvål
- Spruta gärna lite hårspray innan du går ut, så att all eventuell bajslukt försvinner.

FÖR HELVETE! Ni får ursäkta mitt språk, men sådant här kan jag bara inte acceptera.

Borde inte de tidning som riktar sig till unga tjejer tala om för dem att det är helt naturligt att bajsa, och att den kille, eller kompis, som tycker att man är äcklig eller fel för att man bajsar borde dra åt skogen. ALLA BAJSAR! Flickor också!

Ytterligare har jag läst att det är en viss procentandel killar som faktiskt tror att kvinnor inte har hår mellan benen och att det är ganska ovanligt att en tjej har det. Det tycker jag är sorgligt.

Hörs

Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela