emmaterese

- en dagboksblogg -

... jag blir så jädrans snygg!

Publicerad 2011-08-21 10:41:12 i Allmänt

Igår var jag på Ölands djurpark. Jag, mamma, pappa, systerdottern och systersonen. Och alla pensionärer i Kalmar/Öland med pomnejd. Och en sådär fem tusen HSB-medlemmar. Det var visst en dag med lite jippon från olika föreningar. Men - alla människor till trots så hade vi en väldigt trevlig dag. Vi kikade på djuren, åkte pariserhjul och badade i några av de många poolerna som fanns. Det var så roligt att uppleva djurparken tillsammans med syskonbarnen!

Något som definitivt INTE var roligt var det som hände precis innan vi skulle åka hem. Jag och systerdottern hade varit i och badat och stod i ett av omklädningsrummen och bytte om. Jag tog av mig mina glasögon och bärjade putsa av den ena glaset när glasögonen bara föll isär i mina händer. De gick av mitt itu och jag fick panik. Jag ser verkligen ionte mycket utan glasögon och vi befann oss längst in i parken. Vi gick ut till mamma och pappa som stod och väntade och jag började gråta. Men, det var bara att hasta till bilen och skynda till den enda optiker som var öppen klockan 16.10 en lördag. Specsavers inne på Giraffens köpcentrum blev målet och nu är det beställt två nya glasögon där. Tyvärr tar det ca 2 veckor innan jag får de nya men under tiden går jag runt i mina slipade solglasögon och känner mig som Greta Garbo. Maken har försökt att limma ihop de gamla glasögonen och jag ska snart prova och se om de sitter uppe på näsan utan att falla isär direkt igen.

Nu känns det roligt att jag ska få nya glasögon. Jag har haft mina gamla sedan sista året på gymnasiet så de har levt ett långt och kyckligt (?) liv på min näsa. Jag hittade två bågar som jag direkt blev förälskad i och jag längtar verkligen efter att få dem. Dels för att slippa mina solglasögon och dels för att...


... dagens goda skratt!

Publicerad 2011-08-17 18:42:11 i Allmänt

Maken går omkring och moppar golvet i lägenheten. När han går förbi soffan där jag sitter så känner jag hur gott rengöringsmedlet doftar:

Jag: Åååhhh, du sprider väldoft på din färd!
Maken: (skrattar till och mumlar sedan) Ja.. för en gångs skull... (skrattar igen).

Han är bara för rolig. Där fick jag...


... längtar jag mycket efter!

Publicerad 2011-08-16 08:54:32 i Allmänt

Jo, men det är faktiskt så att det är svårt att komma igång med bloggandet igen efter en lång paus. Det är som att jag tänker att jag redan missat att berätta så mycket att det inte är lönt att ens försöka sammanfatta den senaste tiden. Men - nu har jag bestämt mig för att det får bli ändring på den här inaktiva bloggen. Välkomna tillbaka till mitt liv! :).

Igår firade maken och jag bröllopsdag. Det var då två år sedan världens mest förvirrade vigsel tog plats i hamnen i Färjestaden. Å, vilken härlig dag det var! Vi hade inför vår bröllopsdag bestämt oss för att bara köpa varsin liten sak till varandra och jag höll min del av avtalet. Maken fick en dvd med McGyver och blev väldigt glad. Vad jag fick? Den här:En kaffemaskin! Jag har velat ha en kapselmaskin i flera år men eftersom de har kostat en hel del så har det inte blivit någon. Nu har priserna sjunkit men jag blev ändå rejält överraskad när jag öppnade paketet. Nu dricker jag kaffe för glatta livet och det är riktigt riktigt gott. Funderar på en påtår på mitt morgonkaffe just nu faktiskt :).

Mitt sommarvikariat tar slut på torsdag och det känns så otroligt sorgligt och en viss känsla av tomhem börjar infinna sig. Jag vill inte att det ska ta slut! Jag kommer givetvis stå kvar som vikarie och jag hoppas att jag kan få jobba på fler LSS-boenden. Det känns lite som att det har fallit en del pusselbitar på plats för mig den här sommaren och jag känner att jag verkligen vill jobba med det här!

På lördag kommer mamma och pappa hit med syskonbarnen och vi ska hitta på något skoj. Det...


Eftersom det var så länge sen jag skrev på...

Publicerad 2011-08-15 20:42:34 i Allmänt

Eftersom det var så länge sen jag skrev på bloggen så känns det lite tungt att börja igen :(. Jag mår dock bra :). Väldigt bra och just idag firar jag och maken bröllopsdag. Jag hoppas verkligen att jag orkar blogga ordentligt igen. Stor kram på er.

Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela