emmaterese

- en dagboksblogg -

söndag 31 jan. 19.46

Publicerad 2010-01-31 20:04:52 i Allmänt

Imorgon är det februari. Jösses vad tiden går fort.

Anledningen till att jag inte bloggat i helgen är att vi varit uppe i Hultsfred och hälsat på min mamma och pappa. Det var verkligen en lugn och skön helg och jag gick i pyjamas hela lördagen :D. Började på fredagskvällen läsa Dan Browns nya bok och först halvan var väåldigt spännande och gick i ett rasande tempo. Nu är jag ganska precis i mitten och boken har blivit seg som kolasmet. Vi får se när jag orkar ta tag i den igen.

Imorgon ska jag sätta igång med pluggandet på allvar. Jag inte bara ska, utan måste. Har slösat bort en hel vecka potentialt skolarbete med tanken att "Finns det verkligen inget annat jag skulle kunna göra istället?!". Det har det alltid funnits. Jag tror att jag ska lägga upp en plan imorgon. En timme plugg, en halvtimme Dan Brown, en timme plugg, en halvtimme Dan Brown. Ni får försöka skicka mig en massa plugg-energi så att det går bra. Mitt mål är minst två kapitel (måste sätta ribban lagom högt). På tisdag är det föreläsning igen... eller, igen och igen, vi har bara en i veckan just nu.

Nåja, inte mycket mer att säga än att mina fingrar äntligen börjar tina upp. Visst kan det klia i händerna då?

Hörs

torsdag 28 jan. 16.49

Publicerad 2010-01-28 16:51:07 i Allmänt

Hörde på radion idag om mannen som har utnyttjat små femåriga flickor sexuellt på en förskola i Jönköping. Han ska åtalas för våldtäkt av barn, och kanske grov våldtäkt av barn.

Min fråga är : Hur kan en våldtäkt på ett barn inte vara grov?!

Hörs

torsdag 28 jan. 10.27

Publicerad 2010-01-28 10:34:12 i Allmänt

Igår när jag skulle sova så kom jag och tänka på den där lille pojken som hade en tecknad serie i det gamla barnprogrammet Hajk ed Bengt Alsterlind. Ni vet, han stenålderspojken.  Jag kommer speciellt ihåg ett avsnitt där pojken klättrar runt på en trädgren och hittar en bit kåda som han stoppar i munnen och har som tuggummi. Jag kommer ihåg att jag tyckte att det där såg riktigt smaskigt ut. På filmen såg kådan ut ungefär som ett lagom tuggat hubba bubba och hade en apitlig brun färg.

En gång när vi var ute i skogen med förskolan, jag kan ha varit runt fem, så ropade en av mina lärare "Titta, här finns det en massa kåda!". Jag blev så exalterad. Jag sprang mot henne med förhoppning av att där på grenen skulle det sitta några små perfekta tuggbara kuddar som jag och de andra barnen skulle kunna avnjuta tillsammans under vår utflykt i skogen. När jag kom fram blev jag väldigt besviken. Kådan var ju inte alls i kuddform. Den hade runnit längs med grenen och var helt full av smuts och barr och annat. Inte heller gick den att ta i utan att man blev superkladdig och fick gå med kletiga fingrar resten av skogsutflykten. Min kåda-illusion var för alltid borta.

Men - vad hette den där lille pojken nu igen? Jag funderade så att det knakade. Jag var tvungen att ta reda på det så jag kikade bort i mörkret på min man som andades rätt rytmiskt. Undrar om han sover....

En yttepytteviskning: Duuuu....
Inget svar.
En lite högre yttepytteviskning: Älskling....
Inget svar
En viskning som inte alls var yttepytte: Micke!
Nu fick jag svar: Ja?
Jag: Vad hette den där pojken som hade en tecknad serie i Hajk?
Maken: (skrattar till) Goliat.
Jag: Just det! Tack! (Somnar lyckligt inom tre sekunder)

Här är goliat:Undrar hur lång tid det tog för maken att somna om.

Nu ska vi åka och storhandla och på imorgon ska vi åka och hälsa på min fina mamma och pappa som äntligen kommit hem från utlandet.

Hörs

onsdag 27 jan. 22.54

Publicerad 2010-01-27 23:03:53 i Allmänt

Idag pratade jag med vår försäkringsagent om vår nya hemförsäkring som ska träda i kraft den i april. Den blir betydligt billigare än den vi hade på If, men nu ingår inte allriskförsäkring längre. Men, vi är ju rädda om våra grejer och vi får lägga till det sen när vi har lite bättre ekonomi.

Idag har jag suttit och kollat på "Unga Mödrar" på kanal5play och längtat efter en bebis. Jag vill ha tre barn. Maken vill ha ett - max två.. kanske.. om det första barnet inte kladdar så mycket. Maken är också helt övertygad om att man börjar älska det första barnet mindre när man får ett andra. Jag har försökt förklara för honom att man bara får mer och mer kärlek att ge till sina barn ju fler de blir, men han tror mig inte. Kan ni hjälpa mig, snälla?

Det blev inget läst idag. Jag fick så ont i magen helt plötsligt. Jag vet, dålig ursäkt men likväl en.

Imorgon ska vi åka och handla - jippi - och så ska vi koppla in vår nya fasta telefon. Hojta om ni vill ha numret så mailar jag det eller något. Ja, mamma, pappa och Marie behöver inte hojta. Ni ska få numret imorgon så fort jag kopplat in den så ringer jag er.

Vi måste skaffa oss en sådan där gammal hederlig telefon nu också. "Ni vet en sådan där med en speciell lur och knappar. Jag vet - låter helknäppt men förr i tiden, ska ni veta barn, så hade man bara sådana telefoner och de fick man bara ringa med efter klockan sex på kvällen för då blev det billigare och ringde man innan så såg morfar det på telefonräkningen (Ja, man fick sådana i papperform förstår ni och inte på nätet) och då blev han så arg så arg och kom och viftade med räkningen i ansiktet på en. En annan sak som var annorlunda förr i tiden, och som säkert är spännande för er barn att veta, är att när man ville gå ut på internet, då fick man ringa upp genom ett modem och det knastrade och tjöt och hade sig så att man nästan blev döv. Sen när man väl var uppkopplad så kunde man inte använda den vanliga telefonen (Ja, den med lur) för den telefonlinjen var upptagen med internetet. Ja, så var det när mamma var ung."

Med ens förstår jag varför äldre så gärna vill berätta om hur det var förr. Det är rätt skojigt faktiskt.

Hörs

onsdag 27 jan. 11.51

Publicerad 2010-01-27 11:57:32 i Allmänt

Imorgon kommer mina efterlängtade csn-pengar! Det har givetvis varit ännu mer strul med detta då min lärare missat att rapportera in till administratören att vi har börjat. Men, som sagt, var inne på min sida på csn och där stod det att det fanns en planerad utbetalning till den 28:e. Jippi. Nu kan vi åka och handla mat och tanka bilen... betala räkningar. Sen får vi hoppas att makens pengar kommer snart de också. Han börjar skolan först idag nämligen.

Är lite förundrad över att makens blogg får så många kommentarer. Jag skrev ett nästan identiskt inlägg om polisfilmer för några månader sedan och fick inte alls lika många kommentarer. Är det kanske för att alla är så glada att maken äntligen skapat sin gnällblogg?

Suck. Tappade just ut en halv påse gnoccis runt en het platta och en kokande gryta och brände mig satan när jag plockade upp dem.. och så har jag en kissattack som hållit på sen klockan nio i morse. Det känns som att attackerna bara håller på längre och längre.

Idag är mitt mål att läsa minst ett kapitel i den inte så roliga bok som är vår huvudlitteratur till den här kursen. CVår lärare menar att denna bok är mycket bra, men jag är rätt säker på att hon tycker detta för att hon redan mer eller mindre kan det som står i den. För oss nybörjare så är det mest en krånglig terminologi på engelska.

Hörs

måndag 25 jan. 11.29

Publicerad 2010-01-25 11:30:01 i Allmänt

Idag ska jag på middag med mina fina före detta studiegruppskamrater. Det ska bli väldigt väldigt trevligt att få ventilera med dem. Jag saknar dem verkligen.

Skriver mer sen, kanske.

Hörs

Uppdatering 23.22: Kom för en stund sedan hem från Patrik där jag avnjutit en underbar middag med honom och Hanna. Det enda som saknades var givetvis vår Jenny. Mycket trevligt och roligt och det var en fröjd att träffa dem igen!

söndag 24 jan. 13.53

Publicerad 2010-01-24 14:00:24 i Allmänt

Min man är en liten gnällspik. Inte i allmänhet men definitivt i synnerhet. Hans mål i livet är att bli en sur liten gubbe som hötter med näven åt alla som finns synfältet. Jag har länge tyckt att han ska skapa sig en blogg där han kan ventilera alla sina gnäll-ämnen och idag gjorde han slag i saken. Hans första inlägg handlar om finlandsfärjor, och ta det inte personligt ni där ute som gillar dessa resor. Han är bara gnällig.

Läs hans första inlägg här och lägg till adressen i favoriter: http://hurfunkarfolk.blogg.se

Vi var uppe väldigt sent igår, vet inte riktigt varfgör men vi var helt enkelt inte så trötta. Vi gick och la oss vid 02.30 ungefär. Precis när jag lagt enr huvudet på kudden så infann sig en eneorm kissattack hos mig som höll på till klockan 05.30. I tre timmar fick jag gå och kissa i genomsnitt en gång per 20:e minut. Jag kollade klockan och överdriver verkligen inte. När klockan blev runt fyra så hade jag gråten i halsen och tårar i ögonen - jag ville ju bara få sova! Jag lyckades somna vid 05.30 och efter det så kissade jag "bara" en gång per 45 minuter. Jag hatar min överaktiva blåsa och jag hoppas att min nya medicin ska hjälpa.

Jag började äta en medicin som heter detrusitol i torsdags som ska bedöva nervtrådarna i min urinblåsa som i vanliga fall säger till hjärnan att jag behöver kissa alldeles för tidigt. Urologen säger att jag har ett vlädigt extremt problem och kissar mer än vad han någonsin har hört talas om. Inför mitt besök hos urulogen så fick jag skriva upp när, hur ofta och hur mycket jag kissade under två dygn. Första dygnet kissade jag 26 gånger, andra dygnet 13. Jag kan hantera att jag kissar ofta, men det är dessa kissattacker som jag inte orkar med, samt att jag aldrig får sova mer än ett par timmar i taget.

Hörs

fredag 22 jan. 22.48

Publicerad 2010-01-22 22:48:22 i Allmänt

Slänger in ett litet inlägg såhär precis innan sänggång bara för att jag inte vill spoliera min "blogga varje dag"-ambition.

Idag har det inte hänt så mycket. Vi har varit och handlat, ätit raggmunk till lunch och falafel till middag. Jag har inte pluggat, vilket jag borde ha gjort, utan får ta tag i det imorgon istället.

Jag tror att min syster har smittat mig med dålig mage också. Säkert hon ;)

Hörs

torsdag 21 jan. 22.18

Publicerad 2010-01-21 22:22:24 i Allmänt

Är man inte hemskt gammal när man får en inbjudan till en klassträff eftersom det är tio år sedan man slutade nian?! Jag hittade en sådan inbjudan i min brevlåda idag.

Jag känner mig rätt kluven. Det KAN ju bli fantastiskt roligt att träffa några av de gamla klasskompisarna igen, men det kan också vara jobbigt om man hamnar i sina gamla roller igen. Jag är inte heller så bekväm med att komma och visa upp mig "Hej, kolla så tjock och misslyckad jag har blivit för att jag inte kan hantera mat och godis..." Nej, det känner jag absolut inte för. Sen finns det ju de där personerna som jag faktiskt inte har lust att träffa, men jag tror att det överskuggas av att där kommer finnas personer som jag absolut vill träffa (Bland annat dig, Eva).

Jag måste anmäla mig innan 17:e mars, tror jag att det var, så jag har lite tid att fundera - men jag tror att det skulle bli rätt skoj.

Vad tycker ni? Överväger fördelarna, nackdelarna?

Hörs


Just det, om ni vill jobba en timme för Haiti så kan ni sätta in pengar till LÄkare utan gränser på de här numren:

Plusgiro: 90 06 03-2

Bankgiro: 900-6032


torsdag 21 jan. 12.17

Publicerad 2010-01-21 12:17:07 i Allmänt

Jag vill bara tala om att min läkare på värdcentralen är en helt fantastisk människa! Jag är så glad över att ha henne som läkare och bara därför vill jag aldrig flytta från det här området. Jag skulle gärna skriva vad hon heter, men gör inte det då jag givetvis respekterar hennes integritet. Men - hon är guld!

Hörs

torsdag 21 jan. 11.21

Publicerad 2010-01-21 11:25:54 i Allmänt

Grattis lilla svägerskan som fyller 20 år idag! Med en enkel tulipan....

Idag pratade jag med csn och nu är allt löst. Jag gick in och lämnade studieförsäkran precis efter att jag hade pratat med dem så nu borde pengarna komma i dagarna. Skönt att det gick att lösa men det känns ändå surt att det måste krångla så mycket.

Idag ska jag till skolan och ha grupparbete vid ett. Det är rätt dumt att börja så pass sent på dagen då det känns som att hela dagen bara försvinner. Man sover länge, man går och masar runt i pyjamas, gör sig i ordning och åker till skolan. Sen kommer man hem vid fyratiden och då ska man laga middag och kroppen ställer in sig på att ha kväll och så kollar man på lite tv, pratar med maken och sen så är det dags att sova igen. Mycket dumt med andra ord. Det är bättre att gå i skolan på morgonen/förmiddagen, då gör man oftast någon när man kommit hem också.

Ska ni jobba en timme för Haiti idag? Jag tänkte hänga på men räknade ut min timlön - 51 krona. Det är inte direkt välavlönat att vara student. Men, jag sätter nog in några timlöner extra, 50 spänn känns lite snålt. Mina pengar går till "Läkare utan gränser". Ska fixa det nu med en gång.

Hörs

onsdag 20 jan. 14.08

Publicerad 2010-01-20 14:10:07 i Allmänt

Fick precis besked från Charles att jag fick Vg på tentan i socialpsykologi! Känns som en mycket bar avslutning på psykologi A :). Nu har jag fått vg på tre av fyra delkurser och anledningen till att jag inte fick vg på den första delkursen var att jag helt enkelt inte gjorde den särskilda vg-uppgiften.

Idag så pluggas det hälsopsykologi även om det redan har uppstått allmän förvirring hos mig och min nya studiegrupp, kanske inte världens bästa början, men det löser sig förhoppningsvis.

Idag ska vi äta falafel till lunch. Mums!

Hörs

tisdag 19 jan. 19.16

Publicerad 2010-01-19 19:17:01 i Allmänt

Idag var det första dagen på psykologi B och det var med blandade känslor jag gick därifrån. Men, så är det väl alltid när man börjar med något nytt och innan allt har hamnat på plats.

Imorgon ska jag börja plugga på allvar och på torsdag har vi första grupparbetet.

Är det något att se på tv på tisdagarna?

Hörs

tisdag 19 jan. 11.28

Publicerad 2010-01-19 11:32:33 i Allmänt

För några inlägg sedan så skrev jag att jag ibland undrar hur det står till i min underbara makes huvud. Igår fick jag mig en funderare igen...

Vi ligger i sängen och ska sova, jag ligger på makens bröst/nyckelben och hör hur han börjar andas tungt. Jag lyfter på huvudet för att se om han somnat:

Maken: Nej, jag sover inte.. jag bara andas tungt för att undvika chilismaken..
Jag: För att undvika chilismaken?
M: Ja
J: Vilken chilismak?
M: Den från Sweet Chili-såsen...
J: Men, du har inte ätit någon sweet chili-sås idag.
M: Nej, men man kan ju aldrig vara säker.

(Nej, det är givetvis inget galet med makens huvud, han är bara jädrans snabbtänkt och har en helt underbar känsla för humor som jag älskar!)

Hörsmåndag 18 jan. 19.44

Publicerad 2010-01-18 19:49:44 i Allmänt

Har ni sett den svenska versionen av den amerikanska klassikern "Lyckohjulet"? Det måste vara något av det sämsta jag har sett på tv. Hans Viklund och Hanna Graaf sliter som programledare och står och för ett krystat framkrampat småprat med de tävlande medan de snurrar på hjulet. När den ena av programledarna står vid hjulet och vid de tävlande så får den andra springa framme vid en digital tavla och "peka fram" de bokstäver som de tävlande gissar på. Som ett digtalt hänga gubben ungefär, fast med en massa krysatde samtal och försök till roligheter, samt en programledare för mycket.

Jag kommer inte att kolla på det fler gånger.

Hörs

måndag 18 jan. 12.14

Publicerad 2010-01-18 12:22:19 i Allmänt

Strul strul strul. Som vanligt när det kommer till mig och csn. Jag ska försöka bena ut det så att ni kan förstå vad som hänt:

1. Jag sökte en sommarkurs förra sommaren, men blev sjukskriven för depression och ångest hela sommaren. Detta ledde givetvis till att jag inte kunde ta några av de poäng som jag ansatt mig att göra.

2. Nu när jag ansökte om studielån för denna kommande termin så säger csn att "Nej, du får inget studiemedel, för du tog inte poängen på sommarkursen", "Men jag var ju sjukskriven!", säger jag och börjar nästa gråta. "Ja, det får du ta med försäkringskassan i så fall", svarar handläggaren.

3. Jag ringer till FK och efter att ha suttit i tfn-kö hos dem så får jag prata med en handläggare hos dem också "Oj, jaaa.. det ser jag ju här... att det har blivit något feeeeeel... Jag får skicka dig vidare till en av våra andra handläggare.."

4. Ja, så gjorde hon det och nästa handläggare fick skriva ett brev till några andra handläggare så att de kan fixa och ge csn besked om att jag verkligen var sjukskriven och att jag då inte behövde ta några sommarpoäng.

5. Detta ska fixas från försäkringskassan inom ett par dagar och sen ska csn handlägga det hela och... och.. det kommer att dröja innan jag ser några pengar. Inte så roligt med tanke på att räkningarna ska vara betalda nästa vecka.

Det är fasiken inte lätt att vara sjukskriven student, speciellt inte när försäkringskassan missar att rapportera in till de som fanansierar mina studier. Det var bara tur att jag ringde csn också för den delen, jag ringde i ett helt annat ärende och passade på att fråga när de skulle bevilja min låneansökan för denna termin.

Jag blir så trött.

Hörs

söndag 17 jan. 12.14

Publicerad 2010-01-17 12:18:54 i Allmänt

Jag har ett tips. Att baka scones i muffinsformar är väldigt smidigt och enkelt. Alltså, en sådan där muffinsplåt. Det blir mindre kladd, samt att det är lättare att äta, blir som scones-frallor. Vi gjorde detta när vi masade oss upp ur sängen runt halv elva och är nu mycket mätta och nöjda.

Igår blev det ett litet antiklimax när vi satte i sista skivan av Dollhouse. Vi trodde att det var fyra avsnitt på den skivan också då det hade varit fyra avsnitt på de övriga skivorna. Vi var så glada över att vi hade hela fyra avsnitt kvar och skulle se ett innan vi somnade.  När discmenyn rullade fram på tv:n insåg vi till vår stora förtret att det bara var ett enda litet ynka pytteavsnitt på den sista skivan! Vi såg i alla fall det sista avsnittet som var väldigt förvirrande och konstigt. Det utspelade sig 2019 och jag tror att Joss Whedon, som gjort serien, ville göra ett avsnitt som skulle kunna avsluta hela serien om det inte skulle bli någon andra säsong - vilket det blev! Det ska bli spännande att se nästa säsong, av initierade källor har jag fått veta att den andra säsongen är ännu bättre!

Ikväll ska maken iväg och spela och jag har min bästa tv-kväll på söndagar.

Hörs

lördag 16 jan. 13.12

Publicerad 2010-01-16 13:15:54 i Allmänt

Det var visst bara systern som hade lust/kunde att hjälpa mig med mitt magonda. Hon tycker att jag ska till doktorn - Icke - svarar jag! Så ont gör det inte.

Igår var lilla svägerskan här en stund och vi åt mat, spelade buzz och hade det väldigt trevligt. Det är roligt när hon kommer hit. Vi kollade på På spåret också och som vanligt kunde jag inget alls. Det har varit några program då både jag och maken har kunnat svara på en hel del frågor (Bland annat om vad Fredrika Bremers tidning bytte namn till, "Herta!", utbrast jag utan att egentligen veta var det kom från, och mycket riktigt, "Herta" var rätt svar!) Men - igår kunde vi ingenting, jo, maken kunde säkert ett par frågor men eftersom jag inte kunde någon då fick det liksom överskugga också hans resultat. Om inte jag kan, så kan ingen. Basta.

Igår hade vi ett väldigt roligt avslutande seminarie på skolan och det kändes både roligt och lite vemodigt att nu är det slut. Det ska bli jätteroligt att börja den nya kursen, men tråkigt att mina studioegruppskompisar inte följer med.

Idag har vi inget planerat. Maken sov till nu och innan vi vet ordet av så är det mörkt och det börjar kännas som kväll. Dagarna går väldigt fort på det sättet.

Hörs

fredag 15 jan. 13.28

Publicerad 2010-01-15 13:29:15 i Allmänt

Inser att jag i förra inlägget har skrivit att klockan är 19.32. Hmm.. vad hände där, liksom? Nåja. Klockan var nog snarare 09.32. Men men.

Jag har så konstigt ont i magen och har haft det sedan i tisdags. Det är inte jätteont och ibland gör det inte ont alls. Det gör ont när jag böjer mig fram eller ner och det känns nästan som träningsvärk fast ändå inte. Mer på insidan liksom. Magen är helt spänd och det gör ont när jag trycker. Någon som har en idé om vad det kan vara för magont? Har själv funderat på om det är laktosallergin som gör sig påmind igen, men jag har inte ätit någon laktos på ett tag och det gör fortfarande ont.

Hörs

fredag 15 jan. 19.32

Publicerad 2010-01-15 09:31:32 i Allmänt

Det var väldigt gott med falukorv i ugn med potatismos. Men vi struntade i den otäcka mjölkskyn, varken jag eller Micke fann den idén så tilltalande. Räckte gott med bostongurka till :).

Ville bara skriva det, ska iväg till skolan typ... nu..

Hörs

torsdag 14 jan. 17.28

Publicerad 2010-01-14 17:31:50 i Allmänt

Idag är vi nästan på halva januari. Hjälp vad tiden går fort. Imorgon är det avslutnig på psykologi A, och på tisdag börjar B-kursen. Jag har sökt sommarjobb och vi får hoppas att det nappar :). Idag slängde vi iväg en jobbansökan åt maken också.

Annars så har jag mest hängt och inte gjort något alls de senaste dagarna. Jag har förstått att många av mina skolkamrater har kämpat med sina hemtentor och jag har varit väldigt glad över att jag gjorde allt färdigt i god tid.

Idag blir det falukorv i ugn med potatismos. Varken maken eller jag har ätit det sedan vi var barn. Jag kommer ihåg att det inte var min direkta favorit, men jag tror att det beror på att det var någon skum mjölksky på botten av ugnsformen som man visst skulle ha som sås. Läskiga grejer ;).

Hörs

onsdag 13 jan. 18.52

Publicerad 2010-01-13 18:55:19 i Allmänt

Det är några som har hört av sig och varit oroliga för mamma och pappa. Så jag tänkte posta ett inlägg där jag berättar att mamma, pappa och deras resesällskap mår alla bra! De har varit i kontakt flera gånger med både mig och Marie sedan det hände.

De kände av jordskalvet och mamma beskrev det som att "Trots att det var långt härifrån kändes det i hela huset att allt gungade". Givetvis var detta väldigt otäckt för dem, men nu så är allt tillbaka till det normala på den semesterort de befinner sig.

Tusen tack för er omtanke!

Hörs

onsdag 13 jan. 12.14

Publicerad 2010-01-13 12:25:00 i Allmänt

Det har varit en enorm jordbävning på Haiti. Haiti ligger precis bredvid Dominikanska Republiken. Mina föräldrar är just i detta nu och semestrar på Dominikanska Republiken där man har utfärdat tsunami-varningar. Turligt nog så är mamma och pappa på andra sidan ön, den sida som inte vetter mot Haiti - skönt!

Men, man blir lite orolig ändå.

Hörs

tisdag 12 jan. 13.40

Publicerad 2010-01-12 13:45:05 i Allmänt

Det är en glad Emma som skriver idag. Har precis kommit hem från första skoltillfället efter jul och nyår och det var jättekul att träffa min studiegrupp igen. Som grädde på moset fick vi också tillbaka de hemtentor vi skrev till förra delkursen och jag och Hanna hade fått Vg på vår tenta - superkul! Sen, fick jag också veta av Charles att den hemtenta jag skrivit färdigt nu i dagarna också var minst godkänd så nu ser jag mig som helt klar och godkänd på Psykologi A. Inte bara godkänd förresten, mitt slutbetyg blir Vg på hela kursen sammantaget eftersom jag fått vg på flera av delkurserna. Jippi! Vg är absolut inte allt, men det är väldigt roligt när man får högsta betyg på det man gör.

Efter skolan så bjöd Jenny mig på lunch då hon åker hem till Gävle redan ikväll och vi åt en supergod lunch och pratade massa och hade det supertrevligt. Tack Jenny!

När jag kom hem så var det nydiskat och bäddat också. Livet leker idag, kan man säga :).

Hörs

måndag 11 jan. 17.54

Publicerad 2010-01-11 17:56:24 i Allmänt

Nu har jag just sett klart den här filmen, vilken är en av de få guldbaggenominerade filmerna som går att få tag på,:Inget för den känsliga, men, å så bra! Jag förstår dock inte varför inte Joel Kinnaman blev guldbaggenominerad för sin insats i denna film, utan för "Johan Falk"-filmen. Mycket svårt att förstå då han är helt lysande i den här filmen. Han närmast gör den, faktiskt. Se den. Den bygger på en bok som jag önskar att jag hade läst först.

Hörs

måndag 11 jan. 14.56

Publicerad 2010-01-11 14:58:01 i Allmänt

Vi var och pantade flaskor och burkar idag. Vi borde verkligen göra det oftare och inte samla på oss ett drygt halvårs pant och panta på en och samma gång. 152 kronor fick vi. Det är ganska så många burkar det.

Vi har börjat se på en ny serie; Dollhouse. Väldigt bra och vi gillar den massor både jag och maken.

Annars händer det inte alls mycket och jag har inte mycket att skriva. Imorgon början skolan och vi går ut starkt med ett litteraturseminarie redan första dagen.

Hörs

Söndag 10 jan. 19.54

Publicerad 2010-01-10 19:54:31 i Allmänt

I torsdags så var det en kvinna här från ett försäkringsbolag som tecknade olycksfallsförsäkring på både mig och Maken.

Hjälp vad vi klättrade på vuxenstegen då :).

Såhär brukar min man spendera kvällarna just nu. Sen får han ont i lungorna. Kanske inte så konstigt.För er som inte ser så är det en liten liten liten gubbe som han målar på. Kanske en orch, eller kanske något annat krigiskt - jag vet faktiskt inte riktigt.


Hörs

Lördag 9 jan. 16.52

Publicerad 2010-01-09 16:50:25 i Allmänt

Igårkväll kollade vi på en film där Laurence Fishburne var med. Maken påpekade, när mr. Fishburne först dök upp i bild att han var en mycket bra skådespelare och jag utbrast då att "Jaaa, han gjorde i alla fall en väldigt bra Othello..". Jag hörde själv hur pretentiöst det lät och kom att tänka på min ungdom, eller, mina tonår.

När jag gick i åttan så började jag bli väldigt medveten om hur stor det intellektuella världen var, och hur lite jag visste om den. Jag ville så fort som möjligt bli helt insatt i den så jag började slänga mig med uttryck som jag inte hade någon aning om vad de innebar. Bland annat kunde jag säga "Jack Kerouac är den bästa författare ur Beat-generationen" utan att ha en aning om vem Jack Kerouac var eller vad det innebar att vara en del av The beat generation. Skönt nog, så växte jag till viss del från allt det där och idag har jag insett att den intellektuella kunskap och förmåga som jag besitter, på riktigt, är god nog. Och - jag har också insett att en sådan intellektuell förmåga inte är så mycket att hänga i julgranen - du klarar dig rätt bra i världen ändå, trots att du inte kan citera Albert Camus eller Ernest Hemingway by heart.

Okej, jag kan lite Shakespeare. Kanske mer än vad några andra kan men min kunskap i ämnet är dock ytterst begränsad. Men - jag vet att Laurence gjorde en fenomenal Othello, för den filmen har jag sett många gånger och det var väldigt skönt att inse att den "pretto-kommentaren" jag gav ifrån mig där i tv-soffan i alla fall hade en viss bäring.

Men. Jag måste vara ärlig. Jag skrev att jag till viss del har har vuxit från den där känslan av att det är viktigast i världen att vara intellektuell och pretentiös. Sanningen är den att jag till viss del fortfarande äääälskar att kunna slänga mig med uttryck som låter högst intellektuella och intelligenta, men skillnaden idag mot hur det var när jag var femton är att jag idag vet vad jag pratar om, oftast i alla fall. När jag hamnar i sociala sammanhang där jag känner mig osäker så kan detta femtonårs-pretto-fenomen komma tillbaka. Det är som att jag tänker att "Om jag bara visar att jag är smart så kan ingen komma åt mig...". Detta förekommer dock mindre och mindre. Jag har märkt att det är ännu bättre att le ofta, att försöka få andra att känna sig viktiga och betydelsefulla, samt att ta det lugnt. Det funkar betydligt bättre.

Just det, Let´s dance var inte alls roligt och jag blev ledsen när jag insåg att jag missat På Spåret för det.


Hörs

fredag 8 jan. 20.53

Publicerad 2010-01-08 20:53:15 i Allmänt

I bilen på väg hem från coop, vi stannar vid ett rödljus:

Maken: Ja du Plutt du Plutt.... det är inte lätt...
Jag: Vad är det som inte är lätt?
Maken: (Ser på mig med mycket förbryllad min) Vad det är som inte är lätt?!
Jag: Ja...
Maken: Jadu... hjärnkirurgi... köra bil med förbundna ögon... take your pick!

Ibland undrar jag lite...

Hörs

fredag 8 jan. 19.13

Publicerad 2010-01-08 19:21:30 i Allmänt

Äntligen funkar min blogg igen! Vet inte vad det har varit för problem men varje gång jag har försökt att logga in på bloggen så har antingen bloggservern legat nere, eller så har vårt internet bråkat. Så jag har försökt att uppdatera men inte lyckats.

Idag skrev jag färdigt min hemtenta. Den ska vara klar till den 14:e men det känns bra att vara färdig med den redan nu. Nu kan jag njuta av helgen och ladda inför skolan på tisdag. Vi har en vecka kvar av psykologi A, sen börjar Psykologi B måndagen efter. Jag är inte alls redo för en ny termin. Det har nog varit lite väl många sysslolösa veckor för mig för nu är det som att jag har gått ner i ett vilo"mode" och det känns som en svår sak att piggna till och vara pepp inför skolan. Men - det kommer säkert att funka det också.

Vi såg en bra film igår. Inte sådär "Gudfadern-bra" men "helt okej underhållning-bra". Det var den här :Den var faktiskt väldigt rolig. Jag gillar Paul Rudd, han har en komisk tajming som är helt lysande. Så om ni är sugna på lite lätt underhållning så är denna att rekommendera.

Varje gång jag har försökt logga in här och blogga så har jag haft något jag ville skriva om, men det har jag givetvis glömt nu. Jag borde ha skrivit ner alla inlägg i word istället, så hade jag bara kunnat posta dem nu, men så långt tänkte inte jag.

Vi har just ätit panerad, stekt fisk med kokt potatis och hollandaisesås. Det är lite av en favorit faktiskt. Tanken var att vi egentligen skulle ha smaskat tacos idag till premiären av Let´s Dance men vi hade tinad fisk i kylen så det får bli tacos imorgon istället.

Let´s Dance ja. Jag gillar Let´s Dance och all annan intelligensbefriad helgunderhållning som fyran bjuder oss på. Det är så skönt att kunna erkänna det! Jag säger det igen: Jag gillar att titta på publikfriande familjeunderhållning och jag blir glad av att veta att det är Let´s Dance idag och Robinson imorgon!

Jag får försöka fundera fram vad det var jag skulle ha skrivit i de andra inläggen, och så får jag försöka uppdatera lite oftare nu när bloggandet legat nere så länge.

Hörs

måndag 4 jan. 16.06

Publicerad 2010-01-04 16:14:40 i Allmänt

Som jag skrev igår så fick jag och maken pengar till nya glasögon i julklapp. Vi var nämligen helt övertygade om att vi båda behövde nya glasögon och idag hade vi tid hos optikern. När vi var färdiga med våra respektiva synundersökningar stod det klart att ingen av oss behövde nya glasögon egentligen!

Vi fick oss ett gott skratt och medan vi gick och handlade lite på coop så funderade vi vad vi skulle göra för pengarna istället. Vi kom ju rätt snabbt fram till om vi inte handlar något rejält så kommer pengarna bara att rinna bort bit för bit, så det var bäst att köpa något som vi verkligen behöde och ville ha. När vi handlat färdigt satt vi länge i bilen och pratade om vad det skulle kunna tänkas vara för sak som vi behövde. Vi gick mentalt igenom hela lägenheten, rum för rum, och kom fram till att det enda som vi egentligen ville ha var en tv till sovrummet. Så, sagt och gjort, vi åkte till Netonnet och inköpte en 19-tums lcd-tv för det ringa priset av 1990 kronor. Det var faktiskt riktigt billigt, vi har kollat på lite mindre tv-appareter tidigare och de har för det mesta legat på över 3000 i pris. Maken fick en ny mobil också då han har haft min mammas gamla avlagda nu ett tag. Han hade egentligen tänkt önska sig pengar till en ny mobil när han fyller trettio i februari, men nu behövs inte det. Det bästa är att vi, trots allt vi har köpt (två synundersökningar, en lcd-tv och en mobiltelefon, fortfarande har pengar över.

Roligt när det kan bli såhär. Det var väldigt skönt när optikern sa att jag inte alls behövde nya glasögon för mina glas hade blivit väldigt dyra. Bara mina hade gått på över 4500, och då hade julklappspengarna varit slut och maken hade inte fått några :( (eller tvärtom). Nu har vi en jättefin tv i sovrummet med inbygg dvd, så inga sladdar och mäck. Maken ligger där inne nu, kollar på Clive Barker´s "Midnight Meat Train" och myser under en filt. Jag ska gå och göra honom sällskap.

Hörs

söndag 3 jan. 20.14

Publicerad 2010-01-03 20:18:58 i Allmänt

Det var tänkt att vi skulle åka till Jysk för att kolla på ett nytt täcke till mig. Det hittade vi inget så vi sprang in på den intilliggande butiken Rusta som hade rea på en massa data- och tvspel. Vi hittade "The movies" som vi genast när vi kom hem installerade och började spela. Det är underbart roligt och jag har spelat väldigt många timmar hittills. Inte bra med tanke på plugget, men men. I "The movies" driver man en filmstudio och ska producera filmer, skriva manus, anställa skådisar ocg regissörer, bygga olika kulisser, restauranger, toaletter, husvagnar till skådisarna etc etc. Väldigt roligt, som sagt, och du måste ha en bra simultankapacitet för det är många bollar i luften på samma gång.

Imorgon ska vi till optikern både maken och jag och sätta sprätt på julklappspengarna. Mycket förståndigt av oss att använda oss av dem till glasögon, visst!?

Igår hade jag sammanlagt 18 förkylningsblåsor i munnen. 11 på insidan av underläppen och 7 på insidan av överläppen. Var dock på apoteket och köpte bakteriedödande munskölj så de flesta blåsorna har faktiskt redan närapå försvunnit.

Hörs

fredag 1 jan - 2010, 12.12

Publicerad 2010-01-01 12:14:01 i Allmänt

Gott nytt och god fortsättning! Hoppas att ni hade en mycket trevlig kväll igår. Det hade vi! Vi satt i soffan och kollade på PB hela kvällen och hade det supermydigt. Jag lyckades hålla mig vaken till tolvslaget då vi stod vid fönstret, skålade i flädercider och tittade på alla fyrverkerier. Vi bor i ett rätt välbärgat område här i kalmar och det märks inte minst på alla de enorma och stora fyrverkerier som var och vartannat hus har. Vi såg säkert minst 35 000 spänn som, bokstavligt talat, gick upp i rök. I vissa fall var nästintill hela himlen täckt av sprakande härligheter. Men - vi klagar inte, det var väldigt fint! Vi gick och la oss när raketerna tystnat, då var klockan 00.15. Skönt!

Jag har sovit väldigt bra inatt, och detta tackar jag mina nya tabletter för. Jag var och köpte "Sinova" på apoteket tidigare under gårdagen. Sinova ska hjälpa vid förkylningsbesvär och se till så att man inte är så täppt och att man lättare kan snyta ut allt som finns där inne (och som förökar sig i rekordsnabb hastighet). De funkar verkligen! Jag blev helt paff igår när det bara efter ett par timmar efter första tabletten började lätta i näsan och bihålorna och jag kunde andas utan en massa nässpray. Det är ett naturläkemedel och jag trodde inte att sådana kunde hjälpa så mycket! Såhär ser förpackningen ut:Vi ska se till att alltid ha dem hemma så att man kan ta dem så fort man börjar känna sig förkyld. De är dock inte lämpliga för barn under 12 år.

Nu ska jag tillbaka till soffan och se ännu mer PB. Det är spännande i kvadrat!

Hörs

Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela