emmaterese

- en dagboksblogg -

måndag 30 nov. 12.15

Publicerad 2009-11-30 12:15:07 i Allmänt

Idag fyller systern 28 år! Grattis grattis grattis! Hoppas att kortet och presenten kom fram ordentligt!

Fick nya bilder från bröllopet av Ringan. Det var underbart roligt att titta på dem och minnas. Delar med mig av två favoriter till er också:


Lycka!

Tack Ringan, för de fina bilderna!

Hörs

söndag 29 nov. 14.56

Publicerad 2009-11-29 14:55:27 i Allmänt

Jag behöver lite hjälp. Jag kan inte bestämma mig för vart årets julgåva ska gå. Jag brukar alltid skänka pengar till något bra såhär i juletid (istället för att skicka julkort). Jag har kommit fram till fem förslag. Ni kan väl rösta på det förslag som ni tycker är bäst, eller komma med ett eget? Vore snällt..

1.
Rädda barnen
2. Stadsmissionen
3. Cancerfonden
4. Läkare utan gränser
5. Amnesty

Sen tycker jag också att ni ska ta och följa mitt exempel och själva skänka några kronor till ett ändamål som ni brinner för. Många bäckar små...

Hörs

lördag 28 nov. 20.25

Publicerad 2009-11-28 20:27:42 i Allmänt

Idag har vi varit på Ö'n hela dagen och julbakat! Vi har haft det underbart roligt, även om maken och lilla svägerskan mest spelade Wii och överlät bakningen till mig och stora svägerskan (vilket i och för sig inte gjorde något). Det blev lussekatter, schackrutor, syltgrottor, mjuk pepparkaka och nötchokladrutor. Ugnen var nog på sju timmar i sträck - minst!

Kakprakten:


Det har varit väldigt väldigt roligt, jag tycker om att baka och jag tycker om mina svägerskor!

Nu ska vi se på Robinson och sen "Eragon".

Hörs

fredag 27 nov. 17.28

Publicerad 2009-11-27 17:34:32 i Allmänt

Äntligen funkar min blogg igen! De har visst modifierat bloggportalen och det verkar som att min blogg har drabbats. Jag har inte kunnat skriva nya inlägg, men nu så. I och för sig så har jag väl inte direkt haft något spännande att skriva heller. Hemtentan är klar, skrevs i sin helhet tillsammans med klasskompisen under tisdagen så nu är det bara att vänta och hoppas på det bästa.

Idag var vi på det stora blågula varuhuset och fikade med både lilla och stora svägerskan. (Mycket mycket trevligt, för övrigt!) När vi hade fikat färdigt så behövde jag gå på toa, såklart. Det var inte så mycket folk i fiket vid den tiden och jag tänkte göra en fuling och smita in på någon av de toaletter som egentligen är menade till föräldrar med blöjbarn. Jag smiter in och stänger snabbt dörren bakom mig och låser omsorgsfullt. Jag vänder mig om med händerna på byxknappen (jag var rätt rejält kissnödig) och inser att det inte finns någon toalett inne på blöj-bytar-rummet! Istället finns det en stor, blå, fåtölj och ett lekbord. Jag blev stående och stirrade i några sekunder innan jag insåg att här inne ska jag nog inte kissa. Skamsen fick jag knäppa byxorna igen, öppna dörren, gå ut och byta till den bredvidliggande handikapptoan. Somliga straffar Gud medsamma, eller hur säger man?

Imorgon ska vi åka till Ö'n och julbaka. Ska blir väldigt roligt, har sett fram emot det i flera veckor! Fick idag veta att svägerskorna ska fixa Spotify också, så att vi kan spela en massa stämningsgivande julmusik. Lovely! Jag ska sjunga upp hela morgonen... :D

Just det! Jag behöver receptet på Annika-kakorna! Mamman och systern vet vilka jag pratar om. De där med chokladgojja i. Mums!

Hörs

måndag 23 nov. 21.03

Publicerad 2009-11-23 21:12:33 i Allmänt

Har precis sett färdigt på "Ullared". Detta slösande. Jag förstår inte alls Ullareds-mentaliteten. Men men, jag behöver ju inte förstå allt heller..

Imorgon är det tenta och jag har inte så mycket att skriva. Det händer inte mycket samtidigt som det händer saker hela tiden. Sådär som det är ibland.

Nu ska jag läsa andras bloggar istället.

Hörs

torsdag 19 nov. 15.16

Publicerad 2009-11-19 15:31:04 i Allmänt

Sitter och kollar på "Bridezillas" på tv400. Det är ett realityprogram som handlar om blivande brudar som beter sig som svin, ja faktiskt, när de planerar sina bröllop. De skäller på allt och alla och ska ha allt precis som de vill in i minsta detalj.

Detta får mig att fundera på hur jag var när jag planerade mitt och Mickes bröllop. Ja, det var jag som planerade det mesta vilket både jag och Micke var mycket nöjda med. Jag fick ha kontroll och han slapp :). Jag hade den allra största tilltro till svärmor, svägerskorna och min familj som fixade och trixade i lokalen på självaste dagen och allt blev verkligen underbart! Jag tror att brudarna på tv:n vill ha ett bröllop mer än vad de vill ha ett äktenskap. De skäller på sina brudtärnor och gnäller för att möhippan inte blir bra nog. Jag var väldigt tacksam och glad att min Carro överhuvudtaget tog sig tid och pengar för att ordna mig en möhippa. Vi hade en supermysig picknick och efter det hade hon hyrt ett helt spa, bara för oss två. Vi fick pedikyr och badade bubbelpool och pratade och skrattade. Underbart! Jag förstår inte hur man kan förlora fokus så pass mycket när man ska gifta sig. Det viktigaste är väl vad själva bröllopet innebär? Det tyckte jag i alla fall.... och, när vi stod där framför vigselförrättaren och jag hörde hur Micke sa "Ja" så var alla bröllopsdetaljer i världen totalt oviktiga.

Han blev ju min...

Hörs

onsdag 18 nov. 18.49

Publicerad 2009-11-18 18:51:39 i Allmänt

En av de tre problemlösningsövningarna vi jobbade med på grupparbetet idag. Några idéer på svar?

En viss snabbväxande svamp fördubblar sin volym varje timme. En morgon, klockan 10.00, placerades svampen i en behållare. Samma tid nästa dag noterades att svampen fyllde hela behållaren. Vad var klockan då svampen fyllde 25 procent av behållaren?


Hörs

tisdag 17 nov. 14.57

Publicerad 2009-11-17 14:59:28 i Allmänt

Äntligen!Nu är det högst officiellt!

Uppdaterat 20.57: Mattias! Japp, vi är helt ensamma om det. Roligt! :)

Uppdaterat 22.44: Eva! Vi har hittat på det själva. Ingen av oss ville ta den andras efternamn men vi kände att det var viktigt att heta samma. Så, det blev såhär och det känns väldigt roligt :).

Hörs

tisdag 17 nov. 11.55

Publicerad 2009-11-17 12:07:52 i Allmänt

Idag vill jag puffa för en reklam som till skillnad för den i det förra inlägget faktiskt gör mig glad ända in i själen!
Ni kan se den HÄR

Vi var på bilprovningen igår och besiktigade bilen. Det gick bra och den gick igenom utan några anmärkningar. Dock fick vi en uppmaning att bromsklossarna fram borde bytas relativt snart. Eller, man kanske bara har bromsklossar fram? I så fall var det ju onödigt av mig att skriva det.. Nåja, nu är det gjort :).

Annars händer det som vanligt inte så mycket. Livet går på utan att vara varken superroligt eller på något sätt tråkigt. Livet är som livet är mest. Skolan är rolig och jag tycker nästan att det är tråkigt att den här delkursen är slut snart, den har helt klart varit roligast och jag har lärt mig massor. Jag tänker väldigt mycket psykologi nu och har beställt ett par böcker som jag ska läsa under julen. "Lär känna psykopaten" heter den ena och "Välkommen till din hjärna" heter den andra. Det ska bli väldigt skoj att läsa dem och att läsa bara för mitt egna nöjes skull, något man inte är bortskämd med som student. Nästa termin är det förhoppningsvis psykologi B som gäller.

Just det, ska också gnälla lite på kanal 5-play som tar betalt för att man ska kunna se på deras program! 19 kronor för ett som redan visats och 35 för ett som inte redan visats.
Dåligt, kanal 5!

Hörs

söndag 15 nov. 22.12

Publicerad 2009-11-15 22:11:35 i Allmänt

Det är en stor teknik-kedja som har köpt in allas vår Robert Gustavsson för att göra reklam för dem. Reklamen finns i två versioner. Den ena är när Robert, utklädd till en mycket oattraktiv man, testar en dammsugares sugförmåga medförst tungan för att sedan sätta ner den i byxorna. Den andra reklamversionen visar en Robert, utklädd till samma man, som med en fullastad kundvagn inser att han inte har några pengar att betala med ställer sig utanför affären och försöker tjäna pengar genom att spela på en enmansorkesters-apparat.

Okej, vad vill jag då säga med detta? Jo. Bara för att man använder sig av Robert Gustavsson så blir inte allt automatiskt roligt, man måste ändå tänka till. Eller är folk så lättlurade att de köper allt som säljs med hjälp av sveriges komikälskling (som för övrigt borde ge plats till nya, roligare, förmågor)?

Hörs

söndag 15 nov. 13.31

Publicerad 2009-11-15 13:36:39 i Allmänt

Idag skulle min gammelmormor Vera ha fyllt 98 år. Grattis lilla Vera! Hon var verkligen en liten gumma hon, speciellt när hon var som äldst.

Idag har det varit lyxfrukost/lunch här hos oss. Jag skulle till apoteket på förmiddagen och passade på att handla lite gott bröd och rödbetssallad (inte på apoteket dock;)..). Så när jag kom hem så mumsade vi på köttbullemackor framför tv:n. Mycket gott och mysigt.

Jag är ledig två dagar till och har föreläsning först på onsdag. Skönt, men jag ska plugga en hel del både imorgon och på tisdag. Man blir rätt bortskämd med lediga dagar som student. Eller, ledig är man ju aldrig, egentligen, utan man har ju självstudier. Lyxen ligger ju i att man får lägga upp sina studier som man själv vill. Jag är en sådan som pluggar massor massor ena dagen och ingenting den andra. Snart är delkurs tre också slut och då är det bara fyran kvar och sen har jag läst Psykologi A klart. Gutt! Det har verkligen varit roligt. Jag fick vg på min förra tenta också. Det var extra roligt då jag faktiskt trodde att jag skulle behöva komplettera. Jag förstod inte riktigt uppgiftsbeskrivningen och chansade lite på hur jag skulle göra. Uppenbarligen chansade jag rätt :). Mycket roligt!

Nu ska jag landa i soffan igen och se lite mer på "Taken" En sf-serie som är producerad av Steven Spielberg och handlar bland annat om Area 51.

Hörs

lördag 14. nov. 09.31

Publicerad 2009-11-14 09:33:32 i Allmänt

Överjaget: Ååååhhh.. Emma! Varför bloggar du inte aktivt längre?
Detet: Men det är ju så trååååkigt! Jag har ju iiiiinget roligt att skriva.
Jaget: Ja, det har du ju rätt i, livet bara lunkar på i vardagen. Inget fel med det, jag trivs, men vad ska jag skriva på min blogg? Jag vill att min blogg ska ha lite innehåll också. Inte bara redogörelse för varje dag bara för att det måste vara ett blogginlägg varje dag.
Detet: Ja... och så är det trååååkigt just nu!

Så, nu vet ni hur min inre monolog går om bloggen och nu förstår ni kanske varför jag bloggar så sällan just nu. Fattar du inte vad jag pratar om? Kolla HÄR - jag är lite insnöad efter snart en termin med psykologistudier.

Kan ju komma med två favoritcitat också. Det första är sagt av min underbare make och uttalades när vi såg sista avsnittet av Ensam mamma söker. 37-åriga Helena springer uppöveröronen förälskad mot 25-åriga Oskar och de två möts och det är kärlek och lycka och fågelkvitter.... aaawwww.. Maken konstaterar:

- Ja.... nu har hon ju en till att köra till träningen..

Det andra citatet kommer från Morgan, lagerkillen från Ullaredsdokumentären ni vet. Det verkar som att hos Morgan är glaset alltid halvtomt, förutom på en punkt. Morgan sitter ensam hemma vid grillen i sin stora trädgård. Han dricker en öl direkt ur flaskan och säger eftertänksamt:

- Det kanske är som så att för oss som inte lyckas på jorden, vi kanske får lyckas i himlen sen...

Jag tycker det är sorgligt att titta på Morgan. Det som står ovan är det mest upplyftande den människan har sagt - jag tror någonsin. Jag blir lite tårögd bara han visar sig på tv:n. Nu ska han visst få ett julprogram också. Kära nån! Ska Morgan sitta där och vara ledsen och melankolisk på julen? Då kan vi ju gå och ta livet av oss i gemensam trupp sen.

Hörs

onsdag 11 nov. 11.04

Publicerad 2009-11-11 11:06:25 i Allmänt

Jag blir så arg, så ledsen och så trött.. Jag orkar inte ens kommentera, ni får läsa själva:

Kommunalråd: "Vi vill inte ha hit dem!"


Vart är det här landet på väg, egentligen? Jag blir mörkrädd av att dela mitt land med dessa inskränkta, osolidariska, själviska och okunniga människor. Skäms! Ja, skäms på er!

Ingen bra start på dagen.

Hörs

tisdag 10 nov. 13.44

Publicerad 2009-11-10 13:44:05 i Allmänt

Jag har upptäckt play-tv. Åh vad roligt det är att kunna se en hel säsong av en aktuell tv-serie på en gång utan att behöva ladda ner eller köpa boxar. Just nu ser jag på Svenska Hollywoodfruar.

Hörs

lördag 7 nov. 12.45

Publicerad 2009-11-07 12:48:10 i Allmänt

Loggade in på min bank och insåg att jag fått ett bidrag från pappsen. Hur kommer detta sig? Har mycket svårt att tro att du är skyldig mig pengar - tvärtom! Men, tackar så mycket, det kommer väl till pass då vi fick en mycket saftig elräkning den här månaden!

Bara så ni vet det, alla ni som läser min blogg, så är det heeeelt okej om ni också vill sätta in lite pengar till mig! Det skulle till och med uppmuntras och applåderas ;)!

Idag har vi fullt upp.

Hörs

fredag 6 nov. 19.32

Publicerad 2009-11-06 19:34:02 i Allmänt

Vi har fått en ny tv-kanal! Canal+ Sf som bara visar svenska filmer. Lovely! Jag älskar svensk film och har idag redan hunnit avsnjuta en gammal klassiker; "Kådisbellan".

Annars är jag ganska trött, skönt att det är fredag. Vi har ett litteraturseminarie på måndag men jag gjorde klart uppgiften redan igår och det känns också väldigt skönt. Om jag orkar imorgon så ska jag fixa lite med den kommande veckans uppgifter, det är alltid skönt att förbereda sig i god tid.

Snart är det Idol och tacos för hela slanten.

Hörs

torsdag 5 nov. 15.31

Publicerad 2009-11-05 15:32:04 i Allmänt

Jag fick parkeringsböter utanför skolan idag. Så jädrans onödigt. Bara för att jag har glömt p-skivan i svärmors bil och inte hade någon penna för att skriva en lapp och lägga i fönstret. "Äh!", tänkte jag och struntade i det. Det fick jag betala 200 kronor för. Så jädrans dumt.

Hörs

onsdag 4 nov. 22.23

Publicerad 2009-11-04 22:24:54 i Allmänt

Klockan 22.00 på kanal nio är det varje onsdag det fenomenala prgrammet "Sjön Suger". Det är helt underbart och både jag och maken skrattar gott åt varenda program. Lennart Jähkel och Johan Ulveaus (med reservation för felstavning) är ett sådant perfekt programledarpar. Om ni inte orkar titta på program så sent så kanske det finns att se på nätet någonstans.

Speciellt du, pappa, borde se det! Ett program helt i din smak skulle jag tro! En massa humor och en massa god mat.

Hörs

onsdag 4 nov. 14.18

Publicerad 2009-11-04 14:33:48 i Allmänt

Jag har haft höstlov i nästan två veckor nu. Nej, jag vet att man inte har lov officiellt när man läser på högskolan men vår lärare har haft så mycket andra undervisningstimmar så vi har bara haft två träffar på två veckor. Vilken härlig möjlighet att komma före med läsning och annat viktigt. Dock har jag knappt läst en enda rad, utan mest haft lov. Väldigt skönt faktiskt men idag när jag var tillbaka i skolan så märkte jag att jag faktiskt saknat det. Det var roligt att träffa alla i klassen och speciellt min studiegrupp. Nu drar skolan igång med full fart och de flesta föreläsningar följs av ett studiegruppsarbete. Jag gillar grupparbeten då jag tycker att man lär sig mer om man får diskutera det man just läst eller haft på föreläsningen. Vi har fått en ny klasskamrat också. En kille som går gymnasiet men som ska ha praktik som student hos oss i tio veckor. Jag tycker att det var en mycket spännande idé att ha praktik som student istället för att ha praktik inom ett visst yrke. På det här sättet får man ju veta om högskolestudier är något för en eller inte. Bra idé och trevligt initiativ tycker jag :).

Min rygg är äntligen mycket bättre! Den strulade massor i helgen när vi var i Hultsfred men det berodde troligen på att jag sov i en säng som är mycket hårdare än vad jag är van vid. Nu gör det inte alls så ont längre och jag kan röra mig mer och till och med böja mig ner och plocka upp saker som ligger på golvet. Skönt. Och ju mer man rör sig desto fortare blir ryggen bättre också.

Föreläsningen idag handlade om perception, och då främst visuell perception. Mycket spännande och roligt. Vår lärare gav oss en massa visuella tester med olika synvillor och test och vi hade mycket roligt när vi försökte klura ut alla de olika små uppgifterna. Imorgon ska vi prata om bland annat uppmärksamhet.

Det snöade och blåste järnet när jag åkte till skolan idag. Idag var jag ännu mer tacksam än vanligt att jag hade en bil att åka i istället för att behöva cykla. Det blåste så mycket att jag var tvungen att gasa lite extra för att komma fram. Eller, kanske inte, men det kändes så!

Ikväll är det alla mina favoritprogram på tv: Bonde söker fru, Grey´s anatomy och Sjön suger. Skoj

Hörs

Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela