emmaterese

- en dagboksblogg -

31 okt. 17.49

Publicerad 2010-10-31 18:05:22 i Allmänt

Vi har haft ett jättetrevligt dygn uppe i Hultsfred. Det har nästan känts som en liten minisemester. När vi kom upp till Hultsfred igår var klockan ca 12 och vi satte genast igång en brasa inne i det ganska så kalla huset. När den sprakade och värmde upp huset gick vi ut för att byta däck. Maken bytte däcken och jag städade insidan av bilen vilket verkligen behövdes.

Sedan var det dusch och handling på Willys som gällde och dags att börja med maten inför vårt finbesök som skulle komma på kvällen. De kom punktligt på utsatt tid och vi åt och pratade massor. Jättetrevligt var det! När gästerna gått hem satt maken och jag uppe en stund efter att ha diskat undan och såg på en Beckfilm från 90-talet någon gång. Sedan sov vi skönt hela natten.

Idag sov vi riktigt länge med gott samvete eftersom vi tjänade in en hel timme på att ställa tillbaka klockan när vi vaknade :). Vi drack lite kaffe och började plocka i ordning i huset så att det skulle vara riktigt fint när mamma och pappa kom hem. De kommer imorgon kväll och då har de mat i kylen som de bara kan värma, samt lite mjölk och ost och sådant där som man behöver. Sedan åkte vi hem.

Nu är maken över på Öland för att hjälpa till att flytta sin systers grejer och han kommer nog hem rätt sent. Så länge har jag hyrt mig två filmer som jag ska se. Det blir mys.

Hörs

30 okt. 10.12

Publicerad 2010-10-30 10:18:00 i Allmänt

Igår runt halv fyra på eftermiddagen kom jag på att jag varken hade fyllt i, eller lämnat in, min lönelapp för den här månaden. Igår var sista dagen för att lämna in den! Gaaaahhhh! Panik. Jag fick snabbt som agttan sticka iväg till jobbet för att hämta en lapp, fylla i och lämna in. Jag hoppas att den hann följa med de andra lönelapparna till löneavdelningen..

Nu åker vi alldeles snart upp till Hultsfred. Jag är trött och åt nyss frukost. Frukosten var visst så stor att jag blev sådär äckelmätt och vill helst inte röra på mig alls nu. Jag kanske ska ta och sova en sväng i bilen.

Nu har jag gått ner 36,5 kilo - jag närmar mig 40-kilosgränsen. Det är rätt skoj :).

Hörs

29 okt. 15.16

Publicerad 2010-10-29 15:18:28 i Allmänt

Mamma: Vi åker runt halv elva imorgon och planerar att ta itu med däckbytet direkt. :). Roligt att ni har det bra, här är det bara några grader varmt och grått som tusan. Jag har skrivit tenta idag och blev klar rätt fort.

Kram

Hörs

28 okt. 19.11

Publicerad 2010-10-28 19:18:33 i Allmänt

Jag tittade på gamla avsnitt av "Sommarpratarna" på svtplay. Jag hamnade på avsnittet där bland annat Pär Johansson, grundare av Glada Hudik-teatern var med. På sin presentation sa han några ord som verkligen fick mig att tänka efter:

"Jag tycker att bli älskad, sedd och tagen i anspråk är en mänsklig rättighet."

Att bli älskad och sedd, ja det känns som sådana självklarheter, däremot inte det sista. Jag har funderat på vad han menar och kommit fram till följande tolkning:

Alla människor har rätt att bli tagna på allvar och att någon tar tillvara på det dem är bra på. Om någon är bra på att sjunga, är det en mänsklig rättighet att den förmågas tas omhand. Att alla människor tas i anspråk och blir viktiga, att alla människor får sina egenskaper omhändertagna. Det tycker jag är fint. Jag har aldrig tänkt på det så.

Igår kom stora svägerskan hit och vi satt och pratade, kollade tv och åt god mat. Mycket trevligt. Vi lämnade av henne i stan tidigare idag och mötte svärmor och lilla svägerskan och åt lite mat. Det var också trevligt.

På lördag ska jag och maken åka upp på en svabbvisit till Hultsfred. Vi måste få på vinterdäcken nu. Snart vågar vi inte köra på sommardäcken längre. Så ska vi träffa ett par kompisar också, det är det bästa :).

Hörs

26 okt. 14.10

Publicerad 2010-10-26 14:12:41 i Allmänt

Tack för hjälpen, Eva! Jag gör som du sa. Jag vilar den här veckan. :)

Nu ser jag på det där avsnittet av Grey's där de begraver George. Åh, George.

Hörs

25 okt. 14.04

Publicerad 2010-10-25 14:15:45 i Allmänt

Jag har ett litet dilemma som jag tänkte att ni skulle hjälpa mig med.

Den utbildningen jag läser nu är upplagd på det sättet att vi varje vecka blir presenterade ett nytt tema som vi jobbar med under veckan. Det hela slutar med ett flera dagar långt seminarium som vi måste delta i för att bli godkända. Det är ett bra upplägg som fungerar. Bra.

Nu är det så att denna veckas tema inte är examinerande. Det är alltså helt frivilligt om man vill delta eller inte. Jag lutar åt inte.

Jag har tidigare haft tydliga tendenser att överarbeta min skola. När jag läste på lärarprogrammet jobbade jag på så mycket att jag till slut blev sjukskriven på grund av utmattning, depression och ångest. Givetvis berodde inte detta enbart på skolan men om jag hade tagit det lugnare så kanske jag hade sluppit att vara sjukskriven så länge. Nu, i denna kurs, gör jag det jag måste men inte mer. Är det fel? Borde jag ändå ta del av veckans skolarbete? Jag vet ju att jag kommer få kämpa mer när tentan ska skriva senare, men det fick jag ju göra med den förra också och den fick jag högsta betyg på.

Så, hur ska jag göra?

Hörs

24 okt. 15.46

Publicerad 2010-10-24 15:53:30 i Allmänt

Man skulle kunna tro att jag och maken var ute och festade hårt igår. Vi har en riktig bakfylle-söndag minus bakfyllan. Jag ligger i soffan och tittar på serier på datorn med hörlurar i öronen och maken sitter inne i fulrummet och spelar dataspel. Vi är verkligen sega och osociala idag. Ibland kommer någon av oss in till den andra mest för att kolla hur läget är. Vi har till och med ätit bakfyllemat idag. Men, kan man inte få ha en slappardag utan att ha varit onyktra dagen innan? Det tycker jag :).

Det funkade, förresten. Mamma mår mycket bättre idag och semesterplanerna fortgår som planerat. :D


Nu ska jag återgå till en serie jag hittade på kanal5play. Den heter "Den inga överklassen" och är precis som "The Hills", fast på danska. Lagom jobbigt.

Hörs

23 okt. 20.28

Publicerad 2010-10-23 20:31:09 i Allmänt

Jag glömde berätta...

Efter en GBP så tappar de allra flesta en del av sitt hår. Detta beror på att man inte näringssätter sig som man ska i början och efter ett halvår brukar håravfallet plana ut. Jag har tappat massor med hår och mitt annars så tjocka svall har känts väldigt tunt och livlöst.

Nu har det dock börjar växa ut igen och jag har en massa små hår som man ser runt pannan, När jag borstar håret så ser man hur det liksom står ca tre centimeters långa hårstrån, rakt upp, längs med benan. Så nu är det på väg tillbaka och det är skönt samtidigt som jag funderar på hur det kommer att bli när det är lite längre. Förhoppningsvis smälter det in i det gamla håret ganska snart. Jag saknar mitt tjocka hår som jag tog alldeles för givet innan..

Hörs

23 okt. 20.01

Publicerad 2010-10-23 20:06:34 i Allmänt

Jag skulle vilja börja med att poängtera att det inte är min syster som ska ha en bebis. Det är på min mans sida som det ska komma en liten en. Så att det inte blir några missförstånd :).

Idag var vi över på Ö'n och umgicks och åt kroppkakor. Vi var där i hela sju timmar men tiden bara sprang iväg, som vanligt. Vi var en sväng på ÖB där vi handlade lite smått och gott, bland annat några fler julklappar till mina syskonbarn. Men nu är jag helt klar med deras klappar.

Nu tänkte jag ge fyrans nya storsatsning "Så mycket bättre" en chans.

Annars hoppas jag att min mamma blir frisk till imorgon så att de inte måste ställa in resan till Kanarieöarna, tanken är att de ska flyga på måndag morgon någon gång... Så, alla, nu skickar vi en massa blifrisksnabbt-energi till min lilla mamma!

Hörs

22 okt. 19.30

Publicerad 2010-10-22 19:30:00 i Allmänt

Fick just tillbaka resultatet från den tenta jag skrev för några veckor sedan. Jag fick fin respons från lärarna och fick betyget VG. Trevligt med en bra början på nya kursen :).

Nu är det snart middag. Gott. Jag gillar mat....

Hörs

22 okt. 12.01

Publicerad 2010-10-22 12:11:58 i Allmänt

Då var det fredag, igen. Det är lite tråkigt att man inte njuter av helgen på samma sätt när man pluggar hemifrån. Å andra sidan slipper man söndagsångesten över att det är måndag imorgon och att man måste gå upp tidigt igen. Så det väger upp det hela.

Imorgon ska vi över till Ö'n och äta svärmors mumsiga kroppkakor. Jag vet inte riktigt hur det kommer bli att äta kroppkakor för mig efter operationen. Jag har ätit köpta kroppkakor tidigare men hemmagjorda är ju lite mer rejäla. Jag får äta försiktigt så går det nog bra.

Nu har maken, äntligen, skaffat sig ett konto på facebook. Han började känna att alla hans kompisar slutat vara inne på msn och att han behövde vara medlem på facebook för att ha en chans att få prata med dem ibland. Jag tycker att det är skojigt att han är där nu därför att det innebär att jag äntligen kan få skriva vem jag är gift med på min profil :).

Vi tog fram köksassistenten tidigare och slängde ihop en pizzasallad. Det är så himla gott med kål och ikväll ska jag mumsa vitkålssallad till kvällsmat. Den ska stå i några timmar och safta till sig först bara. Vi ska även äta helt sanslös god mat idag! I detta nu står maken i köket och slänger ihop en nudelwok med fläsk, paprika, vitkål och annat gott. Ikväll ska vi äta min favoritmat för tillfället - helgrillad fläskfilé med ugnspotatis, sallad och vitlöks-fraiche. MUMS! Mat är så gott... jag gillar mat...

Hörs

21 okt. 12.41

Publicerad 2010-10-21 12:55:39 i Allmänt

Vad tyckte jag nu då?

Dagen var väldigt trevlig, mest tack vare mitt trevliga sällskap. Varuhuset var jag dock inte så imponerad av. Visserligen var det verkligen billigt med kläder där, men annars var inte priserna jag såg så låga. Min hårfärg, till exempel, kostade mer på GeKås än vad den gör på City Gross.

Mest handlade jag kläder till maken och leksaker till mina syskonbarn. Lite bebisgrejer blev det också då vi får en ny familjemedlem runt jul. (Nej, det är inte jag som är gravid.)

Det var ingen kö in i butiken men väl där inne var det väldigt mycket folk. Man tittade mer på folket och hur man skulle navigera fram sin vagn istället för att titta i hyllorna och på sakerna. Det var lite synd.

Nu låter jag väldigt negativ och det är inte meningen. Jag hade det verkligen roligt och trevligt! Dagen var väldigt lyckad men jag kom fram till att själva varuhuset inte är min grej. Det är för stort och alldeles för mycket folk. När man sedan får barn så tror jag att jag vill åka tillbaka för att handla kläder till dem, men annars tycker jag att det är alldeles för långt att åka.

Jag är glad över att jag bara handlade för hälften av pengarna jag hade med mig. Jag var verkligen sparsam med det som hamnade i vagnen och skrev upp alla priser på en lapp för att ha koll. Det var skönt att veta vad allt skulle kosta när man kom fram till kassan. Om det hade varit mindre folk så hade det definitivt blivit dyrare, nu valde jag att inte ens kolla på damkläderna eftersom det var så mycket folk. Och tur det kanske, när jag kom hem så passade inte mysbyxorna jag köpt. De var så små i midjan trots att det var i storlek XL, flera storlekar över vad jag har nu.. egentligen..

Sammantaget var det en bra dag och jag är jätteglad över att jag fick följa med. Men - jag längtar inte tillbaka.

Hörs

19 okt. 19.22

Publicerad 2010-10-19 19:28:14 i Allmänt

Nu var det några dagar sedan jag skrev. Det beror på att det inte har hänt så mycket, livet rullar på..

Imorgon bär det i alla fall av till Ullared! Jag har minskat lite på listan som jag skrev här på bloggen för några dagar sen - snålheten har redan slagit till :).

Jag ser verkligen fram emot imorgon, det ska bli spännande att se om det är som alla säger - superbilligt. De priserna man har sett på tv är väl inte nödvändigtvis de billigaste, kanske är det så att folk lurar sig själva och tar för givet att GeKås är billigast. Mmm, vi får se.

Jag har tyvärr inte mer att skriva nu. Ni får en redogörelse för morgondagen, i övermorgon troligen. :)

Hörs

14 okt. 12.17

Publicerad 2010-10-14 12:19:35 i Allmänt

Det har verkligen inte hänt mycket de senaste dagarna. Vi har mest kollat på film och tv och så har jag pluggat lite då också. Idag kokar vi risgrynsgröt.

Jorå... så att....


Vi hörs en annan dag istället ;)

13 okt. 15.00

Publicerad 2010-10-13 15:01:54 i Allmänt

Dr Hunt: Om 40 år får jag vrida skalpellen ur dina händer..
Dr Yang: Ha! Ur mina kalla, döda, händer....
Dr Hunt: Du missar poängen... jag vill fortfarande finnas där om 40 år..


Och jag bara gåter

Hörs

12 okt. 13.45

Publicerad 2010-10-12 14:04:43 i Allmänt

En annan sak som är bra med distansstudier är att jag utan att skolka kan se repriserna av Grey's Anatomy som visas på eftermiddagarna. Den säsongen som visas nu är hyfsat ny och jag har bara sett den en gång. :)

Annars är jag så jädrans pepp inför resan till Ullared med svärflickorna. Imorgon är det bara en vecka kvar. Det här ska jag kolla efter:
  • Jeans till maken, måste ta hans mått så jag inte köper fel storlek
  • Skjortor till maken, både med lång och kort ärm
  • Mysbyxor till mig som inte har hål överallt som mina nuvarande
  • En matta till fulrummet, som inte är så fult längre sedan vi fick en ny hylla där inne
  • Ett nytt duntäcke
  • En ny kudde
  • Nagellack
  • En ny axelremsväska. Vet precis vad för slags jag vill ha och om det inte finns en sådan ska jag inte ha någon
  • Julklappar till syskonbarnen. Alla tre :).
Dock är det så att jag tänker inte handla något som inte är ett riktigt fynd. Jag tänker inte handla för handlandets skull och jag hoppas att snålheten slår till när jag kliver in i affären så att jag tänker efter innan jag lägger något i vagnen. Jag tänker inte heller köpa fryspåsar, sköljmedel, disktrasor eller wc-rent hur billigt det än är. Jag ser ingen anledning att frakta det över halva landet när man kan handla det säkert lika billigt på ÖoB, där vi brukar handla sådana saker. Jag måste köpa åksjuketabletter också så att jag slipper må illa halva resan.

När vi får lite mer rätsida på vår ekonomi så vill jag börja ta sånglektioner igen. Jag saknar det så himla mycket och jag vill inte tappa med omfång än vad jag redan har gjort. Man måste träna för att ligga på topp. Jag hoppas att hitta en riktigt bra sångpedagog som kan utmana mig och hjälpa mig att utvecklas. Sedan är förhoppningen att kunna ta kanske två lektioner i månaden. Drömmen är att kunna ta två lektioner i veckan. Eftersom vi planerar att lägga en del pengar på makens mc-kort nästa sommar så tycker maken att vi kan lägga pengar på sånglektioner till mig. Det tycker jag var bra bestämt av honom.

Idag ska vi äta thaikryddad kyckling i tortilla med sallad och vitlöks-creme fraiche. Jag är så sugen!

Hörs11 okt. 14.18

Publicerad 2010-10-11 14:26:58 i Allmänt

Som jag nämnde i det förra inlägget så har jag insett att jag verkligen saknar att ha klasskamrater. Jag trodde aldrig att det skulle bli problem att läsa helt på distans och på egen hand. Jag har inga problem med studierna i sig, det går lekande lätt än så länge vilket är skönt. Men, jag saknar verkligen, verkligen att ha klasskompisar. Jag saknar att gå och köpa en kaffe i pausen och snacka lite skit med folk. Jag saknar att kunna ventilera ämnen och lärare tillsammans med andra som läser samma sak.

Vi har ett forum på vår webplats där vi studenter kan prata med varandra och ibland går jag in och läser andra studenters diskussioner bara för att få känna att det finns andra som läser samma sak. När jag skrev den förra hemtentan så gick jag väldigt ofta in i forumet och läste om andra som hade det svårt med tentan - för att själv bli lite peppad och inse att det är fler än jag som får skrivhäfta ibland.

Jag trodde som sagt inte att jag var så beroende av att vara en del av en grupp, jag trodde att jag mest skulle njuta av att slippa åka till skolan för att lyssna på föreläsningar. Jag tycker väldigt mycket om att läsa på distans just för att jag får lägga upp mina studier som jag vill + att jag kan göra allt skolarbete iförd pyjamas :). Men jag skulle så gärna ha en klass att träffa och prata med.

Jag har givetvis inga planer på att avsluta mina distansstudier, det är fortfarande det bästa alternativet just nu.

Hörs

10-10-10, 19.38

Publicerad 2010-10-10 19:55:11 i Allmänt

Idag var vi på Ö'n nästan hela dagen och hade det väldans trevligt. När vi åkte över bron sa maken och jag till varandra att det verkligen var en fin dag och att den var som gjord för lite motorcykelkörning, men - det var ju svärfars födelsedagskalas och då så skulle det väl tyvärr inte bli något åkande, jaja - sån't är livet. Väl framme så hann vi knappt in innan svärfar frågade maken om de inte skulle ut och köra lite. Snacka om att jag hade en make som var glad då! :).

När de började plocka fram alla kläder och skydd så frågade svärfar om inte jag också ville åka med. Jo - det ville jag gärna och jag krälade i svärmors mc-ställ och hoppade upp bakom svärfar. (Kan ju inte åka med maken nu när han övningskör). Vi åkte ända upp till Borgholm och tillbaka. På vägen dit åkte vi på en massa småvägar så det tog sin lilla tid. Efter 20 minuter frös jag så att det värkte i händerna. Efter en timme satt jag och hackade tänder och bara längtade efter att vi skulle vara framme. När vi var hemma efter 1,5 timme vägrade jag ta av mig svärmors fleecetröja och jag tvingade hunden att sitta still så att jag kunde värma händerna i hans varma mysiga päls. Så, det var kallt att åka motorcykel den 10:e oktober - enligt mig. Enligt de andra två så var det inte kallt alls.

Om man nu bortser från att det var så kallt så var det en mycket trevlig upplevelse att åka motorcykel. Jag har åkt en sväng innan med svärfar för några år sedan men det var en kortare sväng. Det är mysigt att åka och känna alla dofter. När vi åkte förbi bondgårdar så kände man alla dofter från djuren och när vi åkte in bland träden så kände man doften av blöt höstskog - mys! Jag ser också fram emot att maken ska ta sitt mc-kort så att vi kan åka tillsammans på utflykter. Ja, när vi får råd att köpa en egen hoj då.

Väl hemma och upptinad blev det god fika med svärfars föräldrar och sedan smet vi upp till lilla svägerskans rum där vi pratade strunt och skrattade massor. Sedan blev det en smaskig köttfärslimpemiddag och efter det så begav vi oss hemåt. Nu ska vi se på Ensam mamma söker och se om makens gamla kollega vinner mammans hjärta.

Imorgon börjar en ny skolvecka med nya uppgifter och seminarier. Skoj. Kanske. Jag saknar att ha medstudenter.

Hörs

9 okt. 10.40

Publicerad 2010-10-09 10:47:44 i Allmänt

Jag fick feber av att jobba två dagar på förskolan. Det slår aldrig fel. Jag blir för det mesta sjuk när jag hoppar in och jobbar på förskolan, det är nästan så att man känner att det inte är värt det... Nåja, jag känner mig lite bättre idag och imorgon är jag förhoppningsvis helt frisk.

Imorgon ska vi till Ö'n och fira svärfar som fyller år :). Det ska blir skoj.

Pappa - ja, vi satte bara in en extraskiva. När vi satte in fler så såg vi inte varorna som stod på. Men det blev superbra med en skiva till - tack!

Foten är mycket bättre också. Det är skönt. Har inga problem med att gå på den längre.

Annars har jag inte mer att skriva. Jag har mest varit sjuk och hängig de senaste dagarna.

Hörs

6 okt. 21.37

Publicerad 2010-10-06 21:46:28 i Allmänt

Idag började jag min dag med att åka in till stan för att röntga njurarna. När jag kom dit så bestämde sig läkarna att göra en ct-scanning istället för urografin som det var tänkt innan. Jag vet inte alls varför man jag får tro att de vet vad de gör. Svaret skulle komma om cirka tio dagar.

Sedan åkte jag hem och maken tog bilen och körde i sin tur in till stan och tränade. När jag var ensam passade jag på att lyssna på en föreläsning och hade sedan kaffet klart tills maken kom hem. Vi drack kaffe, pratade och pysslade lite. När vi precis hade börjat laga lunch så ringde rektorn här i Rocken och frågade om jag kunde hoppa in direkt på en av förskolorna. Jag sa att jag bara skulle äta lite och sedan sticka dit med en gång. Väl där fick jag frågan om jag kunde komma imorgon också och det sa jag att jag gärna gjorde. De har skolat in väldigt mycket nya barn på den förskolan nu i höst och barngruppen består till väldigt stor del av riktiga småttingar. Det är en väldig kontrast mot förra veckans 11-åringar men väldigt skoj och mysigt. Så idag blev det 3,5 timmar jobb och imorgon blir det 8,5 timmar. Bra.

Jag städade också i skafferiet idag och det blev väldigt mycket bättre nu när pappa fixat ett hyllplan till. Nu ligger inte allt på vartannat i ett slarvigt virrvarr utan allt har sin plats. Jag fick också plats med alla kryddor och flaskor med vinäger, olja etc, som tidigare stått lite varstans (medicinskåpte, ovanför fläkten mm mm). Hehe. Skoj att läsa om vårt skafferi va?!

Idag började äntligen Bonde söker Fru och Grey's Anatomy igen. Jag har sett fram emot det :).

Hörs

5 okt. 12.39

Publicerad 2010-10-05 12:43:02 i Allmänt

Jag har ett utslitet ligament i foten, troligen. Först sa hon att det kanske var en belastningsfraktur och då började jag svettas och se mig själv isolerad i lägenheten med gips i flera månader (snacka om dejávu), men det avskrev hon sedan snabbt när jag berättade att smärtan kommit först under natten efter promenaden.

Om det inte är helt bra om två veckor ska jag tillbaka. Känns bra. Hon är bra hon, Dr Maria :).

Hörs

5 okt. 08.48

Publicerad 2010-10-05 08:55:38 i Allmänt

Min fot blev inte mer bra än så. Igårkväll hade jag riktigt rejält ont och kunde nästan inte sova. Smärtan har spritt sig och nu har jag ont upp i smalbenet också, på framsidan. Det sista beror troligen på att jag går runt och haltar. När jag går så vill jag inte sätta ner den främre delen av foten utan jag går runt på hälen och då blir det ju en annan påfrestning på foten och benet. Hur som helst så har jag fått en tid hos Doktor Maria idag. Jag vill att hon ska utesluta att det har hänt något med foten. Den där gången när min fot gick ur led för första gången och de skickade hem mig från akuten med foten ur led och med bara en krycka sitter kvar i minnet. (Det gick bra, morgonen efter ringde det två överläkare som sett mina röntgenbilder och sett att den var ur led, de bad mig komma tillbaka till akuten. De fixade foten och bad mig så mycket om ursäkt för AT-läkaren som skickat hem mig kvällen innnan).

Nu tror jag inte att det har hänt något med foten, men jag vill utesluta alla möjligheter till det.

Idag är det dropin-vägning på dietistmottagningen också, men den är fyra timmar efter mitt besök på hälsocentralen, så jag tror inte att jag ska vänta så länge..

Hörs

3 okt. 19.03

Publicerad 2010-10-03 19:10:30 i Allmänt

Idag har maken varit på Ö'n och kört motorcykel och mumsat hemmagjorda kåldolmar. Han hade med sig dolmar hem till mig när han kom hem och jösses vad goda de var! Vilken skillnad att äta hemmagjorda mot de man köper frysta i affären. Jag blev genast sugen på att göra egna någon gång men så berättade han hur man gör och så blev jag inte lika sugen längre. Det är visst ett hårt jobb med väldigt många moment att göra egna kåldolmar.

Jag har varit hemma och kollat på tv/slösurfat hela dagen. Jag har haft ont i min högra fot, troligen efter den långa promenaden igår men det börjar kännas bättre nu.

Imorgon börjar den nya delkursen i skolan och jag hoppas att den nya litteraturen kommer snart. Jag var lite slö när det kom till att beställa den, så risken är att jag kommer få vänta några dagar på den. Men - jag kan ju alltid lyssna på föreläsningarna som de lägger ut, så länge.

Jag tycker också att det är konstigt med alla kommentarer jag fick på mitt förra inlägg. Det måste ha visats på startsidan fär blogg.se så att en hel del klickade in sig. Konstigt.

Hörs

2 okt. 14.39

Publicerad 2010-10-02 14:39:50 i Allmänt

Var nyss ute på en 45 minuter lång promenad tillsammans med maken.

Det hade aldrig gått för 35 kilo sen.

Hörs

1 okt. 17.00

Publicerad 2010-10-01 17:12:31 i Allmänt

Då har man arbetat sista dagen på det här vikariatet. Det har varit en supertrevlig vecka och jag är glad över att jag hann med att skriva tentan innan helgen också. När jag kom hem från jobbet idag så lagade maken pannkakor till oss och vi avnjöt dessa med jordgubbssylt och vispad grädde - rktig lyx!

Ikväll blir det helstekt fläskfilé men potatisgratäng till middag och imorgon ska vi prova en ny sorts kaka vi hittade i affären - kladdpepparkaka :). Det som är bra med min operation är att jag kan äta sådana saker någon gång ibland men jag måste hålla mig till att äta bara en liten bit.

Annars så längtar jag till den 20:e oktober då jag ska åka med svärmor och båda svägerskorna till Ullared och handla på GeKås. Det ska bli skojigt och jag har lagt undan pengar så att jag ska kunna handla lite när vi är där. Jag ska handla kläder till maken som verkligen behöver nya jeans och så vill jag titta på ett nytt duntäcke till mig, och kanske en ny kudde. Sedan lär man väl hitta en massa saker att köpa när man väl är där, det är vad alla säger i alla fall. Jag har varit på GeKås en gång innan men det var väldigt många år sedan och vi var där med familjen och bodde en natt på campingen. Jag kommer ihåg att mamma sa att det var dumt att vi stannade över natten eftersom det innebar att vi var i affären två dagar och gjorde då av med dubbelt så mycket pengar än om vi bara hade varit där en dag.

När jag var liten och tvingades i säng på kvällarna av mamma och pappa så längtade jag tills jag blev stor och fick bestämma själv när jag skulle gå och lägga mig. Nu kan jag ju givetvis göra det och väljet helt på egen hand att gå och lägga mig tidigt om kvällarna. Igår gick jag och maken och la oss vid halv tio och det var jätteskönt. Men - någonstans känner jag att jag sviker lill-Emma som längtade och längtade efter att få vara uppe riktigt sent om kvällarna. Så idag ska jag vara vaken sketalänge och verkligen låta lill-Emma få leva sin dröm, i alla fall för en kväll :).

Just det! Mamma - Hur var det man gjorde fetakyckling nu igen? Du vet, den där rätten där man lägger kycklingbitar i en form och sen har på någon röra med fetaost och kanske creme fraiche och in i ugnen. Man äter det med klyftpotatis. Det var ju så himla gott men var det bara feta och creme fraiche i röran. Kommer du ihåg? Jag blev så sugen på det förut och var och köpte fetaost och cf, men skulle man ha något mer i? Hjälp mig!

Hörs

Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela