emmaterese

- en dagboksblogg -

30 maj. 16.17

Publicerad 2010-05-30 16:24:11 i Allmänt

Det gick jättebra att jobba! Det var, som sagt, mycket behagligt och jag behövde inte belasta fötterna särskilt mycket.

När jobbet var slut så var det ju flyttning för hela slanten. Inte för att jag egentligen gjorde så mycket, det var mest andra som bar och slet men jag hjälpte till med det jag kunde. Mamma och jag var en sväg på IKEA också (givetvis, ingen flytt utan några nya saker från Ingvars imperium) där vi handlae lite grejer till vår fina balkong och lite till köket. Mamma - du glömde dina servetter här!

När all flytthjälp hade åkt hemåt vid femtiden igår så blev jag och maken kvar själva. Vi jobbade på i några timmar till och sen såg vi på ESC, och hjälp vad vi skrattade! Vi skrattade speciellt åt Spaniens bidrag.. och Serbiens.. Vi undrade också hur mycket Vitryssland fått pröjsa Robert Wells för att han skulle spela den superdåliga låten. Mycket roligt!

Idag har vi packat upp och packat upp. Det börjar ta sig nu och vardagsrummet är helt fitt från katronger och kassar. Annat kan man ju säga om resten av lägenheten, men ändå. Det är synd att vi inte har fått något förråd i källaren ännu då väldigt mycket av det som bara ligger och skräpar här nu ska ner där. Jag ska ringa bostadsbolaget imorgon och fråga om de har hittat något åt oss än, det ingår ju faktiskt i hyran och vi vill inte ha en massa kartonger här som bara står. Vi har, som ni märker, monterat upp datorn och ställt upp alla filmer i hyllorna. Vi har ställt in det mesta i köket även om det är rätt rörigt där ännu, men det beror på att vårt städskåp bara har en enda hylla och att vi då inte vet vart vi ska göra av alla städgrejer.

Det som återstår idag är att montera ihop vår nya fåtölj som vi köpte istället för schäslongen och röja upp lite i köket.

Hörs

28 maj. 10.13

Publicerad 2010-05-28 10:16:37 i Allmänt

Hittade en helt underbar "tjuvlyssnat" från den här sidan:

________________________________________________________________________________________________

Att hon blev en ung mamma var lätt att räkna ut

Buss 611 till Mölnlycke

Tre tjejer ~16 står och pratar om gymnasiebetyg.
Tjej 1: Mamma säger att det är bättre att ha MVG i byta blöjor än i Matte B.
De andra nickar instämmande.

________________________________________________________________________________________________

Är mamman amerikan, kanske? ;)

Hörs

28 maj. 08.26

Publicerad 2010-05-28 08:36:28 i Allmänt

Jag jobbade i sju timmar igår. Av de sju timmarna gick jag runt i ca sex. Mina fötter är verkligen inte vana vid att gå så mycket och när jag kom hem så sjönk jag gråtandes ner i soffan och hade ont ont ont. Jag bestämde mig för att gå och lägga mig redan strax efter nio och när jag någon timme senare behövde gå upp och kissa fick maken hjälpa mig så att jag överhuvudtaget skulle kunna ta mig till toan. Fy sjutton, vad ont jag hade! Det kändes som att fotlederna skulle gå av och jag kunde inte gå utan att kvida för varenda steg. Det är bättre nu, men långt från bra. Det känns inte sådär jättelägligt att få ont två dagar innan den stora flytten. Suck.

Idag börjar jag jobba vid 13 och jobbar sedan ett dygn framåt. Ska bli skoj bara fötterna pallar med. Funderar på att ta några av min allra starkaste värktabletter inna jag åker dit, vi har ju ändå lite smågrejer att uträtta.

Jag läser också på aftonbladet att Sverige inte kvalificerade sig till finalen i Eurovision song contest på lördag. Då tycker jag att vi lägger ner hela grejen, eller gör en helt nationell affär av det hela. Ha kvar melodifestivalen men skit i den stora tävlingen sen. Tror nog att vi kan spara lite pengar på det sättet. För det är väl SVT som bekostar detta? Och vad SVT bekostar, bekostar väl egentligen vi? Eller?

Jag är också ledsen över att jag troligen inte kommer att hinna träffa stora svägerskan innan hon åker tillbaka hem på lördag. Det skulle vara om jag våldgästade henne en sväng innan jobbet. Hmm... ska prata med maken..

Hörs

27 maj. 08.48

Publicerad 2010-05-27 08:56:28 i Allmänt

Igår fick vi nycklarna till den nya lägenheten! Det är lite roligt att se något för andra gången. Vi hade båda kommit ihåg några rum fel och jag hade framförallt misstagit mig på balkongen. Jag kom ihåg balkongen som putteliten när den egentligen är en rätt så stor balkong där vi kommer att få plats med både stolar och bord och flera gäster. Badrummet var mindre än vad vi kom ihåg och vardagsrummet likaså.

Vi ska åka dit nu en stund på förmiddagen, innan jag börjar jobba, och sätta upp lite gardiner och så. Imorgon blir det nog ingen tur ut dit eftersom vi har en massa att fixa här hemma och eftersom jag börjar jobba vid 13 imorgon och jobbar till 13 på lördagen.

Två av tre av mina favoritbloggar ligger nere nu under några dagar. Det blir helt fel när jag sätter mig vid datorn och börjar med min rutin. Jag går in på den ena sidan efter den andra utan att egentligen tänka på varför och ser varje gång hur bloggarna inte uppdaterats. Suck.

Jaaa... annars har jag inte mycket att skriva. Jobb och flytt, det är allt vårt liv handlar om just nu. Och pussar och kärlek såklart :) (Kräks lite i munnen över min och makens sirapssöta attityd).

Hörs

26 maj. 09.31

Publicerad 2010-05-26 09:33:54 i Allmänt

Uppdaterat 11.15: Marcus prickade in rätt svar på direkten! Givetvis är det den klassiska "Repmånad" som är svaret!
_________________________________________________________________________________________________

Citattävling:
(samtal mellan två personer)

- Vitt vin och räkor, sen är det kört!

- Jag är inte så förtjust i räkor...

- Du, nu pratar vi inte om räkor...

Ledtråd: En svensk klassiker

Hörs

Maken och jag gömmer oss från flyttröra...

Publicerad 2010-05-25 15:40:53 i Allmänt

Maken och jag gömmer oss från flyttröran. Vi har stängt in oss i sovrummet där det fortfarande är ganska fint. Det mesta står där ute och när vi är där sitter vi bara och mår dåligt och stirrar på alla lådor och kassar. Så nu sitter vi på sängen och ser på film. Hörs

25 maj. 07.46

Publicerad 2010-05-25 07:51:33 i Allmänt

Vi bara packar och packar. Och när vi inte packar så sitter vi och mår dåligt över röran (jag) och över allt som måste fixas (maken). Jag ska jobba från klockan 13 på fredage till klockan 13 på lördag så de sista grejerna får maken fixa själv. Så, det blir ju lite mer press på honom då, men jag måste ju jobba :).

Nu har jag egentligen inte tid att sitta här och blogga, ska vara på vårdcentralen om bara en liten stund för att lämna prover inför mitt återbesök på kirurgen. Imorgon är det sex veckor sedan min operation, tiden går undan.

Det är väldigt roligt att ha kommit igång och jobba lite. Det är konstigt vad några timmar om dagen kan få en att må så mycket bättre. Men, idag är det inget jobb inbokat så det blir att packa lite mer och längta till imorgon då vi får nyckeln.

Shit, nu måste jag åka.

Hörs

23 maj. 17.39

Publicerad 2010-05-23 17:44:19 i Allmänt

Jag ser en dokumentär på tv om Familjen Phelps från USA. Såhär skriver www.tv.nu om dokumentären:

Brittisk dokumentär från 2007. Den prisbelönte journalisten Louis Theroux reser till USA för att möta dem som kallas "Amerikas mest hatade familj". Familjen Phelps, som består av 71 medlemmar, har bildat en egen kyrka i den rika förorten Topeka i Kansas. De missionerar genom att demonstrera, bland annat på soldaters begravningar, med plakat och slagord som "Tack Gud för döda soldater" och "Bögar dör - Gud skrattar". De anser att de gör världen en tjänst genom att berätta att man hamnar i helvetet om man inte följer Guds ord. Louis Theroux får under sin tid hos familjen erfara den märkliga dynamik som familjen besitter och lär känna människorna bakom budskapen och slagorden.


Jag tänker inte gå in närmare på vad jag tycker om den saken, för det vet ni redan. Däremot ska jag också berätta att denna familj också hatar Sverige. Detta efter att Åke Green ställdes inför rätta för att ha liknat homosexuella vid en cancersvulst. De menar att vi i Sverige är ett land som älskar homosexuella (Tack och lov!). I dokumentären kan vi bland annat se hur familjen demonstrerar utanför en järnhandel för att man därinne säljer svenska dammsugare.

 

Vet ni.. Jag är stolt över att Sverige är ett sådant land som denna familj hatar. Jag hade skämts över motsatsen.

 

Leve jämlikheten - leve rättvisan - leve solidariteten

 

Hörs

23 maj. 10.23

Publicerad 2010-05-23 10:26:08 i Allmänt

Nu på morgonen har vi sett den här filmen:



Jag hade hört så mycket dåligt om den så jag hade bestämt mig för att inte se den. Sedan dök den upp på canal+ lagom till morgonkaffet och vi fastnade. Jag gillade den verkligen! Fantastiska karaktärer, underbart skådespeleri och fenomenal musik! Se den vettja!

Idag ska vi väl packa... och packa ännu mer..

Hörs

22 maj. 15.53

Publicerad 2010-05-22 15:57:25 i Allmänt

Maken ser på hockey, jag ser på Dr Quinn och har mensvärk och är hormonell vilket innebär att jag gråter till varenda avsnitt. Idag har vi skruvat ner våra gardinstänger och ska börja packa i köket sen. Vi försökte städa lite idag också men det är svårt att dammsuga när det står packade kartonger över hela golvet. Vi fick dock det dammsuget bakom sängen och lite, så att vi slipper skämmas ögonen ur oss när flyttkarlarna kommer om en vecka. Bakom sängen hittade vi en tom läskflaska, en väldigt dammig strumpa, ett papper från en kexchoklad och tillräckligt med damm för att väva en matta av.

Ju mer vi pcakr desto mer dammigt blir det överallt. Vi försökte damma av det värst idag men det är också svårt i flyttkaos. Det är skönt att vi bokat flyttstädning från en firma och slipper göra det själva.

Nu ska jag se på sista perioden i hockeyn.

Hörs

21 maj. 15.01

Publicerad 2010-05-21 15:04:13 i Allmänt

Nu är man anställd som timvikarie och semestervikarie!

Strålande skönt är det, måste jag säga. Nu firar jag med några nya avsnitt av Grey's Anatomy.

Hörs

20 maj. 11.09

Publicerad 2010-05-20 11:17:21 i Allmänt

Jag var och jobbade igår! Nej, inte på mitt sommarjobb utan på ett annat. Japp, nu rullar jobben in - härligt! Jag ringde och anmälde mig som timvikarie på skolorna i Rockneby för någon vecka sedan och igår morse fick jag ett samtal där rektorn undrade om jag kunde komma och vara i årskurs ett några timmar. Absolut, svarade jag och rusade upp och klädde på mig. Jag jobbade bara i fyra och en halv timme men var helt slut när jag kom hem. Det märks att min kropp har vant sig vid mycket vila efter min operation och så mycket som jag var på fötterna igår har jag inte varit på många veckor, men det gick väldigt bra och det var väldigt skojigt. Jag fick dock det bekräftat ännu en gång att jag inte vill bli lärare och absolut inte i den traditionella skolan. Jag blir uttråkad bara jag ser ett klassrum.

Nu sitter jag och surfar runt på ikeas hemsida och drömmer om hur jag vill inreda vår nya balkong. Jag ser mig själv sitta där ute och läsa varenda lediga dag i sommar och förhoppningsvis så får jag lite sol på näsan också. Det var några barn igår som frågade mig varför jag var så vit i ansiktet och om jag inte borde vara ute lite mer i solen. Hehe. Det är kanske dags att plocka fram Brun utan Solen nu?

Jag längtar en hel massa nu. Jag längtar till imorgon då jag ska skriva på anställningspapper. Jag längtar till nästa vecka då jag ska börja skolas in på det nya jobbet. Jag längtar till nästa onsdag då vi får nycklarna till vår nya lägenhet och jag längtar mest till nästa lördag då vi ska flytta på riktigt. Då kommer det folk från alla jordens hörn och ska hjälpa oss. Eller, kanske inte från hela jorden, men från halva Småland och Öland i alla fall. Det är vi mycket tacksamma för!

Äntligen kommer vi ha så mycket plats att jag kan få ha mitt arvegods uppe. Jag ärvde en gungstol av min gammelmormor Vera och den har sedan dess bara stått i mammas och pappas källare. Men nu ska den få stå i vardagsrummet och så kan jag gunga och tänka på lilla Vera :).

Hur tycker ni att vi ska fira att jag har fått jobb? Vi funderar men kommer inte på något bra...

Hörs

18 maj. 16.31

Publicerad 2010-05-18 16:33:41 i Allmänt

Jag är så glad! Jag har precis fått veta att jag har fått jobb över sommaren plus timvikariat! Så underbart skönt! Det har varit många osäkra veckor för mig men idag blev det klart och på fredag skriver vi papper! Så himla himla skönt!

Sen verkar det som att min telefon har blivit bättre också. En gammal klasskompis föreslog att det kanske var mitt sim-kort som satt snett. Jag kollade och det satt bara lite, lite, lite snett men det verkar ha gjort tricket för nu funkar telefonen igen :).

Två bra saker!

Hörs

18 maj. 08.12

Publicerad 2010-05-18 08:12:41 i Allmänt

Jag är så ledsen. Min telefon verkar ha en dödslängtan som heter duga. Flera gånger per dygn så går den ut i "slå in pinkod-läge" och då kan ju ingen nå mig på den. Jag måste leta fram kvittot och försöka få den lagad. Jag har ju fortfarande garanti kvar...

Nu ska jag till hc.

Hörs

17 maj. 23.15

Publicerad 2010-05-17 23:26:41 i Allmänt

Idag har vi börjat packa på riktigt. Vi har tömt alla våra garderober i sovrummet och fyllt en hel massa kartonger. Jag har insett att jag har väldigt mycket kläder (inte så konstigt med tanke på att jag har ca fem hela uppsättningar kläder, från storlek 40 till storlek 56) så bara mina kläder tar upp en resväska och fyra andra stora kassar. Yikes! Kvar i garderoberna ligger nu bara de kläder som vi använder mer frekvent. Vi har rensat lite bland våra lakan och slängt gamla otäckingar som vi inte använder i alla fall. Jag har rensat i badrumsskåpet och bara lämnat kvar det vi använder på daglig basis och maken har rensat bland lite papper och packat en massa böcker, dataspel och cd-skivor. Vi har varit nere i vårt förråd och hämtat upp massor med kartonger och organiserat det som ska med därifrån. Ja, vi är på gång nu i alla fall!

Imorgon bitti ska jag till hälsocentralen och få svaren på de prover jag var och lämnade i fredags. Vi ska kolla så att min levaxindos ligger rätt - ligger den fel så funkar inte min ämnesomsättning som den ska, jag har hypothyreos (kraftigt nedsatt ämnesomsättning).


Vi såg "Gran Torino" med Clintan härom dagen. Han levererade en hel del coola oneliners i den filmen och en av dem hoppas jag verkligen att jag får chansen att säga någon gång:

- En gång i livet stöter man på en person som man verkligen inte borde bråka med. För er, är den personen jag.

Risken är väl bara att man låter oerhört fånig och inte alls lika cool som Clintan. Inte ens om man väser ur mungipan som han gör. Knäckande.

Hörs

16 maj. 20.32

Publicerad 2010-05-16 20:42:49 i Allmänt

Jag har blivit ett stort fan av "play-tv". Favoriten är tv3play som jag tycker funkar bättre än både femmans och fyrans varianter. Så fort maken kollar på något program som jag inte vill se, och när jag inte har något annat att göra, så går jag till datorn och ser på flera år gamla avsnitt av Insider, West End Star eller 45 minuter. Eller så ser jag på helt nya avsnitt av Svenska Hollywoodfruar eller Lyxfällan. Jag tycker att det är helt fenomenalt att det funkar så och jag kan utan problem ta reklamavbrotten som brukar dyka upp mitt i mening. Det funkar ju oftast i alla fall.

Idag var vi en liten sväng på ikea där vi handlade några nya gardiner och några fler väggbeslag till gardinstängerna och en sväng på CityGross där vi handlade lite mat. Fick en ny favoriträtt hemma hos mamma och pappa i helgen då jag fick kokt skinka och potatissallad till mellanmål. Gott! Och det gick väldigt bra att äta också. Jag väljer att köpa skinka av god kvalité så att det ska vara gott om protein i den. Trevligt!

Nu ikväll ska jag äta kycklingklubba med aioli. Gott!

Hörs

15 maj. 22.55

Publicerad 2010-05-15 23:07:06 i Allmänt

Förlåt, hörni, jag har helt enkelt ingen inspiration till bloggen just för tillfället. Troligen beror det på att jag efter min operation har varit sjukskriven i en månad och att jag mest har försökt komma igång med diverse mat och dricka. Det är väldigt mycket att tänka på efter en GBP och allt måste du lära dig efter att operationen är gjord. Det spelar ingen roll hur mycket du förbereder dig innan, hur mycket du läser om det, hur många andras berättelser du lyssnar på - din egen resa måste du göra helt på egen hand och hur din egen kropp reagerar på dessa enorma förändringarna är det helt upp till dig själv att ta reda på. Jag är väldigt lycklig över att jag har maken som är engagerad i allra högsta grad och hjälper mig att hålla reda på allt man måste tänka på.

Skolan blir det inget med just nu. Tyvärr har jag varit sjukskriven två halva delkurser vilket innebär att jag inte kan slutföra någon av dem. Det får bli att läsa dubbelt några veckor nästa termin istället då jag ska läsa pedagogik A. Men, jag har fortfarande tänkt att skriva samma uppsats då.

Vi flyttar om två veckor (!). Vi får nyckeln om mindre än så. Maken tror att det kommer att gå superfort att packa allting, men jag tror att vi har betydligt mer grejer än vad vi tror. Jag har också planerat att slänga en hel del av mina gamla grejer så det lär behövas en hel del resor till återvinningen också. Får ta med oss svärmor som har klippkort där borta :).

Vi var hemma i helgen en snabbvisit från fredag till idag (lördag) och träffade familjen och några andra släktingar. Det var roligt men jag och maken hoppade över det efterförljande släktträffen som den resterande familjen åkte till.

Nej, men.. det var väl allt för nu. Just det, jag tycker att det är en liten smärre skandal att Ellen fortfarande är kvar i Jakten på Julia.

Hörs

7 maj. 11.58

Publicerad 2010-05-07 12:00:28 i Allmänt

Läser på aftonbladet att man kanske ska kunna få sitt studielån avskrivet om man flyttar till Norrland. Lätt! Kiruna - here we come!

Hörs

Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela