emmaterese

- en dagboksblogg -

28 feb. 21.30

Publicerad 2010-02-28 21:39:05 i Allmänt

Grattis Carro på födelsedagen!

Äntligen känns det som att snordimmorna börjar lätta. Jag har snorat, nyst och betett mig som en galning sedan i tisdags men idag tror jag nog att jag kan räkna antalet snytningar på båda händerna i alla fall. Alltid något :).

Jag har verkligen inte så mycket jag kan skriva just nu. Mitt huvud och mina tankar upptas av en sak som jag inte kan berätta om, inte än. De enda som vet är min man, mina familjer och några vänner på skolan och så får det tyvärr vara ett tag. Men - ni kommer att få reda på vad det är i sinom tid. Så, om ni har lite tålamod med mig och har överseende med mina fåordiga och få inlägg på den här bloggen så kommer allt att klarna snart, jag har till och med skapat en helt egen blogg till den här nya grejen och till den ska ni givetvis få adressen när det är dags.

Idag har jag haft föreläsning via nätet och tagit igen det jag missade i fredags då jag var sjuk. Nu i veckan är det att skriva seminarieuppgift som gäller. Den här kursen är Personlighetspsykologi förresten, om jag inte redan har berättat det.


Just nu blir jag glad av den här låten!


Hörs

26 feb. 15.31

Publicerad 2010-02-26 15:32:37 i Allmänt

Jag lever. Sov femton timmar från igår till idag och nu verkar jag ha kommit ut i ur snor- och feberdimman. Orkar dock inte komponera något längre inlägg.

Hörs

24 feb. 09.41

Publicerad 2010-02-24 09:42:10 i Allmänt

Vaknade inatt med feber och ont i halsen. Inte planen direkt då jag har en hel del att läsa. Får hoppas att jag kommer att orka med lite plugg liggande i soffan under täcket. Ringde vårdcentralen om mitt varande sår och där sa de att jag skulle ringa kirurgen. Kirurgen ska ringa upp om en halvtimme så vi får se vad de säger.

Hörs

23 feb. 20.03

Publicerad 2010-02-23 20:09:06 i Allmänt

Den nya kursen som började igår verkar bli en kurs med full fart hela tiden. Vi har inte så många uppgifter att göra, men de vi har är väldigt omfattande. Jag började läsa om egenskapsteori idag, rätt spännande måste jag säga.

Annars så... annars så... jaaa.... joråsåatt...

Mitt sår läcker och kladdar. Vi har upptäckt att det inte hade läkt ordentligt när sköterskan tog stygnen för nu har det gått upp och det är ett litet hål rakt in i magen. Ont gör det också ibland. Får nog ringa vårdcentralen imorgon.

Nej, men.. dåså.

Hörs

21 feb 20.24

Publicerad 2010-02-21 20:22:48 i Allmänt

Mitt absoluta favrotiband all time Manic Street Preachers har visst gjort en cover på Rihannas hit "Umbrella". Helt underbart! Lyssna på den här, den fina låten med det klassiska manics-soundet som den distade gitarren i bakgrunden och i solot. James sjunger som vanligt helt underbart och jag skulle så gärna se dem live igen.

Lovely!

Hörs

20 feb. 22.01

Publicerad 2010-02-20 21:59:57 i Allmänt

En dag på Öland med fika, kroppkakor och massor med prat och skratt. Den där lilla hunden hann man både gosa och busa med också.

Nu håller maken på och packar in sin födelsedagspresent i ett köksskåp (han fick en hushållsassistent) och vi gör lite kvällsmat i pausen på Beck. Vi har kollat melodifestivalen med lagom mycket entusiasm och det var roligt att det inte bara var de gamla vanliga som gick direkt till final.

Nåja, denna dagen.. ett liv. (Vad fasiken menade Melker egentligen?)

Hörs

19 feb. 18.02

Publicerad 2010-02-19 18:04:18 i Allmänt

Vilken pärs det var att ta bort stygnen tidigare idag! Som jag skrev igår, så var jag ju väldigt svullen kring stygnen och sköterskan fick leta och rota en hel del innan hon kunde få bort dem. Det gjorde inte direkt ont, men det kändes obehaligt. Jag låg på britsen och höll på och kräkas och var yr i huvudet. Jag är inte van att reagera så när jag är hos läkaren så det var lite ovant.

Jag försökte baka kärleksmums förut också. Det gick inget bra. Jag ska inte gå in på detaljer men det var tydligt att detta inte skulle bli några bra kärleksmums ganska tidigt in i leken. Jag hann dock inte göra glasyr och så, så det var inte så mycket att slänga. Jag gjorde havrekakor med choklad och nötter istället, det får gå lika bra.

Ikväll är det inget På Spåret vilket visst har lett till en hetsig debatt i Aftonbladet. Även om jag gnällde lite igår så tycker jag inte att det är hela världen. Kära nån. OS håller på i några veckor och sen är allt tillbaka till det normala. TV är inte allt här i livet.

Till slut vill jag bara lämna er en länk. Sen får ni tycka vad ni vill. Jag tycker att det är sorgligt och komiskt på en och samma gång, men mest sorgligt.

Hörs

torsdag 18 feb. 21.33

Publicerad 2010-02-18 21:39:24 i Allmänt

Funderar på att byta mina rubriker. Ska kanske skippa att skriva dagen.. men då kanske det blir svårare att urskilja om man har läst inlägget eller inte? Är det någon som motsätter sig denna ändring?

Nästa lördag, alltså inte den i övermorgon utan en vecka från den, så kommer min mamma hit. Då ska vi åka till Hansa City och jag ska visa henne Kalmars nya modehus. Det ska bli roligt :). Jag ska handla ljus på Ikea.

Blev, som sagt, klar med min tenta tidigare idag men har kommit på några saker som jag missade. Nåja, då vet jag i alla fall vad jag ska lägga till om jag måste komplettera. Men - har jag tur så blir jag godkänd. Känner att ett vg ligger långt borta den här gången men helt ärligt så bryr jag mig inte. Blir jag inte godkänd så kommer det kännas jobbigt just för att jag då måste lägga ner mer arbete på den, blir jag godkänd kommer jag att bli väldigt glad. Time will tell.

Eftersom vi inte har så mycket pengar så fick maken bara ett paket med lite småsaker av mig. Saker som kunde göra hans födelsedag lite roligare. Han fick 2 flaskor Dr Pepper - som han älskar, en påse naturchips - som han älskar, två påar med bilar - som han älskar och två serietidningar - som han älskar. Inte så mycket alltså, men han blev glad i alla fall. Sitter där i soffan och mumsar bilar och är så söt som bara han kan vara jagälskardigmestihelavärldenmeränvadnågonnågonsinharälskatnågonannantrorjagfaktiskt.

Och imorgon är det dags att ta bort stygnen. Huja. Jag funderar lite på hur sköterskan ska komma åt stygnen då det är så svullet runt så att stygnen liksom försvinner in i huden, men det är hon säkert van vid. Jag berättar hur det gick imorgon.

Det är visst inget På Spåret imorgon på grund av OS. Ja. Hela världen ska visst stanna upp och hålla andan när det är sport på tv. Jag gillar inte sport. Jag gillar På Spåret.

Hörs

torsdag 18 feb. 14.19

Publicerad 2010-02-18 14:17:16 i Allmänt

Nu har jag skrivit färdigt och skickat in min tenta. Då jag inte riktigt förstod instruktionerna (som vanligt) så får vi se om den blir godkänd eller inte. Känns inte som att den här kursen har varit optimal för mig, men så har jag ju också opererats mitt i den.

Känns inte riktigt skönt än, men det kommer nog när jag fått undan alla skolgrejerna.

Hörs

onsdag 17 feb. 22.10

Publicerad 2010-02-17 22:15:27 i Allmänt

Grattis till min Skrutt som fyller år idag!

Idag har jag skrivit lite tenta medan maken var i skolan men jag måste skriva mycket mer imorgon. Har skrivit drygt en sida av 4 och har lämnat de svåraste bitarna kvar till slutet. Jag satt bara en knapp timme idag så det handlar inte om att tiden inte räcker till, snarare lusten och orken.

Förutom lite plugg har jag börjat läsa min nya bok som heter "Sekter och hemliga sällskap i Sverige och Världen" av Clas Svahn. Den handlar om allt från Jehovas Vittnen till Moonrörelsen och Livets ord. Mycket spännande att läsa men jag förundras över att de här självutnämnda profeterna får med sig så många människor.

Har inte så mycket inspiration till att skriva, så jag tror att jag slutar här för idag. Just det, kan ju berätta att plåstret över mitt sår åkte bort igår och du fick jag se det. Det var längre än vad jag hade trott och där fanns betydligt fler stygn än vad jag trodde. Det är lite svullet också men ser inte infekterat ut. På fredag ska vi ta bort stygnen, jag gillar inte när de tar bort stygnen. Jag klarar det mesta utan problem med operationen, sprutor och annat, men när det tar bort stygnen mår jag alltid dåligt.

Hörs

tisdag 16 feb. 22.17

Publicerad 2010-02-16 22:27:39 i Allmänt

Idag skulle jag egentligen ha varit i skolan, men jag gjorde misstaget att åka och handla på coop, inför en viss födelsedag imorgon, och lyfte troligen alldeles för mycket än vad jag egentligen borde ha gjort. Halvvägs genom affären kändes det att det blev varmt och kladdigt innanför mitt bandage och jag blev livrädd för att jag hade brustit och börjat blöda så jag handlade färdigt så snabbt jag kunde, åkte hem och var gråtfärdig och ledsen, men det var nog bara lite vätska som kommit ut för jag såg inget blod. Jag åkte dock aldrig till skolan då jag var lite skärrad och hade ont. Ingen bra idé att åka och handla och lyfta saker en vecka efter bråckoperationen alltså. Inte för att jag handlade så tunga saker egentligen, men det räckte visst.

Imorgon fyller min man 30 år, men vi ska fira med måtta. Han tycker inte att det är roligt att fylla år. Han ska få lite småpresenter av mig och en stor present av mamma och pappa, och så ska vi nog köpa varsin prinsessbakelse, för det är hans favorit.

Jag har ikväll också skrivit en av de två uppgifter som ska vara inlämnade till fredag. Den mindre v de två är nu klar och så har jag bara tentan kvar nu, men jag har tre dagar på mig så det ska nog gå bra.

På lördag ska vi hem till svärfamiljen och fira maken med en hel hög med kroppkakor, också hans favoriter. Det ska bli skoj. Det är alltid skoj att träffa dem.

Hörs

tisdag 16 feb. 11.17

Publicerad 2010-02-16 11:19:53 i Allmänt

Igår var det sex månader sedan vi gick in i den där fina lilla lokalen i hamnen i Färjestaden och möttes av de som vi tycker om allra mest och allt var helt fantastiskt.

Jag får tårar i ögonen varje dag jag hör den.... låten vi gifte oss till.

youmademebettertodayandnowmyheartcanrestandiwillsearchnomore

Hörs

(Sen hade vi den här sången som min Hanna sjöng så vackert, och när allt var klart.. då hade vi den här..)

söndag 14 feb. 18.53

Publicerad 2010-02-14 19:00:08 i Allmänt

Idag känns det äntligen som att den huggande smärtan i magen har försvunnit. Jag förstår, och vet, att man kan förvänta sig en hel del smärta efter en operation, men det gör ju lika ont för det. Ända sedan i tisdags så har jag mest legat i soffan, haft ont och varit ledsen men idag känns allt mycket bättre. Jag befinner mig fortfarande mest i soffan, men utan att ha speciellt ont eller vara det minsta ledsen.

Nu i eftermiddag/kväll har jag sett på de mest hjärnbefriande tv-program som får på tv just nu (Paradise Hotell har ju visst slutat gå). Först såg jag på The Real Housewife´s Of New Jersey, sen på Tough Love och snart så är det Tabitha´s saloon takeover och Project Runway. Söndagar är en av de två kvällar i veckan då jag är ensam hemma och det är roligt att det går sådana program på tv då som jag vet att maken inte är det minsta intresserad av. Men - jag, jag äääääälskar hjärnbefriad underhållning!

Imorgon ska jag till skolan och försöka ta igen allt skolarbete som jag missat. Har egentligen inte haft tid att vila den här veckan, men har gjort det ändå. Jag behövde vila mig efter operationen och jag hade nog inte orkat skriva så mycket tenta i alla fall. Men, som sagt, imorgon får jag betala priset för min "sjukskrivning".

Hörs

söndag 14 feb. 12.06

Publicerad 2010-02-14 12:07:22 i Allmänt

Idag är det Alla Hjärtans Dag och därför gav jag lite pengar HIT. Det tycker jag att ni också ska göra. Jag gav 50 kronor, inte mycket, men - många bäckar små.

Man behöver inte alltid göra något stort för att göra något gott.


Skit i chokladpralinerna och rosorna, eller gör både och
.
Det är väldigt lätt och smidigt och pengarna dras sen på din telefonräkning.
Ni kan läsa mer om det HÄR.

Hörs

lördag 13 feb. 14.54

Publicerad 2010-02-13 15:06:13 i Allmänt

Idag firar vi. Imorgon är det alla hjärtans dag och på måndag har vi varit gifta i ett halvår. Vi valde att slå ihop dagarna och fira på en helt annan dag. Kanske inte så logiskt men vi gör såhär.

Jag har tänkt på en sak som hände när jag var på akuten i Kalmar i måndags, innan min operation. Det var en ung manlig sjuksköterska som tog hand om mig innan jag skulle läggas in, han var supertrevlig och verkade jätteproffsig och skulle sätta nål och ge mig dropp och lite sådär. Samtidigt som han var inne i mitt rum så var där också en lite äldre (Inte gammal, men sådär 40-45 år) kvinnlig undersköterska där. Hon skulle ta blodprov i min andra arm och jag kände mig väldigt väl omhändertagen.
Det som dock inte stämde var sättet som hon pratade med honom på. Det var inte något som hon sa, utan mer hur hon sa det. Hon lät nedsättande fast på ett "skojigt" sätt, hon skojade på hans bekostnad och blinkade "skojigt" till mig osv osv. Han försökte skratta bort en del grejer, men var mest tyst och koncentrerad på mig och det han skulle göra. Vad hade hänt om rollerna hade varit ombytta? Om en kvinna i ett mansdominerat yrke fått utstå allt detta?

Givetvis ska jag också skriva att detta kan ha varit en engångshändelse och att jag helt och hållet missförstod situationen. Men - jag har aldrig varit med om detta när det har varit två kvinnor samtidigt i rummet, och jag upplevde det som inte helt okej.

Till sist vill jag ställa mig och er frågan om den här killen är allvarlig? I så fall: Hejja hejja friskt humör! All power to ya! Är det ett skämt så tycker jag inte att det är direkt roligt. Se originalet här.

Hörs

onsdag 10 feb. 14.58

Publicerad 2010-02-10 15:07:26 i Allmänt

Jag blev opererad igår. Eva och Marie hade helt rätt, det var ett rätt rejält stort navelbråck som hade uppkommit efter min galloperation för 1,5 år sedan. (Så egentligen var det ett ärrbråck, men eftersom det satt i navlen så kallar man det för navelbråck.) Operationen gick bra och jag fick åka hem i morse. Förutom att jag just nu sitter vid datorn så ligger jag mest i soffan och piper gnälligt varje gång jag rör mig. De opererade mig med ryggmärgsbedövning, så att jag inte skulle behöva sövas, men jag fick en massa gosiga saker i min infart så jag sov så gott genom hela operationen i alla fall, väldigt smidigt men lite läskigt att inte känna sina ben.

Det blev så dumt när jag fick veta att jag skulle opereras, för då var jag i Oskarshamn. Jag fick så sjukt ont när jag var där i måndags och var tvungen att gå in till deras akut. Där träffade jag en kirurg som skickade mig i taxi till Kalmar där de gjorde operationen sen. Bilen fick jag lämna i Ohamn så därför blev maken och svärmor tvungna att åka upp dit och hämta bilen igår. För att jag inte skulle få en massa parkeringsböter så fick en av sjuksköterskorna i Ohamn ringa till Securitas och rapportera in registreringsnumret. Nyckeln hade ju jag, så den fick jag lämna i receptionen på akuten här i Kalmar så att maken kunde hämta den och min jacka hade jag glömt i bilen i Ohamn - det det blev en jädrans röra.

Efter en natt på akutens intagningsvadelning blev jag snabbt körd till operation morgonen efter och så var vi i början av blogginlägget igen.

Allt har gått bra och nu ska jag bara läka ihop igen.

Hörs

söndag 7 feb. 12.36

Publicerad 2010-02-07 12:38:08 i Allmänt

Ni som känner mig vet att jag inte direkt är någon djurvän. Jag gillar inte djur i allmänhet, men kan tycka om något enstaka sådär i synnerhet någon gång ibland (som lilla svägerskans tax som har vuxit upp till en ganska behaglig krabat).

Men - när jag läser sådant här blir jag arg och ledsen. Har man djur får man fasiken behandla dem bra.

Jag har väldigt ont i min navel när jag står upp (se förra inlägget). När jag ligger ner sjunker utbuktningen in igen, men när jag står upp blir den stor och öm som bara den.

Hörs

lördag 6 feb. 23.16

Publicerad 2010-02-06 23:17:44 i Allmänt

Idag när jag duschade så märkte jag att min navel har fått en utbuktning i sig. Eftersom jag är av den tjocka sorten (eller "fluffig", som maken säger) så är min navel rätt så djup, men nu så är det som att halva naveln upptas av en utbuktning uppifrån. När jag trycker gör det ont. Vad kan detta vara? Snälla, skriv en kommentar om du har någon idé så kanske vi kan lösa det här mysteriet tillsammans.

Hörs

lördag 6 feb. 20.56

Publicerad 2010-02-06 21:01:22 i Allmänt

Hjälp, vad dåliga alla bidragen i melodifestivalen är dåliga! Jag insåg dock att jag jobbat tillsammans med Håkan, eller Frispråkar'n som han visst kallar sig nu, när vi jobbade på samma skola i Sollentuna. Han jobbade på fritids och det gjorde jag också på eftermiddagarna. Nu sitter maken och bläddrar igenom kanalerna för att se om det finns något roligare att se på. Det fanns det visst inte.

Jag kanske kommenterar bidragen mer närmare imorgon eller någon annan dag. Jag är speciellt förvirrad över "hårdrocksbidraget" där det stod en man på scen och sjöng en väldigt långsam ballad och hans bandmedlemmar satt bakom sina instrument utan att röra dem det minsta. Bara killen med keyboarden. Han med gitarren satt på huk bakom gitarren och stirrade i golvet hela låten. Kan lägga ut en länk imorgon. Mycket konstigt.

För övrigt tycker jag att det är mycket roligt att Dolph låter som en dubbad serietidningsfigur när han pratar :).

Hörs

fredag 5 feb. 21.18

Publicerad 2010-02-05 21:22:25 i Allmänt

Idag var vi över på Öland och åt middag hos svärfamiljen. Det var väldigt god mat, och som vanligt trevligt sällskap. Det är skönt hos dem, det är så otvunget och avslappnat.

Innan vi tog bron över till ön så var vi på Modehuset och jag handlade lite kläder - faktiskt. Jag handlar bara kläder när det verkligen behövs, dels för att vår budget inte tillåter så mycket klädinköp och dels för att jag tycker att det är tråkigt, och idag blev det två tröjor, en kofta och tre par strumpor.

Nu har vi precis sett "På spåret" där vi faktiskt kunde en hel del frågor och snart ska vi se storfilmen "Australia" på Canal+. Hoppas att jag orkar vara vaken hela filmen :).

Jag missade min tid på Valnöten också, för andra gången i ordningen. Mår helt enkelt för bra för att komma ihåg de ytterst få tillfällen som jag har terapi inbokat. Min terapeut säger att det är ett mycket gott tecken. Vi bestämde inte ens någon ny tid, utan jag får helt enkelt ringa när jag tycker att det är dags igen.

Hörs

torsdag 4 feb. 18.49

Publicerad 2010-02-04 18:54:03 i Allmänt

När jag har mens så blir jag aningens känslig. Detta visade sig extra tydligt idag när jag kom hem från frisören och var lite missnöjd med hur frisören klippt mig. Guuuud vad jag grät. Jag grät och grät och grät och fick till slut krypa upp i makens famn och snyfta som ett djupt ledset barn. Just där och då så var mitt för korta hår världens undergång jag bara grät och grät. När jag samlat mig och lyckats sluta gråta så var jag mer generad än något annat. Det är lite pinsamt när känslorna blir så ur proportion till det verkliga problemet. Tänk om något riktigt tråkigt hade hänt, vad hade jag gjort då? Tur att det bara var maken där som såg mig.

Imorgon ska vi åka en svän till Ö'n och hälsa på lilla svägerskan. Skoj. Jag tycker så mycket om henne :).

Hörs

onsdag 3 feb. 22.16

Publicerad 2010-02-03 22:18:30 i Allmänt

Jag ska ta den högre dosen av mitt levaxin. Både ringde till hälsocentralen och fick brev från min läkare idag. Bra, det är inte bra att ta för lite medicin.

Idag har jag börjat skriva på min seminarieuppgift och jag har börjat fundera på hur den kommande tentan kan komma att se ut. Jag hoppas verkligen inte att det är en tidsbegränsad hemtenta. Jag hoppas att vi har en hel del dagar på oss att göra den. Gillar inte tidsbestämda tentor, och med det menar jag att läraren lägger ut tentan på nätverket klockan åtta på morgonen, och så ska den vara inne efter x antal timmar. Jag har haft sådana tentor som har hållt på allt från två dygn till fyra timmar.

Jag och maken kolla på den norka rysaren "Död snö" nu och jag tycker i ärlighetens namn att filmer som går ut på att ha omotiverat mycket blod, slem och inälvor har missat poängen med rysare.

Imorgon blir det ännu mer skrivande och sen ska jag klippa mig vid tre. Bara yttepyttelite på topparna eftersom jag sparar ut mitt hår.

Hörs

onsdag 3 feb. 13.38

Publicerad 2010-02-03 13:43:21 i Allmänt

Maken gick iväg för att handla lite och ringde mig ganska snart efter att han gått.

Jag: Heeeejjjj...
Maken: Hej Plutt. Jag kollade just posten, vi har fått brev från försäkringskassan...
J: Jaha?
M: Det var om bostadsbidraget... vi har visst fått för mycket pengar..

(Nu frös mitt blod till is och jag fick en rejäl klump i magen samtidigt som jag såg hur våra redan otillräckliga pengar flaxade iväg)

J: Nej.... (vågar knappt andas)
M: Men... det var visst mindre än tusen kronor som det skiljde på så de behöver inte få tillbaka pengarna!
J: Ååååååååhhhhhh - GUD VAD SKÖNT! Varför sa du inte det med en gång? (skrattar lättat)
M: (skrattar) Jag tyckte att du också skulle våndas lite precis som jag gjorde när jag läste brevet.

Jo, våndades gjorde jag verkligen. Tack försäkringskassan!

Hörs

tisdag 2 feb. 19.14

Publicerad 2010-02-02 19:23:11 i Allmänt

Idag var det föreläsning och just nu sitter jag och funderar på om jag ska börja skriva min seminarieuppgift redan ikväll eller vänta till imorgon. Det lutar åt att jag börjar imorgon, men det vore ju skönt om jag kanske i alla fall kunde stolpa upp det lite ikväll, så kan jag börja skriva direkt imorgon. Jag ska i alla fall sätta upp min dator och böckerna på köksbordet så att det är gjort när jag vaknar imorgon. Då kan jag slå på Sally (min dator heter så) när jag går igenom köket på väg mot morgontoaletten.

Var på apoteket idag och skulle hämta ut lite mediciner då jag såg att min läkare skrivit ut en ny dos på min sköldkörtelmedicin till mig. Jag tar nu 75 ug men hon hade nu skrivit ut tabletter med 100 ug. Var och lämnade prover förra veckan och hon skulle meddela mig om det blev något byte med dosen. Hur ska jag göra nu? Hon har inte hört av sig, men samtidigt vill jag givetvis ta rätt dos av medicinen. Det blir nog att ringa hälsocentralen imorgon och fråga.

Igår ringde vår första telefonförsäljare på den fasta linjen också. Jag tyckte att det var rätt festligt eftersom det inte ringer så ofta på den nya telefonen, men maken tyckte inte det var lika roligt att prata med telefonförsäljaren. Man måste vara snäll mot dem som ringer. När jag jobbade på Aditro, numera Go Excellent, så var det väldigt jobbigt med folk som betedde sig otrevligt mot en i telefon. Man kan säga nej tack på ett trevligt sätt, eller kanske till och med lyssna på vad de har att säga även om man vet att man inte är intresserad. Då får försäljaren nämligen upp sin "Talk time" och får då troligen inte skäll av sin chef.

Maken fyller år snart, men vägrar att bli firad. Mamma frågade lite snällt om hon kunde få komma och gratulera på hans stora dag men han vill verkligen inte bli firad. Jag ska dock fira honom ändå och det har jag fått lov till.

Hörs

måndag 1 feb. 21.29

Publicerad 2010-02-01 21:37:13 i Allmänt

Det blev till och med fyra kapitel lästa idag. Dubbelt upp mot det uppsatta målet. Gutt.

Maken fick just ett ryck och sprang ut i köket för att baka en sockerkaka. Han har visst aldrig bakat en sockerkaka på egen hand förut så det ska bli spännande.

Imorgon är det skola och det ser jag fram emot. Visst är det rätt lyxigt att ha mycket tid till självstudier, men det är roligt att träffa klasskompisarna också. (Säger man klasskompisar när man läser vid universitetet? Vad säger man annars? Kursare, kanske?).

Vi tog med mitt och syrrans gamla nintendo 8-bitar hem från Hultsfred igår och försökte koppla in det i nya tv:n igår men vi fick inte igång det av någon anledning. Vi ska prova det på tv:n i vardagsrummet också, men jag har inga stora förhoppningar.

Hörs

måndag 1 feb. 15.16

Publicerad 2010-02-01 15:20:25 i Allmänt

Det var inte för att händerna tinade som de började klia så förbaskat igår. När händerna kliat en stund så började det klia under fötterna, och efter det så började mina läppar svälla upp. Jag gick in på fass och fick reda på att allt detta kunde vara biverkningar på min nya kissmedicin. Det stod också på fass att man genast skulle kontakta läkare om man fick svullnad på läppar eller ansikte. Jag ringde sjukvårdsupplysningen och blev ombedd att genast ta mig till kalmarjouren där jag fick betapred och några andra klådstillande tabletter. Inget allvarligt men jag ska inte äta kissmedicinen mer.

Och hör och häpna - jag pluggar faktiskt idag! Därför ska jag inte blogga mer nu.

"Sluta blogga börja plugga!" Som riddarna runt det runda frukostbordet skulle kunna ha sagt till knäckehäxan.

HörsOm

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela