emmaterese

- en dagboksblogg -

... en förfrågan på facebook också.

Publicerad 2011-02-28 16:42:35 i Allmänt

Proppen lossnade! Och inte gjorde det speciellt ont heller - skönt! Ska fortsätta med dropparna i några dagar så att den sista rödheten och svulllnaden lägger sig. Bra.

Men så smidigt som det gick för mig, så osmidigt gick det för maken. Han fick träffa en läkare som klämde och hade sig med foten, vilket enligt maken gjorde rejält jädrans ont, han fick lämna blodprov för att utesluta allvarligare infektioner, läkaren skrev ut inflammtionsdämpande och sedan skickades han vidare till sjukhuset och röntgen för att utesluta fraktur. Jag följde givetvis med och efter 1,5 timme på röntgen fick vi svaret att vi var tvungna att gå ner till akuten. Då hann vi tänka en massa saker, som att det var en fraktur, eller en allvarlig infektion.

Väl nere på akuten fick vi träffa en ortoped rätt snabbt som konstaterade att maken har vätska i foten. Han ville också att maken skulle lämna blodprov och han sa att han skulle skriva ut inflammationsdämpande tabletter. Hmm, sa maken, det har de redan gjort på vårdcentralen. Läkaren såg besvärad ut och mumlade något om dålig kommunikation. Sen fick vi gå.

Den sista vändan till akuten kändes rätt onödig och tidskrävande med tanke på att den berodde på just dålig kommunikation. Dock känns det också skönt att en ortopedspecialist har kollat på foten. Nu får vi hoppas att tabletterna hjälper så att han blir bra snart. Oj, lång historia.

Nu får ni hjälpa mig med en sak. Det är en reklam på tv där ett glas mjölk och en chokladkaka går på speeddating, ni har säkert sett den. Chokladen frågar mjölken: Är du livsnjutare eller anspråkslös?. Är inte detta ganska liknande karaktärsdrag? Kan inte någon av er smarta människor vara så snäll och förklara skillnaden för mig? Jag slänger ut...


Hörs

... att proppen försvinner

Publicerad 2011-02-28 10:03:03 i Allmänt

Snart ska vi åka iväg till hälsocentralen, både maken och jag. Jag ska se om mitt öra igen och förhoppningsvis har dropparna hjälpt så att läkaren kan få ut den där vaxproppen som gör så ont. Maken har skadat sin fot och har fått en tdi samtidigt fast till en annan läkare. Det är smidigt. Vi vet inte vad han har gjort i foten men han har frunktansvärt ont från och till och den är röd och lite svullen över en sena. Troligen är det väl en inflammation i kanske ett muskelfäste men vi hoppas att han kan få några bra värktabletter så att han kan få sova på nätterna i alla fall.

Nu får ni hålla tummarna för...

Hörs

... kan ni gissa vem? :D

Publicerad 2011-02-25 19:45:13 i Allmänt

Vill ni veta något skojigt? Skojigt på ett sådant där jagkanintefattahurdetgicktill-sätt. Vet ni vilken filmen "Festival" är? Det är en otroligt dåligt svensk film om ett gäng kompisar som åker på, just det, en festival. Det är skärdgårdsdoktorsdottern som spelar huvudrollen och den är verkligen ett sorgligt försök att göra film.

Nu har maken fått reda på att just denna dåliga film har slutats att ge ut från förlaget och att den genom detta blivit ett samlarobjekt och är värd betydligt fler kronor än vad den kostade. Det handlar geivtevis inte om några astronomiska summor men ändå..

Nu ska jag också berätta att ni känner den person som troligen har sveriges största samilng av dåliga svenska filmer...

Hörs

... får vi in en tiopoängare

Publicerad 2011-02-25 18:31:03 i Allmänt

Skrev jag det att mitt öra är mycket bättre? Mmm. Jag ljög, oavsiktligt. Jag trodde att det var bättre i några dagar och jag trodde att antibiotikan hjälpte men icke då. Nu har jag varit på hälsocentralen två dagar i rad där de har försökt suga och spola ut en massa äckel från mitt öra. Så länge den enorma vaxkakan som sitter fast på min trumhinna är kvar så kommer jag ha ont. Japp, så är det. Nu har jag en massa geggiga droppar som jag droppar i örat tre gånger per dygn och förhoppningsvis lossnar allt på måndag när jag har ytterligare en tid.

Det gör jädrans ont när de håller på och suger och pillar i mitt öra. Jädrans ont. Idag satt jag med knutna nävar och med stora tårar som trillade utmed mina kinder medans läkaren pillade och hade sig. Till slut kände på han och jag att det var bäst att avsluta och försöka igen efter helgen.

Ikväll ska vi se på På Spåret och förhoppningsvis...

Hörs

... som har två hemman

Publicerad 2011-02-25 11:55:30 i Allmänt

Jag har funderat på det där med ens hemstad och vilken relation jag har till min. Jag kommer från den utomordentligt charmiga lilla orten Hultsfred som ligger i Småland. När jag växte upp där tyckte jag att orten var allt annat är utomordentligt charmig. Jag tyckte att Hultsfred var den mest tråkiga byn på jorden, förutom den där veckan om året då orten invaderades av världskändisar och spännande människor. Jag pratade mycket skit om Hultsfred under de åren.

Numera blir jag extremt stött och indignerad när någon pratar skit om Hultsfred. Det funkar ungefär som det gjorde med ens syskon förr. Jag får prata skit om mina syskon men om du gör det så får du en fet smäll..

Ofta när folk pratar skit om Hultsfred så handlar det om att det är en liten död by där det inte händer något. Kanske ligger det något i det men vem är du att säga något om Hultsfred som inte ens har bott där? Du som inte har spenderat din ungdoms kvällar med att uttråkat vandra vägen mellan bästisens hem och preem-macken där man kunde hyra film ända till tolv på kvällarna. Du som inte har vandrat vägen mellan hemmavid och Metropol den där lördagskvällen när du äntligen blivit gammal nog att gå på metropol-festerna. Du som inte har slitit häcken av dig under festivalen bara för att få ett sketet band. Du som inte åkt till Oskarshamn bara för att äta på McDonalds och ha något att göra. Vad vet du?

Jag kommer alltid hem när jag kommer till Hultsfred. Jag blir lugn och trygg av att åka till Willys (Exet) och handla den där laktosfria creme fraichen som mamma glömde när hon var där innan, jag blir lugn och trygg av att åka igenom centrum och se att där är det minsann lika folktomt som alltid.

Det sköna är dock att jag kommer lika mycket hem när jag kommer till Kalmar och Rocken. Kalmar är det stället jag bott längst förutom Hultsfred även om jag har flyttat runt en del i mina dagar och jag trivs verkligen här. Ramsan går "borta bra men hemma bäst". Tänk då, vilket tur jag har...


Hörs

... se på det ska jag absolut göra

Publicerad 2011-02-23 21:41:47 i Allmänt

Jag har menat att skriva något om det nya Big brother. Men - det är svårt. Än så länge känner jag mest att det är alldeles för många deltagare för att jag ska få grepp om det. Igår fick de sitt första uppdrag som gick ut på att några ska sitta ihop två och två i handklovar och resten ska då och då få ström genom kroppen. Inte sådär jättelyckat första uppdrag tycker jag, men...

Hörs

.. sån't händer ju ibland ;)

Publicerad 2011-02-23 14:54:26 i Allmänt

Ibland blir jag irriterad när jag går in på någon av mina favoritbloggar och bloggaren i fråga inte har uppdaterat sin blogg på någon dag eller två. Jag blir irriterad och tycker att den personen borde prioritera att skriva långa inlägg till sin blogg istället för vad hen nu har för sig.

Men - bara för att man har en blogg betyder det inte att andra personer kan kräva att man ska uppdatera. Vi blir bortskämda med en direkt insikt in i någon annans liv men det är faktiskt ett privilegium som man inte får ta för givet som läsare. Jag känner igen det själv också, hur folk börjar fråga, på facebook till exempel, om jag inte uppdaterat bloggen på några dagar. Kul att folk gillar min blogg men det är lite tråkigt att känna pressen att jag måste uppdatera flera gånger varje dag.

Därför har jag bestämt mig för att försöka sluta att bli irriterad när folk inte uppdaterar sina bloggar och istället bli glad när de gör det.

Jag drömde om marabou-choklad inatt. När jag vaknade var jag så in i gatan sugen på en schweizernöt (stavning?). Suget håller i sig och jag vet att vi behöver köpa disktrasor, smörgåsgurka och leverpastej. Det ger mig en anledning att åka bort till affären, och väl där kanske någon tvingar mig att köpa en chokladkaka...

Hörs

... tack, älskling

Publicerad 2011-02-22 22:21:05 i Allmänt

Ända sedan jag var riktigt liten så har jag fått blåsor i munnen då och då. Oftast kommer de flera på en gång och rekordet för mig ligger på sjutton stycken samtidigt. Då kunde jag varken prata, äta eller borsta tänderna. Jag gick till apoteket och köpte bakteriedödande lösning för munnen och sköljde munnen med det flera gånger om dagen. Efter någon vecka försvann dem.

Just nu har jag åtta små blåsor, och en stor, på insidan av underläppen. Sedan har jag två långt bak i svalget så att det nästan känns som att jag har ont i halsen. Jag har plockat fram den bakteriedödande lösningen igen och hoppas att det hjälper den här gången också.

Maken kollade på min underläpp och hojtade genast att jag säkert hade mul- och klövsjukan. Hmm...

Hörs

.. som lämnar ett avtryck

Publicerad 2011-02-22 18:15:32 i Allmänt

Nu har jag sett denna film:- och den kan jag rekommendera. Den var långsam och dyster men väldigt bra och fantastiskt välspelad av alla parter. Den var både ledsam och upplyftande på samma gång och även om slutet blev lite väl amerikanskt så tycker jag att ni ska se den. Se den en söndagseftermiddag när ni har all tid i världen att bara sitta och njuta av en film som rör sig i sakta mak och..

Hörs

... och så sparar du pengar

Publicerad 2011-02-22 13:20:40 i Allmänt

Det har inte blivit så mycket bloggande de senaste dagarna. Det beror på två anledningar. Den första anledningen är att jag har trumhinneinflammation och har haft rätt ont i örat. Jag fick penicillin i fredags och idag mår jag mycket bättre. Den andra anledningen till uteblivet bloggande är att jag har haft lite att göra med skolan. I söndags var det dags att skriva och lämna in ytterligare en tenta och portfoliouppgift och fredagen innan var det en analysuppgift som skulle in. Det var väldigt skönt när allt var inskickat och klart och nu väntar jag bara på kurslitteraturen för nästa delkurs sedan är det dags för nya tag. Den nya delkursen handlar om skolan, styrdokumenten och didaktik. Det låter som en delkurs jag kommer att gilla :).

Jag har knappt varit på datorn de senaste dagarna. Förutom när jag skickade in uppgifterna. Det beror på att min dator stått i sovrummet och att jag helt enkelt varit för lat för att hämta den. Hehe. Det som är roligt med att ha varit utan dator några dagar är att alla ens favoritbloggar hunnit bli uppdaterade både en och två gånger. Nu har jag flera nya inlägg att läsa på raken och det gör det hela faktiskt mycket roligare. I vanliga fall besöker jag de där bloggarna både en och fem gånger per dag.

Maken känner sig inte riktigt piggelin och har inte gjort sedan i lördags kväll. Han är inte riktigt förkyld och han har inte feber, men han går runt och fryser och är hängig. Just nu har han stulit mitt databord och ligger i sängen och kollar på film. Han har alltså ställt vår lilla tv på mitt databord. Han tycker att tv:n hamnar för långt bort om den står på byrån.

Den 26:e februari, på lördag denna vecka, så ska det genomföras en liten manifestation mot de många klädaffärer som envisas med att dela upp barnkläder i flick- och pojkkategorier och motiverar det hela med att det är så vi konsumenter vill ha det. Därför har vi nu chansen att visa att vi inte alls vill ha det så, att vi vill ha kläder som ser till barnet som en egen människa och individ, inte bara som en pojke eller en flicka. Det hela går till så att så många som möjligt struntar i att handla i sådana där affärer under hela lördagen. Så egentligen behöver du ju inte göra någonting...

Hörs

... och då är jag gärna med på noterna

Publicerad 2011-02-16 21:38:32 i Allmänt

Oj, oj, oj, vilka problem de har de här damerna! Mest älskar jag hur de pratar, New Jersey-dialekten är helt fantastiskt underhållande. Det går inte att beskriva den såhär i skrift, men ni kan säkert youtuba det om ni vill :).

Snart kommer maken hem från sitt jobb (!). Idag har han haft sitt första officiella inlärningspass och jag är så glad för hans skull. Jag vet inte om jag ska berätta vad det är för jobb han har fått eftersom jag inte vet hur mycket han vill berätta. Men - glada är vi i alla fall.

Imorgon fyller han år och jag har fått veta att han vill ha mat från thaivagnen vilket jag givetvis kommer att ordna åt honom. Jag tänker också handla kanelbullar och så ska han få välja om han vill ha prinsessbakelse (hans favorit) eller Chunkey Monkey från Ben&Jerry's (också hans favorit). Sedan har jag ställt fram hans presenter och så ska han få kaffe när han vaknar. Det är så han vill fira sin dag...

Hörs

... gör ett försök ;)

Publicerad 2011-02-16 13:45:26 i Allmänt

Jag tänkte att jag skulle förklara. Om det nu är någon som inte fattar mina nya rubriker. Jag skriver alltså in det allra sista,  själva slutklämmen, som rubrik. Därav slutar de flesta inläggen med tre prickar och de flesta rubriker börjar med just tre prickar. Då vet ni att de hör ihop :).

Så, nu tar vi och...

Hörs (som dock alltid kommer att stå allra sist eftersom det är tradition)

.. som rena rama Don Corleone

Publicerad 2011-02-16 13:38:01 i Allmänt

Kan man kalla något för en fetisch även om det inte är något sexuellt inräknat? Om man kan det så har jag en sådan. Min fetisch handlar om tv-serien "The real housewives of.." därefter kan man fylla i någon av de många städer som har fått en sådan här serie; New York, New Jersey, Atlanta, Beverly Hills, Orange County med flera och jag älskar dem alla. OBS - detta går inte att förväxla med den svanska mesvarianten med Maria Montazami och Anna Anka utan här snackar vi om lyxhustrur extravaganza!

De här kvinnorna har diamanter stora som isberget Titanic körde in i, de har tusentals små hundar som yr kring deras ben och de bor i hus lika stora som mitt gamla hemkvarter sammanlagt. De har också en massa problem, en massa problem som mest handlar om att deras vänner är illojala mot dem, eller att deras stora fest är lagd på samma dag som grannens.

Varför jag gillar det så mycket? Troligen för att det är en skarp kontrast till mitt egna liv. Jag roas av deras ytliga problem och när jag ser hur olyckliga några av dem är i sina äktenskap som de stannar i just på grund av pengarna så ser jag på min egen man och känner att jag inte skulle byta ut honom för all kosing i världen.

Just nu har jag säsong två av New Jersey på nedladdning och tycker att det ska bli väldans skoj att börja titta. Förra säsongen slutade med många olösta konflikter. Det är roligt med just New Jersey också för att hälften av dessa kvinnor är involverade i maffian och pratar om "familj" och "tjänster och gentjänster"...

Hörs

... och inte ett enda är mjukt ;)

Publicerad 2011-02-15 21:47:07 i Allmänt

Nu kan jag faktiskt berätta vad det var för födelsedagspresent som jag hade så svårt för att hitta förra veckan. Anledningen till det är maken faktiskt fick den presenten i förtid, redan idag, just för att han verkligen behövde den redan idag. Han fick en kalender som han kan skriva upp sina möten och jobbtider i. Han missade nämligen ett möte han skulle ha haft i fredags på grund av att han inte hade något bra ställe att skriva upp det på. Idag ringde han sin blivande chef och fick tider som han ska jobba på och då kände jag att det var lika bra att plocka fram kalendern.

Först trodde han att jag ville ge honom presenten nu för att jag är så dålig på att hålla överraskningar hemliga. Jag älskar, som sagt, att ge bort presenter och jag hatar att ha dem och inte få ge bort dem och det vet han. Men - när han fick kalendern så trodde han faktiskt på mig när jag sa att han fick den därför att han behövde den. Han blev glad och tyckte att det var en bra födelsedagspresent. (Och då kommer det ännu bättre på torsdag)

Varför det var så svårt att hitta en kalender vet jag inte. Troligen därför att det inte är säsong på det. Runt årsskiftet och terminsskiftet brukar de flesta affärer svämma över av kalendrar och filofaxer men i mitten av februari var det inte lika lätt att hitta dem. Till slut tog jag mig till det gamla hederliga kooperativet och där fanns givetvis det jag letade efter. Han fick en liten variant som han kan ha i jackfickan, inbunden i läder. Låter tjusigare än vad det är.

På torsdag berättar jag om resten av presenterna. Jag är faktiskt riktigt nöjd över dem och tycker att jag verkligen lyckats i år. Presenterna är både roliga och nyttiga...

Hörs

.. och man blir definitivt inte David Bowie

Publicerad 2011-02-15 13:40:13 i Allmänt

Mamma undrade om jag blev magsjuk av att äta en vecka gammal tacoköttfärs men nej, jag mådde finfint :). Jag tror att alla de där onyttiga kryddorna och konserveringsmedel gjorde så att köttet höll sig rätt bra. Men sedan slängde jag det sista. Någon måtta får det vara ;).

Melodifestivalen i lördags. Mmm. Vi kan nog alla konstatera att Peter Stormare inte hade fått tillbaka sin själ men det är verkligen inte det värsta. Vad är då det värsta, undrar ni. Jo, det ska jag berätta för er. Det värsta är att svt lät Christer Sjögren göra dansband av David Bowie. Jag är ett stort Bowie-fan och har sett honom i Globen och för svt att tycka att det är okej att slakta en av hans bästa låtar är en ren förolämpning. Var inte hela grejen med inslaget att man skulle förvandla artisten och inte låten? Att dansbands-Christer skulle bli glammig och göra Life on Mars som Bowie skulle ha gjort den? Bara för att man målar en blixt på kinden blir man inte glammig...

Hörs

(Om det inte hade varit för det här så hade jag aldrig förlåtit Christer, men nu är hans insats för mänskligheten alldeles för stor för att man ska kunna vara arg på honom.)


... men Chris ligger på en ständig andraplats

Publicerad 2011-02-15 13:23:55 i Allmänt

De flesta av oss har nog en kändis som vi tycker är sådär drömsnygg. Maken har Milla Jovovich och Jennifer Tilly, jag har Will Smith och sedan en annan man. En man som kanske kan tyckas lite otippad. Mannen är denna snygging:Se på honom, vilken karl, vilket ansikte! Jag blev idol-förälskad i denna man, Christopher Plummer, i samma sekund som jag såg Sound Of Music för första gången och varje gång jag ser honom på tv blir jag helt glad. Han är förresten lika stilig än idag:Idag är hela von Trapp-familjen hos Oprah och jag tittar det hela med det största av intresse.

Givetvis tycker jag att min man är den finaste mannen på jorden...

Hörs

... men vi tvivlar på det.

Publicerad 2011-02-12 19:55:37 i Allmänt

Jag vet inte riktigt vad det har varit med mig idag. Jag har bara sovit och frusit och sovit och frusit. Och ändå har jag sovit bra under natten och har bara kissat sådär fyra gånger.

Nåja, nu är det snart Melodifestivalen och vi hoppas på ett uppsving från förra veckan. Främst hoppas vi att Peter Stormare har fått tillbaka sin själ från djävulen...

Hörs

... jag gillar att leva farligt

Publicerad 2011-02-11 12:50:21 i Allmänt

Jag kanske skulle ta och skapa mig en matlagningsblogg. Livsstilsbloggar är ju stort och jag tror att jag skulle kunna erbjuda något nytt på marknaden. Jag tror att det är väldigt få som är så välbotaniserade bland affärernas hel- och halvfabrikatsdiskar som jag är och jag kan många knep för att piffa upp de tråkigare rätterna. Även om ingen annan blir så inspirerad av min "matlagning" så kanske de kan få känna sig duktigare i alla fall :).

Jag vet också hur man tar tillvara på alla rester. Idag åt jag upp det sista av tacosen som vi åt för en vecka sedan. Jag återkommer med om jag blir matförgiftad av att ha ätit köttfärs som stått i kylen sedan i lördags...

Hörs

Halv- och helfabrikatens Gudinna

Publicerad 2011-02-10 23:56:36 i Allmänt

Dagens husmorstips:

Låt inte en sådan där djupfryst portionspizza ligga flera dagar i kylen innan du värmer och försöker äta den. Utan att gå in på några detaljer om slemmigt bröd och hårda skinkbitar så sammanfattar jag det hela med att det inte är någon bra idé.

Hörs

.. tänk vad man kan förändras

Publicerad 2011-02-10 16:52:49 i Allmänt

Igår lagade vi fläskfilégryta till middag. Middagen i sig blev helt okej även om maken var väldigt missnöjd med sin insats. Hade jag lagat maten hade vi dock båda varit väldigt imponerade av mina färdigheter ;).

När vi lagade grytan blev det en massa äcklig disk. Ni vet, kladdiga grytor och kletiga stekpannor och gryta med fastklistrat ris. Usch. Eftersom maken hade städat och gjort så fint igår så kände jag mig tvungen att ta hand om disken, med all rätt, men jag sköt upp den till idag. Så idag har jag gått omkring och tänkt på den där jädrans disken som har stått och väntat på att bli diskad. Nyss tog jag äntligen tag i det och jag är mycket lättad nu. Jag blir så himla påverkad av att ha hushållssysslor som väntar på mig och jag måste ta tag i allt innan jag kan sätta mig ner och slappna av. Om jag försöker slappna av innan jag gjort ala sysslor så misslyckas jag fatalt. Möjligen om jag vet att maken ska ta tag i saken så kan jag slappna av eftersom jag vet att jag slipper sen.

Jag var inte sådan när jag var liten, då sköt jag gärna upp att städa rummet och jag stördes inte nämnvärt av att ha det stökigt..

Hörs

.. då får pappa rycka in.

Publicerad 2011-02-09 20:28:23 i Allmänt

Idag när jag var i affären fick jag det bekräftat att jag fortfarande blir livrädd när det kommer utklädda personer i min närhet. Med utklädda personer menar jag människor i kostymer a la Lisebergskanin eller Disneyworld. De hade visst speciella kundkortsdagar på CityGross idag och det innebar en hel del jippon. Bland annat dessa utkklädda som gick runt och gav presenter till barnen.

Jag upptäckte dem när jag stod i kön till kassan. Oj oj oj vad jag fick panik. Mitt hjärta började slå uppe i halsen och jag fick tårar i ögonen. Jag ringde hem till Maken men det var inte mycket han kunde göra. Jag hade hela tiden blicken på dem och när de försvann ur sikte blev det ännu värre - tänk om de bara dyker upp helt när mig utan att jag är förberedd. Sedan kom de igen när jag stod i kön till att köpa snus, då var de jättenära mig och min första instinkt var att blunda men då blev jag ännu mer rädd när jag inte hade koll på dem. Så jag stod och stirrade på dem med hjärtat i halsgropen tills de gick in i affären igen. Tack och lov.

Jag tycker att jag hanterade det bra, jag stannade kvar i affären, handlade det jag skulle och fick inte panik öppet. Jag undrar dock hur det ska bli när jag har barn själv och de kanske vill gå fram och hälsa på de utklädda..

Hörs

.. kanske när jag köper hem kanelbullar

Publicerad 2011-02-08 21:59:42 i Allmänt

När jag var yngre älskade jag en speciell sång från musikalen Miss Saigon. Det var framför allt en viss strof som vann mitt hjärta och jag tyckte att det var det finaste jag någonsin hade hört. Sången är en duett som sjungs av en vietnamesisk kvinna och en amerikansk soldat. Strofen jag blev förälskad i är:

Hon : Dreams were all I ever knew
Han : Dreams, you won't need when I'm through

Nu tycker jag att det är bland det mest slemmiga jag någonsin hört. Tänk vad ens syn på romantik kan förändras. Romantik för mig nu är, till exempel, att komma hem och se att maken bäddat sängen. Då blir jag glad eftersom jag vet att han bäddat bara för min skull. Jag tycker om att ha det bäddat och fint medans det inte är lika viktigt för honom. Jag undrar om det är något som jag gör som han upplever som romantiskt..

Hörs

8 feb. ... men det ska vi nog inte fira alls..

Publicerad 2011-02-08 13:50:12 i Allmänt

Nu har jag varit runt stan och handlat presenter till makens födelsedag. Det gick mycket fortare än förväntat troligen tack vare att jag fick parkering precis utanför alla affärer jag besökte. Gutt. Jag hittade alla grejer utom en och den visste jag inte på förhand vart jag skulle köpa. Jag vet inte ens vart man kan få tag på en, inte för att det är något direkt ovanligt, inte ovanligt alls faktiskt, men det är lite fel säsong. Men jag ska leta vidare en annan dag.

Jag hade ont i min fot när jag vaknade idag. Jag har det ibland. Alltid i den vänstra foten och alltid framme vid lilltån. Det beror på att jag belastar foten helt fel efter mina steloperationer. Jag har specialgjorda inlägg till skorna och de hjälper jättebra men ibland får jag ont ändå. Jag fasade för att jag skulle ha ont hela dagen men nu känns det bättre. Hade jag vägt 40 kilo mer som jag gjorde för ett år sedan hade jag definitivt haft ont hela dagen. Och så hade jag aldrig klarat av min shoppingrunda idag.

Jag ser fram emot makens födelsedag just för att jag älskar att ge bort presenter! Det har jag alltid gjort och jag tycker att jag har kommit på några riktigt bra presenter i år. Förra året när han fyllde 30 fick han bara struntsaker som godis och serietidningar (som en vink om att ungdomen inte är över bara för att man fyller 30) men i år är det lite mer genomtänkta saker. Ni får veta sedan när han har öppnat dem, vågar inte skriva något om dem här då det finns en risk att han kommer in och läser, även om det händer väldigt sällan.

Jag såg andra avsnittet av Klass 9A igår och jag hoppas verkligen att ni har gjort det också. Vilka fina ungdomar! Jag blir helt rörd av deras insiktsfullhet och deras vältalighet. Var jag sådan i nian? Knappast. Jag är dock fortfarande mycket bedrövad över den alldeles nyutexaminerade matteläraren Johnnys arroganta stil och hoppas att han är ensam i sitt slag bland nya lärare. Jag tror att det är viktigt med ödmjukhet inför sitt läraruppdrag och det verkar han inte ha det minsta.

Om en vecka har vi varit gifta i 1,5 år...

Hörs

7 feb. Logistikproblem

Publicerad 2011-02-07 16:33:52 i Allmänt

Imorgon ska jag åka in till stan och uträtta en hel massa ärenden. Först har jag en läkartid och sedan ska jag handla makens födelsedagspresenter. Det senare innebär att jag måste åka runt halva Kalmar för att få tag på rätt grejer från rätt affär. Många är ju sådana människor som älskar att gå runt på stan och gå in i många olika affärer, men sådan är inte jag. Jag gillar när allt ligger på samma ställe och hade jag kunnat undvika och åka runt halva stan så hade jag gärna gjort det.

Morgondagen innebär också en del logistikproblem för min del. Jag har funderat på vilka affärer jag ska ta först och vart jag ska parkera för att slippa gå så långt. Åh - måste ta med parkeringspengar. Jag tror att jag har löst allt nu och jag har till och med skrivit en lapp för att komma ihåg alla ärenden. Vi hoppas att han blir glad för presenterna :).

Idag önskar jag att jag hade ett badkar (i mitt alldeles egna badrum om vi nu önskar oss saker) där jag kunde slinka ner med mina nya bok och med en massa tända ljus, sjunka ner så att öronen befinner sig under vattenytan och ligga och lyssna på mina egna hjärtslag. Så gjorde jag för att koppla av när jag bodde i Norrköping. Vi hade det bästa badrummet i Norrköping, stort med både dusch och badkar. Gutt.

Hörs

6 feb. 18.59

Publicerad 2011-02-06 19:01:20 i Allmänt

Hittade fina bilder på mig, maken och Hilda på Carros facebook. Jag lånar dem så att ni också kan få se :)Hörs

6 feb. 10.56

Publicerad 2011-02-06 11:09:19 i Allmänt

Jaha, igår var det ju då melodifestivalen. Jag skulle kunna skriva en massa om det men jag känner att jag helst avstår. Det skulle mest blir negativa saker och jag vill inte framstå som bitter och cynisk. Jag skulle dock vilja skriva en del om att en viss utrikesminister var med och infoga ord som skattepengar och betald arbetstid men även här avstår jag. Jag tycker att rätt låtar gick vidare till finalen i alla fall.

Men - det finns ingen låt som toppar den här. Vi skickar den till eurovision, skit i att den tävlade ett annat år.

Nu var det inget mer jag hade på hjärtat.

Hörs

5 feb. 12.47

Publicerad 2011-02-05 12:49:09 i Allmänt

JUST DET! - igen

Nu ska det bli spännande att se om det kommer dyka upp en dokumentär om Lena Nyman inom de närmaste dagarna på tv.

Själv ska jag se på Släpp Fångarna Loss Det Är Vår för att hedra hennes minne.

Hörs

5 feb. 11.51

Publicerad 2011-02-05 11:58:54 i Allmänt

JUST DET!

Jag glömde en sak. De ska göra en svensk version av The Office och jag är mycket rädd inför denna företeelse. För det första så älskar jag den ursprungliga versionen av The office. Alltså den brittiska versionen med Ricky Gervais. De är helt underbart rolig och även om skämskudden är framme mest hela tiden så i det närmaste avgudar jag Rocky och hans underbara sinne för humor. Jag och maken har sett serien tillsammans flera gånger och det är lika trevligt varje gång.

Sen, gjorde de en amerikansk version med Steve Carrell. Självklart måste jänkarna ha en egen version precis som av allting annat som är en succé utanför USA. För inte kan jänkarna nöja sig med något som inte är amerikanskt? Nej, varför skulle de? Hur som helst så anser jag att det amerikanska versionen föll tämligen platt. De har tagit bort några av de inslag som gjorde det brittiska så bra (som Ricky Gervais) samtidigt som de inte har förändrat det tillräckligt för att det ska kunna blir något nytt. Den amerikanska varianten har också pågått alldeles för länge. I Den brittiska varsionen slutade de efter några säsonger när serien låg på topp vilket de gjorde rätt i.

Nu då, ska det blir en svensk variant. Vem som ska göra den legendariska huvudrollen och axla mateln efter herr Gervais? Henrik Dorsin. Henrik Dorsin som jag spenderat så mycket tid med att fundera över varför folk i allmänhet gillar honom så mycket. Jag gillar tyvärr inte så mycket av det som Dorsin gjort. Jag är inget stor fan av Solsidan och jag gillar absolut inte Grotesco.

Så, nu är frågan. Ska man se den svenska versionen och hoppas på stordåd? Eller ska man låtsas som att det inte har kommit någon svensk version och leva glatt ovetandes?

Vi får se. Fortsättning följer.

Hörs

(Ååååh, herregud, precis nu såg jag också att de har gjort en Australiensisk version av Top Gear också. Kan folk inte hitta på nya idéer till tv-program?)

5 feb. 11.26

Publicerad 2011-02-05 11:36:16 i Allmänt

Igår hade jag en datafri dag. Inte för att jag bestämt mig för det utan för att min laptop stod inne i sovrummet och att jag inte orkade hämta den. Folk säger att det är så skönt med datafria dagar men jag vet inte riktigt, jag tänkte inte så mycket på saken.

Ikväll är det Melodifestivalen, om någon missat det. Varje år tidigare har jag och maken sagt att vi absolut inte ska titta men så har vi suttit där ändå och tittat tämligen engagerade. I år har vi helt enkelt bestämt att vi ska titta, just för att slippa nederlaget. Vi har kommit fram till att receptet för ett lyckats melodifestivalentittande ligger i att man ska göra narr av programledarna så mycket man kan, man ska försöka klura ut vilka som går vidare och vilka som inte gör det, samt att ha något gott att äta samtidigt, idag ska vi äta tacos.

Igår hade jag en av de värsta kiss-dagarna någonsin. Det började redan kvällen innan och när natten var slut hade jag kissat någonstans mellan 17 och 19 gånger. Japp. Ingen överdrift. Jag tror att jag ska ringa urologimottagningen på måndag och be om en ny tid till den skickliga läkare jag träffade sist. Nu får det hända något. Jag kan inte ha det såhär, även om jag "sover" i tolv timmar per natt så sover jag aldrig mer än två timmar i sträck och jag är oftast trött.

Idag snorar jag massor också. Hoppas att det inte är någon förkylning som smyger sig på igen.

Hörs

3 feb. 20.33

Publicerad 2011-02-03 20:42:12 i Allmänt

För det första, så nej, det handlar inte om att jag vill ha blommor för att jag är kvinna och för att maken är man. Jag vill ha blommor för att jag tycker att det är fint och att det är extra roligt om jag slipper köpa dem själv. Så. Jag brukar handla smågrejer till min man som jag vet att han tycker om och jag vet att han uppskattar det och jag hade gärna tagit lite blommor tillbaka.

Problemet är dock att min man inte är den mest romantiska av män. Han ser inte riktigt poängen med att lägga pengar på några rosor eller tulpaner som sedan bara ska stå där i en vas tills de vissnar. Jag har insinuerat att jag vill ha blommor, jag har bett rakt ut om att få blommor och jag har i det närmaste begärt att få blommor. (Så det handlar inte om bristfällig kommunikation från min sida.) Men icke.

Nu när vi var och handlade så såg jag att de hade billigt pris på fina stora rosor på CityGross och då bestämde jag mig för att maken skulle köpa en bukett till mig. Jag valde en bukett och gick fram med dem till maken och sa :
- Titta, vilka fina! Du tänker köpa dem till mig! Tack, älskling!
- Jaha, vad roligt! svarade han helt uppriktigt och la dem i vagnen.

Nu är vi både nöjda. Jag har fått blommor och maken slipper tjatet. Nästa gång tror jag att han ska få köpa mig en bukett tulpaner :).

Hörs

2 feb. 11.26

Publicerad 2011-02-02 11:39:13 i Allmänt

Det här programmet Doctors, ni vet. Fyra läkare med olika specialistområden sitter vid ett bord och berättar saker om människors hälsa. Det hela är väldigt amerikanskt och alla råd de har är väldigt präktiga. En av läkarna är gynekolog och varje gång hon pratar om sex så måste hon påpeka att hon menar sex med sin make/maka, inte skulle väl någon som såg på programmet ha sex utom äktenskapet? Ja, ni förstår, det är väldigt helylleamerikanskt.

Det jag ville komma fram till med detta inlägget är att jag undrar om de tror att vi alla är dumma i huvudet? Hittills i dagens program har läkarna konstaterat att det är ohälsosamt att röka (VA?! Näääää?) och all det är väldigt viktigt att ha hjälm på sig när man åker skateboard. Inte Nobelpris-material direkt.

Idag fick vi goda nyheter, förresten, men jag berättar inte än. Ni får veta nästa vecka eller så.. :)

Hörs

1 feb. 15.35

Publicerad 2011-02-01 15:40:11 i Allmänt

Idag åt vi middag tidigare än vanligt eftersom maken ska in och spela ikväll. Till middag blev det kycklingfilé penslad med dijonsenap och doppad i ströbröd. Till det åt vi ugnspotatis och vitlöksfraiche. Vi såg det här receptet på Rachel Ray som är ett matlagningsprogram på trean. Det verkade så himla gott men både maken och jag blev besvikna. Kanske hade vi på för lite senap men det smakade nästan ingenting. Men potatisen och såsen var goda i alla fall :).


Annars så tvättar vi idag. Tråkigt men det måste göras, och det är väldigt mycket lättare och roligare att tvätta när vi har egen maskin uppe i lägenheten. Det hade varit döden att behöva springa ner till tvättstugan som ligger två hus bort.

Hörs

1 feb. 13.15

Publicerad 2011-02-01 13:23:39 i Allmänt

Jag kollar på Oprah där det är med ett par som sedan åtta år har separata sovrum (De har varit gifta i nio år). De hävdar att de är mycket lyckliga tillsammans och att det hela handlar om att de vill sova skönt. Jag har ingen anledning att tvivla på deras lycka och det är väl skönt att de båda vill samma sak.

Jag vill inte ha ett eget sovrum, jag vill sova tillsammans med min man. Efter våra år ihop har jag vant mig vid hans snarkningar och han har vant sig vid mina otaliga toalettbesök. Jag skulle dock inte vilja gå tillbaka till att dela på en 120cm-säng utan jag är nöjd med att vi har en 90cm-säng var.

Men - det finns ett rum som jag gärna hade haft ett helt eget av. När maken och jag kollar på husannonser på hemnet är det alltid ett krav att det finns flera av detta speciella rum i husen. Vilket rum? Toaletten!

Tänk att ha ett helt eget badrum med bara dina grejer och som bara du använder och som aldrig luktar av någon annans avföring. Att slippa trängas med någon annans grejer och att bara ha sina egna flaskor i duschen och sina egna grejer i badrumsskåpet. Jag vet att maken inte heller skulle ha något emot att ha en egen toalett där ingen stör honom. Så, det är ett starkt önskemål när vi ska köpa hus någon gång i framtiden. Helst ska det finnas tre stycken så eventuella gäster och vår avkomma kan använda den tredje. Mammas badrum är off limits :).

Hörs

1 feb. 09.39

Publicerad 2011-02-01 09:47:38 i Allmänt

De senaste delkurserna på min utbildning har varit riktigt jädrans tråkiga. Ja, faktiskt. Det har handlat om saker jag inte bryr mig om det minsta och då är det svårt att finna inspiration till att plugga. Det har alltid slutat med att jag har suttit med tentan i sista minuten på den sista dagen och även om jag blivit godkänd på allt jag gjort så är det inte min stil att göra saker i sista minuten. Jag har inte känt igen mig riktigt.

Den här delkursen som jag läser nu, däremot, är så himla kul! Den handlar om vetenskapstradition och jag får fördjupa mig i begrepp som ontologi, epistemologi och metodologi. Jag älskar det! Så igår och idag har jag gjort färdigt hela veckans arbete och jag ser fram emot att börja med nästa veckas uppgifter redan senare idag. Skoj skoj skoj :).

Helgen i Hultsfred var mycket trevlig och lugn. Det var väldigt roligt att träffa C&M och deras lilla tjej som var himlans söt och fin! Tant Emma fick byta blöja och sitta och hålla henne under hela tiden vi var där - myyyyys!

På tal om skolan så började jag skriva på uppgiften rätt sent igårkväll. Jag hade gått och lagt mig men låg och läste i kursboken. Jag blev så himla inspirerad till uppgiften så jag kände att det var lika bra att gå upp och skriva den. Så det gjorde jag och blev färdig med den. Idag på morgonen skrev jag andra delen då vi ska lämna konstruktiv kritik på någon annans uppgift.

Igår hade vi en favoritkväll. Vi lagade vår favoritmiddag, såg på en av våra favoritserier och drack den nya favoritcidern. Trevligt.

Jag vill också tipsa om den nya säsongen av Klass 9A som började igår. Jag såg avsnittet på svtplay och jag blev så imponerad av alla de fina ungdomarna det finns i vårt land! :). Se den. Något annat ni borde se är den nya serien om Sherlock Holmes som började i söndags, också på svt, den var väldans bra och faktiskt riktigt skojig. Se den också.

Hörs

Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela