emmaterese

- en dagboksblogg -

söndag 13.02

Publicerad 2009-05-31 13:07:50 i Allmänt

Igår var vi i Tolg, utanför Växjö, och grillade med kompisen T som nyss kommit hem från en nio månaders lång Australien-resa.



Mycket mumsigt på grillen.

Vi var vid hans föräldrars gård som låg helt otroligt vackert:



Utsikten från altanen.



Lite av resten av trädgården.

Vi hade det trevligt och åt massor med god mat. Jag hade också köpt alkoholfritt vin, smakade som en blandning mellan svartvinbärssaft och vin. Helt okej.

Idag har jag också ringt och bokat vårt boende för bröllopsnatten. Det blev på Stufvesnäs Gästgiveri som bara ligger ett par mil från Bjursnäs där vi ska ha festen. Helt perfekt. Det blev en svit som Stufvenäs själva beskriver så här:

Exklusiv svit med privat jacuzzi och bastu!
I sviten väntar mousserande vin, färsk frukt, blommor och choklad.


Vi ska också få frukost på rummet samt äta en god trerätters lunch innan vi åker hem på söndagen. Myyyyysigt! Det är så roligt att mer och mer börjar falla på plats till bröllopet.

Hörs

fredag 21.21

Publicerad 2009-05-29 21:25:05 i Allmänt

Jag kommer inte på släktträffen imorgon. Känner mig inte helt på topp.

Idag var vi och handlade födelsedagspresent till femåringen som alldeles nyss var en liten plutt som nu jättestor och världens finaste, smartaste, finaste, finaste. Hon talade om för mig igår att hon önskar sig prinsess-saker, prinsess-saker och lite mer prinsess-saker. Mitt feministhjärta blöder men idag köpte vi bara en massa prinsess-saker. Det viktigaste är ju att hon blir glad och det är jag säker på att hon blir. En Askungedocka, en Arieldocka och plast-klackskor med alla disneys prinsessor på. Ingen dålig prinsess-skörd för den snart femåriga sötnosen.

Hörs

onsdag 18.13

Publicerad 2009-05-27 18:19:16 i Allmänt

Jag och sambon var på apoteket idag för att hämta ut min nya medicin. Vi tag en lapp och satte oss ner och väntade på vår tur. Vi lade båda märke till att det stod en man bakom en av diskarna och vi kom att prata om hur konstigt det är att det har blivit så kvinnodominerat inom apoteket då det förr var ett helt klart ett mansyrke. Det blev tillslut min tur och jag fick gå till den kassan där mannen stod. När jag kom fram och hade gett honom mitt leg så sneglade jag ner mot hans namnbricka och man kunde ju ge sig tusan på att han var CHEF! Givetvis måste det vara så att om en man jobbar inom en kvinnodominerad sfär så måste han ju vara CHEF! Varför annars skulle han arbeta där?! Jag blev så trött i mitt feministhjärta.

Elina: Kommer du inte ihåg när Malin och Gina höll på att bleka Malins hår på internatet? Jag tror de blekte hennes hår betydligt fler gånger än vad jag gjorde. Men - jag ska vara duktig och lyssna på frisören och köpa en inpackning. Har du något tips på någon bra, som inte är jättedyr? pussochkram

Hörs

tisdag 20.44

Publicerad 2009-05-26 20:51:50 i Allmänt

Okej, här kommer nu berättelsen om när jag försökte bli blond. Igår blekte jag håret två gånger med resultatet att mitt hår gick från mörkbrunt till brun-orange. Ja, förutom vid rötterna då där håret blev kissgult. Idag har jag blekt håret tre (!!) gånger med resultatet att håret gick från brun-orange till orange-kissgult. Det såg verkligen inte klokt ut. När jag var och handlade den sista förpackningen blekningsmedel så köpte jag en annan hårfärg också, för säkerhets skull. Jag köpte en röd nyans som i min vanliga hårfärg skulle ge ett fint rött skimmer. Nu hade jag ju dock blonderat håret fem gånger de senaste två dagarna och efter att ha färgat med den röda färgen ser jag nu ut som ett rödljus i huvudet. Sambon säger att jag är söt och fin, men vad annars kan han säga liksom?

Nu måste mitt hår få vila ett tag, ett par veckor minst. Tur att jag har ärvt bra hårkvalité både från mamma och pappa.

Vi får väl se om jag stannar några bilar nästa gång jag är ute på stan.

Nu ska vi se på Indiana Jones.

Hörs

Veckans låt - Du är allt

Publicerad 2009-05-25 12:59:15 i Allmänt

Aldrig förr har jag hört en låt som så perfekt beskriver den kärleken jag känner för min blivande make. Därför är den veckans låt, och den kommer absolut vara en del av vår vigsel.

Du är allt, klicka på länken så kommer låten i ett nytt fönster.

Du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

För du är där när ingen ser mig
Du är där när stormen yr
Du är där när natten skrämmer
Och du är där när dagen gryr
Jag vill alltid ha dig nära
När som åren läggs till år
Och vad livet vill oss lära
Är att framtiden är vår

Lalala…

När som klockorna har stannat
Och tiden tycks stå still
Och man inte vågar säga
Det man längst i hjärtat vill
Då ska vi ta varandras händer
Då ska vi minnas denna dag
Och förstå vad som än händer
Är det alltid du och jag

För du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
All min längtan vill jag ge

Ja, all min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge
Hörs

Måndag 12.38

Publicerad 2009-05-25 12:44:56 i Allmänt

Vi har precis kommit hem från citygross. Vi handlade för 2600 kronor! Tvåtusensexhundra kronor!! Det är massor med pengar det.. Men, å andra sidan är vår innan så tomma kyl och frys nu helt full av bra och nyttig mat. Japp, inga onyttigheter till Emma. Midjan har minskat med sju centimeter på två veckor. Nu gäller det bara att hänga i.

Just nu håller jag på och blonderar (!!) håret. Kände att jag ville göra något kul med mitt hår som varken är långt eller kort och som mest hänger i en slags sorglig "ickefrisyr". Vi får se om jag kan lägga ut en bild sen, det beror på hur resultatet blir. Kanske blir orange. Hehe. Vi får se. Om en halvtimme ska jag skölja ur.

Jag var hos mamma och pappa i helgen och hade det riktigt lugnt och skönt. Vi hyrde film och pratade mycket bröllop. I fredags var det nämligen precis ett år kvar till den stora dagen. Det känns helt fantastiskt och jag och sambon längtar så mycket och pratar om det hela tiden.

Sen ska vi göra kålpudding för första gången. Vi tycker båda att det är väldigt gott men vi har aldrig lagat det själva. Men nä'r jag såg högen med vitkål på citygross så bestämde jag mig för att nu är det dags!

Jag mår faktiskt riktigt bra, och har gjort de senaste två veckorna. Jag fick lite ångest i fredags men annars har det varit väldigt lugnt. Jag har inte hetsätit eller ätit godis på två vexkor förutom några kex som jag åt hos föräldrarna. Det gör att jag känner mig gladare och mår bättre med mig själv. Jag hbar fått core-stärkande övningar av Dr Maria och dem gör jag flera gånger varje dag medan sambon hejar på. Han är det bästa stöd man kan ha. Han är allt.

Hörs

söndag 13.01

Publicerad 2009-05-17 13:06:04 i Allmänt

Idag tänkte jag visa våra små odlingar. Det hela började med att sambon satte ner en potatis i en blomkruka mest på skoj. Den började gro och växa massor och nu är den så här stor:



Mer än halva fönstret tas upp av vår nu så stora potatisplanta. Vi får se om det blir egenodlade nypotatis till midsommar. Det är i alla fall då vi ska skörda den. Vi får nog köpa några stycken också för att vara på den säkra sidan.

Sen har vi odlat rädisor:



Gladioler:



I de små vita krukorna bakom växer det också rädisor.

Vitlök, den främre krukan:



Den bakom är en Gladiol den också.

Vi längtar massor massor tills vi får en egen trädgård. Vi har ritat upp en skiss på hur vi vill att det ska se ut och vad vi ska odla vart. Tänk att kunna skörda sina egna ekologiska grönsaker och ta in färska ägg till frukost. Det är vår största dröm just nu.

Marie: Uppenbarligen var det en bra låt, men det tyckte inte jag och sambon. I och för sig tyckte vi att de flesta låtar var sega och tråkiga. Jag gillade Tyskland bäst men den kom bara en plats över Sverige. Det visade sig igår att jag och sambon helt enkelt inte kan musik, eller i alla fall inte schlager, inte ett enda av de bidrag vi gillade kom bättre än 17:e plats. Lite småroligt faktiskt. Vi gick dock och la oss efter att femton länder hade röstat och det stod klart att Norge skulle vinna ganska stort.

Hörs

lördag 15.49

Publicerad 2009-05-16 15:56:52 i Allmänt

Vi har just sett Måns Herngrens solodebut som regissör - Allt flyter. Jag hade sett fram emot den en längre tid då jag oftast är ett stort fan av svenska filmer, allt från Ingmar Bergman till Kopps. Idag blev jag dock väldigt besviken. Snälla Snälla Måns Herngren - börja göra film tillsammans med Hannes Holm igen! Filmen var alldeles för allvarlig för att kallas en komedi, och handlingen var otroligt förutsägbar. Kanske beror det faktum att jag och sambon kunde förutspå början, mitten och slutet av filmen med en ögonblinkning att vi ser på så mycket film, men jag tvivlar. Nej, jag rekommenderar verkligen inte Allt flyter till någon annan. Vill ni se den för att döma själva så hyr den då - den är inte värd att köpa!

Ikväll blir det faktiskt inte Robinson, utan Eurovision song contest (Det var faktiskt sambon som ville se det.. )

Hörs

torsdag 17.48

Publicerad 2009-05-14 17:52:11 i Allmänt

Jag blev lite ledsen och gnällig innan jag skulle åka till Valnöten tidigare. Jag ville inte alls åka och ångesten byggdes upp mer och mer för varje minut. Då kom sambon på att vi skulle planera något roligt som vi kunde göra efter att jag haft min terapi. Vi funderade en stund och kom sedan på att vi skulle köpa ett nytt tv-spel och spela när vi kom hem. Sagt och gjort - vi åkte in till stan efter Valnöten och köpte ett spel på rean. Spelet heter RAYMAN och går ut på att man ska knocka en massa galna kaniner.

Här är Rayman i egen hög person:



... och här är en av kaninerna:



Spelet är väldigt roligt och lagom avancerat. Man får göra små spelutmaningar hela tiden och det handlar om allt från att hoppa hopprep till att dränka kaninerna genom att spruta in morotsjuice i deras simglasögon.

Det jag ville komma till med det här inlägget är att det funkar bra för mig att veta att det blir något roligt, efter det jobbiga. Yttre belöning, som behavioristerna skulle säga. Givetvis går dte inte att köpa ett nytt tv-spel varje gång något är jobbigt, men idag fick det bli så.

Hörs

torsdag 11.12

Publicerad 2009-05-14 11:20:18 i Allmänt

Jag hade helt sjukt ont i min rygg igår. Jag var tvungen att ligga på golvet hela eftermiddagen för att smärtan skulle släppa hyfsat mycket. Sambon bäddade med en tunn bäddmadrass påp golvet och där låg respektive satt jag och jämrade mig. Jag känner mig dock mycket bättre idag och det är väldigt skönt. Vi var på vårdcentralen i måndags och träffade vår underbara husläkare Maria. Hon undersökte min rygg och kom fram till att det handlar om att musklerna är irriterade. Jag fick ett gäng övningar att göra och jag har hittills gjort dem flera gånger varje dag - förutom igår då. Midjan har minskat med tre cm sen i måndags.

På fredag nästa vecka är det bara ett år kvar till bröllopet. Tiden går verkligen fort och det känns som om det var igår vi konstaterade att det var 18 månader kvar.

Idag ska jag till Valnöten. Hitills har jag inte känt någon direkt förändring tack vare mina samtal där, men jag vet ju också att det kommer ta lång tid innan jag kan märka en förbättring. Har dock inte haft så många panikattacker sedan jag bestämde mig för att vara sjukskriven. Samma dag som jag bestämde mig för det så var det som att jag kunde andas lättare och en stor tyngd lättade från mina axlar. Jag är helt säker på att det var rätt beslut.

Hörs

söndag 10.53

Publicerad 2009-05-10 10:57:44 i Allmänt

Igår var vi på picknick på norra öland. Hela Sambons familj var med och vi grillade korv, åt pastasallad och fikade. Mycket trevligt! Vädret var bra också, lagom varmt. Vi var uppe vi Ölands raukar och hade det jättemysigt. Väldigt gott var det med utegrillad korv också.

Nu ska vi snart hämta småsystrarna vid bussen och så ska vi ta en utflykt till Bjursnäs. Lillasyster M ska nämligen ta våra bröllopsbilder när det beger sig och hon vill gärna få veta hur det ser ut så att hon kan planera bilderna.


Jag har väldigt ont i min rygg, vilket gör att allt är jobbigt och svårt att göra. När vi hade haft picknicken igår och skulle gå tillbaka till bilen så höll jag på att inte komma fram. Det kanske är mitt diskbråck som bråkar nu, då det inte känns alls likadant som ischiasen.

Nu ska jag fixa ordning lite inför våra gästers ankomst. Vi ska hit och fika efter Bjursnäs.

Hörs

Veckans låt - "Better Today"

Publicerad 2009-05-02 21:18:28 i Allmänt

Vi har äntligen hittat den sång som vi ska gå in till, på vårt bröllop. Den är helt underbar och den går att lyssna på på YouTube för den som är nyfiken. Texten är vacker men det är helheten med musiken som gör låten helt perfekt. Artisten heter Coffey Andersson. Sök på "Better Today+Coffey" på UTube. Lyssna samtidigt som du läser texten.

Better Today:

To see your face
To hear your voice
And all the touch you
Is a dream come true
So I’m standing here
With my hand held out
Knowing that your love will never fade
I stand amaze
Without a doubt

And I wanna hear your voice in the morning when I rise
I think know I’m just a normal man only made of sand
Except when you’re by my side
Will you love me, teach me, don’t leave me, I pray
And when I and I’m thinking about the times
Your hands in mine
Together we’ll stay
You made me better today
Then I was before
And now my heart can rest
And I will search no more
You made me better today

Today

My heart has wings or you take me away
And every prayer I ever prayed
Was answered today
So I’m standing here
With my hard held out
Knowing that my love will never leave
My hearts on my sleeves
And now I believe

And I wanna hear your voice in the morning when I rise
I think know I’m just a normal man only made of sand
Except when you’re by my side
Will you love me, teach me, don’t leave me, i pray
And when I and I’m thinking about the times
Your hands in mine
Together we’ll stay
You made me better today
Then I was before
And now my heart can rest
And I will search no more
Cause you made me better today

I stand
Proclaim
True love is here to say
I stand
Proclaim
Forever starts today
Today

You made me better today
Then I was before
And now my heart can rest
And I will search no more
Cause you made me better today
Then I was before
And now my heart can rest
And I will search no more
You made me better today
Today
Made me better
Today

jagdrömdeomdigsålängeminälsklingärsågladattjaghittadedigtillsist

Hörs

lördag 20.47

Publicerad 2009-05-02 20:51:35 i Allmänt

Reklampaus i Robinson. Åh vad jag älskar att frossa i andra människors privata elände på bästa sändningstid! Till och med sambon, som i vanliga fall inte alls är intresserad av dokusåpor, tittar med stort intresse. Nu står han och diskar, vi brukar göra det i reklampauserna på fredagar och lördagar. Det är ganska smidigt.

Jag lagade en god kvällsmat/fika idag. Jag skar bananer på längden och på tvären, lade dem i en form och ringlade lönnsirap över. Sedan strödde jag på russin, hackade hasselnötskärnor och kokos. In i ugnen på 200 grader i ca en kvart och ät med något vaniljigt. Vi hade vaniljkesella till - en mycket bra kombination!

Annars har jag haft ont i ryggen idag, mer än vanligt och har mest spenderat tiden med att läsa Mons Kallentofts deckare "Sommardöden" - den har äntligen kommit ut i pocket!

Nu börjar det igen. Robinsontävling! Wiiih!

Hörs

fredag 19.49

Publicerad 2009-05-01 19:51:26 i Allmänt

Idag har sambon och jag varit och spelat minigolf! Det var roligt i det sköna vädret och det blev en spännande match som sambon sedan vann med fyra slag. När vi kom hem så lagade vi fläskfilé med svamprisotto, det blev mycket gott. Risotton blev härligt krämig.

Nu har vi precis diskat och sitter och slökollar på "Jönsonligan får guldfeber". Sambon kan varenda replik.

Hörs

Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela