emmaterese

- en dagboksblogg -

Måndag 18.57

Publicerad 2009-03-30 18:57:50 i Allmänt

Idag har vi varit i psykologilabbet hela dagen. Psykologilabbet är en del av högskolan där man har ett samtalsrum som är omgivet av observationsrum. Observationsrummen har sådant där spegelglas som man bara kan se åt ett håll igenom. Vi hade rollspel i samtalsrummen där vi fick testa på olika sorters ledarskap och vi hade verkligen jätteroligt. Kul att sitta bakom speglarna och observera de andra när de spelade. Jag fick vara med och spela tre gånger, men det var nog för att jag tyckte att det var så roligt och var helt sprallig och glad hela dagen. Det var verkligen superduperroligt och alla skrattade massor.

Imorgon ska jag vara på min vfu (praktik) och det ska bli väldigt roligt att få vara med barnen. Det blir väldigt mycket teori och det ska bli roligt att försöka applicera den i verkligheten.

Jag har fått ont i magen. Magkatarr. Är kanske lite för stressad. Vi får se, jag hoppas att det går över utan att jag behöver gå till doktorn.

Hörs

Söndag 21.45

Publicerad 2009-03-29 21:54:25 i Allmänt

Jag tycker att Sverige ska sluta massproducera polisfilmer. Beck, Wallander, Maria Wern och Van Veeteren. Jag blir fajktiskt ganska uttråkad. Kan inte svenska filminstitutet förnya sig lite? De senaste åren så är det polisfilmer och Arn som har skapats och de filmerna ligger verkligen i varsin ände av pengaskalan. Polisfilmer som man spelar in simultant för att spara så mycket pengar som möjligt, och Arn-filmerna som är de dyraste filmer som spelats in i Sverige. Varför inte satsa på något lite mittemellan?

Jag hade totalt missat "Kill Bill" ett och två som kom ut för några år sedan. Jag tog för givet att de var tråkiga och inget för mig, tills sambon bestämde sig för att jag skulle se dem igår. De var verkligen superbra och jag är väldigt glad att jag har sett dem. Jag rekommenderar dem verkligen till dem som inte har sett dem. Andra filmer och serier som jag inte skulle ha fått upp ögonen för om det inte vore för sambon är:
- The Office (Brittiska versionen, givetvis. Helt underbar pinsam humor, Ricky Gervais är fantastisk!)
- Band of Brothers (Fantastisk serie som handlar om E-kompaniet under andra världrkriget, bland annat när de landstiger i Normandie och när de hittar de första koncentrationslägren, mycket bra!
- Mord i sinnet (Mycket underhållande och spännande deckarserie från England)
- Ice Age (Jag gillar egentligen inte animerade filmer, men de här är väldigt roliga)
- Oz (tv-serie om livet i fängelset)

Det är roligt när man får vidga sina vyer lite, det är det som är härligt i mötet med andra. Just nu längtar jag efter att "Änglar och Demoner" ska ha premiär. Tänkte bjuda hit min lilla mamma så att vi kan se den tillsammans. Vad sägs, mamma?

Hörs

lördag 16.58

Publicerad 2009-03-28 17:03:49 i Allmänt

Nu ska jag berätta om något som hände mig för några veckor sedan och som fortfarande fykller mina tankar då och då. Varför agerade jag inte annorlunda?

Jag var på väg till skolan och cyklade på den kombinerade cykel- och gångväg som finns när man åker in mot stan från oss. Framför mig gick en tant och hennes lilla hund. När jag kommer precis bakom bestämmer sig hunder för att springa över på andra sidan cykel- och gångbanan så kopplet sträcktes över hela ytan. Jag fick tvärbromsa och mina däck rullade på gruset och det lät som om jag höll på att ramla. Tanten vänder sig om och tittar på mig uppifrån och ner och sedan börjar hon halvskrika på mig att jhag måste använda min ringklocka och inte cykla som en galning! Min mamma och pappa har lärt mig att man ska respekterade de som är äldre, vilket jag gör. Men - denna gång hade jag önskat att jag hade gjort mer än att bara stå där och ta emot skäll föär något som absolut inte var mitt fel. Jag skulle vänligt men bestämt ha sagt åt den där lilla tanten att hon i fortsättningen borde hålla både sig själv och sin hund på den halvan av banan som är för gående. Men det gjorde jag inte. Skönt nog bad jag inte om ursäkt heller, utan jag cyklade bara vidare efter min utskällning. Dumma tant. Visst ska man respektera äldre, men de får inte bete sig hur som helst för det. Usch.

Nu kommer snart mina svägerskor, vi ska fika och sen gå på bio. Jag får göra en egen version av earth hour. Vi får lämna alla lamporna släckta i lägenheten, medan vi är på bion. En väldigt fuskig version, jag vet, men kanske bättre än inget.

Hörs

Torsdag 08.10

Publicerad 2009-03-26 08:15:00 i Allmänt

Jag är förvirrad. Jag skulle möta en tudiekamrat här för tio minuter sen, och hon är inte här än. Hon är ALDRIG sen annars och därför sitter jag nu här och oroar mig över att jag har missuppfattat antingen tiden eller platsen. Jobbigt. Måste ringa henne. Jodå, hon är på väg, försöker bara hitta en parkeringsplats. Skönt.

Idag har vi examination på våra pedagogiska dokumentationer. Det ska nog gå bra och sen har jag en tid på "Valnötsträdet". Det är en speciellt enhet inom landstinget som har hand om svåra ångestfall. Jag är ett sådant. Har mycket panikattacker och allmän ångest och de senaste måndaerna har det varit värre än någonsin och det känns skönt att få ordentligt med hjälp nu. Skönt att landstinget tar en på allvar när man inte mår bra. Jag har visst något som kallas GÅS - generellt ångestsyndrom, det beror på en kemisk obalans i hjärnan så det beror inte på någon speciellt händelse. Likväl jobbigt.

Nu kommer MariaTherese, fiiint namn ju!

Hörs

Onsdag 22.15

Publicerad 2009-03-25 22:18:31 i Allmänt

Fullspäckad dag med storhandling både på Ikea och på City Gross. När vi höll på att packa in all mat så fick vi besök i lägenheten..En väldigt söt och kelig katt hade hittat in till oss...Vi hade gärna behållit honom, men vi förstod att den tillhörde någon annan, så sambon fick bära ner den och med våld hålla den utanför dörren så pass länge så att den kunde stängas. Sötkatten. Den gick runt i vår lägenhet och verkade känna sig som hemma.

Vi såg "Life of Brian" av och med Monty Python igår - en bra kompromiss.

Hörs

Tisdag 23.09

Publicerad 2009-03-24 23:11:10 i Allmänt

Ingen av oss är speciellt trött och vi ska se en film. Vi står framför vår rätt stora filmsamling:

Emma: Vi kanske kan se "Djävulens öga" av Ingmar Bergman?
Sambon: Ja... eller "Ghostbusters"...

Hehe

Hörs

Tisdag 16.11

Publicerad 2009-03-24 16:16:06 i Allmänt

Nu ska jag berätta vad vi INTE har gjort idag. Anledningen till att vi inte har gjort det är att det troligen är högst förbjudet och att vi givetvis inte skulle göra något förbjudet.

Vi har alltså inte varit över på Öland idag och hämtat stenar. Stenarna ska vi inte ha till bordsplaceringen på bröllopet och det var inte alls ett dugg kallt i den isiga vinden. Sambon satt inte på huk med en plastpåse i näven och skrek panikartat i vinden : PLOCKA FOOOORT! Polarexpedition? Vi? Absolut inte.

Kom ihåg Earth Hour på lördag. Stäng av alla elektriska saker mellan klockan 20.30 och 21.30. Det är WWF som har startat detta och jag tycker att det är en mycket bra idé. Jag och sambon ska antingen spela spel eller ha högläsning i skenet från sterarinljusen. Myyyyysigt. Dock har det uppstått ett problem - sambons två systrar vill gå på bio på lördagskvällen. Jag funderar nu på om jag ska tvinga sambon att vara hemma med mig, stanna hemma själv eller gå med på bion och istället för att manifestera mot den ökande energianvändningen helt enkelt bidra till den. Det tar emot att inte delta i earth hour, jag tycker att det är ett mycket gott initiativ.

Hörs

Tisdag 12.25

Publicerad 2009-03-24 12:28:26 i Allmänt

Tentavecka! Igår skrev jag en hel hemtenta på kvällen, för min ena kurs, och på torsdag klockan 12.00 läggs den andra ut på internet så att vi kan skriva den. Den ska vara inlämnad igen klockan 24 på fredag. Jag tycker att det är bra med tidsbegränsade tentor.

Igår hade vi seminarium där vi skulle relatrea Shakespearepjäser till läroplanerna. Mycket spännande, och så fick jag nytta av min gamla teaterträning.

Imorgon ska jag och sambon ha en heldag ute i världen och vi ska både storhandla, gå på ikea samt åka till Öland och fixa inför bröllopet. Det gäller att vara ute i god tid, tycker vi. Snart är det april och sen helt plötsligt maj och då är det bara ett år kvar. Wiiiih!

Hörs

Söndag 11.16

Publicerad 2009-03-22 11:17:26 i Allmänt

Det är repris av Babben och Co på ettan. Ola Salo är första gästen och han och Babben sitter och småpratar så trevligt så. Mhm. På tv går det visst bra att vara trevlig, Ola Salo? Men, mot en liten lokalreporter från Vimmerby Tidning kan man givetvis inte vara trevlig? Tur att du har andra medlemmar i ditt band, Ola, som räddade tillfället. Usch. Ola Salo är ett musikaliskt geni och några av mina absolut favoritspelningar är faktiskt med The Ark. Men - jag vill inte träffa honom igen.

Nu ska lilla Molly Sandén, 16 år, sjunga om äkta kärlek. Som min syster sa en gång: Icke trovärdigt!

Hörs

ELINA: Låter som en bra idé! Går det att hyra in dig? Jag har den största tilliten till dig, min gamla fruga :).

Lördag 20.49

Publicerad 2009-03-21 20:49:58 i Allmänt

Har ni sett filmen Battle Royal någon gång? Det är en japansk film som handlar om en skolklass som av staten blir uttagna att delta i ett spel. De blir skickade till en öde ö med varsitt vapen. Den som överlever vinner en plats på college. Någon får ett automatvapen, en annan ett grytlock, någon får handgranater, någon annan ett tennisrack. Mycket morbid med fantastiskt bra film. Se den någon gång om ni inte har sett den vettja!

Vi har besök av några av sambons kompisar. Trevligt att ha lite umgånge en lördagskväll.

Hörs

Fredag 16.17

Publicerad 2009-03-20 16:18:13 i Allmänt

Jag ser ut som f*n i håret. Detta beror på att mitt hår är alldeles för långt för att vara en fin kort frisyr, och alldeles för lång för att vara fin överhuvudtaget. Varför jag inte klipper mig? Jag tror att jag ska spara ut håret till bröllopet. Detta är därför att jag aldrig sett mig själv som en nästintill snaggad brud. Jag inser givetvis att jag inte kommer hinna spara ut något superlångt hårsvall men det kanske kan komma att täcka öronen i alla fall. Jag har kollat efter fina tiaror på nätet och har hittat några jättefina och prisvärda. Men - jag vet ju inte hur man fäster dem om man inte har något hår att sätta dem i? Jag måste rådfråga någon i ämnet. Någon av er som vet? En lösning vore ju om tiaran är som ett diadem, men då blir det problem eftersom jag har glasögon och får väldigt ont bakom öronen när jag har diadem. Åååååh... vilka härliga problem man kan ha.

Sambon gick precis iväg för att handla lasagneplattor till kvällens middag och jag springer på toa var femte minut. Har haft en kissattack sen ett, typ. Suck.

Hörs

Måndag 19.43

Publicerad 2009-03-18 19:43:31 i Allmänt

Jag är trött idag. Väldigt trött. Och nu ska jag iväg till affären och hämta vårt nya modem.

Imorgon har jag handledning till vår uppgift med pedagogisk dokumentation, föreläsning och sen info om den verksamhetsförlagda utbildningen.

Hörs

Tisdag 13.52

Publicerad 2009-03-17 13:56:11 i Allmänt

Åååååh.. jag längtar till vårt bröllop! Vi har valt att ha en väldigt lång planeringstid så att vi får suga på karamellen länge. Planeringen är ju nästan lika kul och spännande som själva bröllopet, kan jag tänka mig. Vi har i alla fall hunnit boka lokal, boka vigselförrättare, göra klart inbjudningarna, bestämma mat, boka sångerska till ceremonin, boka fotograf och framför allt - vi har köpt ringen!Så här ser min vigselring ut, nästan exakt, men diamanten är bilden är bara på 0,3 carat och min är på 0,4 carat. Den är heeeelt underbart vacker och passar så fantastiskt fint till min förlovningsring som har fem små diamanter i rad på sammanlagt 0,15 carat.

Nu ska vi bara se till att det är fint väder den 22 maj 2010. Kan vi ta och bestämma det allesammans att det är skinande sol den dagen?

Någon dag ska vi åka över till Öland och plocka fina stenar att ha till bordsplaceringen. Det är så roligt att planera och fixa. Idag är en sådan dag som jag bara tänker på bröllopet hela tiden och det gör mig verkligen superglad ända in i själen.

Men - ring, klänning, mat och fest i alla ära. Det viktigaste är ju trots allt att jag får gifta mig med världens mest underbara man. Han gör varje dag till något speciellt och jag skulle inte kunna tänka mig ett liv utan honom.

Hörs


Måndag 19.30

Publicerad 2009-03-16 19:36:46 i Allmänt

Jag har varit helt sanslöst produktiv idag. Jag har gjort en massa uppgifter till skolan. Både sådana jag har skjutit på och några som ska göras framöver. Bland annat en uppgift där vi skulle dra paralleller mellan en Shakespeare-pjäs och läroplanen. Ganska otippat men roligt. Hur det sedan är relevant för en blivande lärare att kunna jämföra Shakespeare med läroplanen vet jag inte. Jag tror att det mer handlar om att utöka sin allmänbildning.

Annars är det tvättdag idag. Sambon är alltid så grinig de dagar vi ska tvätta. Trots att det egentligen inte tar så mycket tid att göra själva tvättandet så tycker han att det förstör hela dagen och att man inte kan göra något annat. Snart ska han dock hämta de sista handdukarna som snurrar i tumlaren och förhoppningsvis blir han lite muntrare då. Inte för att han på något sätt är otrevlig mot mig, men han suckar och pustar väldigt mycket så fort han måste gå ner till tvättstugan. Jag tar hand om tvätten väl uppe i lägeneheten, jag hänger och viker. Vi har delat upp det så.

Följande samtal tog plats innan vi somnade igår:

Sambon: Jag åt en kebabrulle som explodera förut.
Jag: Som exploderade?
S: Ja, jag tyckte att det var så lite sås i den när jag åt men när jag tog sista tuggan så sprutade det ut en massa sås som samlats i botten.
J: Jaha. De borde göra tjockare sås att ha i kebabrullarna.
S: ... eller inte lägga i så mycket.
J: Vore det inte bättre med tjockare sås?
S: Hördududu lilla gumman, jag kan minsan mina kebabrullar. Jag har ätit det från Ystad i söder till Haparanda i norr.
J: (skrattar)
S: Kebab ´02, kallade vi den turnén. Det var jag och Carl-Jan som var ute för att utse landets bästa kebabrulle. Det var tider det!
J: (skrattar) jaha du.
S: Godnatt Plutten
J: Godnatt Skrutten

Är det bara vi som pratar om sådana livsviktiga saker innan vi ska somna, eller är detta förekommande hos fler par? Skriv gärna och berätta. Vad pratar ni om innan ni ska sova?

Hörs

Mamma: Jag ska tatuera in en kvinnosymbol på armen i svart. Det har jag velat ha i flera år och nu är det dags.

Söndag 12.52

Publicerad 2009-03-15 12:53:18 i Allmänt

Uppdatering Söndag 22.02

Jag har sett på femmans nya program Wipeout. Ett gäng nordiska tävlanden ska genomföra en enrom hinderbana med det ena hindret mer bisarrt än det andra. De har fått med en hel del kändisar också och det kanske inte är så konstigt med tanke på att programmet spelas in i Argentina. Programmet skulle inte vara ett dugg underhållande om det inte vore för kommentatorerna Felix Herngren och Hans Wiklund som är mycket roliga i sina kvicka kommentarer.

Imorgon är det en heldag i skolan som väntar. Föreläsning, föreläsning och studiebesök. Sambon ska vara hemma och tvätta. Han har två tentor nästa fredag då han också läser två kurser samtidigt, men bara på halvfart. Synd att tentorna var tvungna att vara på samma dag.

Vi hade besök av en av sambons gamla kompisar förut. Han är väldigt duktig på att tatuera och ska troligen komma hit nästnästa helg och ta med sig sin lilla tatuerarväska. Jag vet att min lilla mamma inte tycker att jag ska tatuera mig, men jag är vuxen och får bestämma själv. Jag ska i alla fall inte tatuera vare sig en fjäril, en ros eller en delfin. Jag ska inte tatuera mig i svanken, på halsen eller i ansiktet. Alltid något.

-

Uppdatering Söndag 15.17

Marie: De teljus jag köpte av "dig" är slut och jag har vanliga värmeljus men vill ha blockljus. Jo, jag ska köpa nya så fort vi har tillgång till en bil nästa gång. Nu vet jag dock att jag inte ska tända marschaller inne. Hehe. Alltid lär man sig något.
-

Marie: Jag letade efter nya blockljus i städskåpet men fann bara fyra stycken marschaller som vi inte har funnit bruk för innan. Jag tände dem i vardagsrummet och det började ryka något fruktansvärt. Jag släckte dem väldigt snabbt.


Hörs

Lördag 22.32

Publicerad 2009-03-14 22:39:03 i Allmänt

Årets nationalfest är avklarad! Givetvis satt vi framför tv:n med kycklingfajitas i händerna och läskeblask i glasen. Var det spännande? Roligt? Underhållande? Knappt. Sambon och jag kom fram till att vi verkligen inte hänge med längre då det var någon "moto boy" som sjön en falsettversion av Perellis "Hero". Mot slutet kom det en transvestit och sjöng med också. Sambon hävdar att det var Charlotte Perelli själv, men jag är mycket tveksam.

Nu är det Wallander. Det har blivit tradition de senaste veckorna att först se melodifestivalen och sedan Wallander. Något som är lite sorgligt är att jag redan sett alla Wallander-filmerna. Hur fasiken har jag hunnit med det? Och det är inte illa nog att jag redan plågat mig igenom en massa timmar med dålig svensk b-film - jag spenderar den resterande lördagsvällen med att plåga mig igenom dem igen!

Imorgon ska jag nog göra något nyttigt, japp, jag ska nog plugga och absolut inte se på de resterande avsnitten av Grey´s anatomy, säsong fyra, som finns i min dator. Nope.. plugga var det. Just det.

Dagens lärdom: Det är inte smart att tända marschaller inomhus trots att ljusen har tagit slut.

Hörs

Fredag 16.38

Publicerad 2009-03-13 16:39:52 i Allmänt

Jag blir så äcklad av en viss reklam som går på tv för tillfället. Det är reklam för en tandborste med en extra bra tungskrapa som har mint och zink i sig eller vad det nu var. Mannen i reklamen skrapar på sin tunga, tar ut tandborsten och... SVÄLJER! Han spottar inte! Han sväljer det han har skrapat bort från tungan tillsammans med en massa saliv som måste ha samlats i munnen. Jag får kväljningar bara jag tänker på det. Huja.

Nu är det fredag och jag och sambon kollar på "Land of the dead" en massa zombies som äter på varandra.. Sambon fick välja film.

Krypa på dig till systern.

Hörs

I'm back!

Publicerad 2009-03-11 18:50:49 i Allmänt

Hej igen!

Jag har förstått att det är några av er som har saknat mina inlägg på bloggen. Så, jag ska härmed försöka göra ett nytt ryck och komma igång med att skriva igen. Jag kommer troligen inte uppdatera varje dag, men i alla fall några gånger i veckan.

Så, vad händer? Jag läser fortfarande till lärare och är inne på min andra och tredje termin. Jodå, samtidigt. Jag läser nämligen dubbla kurser dels för att spara studieveckor, dels för att se om jag kan. Hittills går det bra och jag är godkänd eller väl godkänd på samtliga uppgifter.
Jag och Mikce bor fortfarande tillsammans och har ett underbart liv tillsammans. Han är den finaste jag vet och jag är så lycklig. Vi förlovade oss den 3:e oktober förra året och nästa år så stundar bröllop, den 22 maj för att vara mer detaljerad.

Imorgon ska vi ha redovisning på en uppgift vi har varit ute och gjort på förskolor. Vi har låtit barnen göra skyltar och sedan reflektera över sitt skriftspråk. Skoj.

Som sagt, jag ska verkligen försöka att skriva mer konsekvent nu. Det känns faktiskt till och med lite roligt :).

Hörs

Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela