emmaterese

- en dagboksblogg -

... vad tusan ska jag ha på mig? ;)

Publicerad 2011-06-28 18:24:12 i Allmänt

Jag har avgudat Peter Jöback i en väldans många år. Han är det bästa som har hänt musikalsverige någonsin! (Ja, jag är ledsen Björn och Benny men ni kan inte konkurrera med hans stjärnglittrande ögon och ljuva stämma.)

I mitt flickrum hade jag en sådan där gammal hederlig säng med träram. En dag ristade jaq in "Peter J" vid fotändan av den sängen som ett tecken på hur mycket jag älskade honom (Jag är än idag förvånad över att mina föräldrar aldrig sa ett ord om att jag saboterat min säng). Jag skrev brev till honom och fick opersonliga foton med autografer tillbaka. Men - en gång hade han skrivit "Till Emma från Peter Jöback" på ett kort. Kanske hade hans manager tröttnat på mina brev och tvingade honom att skriva lite mer personligt ;). Jag vet att jag har det kortet någonstans men jag vet inte vart. Det är lite synd.

På fredag ska jag få träffa honom! Eller, nej, jag ska kanske inte få träffa honom i ordets rätta bemärkelse men jag ska i alla fall få se honom på riktigt. Och se honom - det ska jag! Nåde den lilla pensionär som försöker ta min plats på första parkett. Hen kommer få åka plingplongtaxi rakt hem till vårdhemmet igen.

Han uppträder på Virserums musikdagar och min fina lilla mamma har köpt biljetter till mig, henne och systern. Jag har stora förväntaningar på den konserten. Men - om han försöker sig på att sjunga låtar från hans så kallade popkarriär så kanske jag måste ställa mig upp och säga; Peter - VI försöker glömma den svarta perioden i ditt liv och det är dags att du gör det också... Jag hoppas med andra ord att han håller sig till att sjunga musikallåtar.

Det enda kruxet just nu, som upptar mina funderingar är...... PETER JÖBACK! (se inlägg ovan)

Publicerad 2011-06-28 18:10:37 i Allmänt

Idag har jag haft ett kort arbetspass. I åtta timmar. Det är konstigt hur ett "normalt" heltidsarbetspass kan kännas kort. Imorgon och på torsdag har jag två "korta" pass till och på fredag har jag en dejt. En dejt med...


.. träffa bebisen igen!

Publicerad 2011-06-27 15:06:02 i Allmänt

Okej, jag tar tillbaka mycket av det som jag skrev i det förra inlägget. Jag behöver verkligen att vara ledig idag. Helt plötsligt satt jag på toaletten och började storgråta. Jag gråter bara på det sättet när jag antingen är superledsen över något eller när jag är supertrött. Jag är verkligen inte superledsen över något så det måste bero på att jag är trött. Jag blev dock mycket gladare när jag fick veta att jag, ikväll, ska få...


... jag har saknat dem!

Publicerad 2011-06-27 10:32:33 i Allmänt

Det är med dubbla känslor som jag har ledigt idag. En del av mig tycker att det är jätteskönt och med förståndet kan jag förstå att jag faktiskt behöver vila en dag. Jag har jobbat i sju dagar i sträck nu. Men - en annan del av mig vill inte alls ha ledigt. Nu när jag äntligen får känna att jag uträttar något, att jag gör någon nytta så vill jag ju inte bara sitta här i soffan och slösa bort en hel dag. Och - jobbet är ju så jäkla kul!

Jag förstår att det kommer komma en period i sommar då jag är skittrött på det och helst vill slippa gå dit, men nu när det mesta känns så roligt så vill jag bara dit igen. Jag är lite nyförälskad i mitt nya jobb, skulle man kunna säga :).

Det enda som är odelat bra med att jag är ledig är att jag idag får vara med min fina man hela dagen. Som jag både är ny- och gammelförälskad i. Som jag är så inihelvete kär i. Som jag har saknat när jag har jobbat hela veckan.

Stora svägerskan och bebisen har varit iväg på semester i en massa dagar nu men idag kommer de hem. Det är bra,...


... vill se fler bilder! :)

Publicerad 2011-06-26 10:36:56 i Allmänt

Hej alla mina fina och trogna bloggläsare!

Har ni saknat mig? Det har varit tyst och stilla här på min blogg i en väldans många dagar och det beror på att jag har jobbat satan på mitt nya sommarjobb. Och - när jag inte har jobbat så har jag vilat satan hemma i min säng, eller i min soffa. Min dator har inte ens varit påslagen på över en vecka. Jag ska försöka blogga lite mer nu men eftersom jag mest kommer att jobba de närmaste månaderna (JIPPI!), och eftersom jag har tystnadsplikt så vet jag inte om jag kommer att ha så mycket att blogga om.

Jobbet är inom handikappomsorgen och har hittills visat sig vara en jackpot. Det är stimulerande och roligt och jag har fantastiska kollegor! Jag kommer mest att arbeta dagtid men har också 26-timmarspass där man sover jour. Jag hade ett sådant pass från fre-lör och idag jobbar jag bara kväll och börjar 13.40 och går av 22.30. Sen är jag faktiskt ledig på måndag. Det känns lyxigt! Det är nog allt jag vågar skriva såhär på internetet. Det är bättre att skriva för lite än för mycket.

Jag är också väldigt glad över att min syster och hennes familj äntligen har fått flytta in i det nya huset. Men, systern, jag...... diska lite.

Publicerad 2011-06-15 11:24:45 i Allmänt

Nu har jag fått mina gåbredvid-tider till nya sommarjobbet :). Jag ska gå bredvid två dagar varav den ena är ett fjortontimmarspass. Jag funderar på om det alltid är så långa pass man jobbar sen, eller om de bara slog ihop två pass så att jag skulle hinna med så mycket som möjligt på så få dagar som möjligt? Ja, det ska bli spännande att se hur allt funkar.

Just nu dammsuger maken inför dagens besök. Det är bra att vi får besök ibland, det är bland de få gånger vi får tummen ur och faktiskt dammsuger på riktigt och inte bara på fusk. När man dammsuger på fusk tar man den lilla handdammsugaren och dammsuger upp den smuts som helt enkelt syns. Rätt smidigt men jag vet egentligen inte om man sparar tid med den varianten direkt.

Igår var jag på leos lekland och köpte inträdesbiljetter till mina syskonbarn. De fick biljetter i födelsedagspresent förra året och vårt besök på Leos var en riktig succé. Vi tänkte upprepa det hela i år och jag vet en viss systerson som kommer att bli glad över att få leka med bollkanonerna igen :).

Nähe, om man skulle gå och städa badrummet och kanske till och med...


... flyga sin kos.

Publicerad 2011-06-14 19:53:44 i Allmänt

Det har varit lite tomt på bloggen i några dagar. Detta beror på att jag har varit lite krasslig. Jag tror att det var mcket spänningar som gick ur kroppen när jag fick veta att jag fått ett nytt jobb samtidigt som det kom andra goda nyheter. De senaste två nätterna har jag sovit tretton respektive fjorton timmar! Nu känner jag mig mycket bättre även om jag fortfarande blir trött rätt fort.

Imorgon kommer de båda svägerskorna och bebisen hit och maken ska laga "sloppy joe's". Ni vet, den där maten de så ofta äter i amerikanska filmer och tv-serier. Det ser ut som köttfärssås som äts i bröd, som en hamburgare. Det ska bli spännande.

På fredag åker vi hem till Hultsfred och ska träffa systern med familj samt en gammal god vän med hennes familj. Det ska bli skojigt.

Nu ikväll är maken iväg och spelar rollspel, som oftast på tisdagarna och jag, jag bara vilar mig så att all uns av sjukdom ska...


... jag älskar er!

Publicerad 2011-06-10 15:18:59 i Allmänt

När jag läser det här inlägget på Fotbollsfruns blogg så tänker jag så mycket på min egen mamma och pappa och hur glad jag är som har dem.

För lite bakgrundsinfo kan jag berätta att Malin (fotbollsfrun) precis förlorat sitt fjärde barn och behövt föda fram det i vecka 19. Hon är bedövad av sorg och skriver i inlägget innan att hon inte ens orkar att borsta sina tänder.

Jag kan inte påstå att jag ens kan ana den sorg som hon, eller andra som varit i samma situation, känner. Men - jag vet hur det är att ha det svårt och att ha föräldrar som ställer upp till hundra procent. Det vet jag alltför väl.

Mamma och pappa...


... lyckades hon med det?

Publicerad 2011-06-10 15:06:02 i Allmänt

Jag var inne i stan idag och gjorde viktiga ärenden. Väl inne i stan såg jag vår nya granne, en väldigt trevlig och glad kvinna, och jag vinkade och vinkade från min bil och till slut så kände hon igen mig och vinkade tillbaka. Möjligen något försiktigt, men jag log stort och hon log (nästan) tillbaka i alla fall :). Trevligt med trevliga grannar!

När jag kom hem insåg jag att hon hunnit hem till Rocken före mig. Det såg dessutom ut som att hennes bil stått orörd sedan flera dagar. Hur...


... jag är så glad!

Publicerad 2011-06-09 17:21:08 i Allmänt

Jag var på en anställningsintervju idag. Jag fick jobbet! Det här jobbet bara måste funka. Det är i och för sig bara ett semestervik men det är betydligt bättre än ingenting. Jobbet är inom omsorgen och efter vad chefen berättade så verkar det vara ett jobb som passar mig väldigt väl. Inga tunga lyft eller annat som mina leder skulle kunna protestera över.

Jobbet börjar på midsommarafton och håller på till slutet av augusti.

Ja, det var väl det hela.. eller.. just det...


... dålig affär.

Publicerad 2011-06-03 23:18:29 i Allmänt

Mamma undrade hur det gick med allergin. Det vet jag inte förrän jag tar på mig några av de kläder som jag lät hänga där ute. Mest var det dock makens kläder som hamnade på balkongen. Jag vet inte riktigt vad poängen är med att hänga tvätt ute. Är det meningen att de ska torka fortare? Gör de det? Våra kläder var fortfarande rejält blöta när vi tog in dem på kvällen.

Imorgon är vi bjudna på grillbuffé på Ö'n. Det ska bli trevligt och säkert mycket gott. Idag har jag suttit lite på balkongen med en bok. Nu har jag läst de böcker jag lånade på biblioteket och ska nog åka och lämna dem i boklådan imorgon och låna fler när biblioteket har öppet nästa gång.

Justr nu kollar maken på "Scary Movie 4" (!) och jag har precis satt på "Gustav den III:s äktenskap" med Jonas Karlsson som Gustav den III.

Tycker för övrigt att den 17-åriga killen i Kina som sålde sin ena njure för en iPad gjorde den rejält...

... min allergi tycker om det.

Publicerad 2011-06-02 13:42:42 i Allmänt

Jag kan visst inte skicka sms och mms till bloggen längre. Har försökt flera gånger de senaste dagarna men de har inte kommit fram. Någon annan som har haft samma problem? Vi får väl se om de inläggen dyker upp någon annan dag.

Idag tvättar jag. Äntligen har jag tagit tag i det berg av tvätt som ockuperat fulrummet/makens rum/kontoret/filmrummet i flera veckor. Det lär ta både idag och imorgon att komma ner till golvet igen. Jag har provat att hänga tvätt på balkongen, vi får se vad...


Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela