emmaterese

- en dagboksblogg -

30 mars. 19.15

Publicerad 2010-03-30 19:27:10 i Allmänt

Jag försöker kolla på tv3 play men det bara buffrar hela tiden, ungefär var 10:e sekund. Det gjrode så förra veckan också så det kanske beror på vår uppkoppling, men det är ju inte så dålig... irriterande är det i alla fall.

Något som inte är irriterande är att jag har fått en intevju angående ett sommarjobb! Jag har pratat med arbetsgivaren förut och idag ringde han och ville gärna träffa mig. Han lät väldigt positiv så jag vågar vara hoppfull. Berättar mer efter intervjun, den är på tisdag efter påsk.

Påsk ja, vi ska fira hemma i Hultsfred och vi åker dit på långfredagen. Det ska bli superduperkanonroligt att träffa mamma, pappa, syster och hennes familj. Fina fina Hannes och Evelina.. Evebus.. *sakna och längta*.

Jag hoppas verkligen att jag får jobbet så att jag kan slappna av inför sommaren och veta att jag har ett jobb och att vi kommer att kunna betala hyran. Jag tycker verkligen att det är bra med CSN men jag förstår inte riktigt varför vi bara får halva pengar i maj och inga alls i juni då våra kurser håller på till halva juni. Borde väl vara fullt i maj och halva i juni om något? Ja ja, saker är som de är och om allt blir som jag vill så kommer jag också kunna börja som timvikarie även innan sommaren så att vi får lite tillskott i kassan också. Det vore helt underbart att kunna köpa lite nya saker till nya lägenheten. Vi har kikat på en ny bokhylla som vi tycker är riktigt fin. Men - vi får se.

Jag försöker också hela tiden tala om för mig själv att saker och ting har en tendens att lösa sig. Vi fick en underbar lägenhet trots att det kändes nästintill hopplöst (samma dag som vi skrev kontakt så fick vi erbjudanden om två lägenheter till) och jag fixade min tenta trots att jag varit så ledsen och mått dåligt över den så länge innan jag väl kom igång med den (har i och för sig inte fått reda på om jag är godkänd eller ej, men om jag inte är det så måste jag troligen bara komplettera lite). Nu ska bara detta med uppsatsen lösa sig också så att jag får skriva den ensam, min lärare har fört vidare min fråga till högre instans så jag får förhoppningsvis ett bra svar snart.

Hörs

28 mars. 19.12 (uppd. 23.31)

Publicerad 2010-03-28 19:13:49 i Allmänt

Jag har precis sett färdigt den här:och den var verkligen ingen höjdare. Se den inte.

Nu ska jag se den här:och hoppas att den är betydligt bättre.

Uppdatering: Nope, den var inte bra den heller. Synd.

Hörs

28 mars. 10.31

Publicerad 2010-03-28 10:42:35 i Allmänt

Ni har väl inte glömt att ställa fram klockan? Det gjorde nästan vi... :S.

Jag ska ju skriva b-uppsats i slutet av den här terminen och det är något som jag sett fram emot väldigt mycket. Jag älskar att skriva uppsatser och jag har valt ett ämne som jag verkligen brinner för. I början av terminen fick vi veta att vi antingen kunde skriva uppsatsen i par eller själva och det senare passar mig perfekt då jag i ärlighetens namn inte tycker om att göra skolarbeten med någon annan, inte när det gäller riktigt viktiga saker i alla fall. Men - nu har det blivit en jädrans massa strul med nästa delkurs och saker och ting ser ut att gå åt skogen.

Först och främst så är vår nästa delkurs helt och hållet förpassad till nätet. Vi som är med i campusgruppen får inga föreläsningar på plats utan vi måste läsa allt via webben som distansstudenterna. Schemat vi fick för dessa studier är taget från förra året, så inga datum eller veckor stämmer (Hur svårt är det att korrigera, egentligen?). Och sen, det värsta av allt, nu verkar det som att vi MÅSTE skriva våra b-uppsatser med någon annan! Jag är så arg och ledsen och jag vill vill vill verkligen inte inte inte. Jag vill inte kompromissa och skriva om ett ämne som jag totalt struntar i. Hur ska jag få någon i min klass att vilja skriva om attityder till styrdokumenten inom förskolan? Det är inget ämne som intresserar om man inte brinner för ämnet sedan tidigare.

Jag har mailat den lärare som håller i den nya delkursen "metod och statistik" och frågat om de verkligen kan tvinga oss till att skriva två och två. Känner mig orolig.

Igår var vi på Ö'n och hälsade på hela svärfamiljen och det var som vanligt skojigt. Vi spelade tp och skrattade massor, också som vanligt. Jag tycker om dem :).

Nu ska vi åka och handla lite.

Hörs

25 mars. 13.10

Publicerad 2010-03-25 13:13:32 i Allmänt

Jag är inte mycket för djur (förutom den däringa Malte som har blivit riktigt fin och rolig att vara med i mina ögon), men, när jag ser det här klippet får jag ändå tårar i ögonen. Det berör mig verkligen.

Hörs

25 mars. 12.01

Publicerad 2010-03-25 12:24:35 i Allmänt

Igår var det presentation av fördjupningsarbetena i skolan och det gick väl helt okej tycker jag. På kvällen upptäckte jag att jag hade feber och jag fick jädrans ont i benen. En molande värk som bara släpper när jag ligger ner, eller när jag tar mina små arméer av värktabletter. Tack och lov för läkemedelsföretag!

Idag ska jag börja med den sista frågan på tentan samtidigt som jag tar det lugnt och försöker vila bort febern. Så därför ska jag gå och lägga mig lite nu.

Hörs

22 mars. 18.12

Publicerad 2010-03-22 18:20:13 i Allmänt

Idag har A varit här och vi har analyserat film, pratat och skrivit. Vi fick en hel del gjort och jag tycker att vi har gjort ett bra förberedande jobb när vi läste in oss på respektive kapitel och teorier. Sedan hon gick hem så har jag gjort lite småplock med fördjupningsarbetet och skrivit svar på en tentafråga till :).

Nu har jag bara en fråga kvar på tentan och den kan jag inte göra innan onsdag då jag ska använda mig av någon annans fördjupningsarbete till den. Och tillgång till dessa arbeten får jag alltså först på onsdag. Så imorgon ska jag nog bara ta det lugnt.

Vår nya hyresvärd var här idag och vi skrev på hyreskontaktet till vår nya lägenhet! Så, nu är det helt och håller klart och jag har lagt en flaska mousserande vin, som vi hade kvar i skafferiet efter bröllopet, på kylning. Nu ska det firas!

Jag kan fortfarande inte förstå hur fort saker och ting kan vända. Jag har så länge mått dåligt över allt skolarbete och över det faktum att vi inte visste om vi skulle ha någonstans att bo om några månader. Nu är allt det fixat och det är bara sommarjobb som är kvar att fixa. Men - med mitt flow just nu så ska nog det också lösa sig. Tänker i alla fall inte oroa mig för det den här veckan.

Nu ska jag gå och sätta mig i soffan hos min man och ge honom en massa kram.

Hörs

21 mars. 23.37

Publicerad 2010-03-21 23:42:09 i Allmänt

Ni kan inte gissa. När jag skrivit färdigt den andra inlägget där vi åttatiden så gick jag och satte mig i soffan. Väl där bara kröp det i fingrarna och min hjärna gick på högvarv. Jag gick därför tillbaka till datorn och hemtentan som först tedde sig så oövervinnelig och svår blev helt plötsligt väldigt hanterbar när jag bröt ned den i mindre bitar.
Hoppsan hejsan och fyra timmar senare har jag svarat på fyra frågor till! Har nu svarat på fem av sju frågor och det känns superbra! Jag tycker verkligen att mina svar blev bra och det känns verkligen underbart.

Mycket är tack vare min älskade älskade man som fick mig att inse att det är bättre att jag börjar med tentan, än att jag bara går runt om mår dåligt.

duärdenfinastejagvetochviharfåttennylägenhetsomviskaboiochvaralyckligaijagälskardig.

Men mest är det tack vare mig :D

Hörs

21 mars. 20.16

Publicerad 2010-03-21 20:20:52 i Allmänt

Idag har jag suttit vid datorn och skrivit skola i närmare sex timmar. Detta innebär att jag inte alls orkar skriva något längre inlägg ikväll. Ska bara säga att det är väldigt skönt att ha kommit igång med både fördjupningsarbete och tenta, har haft ångest och mått dåligt över att jag har så mycket att göra, i flera dagar och idag så sa min älskade man att "Nu får vi sätta oss ner och göra en veckoplan, så att du vet vad du ska göra när och så att allt inte känns så överhopande".

Det gjorde vi och idag har jag faktiskt gjort mer än vad veckoplanen sa :). Min man är den bästa på att hjälpa mig när jag har ångest. Enligt vår plan så kommer jag vara klar med min tenta redan på torsdag kväll, men flera dagar till godo. Det är bra om något oplanerat händer att ha några dagar extra.

Nu ska jag sätta mig i soffan och låta min nu ganska ömma rumpa få vila sig lite efter den hårda skrivbordsstolen. Imorgon kommer A hit och vi ska analysera och göra fördjupningsarbete hela dagen.

Hörs

20 mars. 14.05

Publicerad 2010-03-20 14:06:19 i Allmänt

Vi har fått en lägenhet!

Igår på eftermiddagen ringde det en man som sa att vi gärna fick komma på visning i en lägenhet som vi sökt via blocket. Det ville vi såklart och vid nio i morse var vi där och kikade. Lägenheten är fin, ljus och är en trea på 77 kvadrat. Vi sa att vi gärna vill bo där och han sa att han fick en bra känsla för mig och Maken :). Sen, ringde han vid ett idag och sa att vi gärna fick flytta in där om vi fortfarande ville och det är klart att vi vill!

Lägenheten ligger i Rockneby, som ligger cirka en mil från Kalmar. Att åka från "vår" lägenhet till CityGross i Kalmar tar ganska exakt sju minuter. Sedan är det ju inte fy skam att få en större lägenhet med billigare hyra.

Det här känns verkligen superbra, vi har varit så ledsna och nedstämda i några dagar nu därför att det har sett så mörkt ut med lägenheter i Kalmar med omnejd. Tänk vad fort saker jag ändra sig och nu ska vi skriva kontakt på måndag!

Annars så väntar mig en tuff skolvecka med både fördjupningsarbete och en stor tenta som ska skrivas. Borde väl sätta igång med något av det nu...

Hörs

17 mars. 23.31

Publicerad 2010-03-17 23:45:49 i Allmänt

Några tankar om kvällens avsnitt av Grey's Anatomy.

- Bailey har ju varit singel nu ett tag och jag har väntat på att hon ska bli kär igen. Idag fick en narkosläkare, som spelas av en halvkänd skådis, en rätt stor roll i avsnittet. Det började givetvis med att de bråkar, för att sedan börja komma lite närmare varandra och det skulle inte förvåna mig om de sedan kommer att få ihop det (Ni vet ju hur det blir..).
Detta är givetvis skojigt men jag stör mig på att det givetvis var tvungen att komma med en mörkhyad man för att Bailey ska bli kär. Kunde hon inte få bli kär i en vit man, eller en asiat.. eller en indian.. eller en av de där ödlorna från "V"?
Det finns endast två huvudroller (tror jag, men jag kan ju ha glömt någon) i den där serien som spelas av mörkhyade, så visst är det dags att jämna ut det lite, men känns det inte lite politiskt inkorrekt att det ska vara så viktigt att Bailey blir kär i någon med samma hudfärg? Nu vet jag ju inte om de kommer att få till det, men alla som har någon slags inblick i såpornas dramaturgi vet ju att det absolut lutar åt det..

- Alltid när Cristina gråter, så gråter jag. Jag vet inte om det handlar om att Cristina som rollkaraktär är väldigt restriktiv med sina känslor, eller det att Sandra Oh spelar med en sådan äkthet att det går rakt in i spegelneuronerna och emotionerna. Idag när hon berättade vad hennes förhållande med Burke gjort med henne så fick jag direkt tårar i ögonen, och när hennes ena tår rullade nerför hennes ena kind, så gjorde det samma sak på mig. Cristina är min favorit i hela serien! Hon har blivit en väldigt mångbottnad och komplex rollkaraktär och jag skulle vilja att hon hade fler scener per avsnitt.

- Känns det inte som att Meredith är en oerhört tråkigt rollkaraktär? Hon visar inga stora känslor - hon varken skrattar eller gråter och även om hon gör det så känns det hela väldigt futtigt. Är det kanske så att hon ska vara lite grå och tråkig för att liksom hålla ihop serien?

- Torres har gått från att ha en ganska stor roll med stort känsloregister till att vara mer som en liten komisk bifigur som kommer in lite då och då med en skojig kommentar eller så. Jag tycker att det passar henne och hennes flickvän, Arizona, är ju bara världens finaste när hon åker runt på sina gymagdojor med hjul på och gör alla glada.

- Jag tycker att det finns en skön dynamik mellan Shepherd, Sloan och Hunt. Idag när de satt och snackade på Shepherds nya kontor så blev det sådär skojigt och påminde om när hela det andra gänget brukade sitta och äta lunch nere i källaren på de övergivna britsarna.

Det var alla tankar efter dagens avsnitt. Jag mår bra, annars, och på fredag åker vi upp en kort sväng till min mamma och pappa.

Hörs

17 mars. 18.36

Publicerad 2010-03-17 18:37:05 i Allmänt

Har precis kollat på andra avsnittet av Saltön, på svtplay. Är det någon mer än jag som tror att Odd är på väg att få ett mentalt sammanbrott?

Hörs

16 mars 18.34

Publicerad 2010-03-16 18:40:09 i Allmänt

Idag var vi och gjorde en massa ärenden. Vi lämnade in nyckeln till svärmors bil på Ford, vi var och handlade bläck och papper till vår skrivare och vi var och handlade en massa mat på CG.

Det blev väldigt dyrt när vi handlade på CG, tyckte jag. Bara fyra kassar, 10 kilo potatis och en bal med toapapper kostade över elva hundra spänn! Men, maken påängterade att vi hade ju handlat ganska så mycket kött och så, och då blir det ju dyrt. Nåja, dyrt eller inte - nu är frysen i alla fall full med köttfärs, kassler, korv och kotletter och det är bra :).

Nu försöker jag få tv3 play att fungera. Såg första halvan av Svenska Hollywoodfruar och pausade sedan en stund för att ringa min lilla mamma och gå på toa och den när jag kommer tillbaka så funkar det inte att fortsätta se på programmet! Mycket irriterande. Får man bara en chans, eller? Nu startar den visst, men den buffrar var 30:e sekund. Suck! Djup suck!

Nu stänger jag av.

Hörs

16 mars. 10.12

Publicerad 2010-03-16 10:13:17 i Allmänt

Vi har inte fått veta något om någon ny lägenhet än.. men förhopningsvis kommer det.

Idag ska jag läsa Karen Horneys bok om kvinnlig psykologi där ett kapitel heter "Förnekandet av vaginan". Väldigt spännande att ha en kvinnlig blick på Freuds något förlegade teorier.

Nu ska vi åka och handla på City Gross.

Hörs

14 mars. 21.32

Publicerad 2010-03-14 21:35:39 i Allmänt

Fem saker ni kanske/kanske inte visste om mig:

1. Jag har fem säsonger av Lilla huset på prärien på dvd och ser dem gärna om och om igen.

2. Godis med äppelsmak är mitt favoritgodis då det får mig att minnas familjens semestrar i europa.

3. Jag fullkomligt älskar att se på dokumentärserier på Discovery Travel and Living, bland favoriterna finns Jon&Kate+eight samt Toddlers and Tiaras.

4. Jag tycker om att åka bil. Oavsett vart jag åker eller hur långt det är. Det har jag kanske ärvt från min gammelmormor Vera, hon tyckte också om att åka bil.

5. Jag avskyr att ha byxor på mig. Går helst runt i bara nattlinne och byter om till detta så fort jag kommer hem.

Hörs

14 mars. 19.45

Publicerad 2010-03-14 19:44:59 i Allmänt

Idag var vi, som sagt, uppe i Norrliden och jag fick lite fixat med min tatuering. När vi kom hem gick maken och la sig en stund och vilade medan jag såg på den här filmen:Den var mycket bra och jag grät mig igenom hela filmen. Bra!

Nu är han iväg och spelar och jag gör inte direkt någonting. Funderar på om det verkligen kommer att bli någon föreläsning imorgon då vår lärare var så sjuk i fredags att hon var tvungen att ställa in. Vore trevligt att få veta det lite i förväg nästa gång, så att man inte får reda på det när man redan har åkt till skolan.

Hörs

14 mars. 09.08

Publicerad 2010-03-14 09:07:21 i Allmänt

Jag har inte bloggat på några dagar nu och det beror på att vi har haft rätt mycket att göra med lägenheten. Vi ska flytta, nämligen. Vi sa upp vår lägenhet igår trots att vi inte har någon ny att flytta in i i dagsläget men vi har ju tre månader på oss. Vi känner att det är ohållbart att bo i en lägenhet där man känner sig mer som en livegen inneboende än en hyresgäst med rättigheter. Så, ni får hålla tummarna att någon av alla de lägenheter vi lagt intresse på ska bli vår.

Idag ska vi till Chrille och tatuera på mig. Jag ska bara fixa till min första.

Hörs

10 mars. 19.46

Publicerad 2010-03-10 19:47:09 i Allmänt

Idag kollar jag på "Åh Herregud" med Jonas Gardell. Det tycker jag att ni alla ska se. Jonas, som själv är troende, ger en väldigt komplex bild av det som så många kallar för "Gud". Han har studerat ämnet länge och man märker att han besitter en enorm kunskap. Jag, som inte är det minsta lilla troende - snarare tvärtom, tycker att det här är spännande i en rent historisk synvinkel.

Jag gillar Jonas Gardell för att han har något viktigt att säga - och för han är väldigt bra på att säga det.

Ni kan se på programmet här.

Hörs

9 mars. 20.34

Publicerad 2010-03-09 20:34:45 i Allmänt

Idag var lilla svägerskan här och satt och pratade och hängde med mig. Mycket trevligt, som alltid. Hon är bra.

Annars så har den här kvällen gått i tv:ns tecken då jag sett på Svenska Hollywoodfruar, Outsiders och nu Dating in the dark. Det sistnämnda programmet är bitvis så pinsamt att jag måste byta kanal eller blunda, men det är väldigt fascinerande samtidigt.

Fick veta idag att min Carro kommer till Kalmar på torsdag och det ska bli superkul att träffa henne!

Hörs

7 mars. 19.07

Publicerad 2010-03-07 19:09:30 i Allmänt

Här är Makens nya tatueringDet är väldigt rött runt om eftersom bilden togs när den var helt nygjord. Han ska ha flera djur i den stilen på hela överarmen. Fyra till tror jag att det är. Fint. Bilderna är hämtade från en bronsålderskrigare, som de hittat i en utgrävning, som hade de här motiven på armen.

Det blev inget med min tauering idag, det blir på fredag istället.

Hörs

6 mars. 22.34

Publicerad 2010-03-06 22:41:34 i Allmänt

Nä fy vad tråkigt att Pernilla Wahlgren och Jessica Andersson gick vidare till final i melodifestivalen!

Jag brukar inte gilla melodifestivalen utan ser det mer som ett nödvändigt ont på tv varje år, men detta år så har jag faktiskt tyckt att det har varit riktigt roligt. Anledningen till detta är att det har varit så många nya förmågor som har kommit fram och blivit skickade direkt till finalen och de gamla schlagerrävarna har fått ta ett steg tillbaka. Dagens deltävling var definitivt ett bakslag.

Jag hejjade på Crucified Barbara och Orsa Spelmän, de sistnämndas låt var helt fantastiskt även om Calle M inte sjöng den speciellt bra. Jag tror att med en annan sångare så hade den låten kunnat ta hem hela klabbet. Kanske i Oslo också.

Nåja, bara en lördag kvar av melodifestivalen för detta år och jag är nyfiken på om Sylvester Stallone verkligen kommer att figurera i programmet.

Nu kollar vi på "Elizabeth - the golden ages" och snart ska vi sova. Maken är trött efter dagens tatuerande. Hans nya tatuering är verkligen snygg och det kommer att bli super när hela armen är färdig. Han ska fixa färdigt denna delen imorgon och då ska jag också följa med och förhoppningsvis få mina små stjärnor kring mitt feministmärke ifyllda.

Kan kanske lägga in en bild imorgon, om ni vill se?.

Hörs

6 mars. 18.17

Publicerad 2010-03-06 18:24:53 i Allmänt

Medans maken är iväg och tatuerar sig under hela eftermiddagen så passar jag på och fixar lite här hemma. Jag har gjort lite saker som kommer att komma som en överraskning för honom. När vi går och lägger oss ikväll kommer han att märka att jag har bäddat rent. När han öppnar skafferiet kommer han att se att jag har städat, rensat och organiserat det. Lite sådana där saker. Skoj.

Jag har halsbränna, vilket inte är lika skoj. Jag har tagit en Inside och hoppas att det går över snart.

Nu ska jag sätta mig i soffan med en kopp grönt tranbärsté och ikväll blir det melodifestival. Jag hejjar på de däringa hårdrockstjejerna.

Hörs

5 mars. 22.08

Publicerad 2010-03-05 22:12:56 i Allmänt

Idag var jag i skolan och hade ett mycket intressant, roligt och lärorikt seminarium. Vi är en bra studiegrupp och jag gillar att vi har högt till tak i klassen. Man får säga knasiga saker och man kan utan att skämmas säga när man inte tycker något är svårt eller när man helt enkelt inte förstår.

Ikväll började vi kolla på På Spåret men jag slog ganska snabbt över till Let´s Dance då det inte var några roliga par som tävlade i På Spåret. Jag tycker dock att inte heller Let's dance är så roligt nu när Gudrun har åkt ut - det behövs fler feminister i populärmedia!

Nu ska vi spela Yatzy eller något annat Svensson-trevligt :).

Hörs

4 mars. 22.32

Publicerad 2010-03-04 22:41:15 i Allmänt

Idag har jag inte gjort så speciellt mycket. Jo, jag har bakat i min nya ugnsplåt som jag fick av mamma när hon var här senast, och jag har sett på skojig tv.

Idag började "Sveriges värsta bilförare". Maken och jag såg det första avsnittet och vi skrattade stundtals så nästan grät. Vissa av årets deltagare med co-drivers är underbart underhållande och jag tror att det blir en rolig säsong. Mest rolig var de två bröderna som mest satt och slog på varandra och pappan som pratade på en egendomlig dialekt som ingen förstod. Skoj skoj.

Nytt avsnitt av "Criminal Minds" blev det också ikväll vilket var roligt. Vi har sett så många av avsnitten som visas på tv och det är ju roligt under tiden man ser på serien i förväg men det blir väldigt tråkigt när de visas på tv.

Nu ser vi på "Gordon Ramsay´s kitchen nightmares" vilket är lite av ett favoritprogram hemma hos oss. Maken har den största respekten för Gordon och har faktiskt drömt om honom flera gånger. Drömmarna går alltid ut på att de lagar mat ihop och att Gordon berömmer maken, en gång drömde han att Gordon sa att "Du är den enda som någonsin lyckats förbättra mina recept". I detta fall så tror jag att Freud har rätt - vi drömmer det vi innerst inne önskar :).

Imorgon är det seminarie på skolan och sedan är äntligen "På Spåret" tillbaka! När jag ändå håller på och skriver så mycket om tv så kan jag ju också påpeka att det var härligt att träffa alla gamla vänner på Seattle Grace Hospital igen igår. Synd bara att Lexie lämnade Mark, jag tyckte att det var ett så fint och otippat par och Gud vad härligt att Cristina funnit gnistan igen, hoppas bara att hon lyckas hålla kvar det även om hjärtkirurgen sticker. Längtar till nästa avsnitt.

Hörs

3 mars. 18.20

Publicerad 2010-03-03 18:23:24 i Allmänt

Idag är en bra dag. Jag var en kortis på stan och köpte mig en termosmugg, en oljespray och en mjölkskummare. Väl hemma så satte jag mig och skrev min seminarieuppgift och skrev hela trots att jag bara hade som mål att skriva hälften - skönt! Sedan kunde jag sätta mig och läsa min nya bok. Den här:Den handlar om en kvinna som var fast hos sekten Kristet Center Syd i 14 år och hennes kamp för att avprogrammeras. Mycket spännande och intressant även om den rent skrivtekniskt inte är den bästa bok jag läst.

Ikväll börjar också nya säsongen av Grey's Anatomy, skoj skoj skoj :).

Hörs

2 mars. 20.15

Publicerad 2010-03-02 20:20:26 i Allmänt

Tänk att det redan är Mars. Vart tog februari vägen? Men - jag klagar absolut inte och jag blir gladare och gladare ju mer snö som smälter från gräsmattan. De senaste två dagarna har det varit rent utav vårfeeling i Kalmar och det är väldigt trevligt.

Något som inte är så trevligt är att min älskling är sjuk :(. Han snorar och snörvlar och har troligen tagit över min förkylning. Han är dock iväg och spelar rollspel nu i fyra timmar så sådär jättesjuk kan han ju knappast vara.

Igår var Anton här och hälsade på. Han är hemma på Ö'n över sportlovet och det var roligt att träffa honom igen :).

Annars så läser jag mest om personlighetspsykologi, har seminarie på fredag och jag har en rätt stor skrivuppgift att skriva tills dess och det ska jag ta tag i imorgon.

Hörs

1 mars. 17.40

Publicerad 2010-03-01 17:49:20 i Allmänt

Det spelar verkligen ingen roll hur många gånger jag ser ett avsnitt av Grey's Anatomy. Jag gråter varje gång.

  • När George hoppar upp bakom Bailey när hon ska föda sitt barn och får henne att orka trots att hennes man ligger med öppen hjärna i en operationssal, och hur hon döper sin son efter George sen. Jag gråter.

  • När Meredith har stått med handen i kroppen med bomben och sedan sett hur den exploderat i händerna på bombkillen, och Izzie och Cristina hjälper henne efteråt i duschen när hon är närmast katatonisk. Jag gråter.

  • När Cristina har fått sitt missfall och ligger i sängen och bara gråter men låter ingen röra henne, och Burke kommer in, tar av sig kavajen, och helt sonika lägger sig i sängen bredvid henne och kramar och kramar. Jag gråter.

  • När Denny, som precis friat till Izzie och hon svarat ja, har dött och Izzie ligger på golvet i sin fina balklänning och önskar att hon också kunde dö och Karev kommer och lyfter upp henne. Jag gråter.

  • När den unga vita kvinnan och den äldre svarta mannen som sitter spetsade på varsin sida av en järnpåle ser in i varandras ögon och vet att bara en av dem kommer att vakna igen när pålen väl är borta. Jag gråter.

Det här är bara de scener jag kommer på direkt men jag vet att det finns många, många fler. Har ni fler förslag på höjdpunkter som man gråter till?

Hörs

Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela