emmaterese

- en dagboksblogg -

måndag 26 okt. 22.40

Publicerad 2009-10-26 22:46:54 i Allmänt

Kollar på Roast på Berns där man i afton ska roasta Sofia Wistam, ni vet, soff-i-propp. Ett mycket underligt avsnitt måste jag såga då de flesta roastare inte vet något speciellt om henne och skämten handlar mest om hur mycket smink hon måste använda och hur mycket hennes bröst hänger. Nej, det där programmet har hållit en väldigt ojämn nivå. När man inte trodde att det kunde bli värre så - jodå. Man står på botten och hackar sig nedåt.... och nedåt.

Idag var vi på CityGross och handlade. Vi handlade bland mycket annat en flaska glögg med inslag av chili och choklad. Den skulle vi prova på nu ikväll men vi fick inte av korken. Vi skruvade så mycket med så många olika tillhyggen att korken blev alldeles skruvad och sned, men satt kvar på flaskan det gjorde den. Känns också lite onödigt att åka tillbaka hela vägen till CityGross för att få en ny flaska glögg. Vet inte om vi kommer att spara in de 27 kronorna på det. Tid är pengar.

Fick en kallelse från Hälsocentralen, "Vi har bokat tid för provtagning åt dig." stod det. Jaha.. ehm.. tack? Hade ingen aning om vad det var för prov de ville att jag skulle lämna så jag ringde och det var visst lite rutinprover för sköldkärteln som skulle tas. Jag har ju hypothyreos och äter levaxin för det så man måste kolla värdena lite då och då. Men det hade ju varit bra om detta kunde stå i kallelsen.

Imorgon är det föreläsning mellan 13 och 15.30

Hörs

söndag 25 okt. 21.43

Publicerad 2009-10-25 21:50:44 i Allmänt

Bloggar lite i sista reklampausen i "Vem kan slå Filip och Fredrik". Jag tycker att det är väldigt skojigt faktiskt, men jag hejjar absolut bara på Filip och Fredrik. Jag blir så fascinerad över hur lysande de är på allt. Nu ligger de dock under, men om de tar nästa gren så leder dem igen, tror jag.

Jag fick ryggskott i torsdag - igen! Jag fick så himla mycket ryggskott ett tag och hade konstant ont i ryggen, vilket blev bättre när jag började träna ordentligt och regelbundet, men nu har vi slarvat med träningen ett tag och PANG, där gick ryggen. Så nu gör jag små gymnastiska övningar hemma och försöker röra på mig så mycket som möjligt. Det var mycket bättre igår, men idag är det sämre igen. Kanske beror det på att jag tog i lite för mycket igår när det kändes bättre. Måste gå framåt med små steg, verkar det som.

Nu är delkursen om utvecklingspsykologi slut även om jag har två litteraturseminarier att ta igen. Har haft oturen att vara sjuk båda gångerna nämligen. Nästa delkurs handlar om kognitiv psykologi, vilket jag kan väldigt lite om, eller, jag kan absolut inget om det, rättare sagt. Eller, det kanske jag gör när jag väl får veta vad det är för något ;).

Till nästa helg ska vi till Hultsfred och träffa hela stora familjen. Det ska bli SÅÅÅÅÅ roligt! Jag längtar så mycket efter min syster. det är roligt att umgås med henne. Kan ni inte flytta till Kalmar, Marie? Ni skulle ha barnvakt och hämta-på-förskolan-hjälp och massor med roligt. Finns nog bra jobb till Andreas här också :D.

Nu ska Filip tävla mot Stefan Holm i kart-kunskap. Jag skulle inte vilja möta Stefan Holm i kart-kunskap.

Just det.. hehe. Vi missade totalt att ställa om klockan. Maken åkte iväg till rollspelet som vanligt vid halv sex - trodde vi. När han kom fram så ringde han och konstaterade aningens moloket att han var en timma för tidig. Så det har blivit en lång kväll.

Filip och Fredrik förlorade. Oh well..

Hörs

lördag 24 okt. 16.14

Publicerad 2009-10-24 13:44:48 i Allmänt

Nästa år är det val till riksdagen i Sverige. Nästa år har vi igen chans att ta del av våra demokratiska rättigheter och skyldigheter. I år är det viktigare än någonsin att vi lever upp till dessa rättigheter och skyldigheter. Rösta, människor - rösta! Enligt mig och min personliga ideologi vore det givetvis bäst om ni röstade på de röd-gröna, men rösta på alliansen om ni tycker att det känns bättre - bara ni röstar!

Vi måste hålla SverigeDemokraterna ute från riksdagen!

SD menar att muslimerna är vårt största hot i Sverige idag.
Jag menar att SD är vårt största hot i Sverige idag.

Hörs

fredag 16 okt. 21.57

Publicerad 2009-10-16 21:59:27 i Allmänt

Maken och jag tittar på Idol...

Erika sjunger
Vi: Det här var bra! Kvällen bästa framträdande!
IdolJuryn: Det här var inte alls bra...

Erik sjunger
Vi: Det här var inte alls bra...
IdolJuryn: Det här var bra! Kvällen bästa framträdande!

Kanske förklarar detta varför ingen av oss jobbar med musik. Jag tycker att Reza är bäst, det har jag tyckte sen kvalet.

Hörs

onsdag 14 okt. 17.18

Publicerad 2009-10-14 17:21:47 i Allmänt

Det var så roligt, jag måste berätta. Jag satt och läste informationen inför vår nästa delkurs som handlar om kognitiv psykologi. Vår största tentamensuppgift där är en hemtenta som vi får göra antingen själva eller i par. När jag läste att man fick vara två om att göra tentan så tänkte jag att jag gärna skulle vilja göra den med min studiegruppskamrat H. Hon är en väldigt trevlig och intelligent människa med höga ambitioner och jag är säker på att hon är en exemplarisk person att göra hemtenta med. Så jag ringer H och ungefär såhär lät samtalet:

H: Hallå!
E: Heeeej, det är Emma. Stör jag dig?
H: Nehej, det är ingen fara..
E: Vad bra. Jag har en liten fråga, eller snarare ett förslag till dig... (avbryts av H)
H: ... om hemtentan till nästa delkurs!? Om vi kan göra den tillsammans?
E: Ja! Precis! Har du också tänkt på det?
H: Ja! Men bra, då gör vi den tillsammans.
E: Bra, då är det bestämt! Ses på fredag!
H: Japp. Hej så länge.

Skönt när man tänker på samma sätt. :)

Hörs

onsdag 14 okt. 14.19

Publicerad 2009-10-14 14:22:33 i Allmänt

Dialog som utspelade sig för några dagar sen. Maken tittar på en film om Winston Churchill som gapar och skriker på sin fru och sina medarbetare.

Jag, som suttit bredvid i soffan och läst:
- Jag har alltid tänkt mig Churchill som en mycket sympatisk människa. Vad har jag fått det från?
Maken:
- Ja du.. det har jag verkligen ingen aning om, han var inte så sympatiskt..
Jag:
- Näää... konstigt..
Jag, efter en stund:
- Det är nog för att jag alltid har jämfört honom med Hitler. Jämfört med Hitler var han ju väldigt sympatisk?
Maken:
- Ja, jämfört med Hitler var han väldigt sympatisk...
Jag:
- Mmm..

Jag ska också se till att jag kan jämföras med någon riktigt dålig. Då verkar ju jag som så mycket bättre! ;)

Hörs

Veckans Shakespeare: "En midsommarnattsdröm"

Publicerad 2009-10-13 17:10:51 i Allmänt

En underbar avslutningsmonolog på en underbar pjäs är denna veckas Shakespeare. En av de första Shakespeare-monolgerna jag lärde mig på engelska. Jag brukar ju alltid lägga in ett klipp med texten också men denna gång var det svårt att hitta ett klipp med rätt monolog, om man inte vill ha en amatörtolkning då. Inte för att det är något som helst fel med det, men jag hade föredragit något med lite mer substans. Däremot lägger jag in ett klipp som är en trailer för en filmastisering av just "En midsommarnattsdröm" - gjord helt av barn! Mycket intressant tycker jag. Det är skojigt när Shakespeare får nya former.


PUCK:
If we shadows have offended,
think but this; and all is mended
that you have but slumbered here while these visions did appear
and this weak and idle theme
no more yielding but a dream.
Gentles--do not reprehend
if you pardon, we will mend.
And, as I am an honest Puck
if we have unearned luck.
Now to scape the serpents tongue.
We will make amends ere long
else the Puck a liar call.
So--goodnight unto you all.
Give me your hands if we be friends.
And Robin shall restore amends.

Hörs

måndag 12 okt. 15.08

Publicerad 2009-10-12 15:15:58 i Allmänt

Jag veeeeet! Jag bloggar väldigt sällan numera, och det beror på att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva. Jag skulle givetvis kunna skrivamer detaljerat om diverse skolarbeten och så, men känner att det inte är speciellt intressant för er.

I torsdags förra veckan hade jag en trött-dag. Snacka om regression! Ibland när jag blir för trött så slår det liksom över, som hos små barn. Då blir jag enormt gnällig och vill bara ligga i soffan och gråta. Skönt nog är att min man vet om detta och är ännu mer gullig än vanligt när dessa dagar kommer. Han pysslar om mig, kommer med filtar och bra tv-serier som han vet att jag vill se. Sen när jag fått vila i ett par dagar så mår jag bättre igen. Det är skönt att förstå sin kropp. För något år sen så hade jag tolkat dessa trött-attacker som något mer allvarligt och trott att nu har jag fått ännu mer ångest eller ännu mer depression. Nu vet jag att jag blir så ibland, och att det beror på att jag är trött, säkert både fysiskt och psykiskt. Men nu mår jag som sagt bra igen.

Idag hade vi föreläsning om åldrande. Efteråt kändes det lite som att man kan ge upp på en gång. Åldrandet är oundvikligt och även om jag inte räds att bli äldre, så kändes inte alla åldringssymtom som direkt lockande. Problem med homeostasen, benskörhet, problem med det systoliska trycket osv osv osv.... Men - det är givtevis oundviktligt och om man oroar sig så åldras man i förtid. Så - sluta nu oroa dig för att du oroar dig för mycket! Vilket härligt moment 22 ;).

Imorgon är det självstudier, och på onsdag är det seminarie, igen, denna gång på en bok som heter "Ett litet barns dagbok" och som är en väldigt subjektiv, men ack så söt bok, om hur det är att vara ett mycket litet barn.

Ska också börja läsa en bok som heter "Ungdomar och identitet" under kvällen, eller senast imorgon. Det seminariet är nästa vecka. Plus att jag måste förbereda en intervju och göra en intervjuplan. Vi får inte intervjua någon vi känner eller har en relation till, vilket försvårar saken.

Hörs

tisdag 6 okt. 20.59

Publicerad 2009-10-06 21:04:51 i Allmänt

Okej, jag har kämpat. Jag har kämpat för att inte prata om denna patetiska lilla ursäkt för en människa, Anna Anka. Jag tycker nämligen inte att hon är tillräckligt viktig för att förtjäna min tid. Men nu måste jag ändå få citera en sak hon sa i en intervju i aftonbladet:

---

Var står du i dödsstraff-frågan?

– Dödsstraff ska absolut finnas. Titta på Asien och Kina och alla de länderna. Där hugger de av handen på dig om du stjäl och där finns det ju knappt någon kriminalitet...

---

... "och där finns det ju knappt någon kriminalitet..." I vilka länder menar du Anna Anka? "Asien och Kina och alla de där länderna..." Asien består av 49 självständiga stater där vi bland annat kan finna NordKorea och Ryssland. Men - det vet ju alla - där skär man ju av händerna på dem som stjäl så där har man ingen kriminalitet!

 

Jag vet att genom att jag skriver detta så spär jag bara på hypen kring denna människa. Men jag ska vara tyst nu. Kom igen Sverige - nu tystar vi henne! Pratar ingen om henne, så finns hon inte. Det funkar ju så ute i etern.

 

Hörs

tisdag 6 okt. 10.45

Publicerad 2009-10-06 10:49:16 i Allmänt

Det händer inte mycket nu. I alla fall inte mycket som det är något att skriva här om. Jag har haft tenta igen idag, en liten tenta med bara femton flervalsfrågor, så det var inga problem. Imorgon ska jag och min studiegrupp åka till Hultsfred för att intervjua några barn från min gamla lågstadieskola. Det ska bli roligt att prata med barnen och roligt att träffa mamma.

Annars så är det lugnt. Jag pluggar lite sådär lagom mycket och vilar desto mer. Känns skönt att inte ha "måste vara bäst"-kraven på mig och att jag faktiskt kan ta det lugnt och känna att det räcker gott just nu att vara en medelmåtta.

Hörs

lördag 3 okt. 11.27

Publicerad 2009-10-03 11:29:58 i Allmänt

Idag har vi varit förlovade i ett år, vilket känns tämligen oväsentligt med tanke på att vi redan är gifta. Idag ska vi fira genom att först städa lägenheten och sen åka hem till svärfamiljen på Ön.

Hörs

torsdag 1 okt. 21.52

Publicerad 2009-10-01 21:56:25 i Allmänt

Vi ser reklam om de nya Johan Falk-filmerna... Maken:

- Jaaaa (suck)... det är ju precis vad Sverige behöver - en ny polisfilmsserie!

Och, ärligt talat Sverige, är vi inte färdiga med detta nu? Beck har terroriserat oss sen 1976 och Wallander, Huss, Van Veeteren och nu Falk är bara copy cats i sammanhanget. Snälla ni, kan vi inte gå samman och bojkotta dessa skämt till filmer nu? Sverige har ju bra filmmakare! Låt dem få lite av Svensk Filmindustris pengar så att vi kan producera lite mer kvalité. Jag vet att vi svenskar älskar våra deckare, men kan vi inte låta dem förbli i bokform? Måste varenda en filmatiseras? Nyss hörde jag att Måns Kallentofts böcker om Linköpingspolisen Malin också ska bli film. Jag tycker mycket om de böckerna, men snälla, bespara oss filmerna. Snälla.

Kom igen nu.. Ropen ska skalla - bra film åt alla!

Hörs

Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela