emmaterese

- en dagboksblogg -

... jag skrattar fortfarande

Publicerad 2011-09-30 21:30:50 i Allmänt


- Det är en liten tant som heter Solveig som står på bilden med en disktransa och en assiett på huvudet!

Maken är lite trött, men väldigt glad över hemsidefyndet han just gjorde. Solveig, hon kan hon.

Avdelning:...

... har ni väl mitt nummer?

Publicerad 2011-09-30 20:37:14 i Allmänt

Är helt slut ikväll. Vi har varit i Hultsfred och vänt för att sedan handla en soffa hemma i Kalmar. Imorgon kommer de och köper vår gamla. Som egentligen är den nya om man sätter den i relation till vår nya, alltså den gamla. Den nygamla. Fast vår gammelnya soffa kommer ju att bli deras nygamla. Ehm.. ja, eller något sådant.

Jag har ont i ryggen efter min långa cykeltur igår och har mensvärk. Jag sitter i vår nya (gamla) soffa och kollar med ett halvt öga på Idol. Imorgon är jag ledig men då måste jag åka en sväng in till stan i alla fall. Måste till apoteket, har äntligen orkat ringa vårdcentralen och bett om nya recept på min mensmedicin, synd bara att jag inte kom ihåg att hämta den idag.

Nu kommer säkert någon att vilja att jag ska lägga in en bild på den nygamla soffan som vi köpte idag. Ja, kanske sen. Imorgon eller så. Den är rätt ful så frågan är om jag ens vill visa upp den. Den var dock jädrans billig, och det gillar vi. Vi är lite snåla på det sättet :).

Nu har jag suttit och blängt på vår tv-möbel i flera dagar och har bistert fått inse att dammet inte kommer att försvinna av sig självt. Fasiken också. Kommer någon på ett sätt att få dammet att försvinna av sig självt så...

... kvällens avsnitt.

Publicerad 2011-09-28 19:48:23 i Allmänt

Känner mig väldigt oinspirerad till att blogga just nu. Men - minst ett inlägg om dagen ska det ju vara så det är bara att försöka knappa ihop något :).

Imorgon börjar jag jobba 08.00 och går hem 21.30. Det ska bli skoj! Det har dock varit väldigt skönt att ha varit hemma och ledig i två dagar nu. Jag har mest vilat. Idag har jag också tvättat några maskiner tvätt och vi har fixat med räkningarna och varit och storhandlat, men det är inga jobbiga grejer, mest roligt och skönt att få det gjort.

Vi måste dammsuga vår soffa också. På lördag kommer det folk och hämtar den. Vi behövde inte tvätta klädseln, sa de, för de ska i alla fall köpa en ny, vit sådan så att den matchar den soffa de redan har. Tackfördet, sa vi :).

Jag ser väldigt mycket fram emot fredag då vi ska åka på en roadtrip hem till Hultsfred och kolla på nygamla möbler. Kärra och allt kommer vi att ha med oss så vi är väl förberedda om vi hittar mycket fint! Stora svägerskan och bebisen ska också med och vi kommer nog ha det supermysigt! Det är lite synd bara att vi inte får pengarna för soffan förrän på lördag, men vi får "låna" av oss själva så länge.

Ikväll är det andra avsnittet av svt's nya drama/kriminalserie Bron. Jag och maken tyckte att det första avsnittet var över all förväntan och vi ser fram emot...


...mumsa loss!

Publicerad 2011-09-27 19:53:21 i Allmänt

Jag hittade en burk ansjovis i kylen och blev med ens så enormt sugen på Janssons Frestelse. Snabbt som bara den så slänge jag ihop en och nu står den och blir klar i ugnen. Så gott! Jag älskar verkligen Janssons och det är en av de rätter som jag anser att jag gör godare än maken. (Men - säg det inte till honom för då blir han nog stött.) När den är färdig måste den sätta sig en stund, det måste den annars rinner bara all god grädde ut. Mycket viktigt. Sen, när den har satt sig, ska jag...


... konstigt.

Publicerad 2011-09-26 21:04:22 i Allmänt

resize_image_392 (MMS)

Helt plötsligt svullnade mina läppar upp. Läskigt. Väldigt läskigt. Men efter en allergitablett är de nu normala igen. Rätt så...

... Lilla huset på prärien.

Publicerad 2011-09-26 19:50:35 i Allmänt

Just det! Jag glömde ju berätta att det, till min stora glädje, trillade in lite mer jobb för mig den här veckan.

I morse visste jag att jag hade 12,5 h jobb inbokat denna vecka och nu, efter de nya passen, har jag 42,5 h framför mig istället. Men - jag kommer ändå bara att jobba tre dagar. Idag jobbade jag ett kort pass på 6 h, på torsdag blir det 13,5 h och på söndag ska jag jobba hela 23 h och gå av måndag morgon. Så även om jag vet att jag kommer att jobba "heltid" den här veckan så känns det ändå som att jag får en massa ledigt. Det känns skönt att kunna vara hemma några dagar utan att känna att man slösar bort dyrbar tid som man hade behövt spendera på jobbet.

Jag har till och med ändrat i min vikariekalender så att jag inte kan få något jobb imorgon. Jag känner mig lite frusen och hängig och har ont i magen ikväll så jag bestämde mig för att bara vara hemma och vila mig imorgon. Nu kan jag ju göra så med gott samvete, hade jag bara haft de tolv timmar jag visste om tidigare idag så hade jag aldrig gjort så.

Idag var min andra dag på den nya enheten. Det var betydligt lugnare idag och jag kände mig inte lika förvirrad. Det var skoj och jag hoppas på att få vara där fler gånger. Vad jag vet nu så har jag inga fler pass inbokade där men det kommer säkert.

Nu ska jag krypa ner i min säng och kolla på lite...


... redan är såld.

Publicerad 2011-09-26 15:53:40 i Allmänt

Jag har ju skrivit om att jag är så trött på vår soffa från Ikea och att jag saknar vår gamla secondhand-version. Jag sa detta när vi var hos stora svägerskan igår och berättade om secondhandbutiken i Hultsfred där jag har hittat de flesta av mina fynd. Hon blev också sugen på att åka dit och kolla så vi bestämde oss för att ta en utflykt dit på fredag. Vi ska låna svärföräldrarnas bil och ett släp och åka dit på vinst och förslut. Skojskojskoj!

Vi pratade också om vad vi skulle göra av vår nuvarande soffa och jag hade nog mest tänkt att vi skulle skrota den, men svägerskan sa att vi absolut skulle försöka sälja den på Blocket. Igår när vi var hemma så la jag upp en annons och skrev dit ett rätt rejält pris. Vi tog en bild och skrev som det är, att vi har använt den dagligen i två år. Vi trodde inte att vi skulle få den såld för det priset vi la ut den för, men vi tänkte att vi kunde sänka priset senare, eller ge en eventuell köpare lite prutmån.

Nu har det ringt två köpare under loppet av en timme och de vill båda ha den! Nu väntar jag bara på att den första köparen ska höra av sig om när hon kommer och hämtar den. Så, nu, eller väldigt snart i alla fall, är vår gamla soffa såld för ett pris vi aldrig kunnat tro.

Så, om köparen kommer idag eller imorgon så kommer vi inte ha någon soffa, och om det inte finns någon i Hultsfred på fredag så får vi trängas i fåtöljen några dagar extra ;). Men - det känns bra att ha den såld innan vi tittar på en annan, så vet vi hur mycket den nygamla kan få kosta. Jag älskar Blocket, jag har sålt en hel del saker där och det har alltid snabbt och smidigt.

Nu har jag plockat bort annonsen. Eftersom vi har två spekulanter så kändes det lika bra att göra så. Det är ju så fruktansvärt irriterande att som köpare ringa på en annons där varan...... hälsa på bebisen! :)

Publicerad 2011-09-25 10:19:30 i Allmänt

Vad är det för dag idag? Söndag? Just det. Jag är rätt förvirrad över vilken av veckans dagar jag befinner mig på, då och då. Det blir väl lätt så när man jobbar både i veckan och på helgen.

Nu är jag hemma efter jourpasset och när vi ätit färdigt vår frukost ska vi...


... så får det bli.

Publicerad 2011-09-24 19:23:26 i Allmänt

Idag är jag så trött. Jag har sovit många timmar både under natten och dagen men jag är fortfarande trött. Kanske är de senaste veckornas arbetsschema som har kommit ifatt mig.

Jag ska åka till jobbet om två timmar och femton minuter. Väldigt märkligt att komma till jobbet, sova och sedan åka hem. Jag visar i alla fall att jag verkligen vill jobba när jag tackar ja till ett sådant här pass och det är ju det viktigaste :).

Är lite nervös inför nästa veckas schema. Har bara två korta pass inbokade på sammanlagt 12,5 timmar. Jag vill/behöver definitivt jobba mer. Får hoppas att det plingar in lite jobberbjudanden under måndagen.

Nu ska jag fortsätta att vänta på att klockan ska gå. Funderar på att göra lite nytta och göra det lite fint här hemma så att det blir skojigare att komma hem imorgon förmiddag. Ja,...


... på ett nytt ställe.

Publicerad 2011-09-23 18:04:56 i Allmänt

Jag fick veta att det kanske ska bli en tjänst ledig på mitt jobb. Det jobbet där jag stormtrivts hela sommaren. Jag vet också att det troligen finns tusen kandidater som står på kö för att få en tjänst i kommunen. Jag vet dock också att även jag vill ha den där tjänsten. Och - jag tänker kämpa för den!

Idag ringde jag chefen och öste, skamlöst, beröm över mig själv. Jag sa, bland annat, att jag är fullständigt övertygad att jag skulle göra superbra ifrån mig om jag fick tjänsten och att jag skulle vara en fortsatt tillgång för verksamheten. Chefen verkade mycket positiv till mitt samtal och sa att jag hade adekvat utbildning för tjänsten. Det känns bra att veta att mina studielån faktiskt skulle kunna leda till ett jobb som jag trivs med. Så nu får vi se.

Det är svårt att framhäva sig själv. Under hela samtalet med chefen så var det en inre röst som sa "Du ska inte skryta, du ska inte skryta, du ska vara ödmjuk och inte förhäva dig..." Men - saken är ju den att om inte jag framhäver mig så är det inte alls säkert att någon annan gör det åt en. Jag vill ha ett jobb. Ett jobb med trygghet. Det kommer inte att falla ner i knät på mig om jag inte kämpar för det.

Idag var jag på det nya stället och det gick bra. Jag gick dock mest runt och var smått förvirrad, men så är det ju alltid den första dagen...


... för sängen!

Publicerad 2011-09-22 23:30:48 i Allmänt

Idag ringde jag till bemanningsservice och berättade att jag mer än gärna vill börja jobba på fler ställen än det enda jag är på nu. De blev jätteglada och berättade att de redan hade tänkt på mig till ett annat ställe, vilket gjorde mig i min tur väldigt glad. De sa att de är nöjda med hur mycket jag ligger tillgänglig i vikariekalendern och att det visar att jag verkligen vill jobba. Det har de ju superrätt i :).

De ringde tillbaka till mig efter någon timme och jag fick veta att jag, om jag ville ha det, fått ett timvik på en annan enhet. Jaaaaaa! Det är en så kallad daglig verksamhet och jag ser väldigt mycket fram emot att få prova att jobba där. Imorgon har jag ett pass inbokat där och ett ytterligare på måndag. Gutt!

Nu är klockan 23.29, jag jobbade till 22.25 idag och jag börjar igen vid 08.30 imorgon. Håll tummarna för mig!

Dags...


... står de på botten och hackar sig nedåt.

Publicerad 2011-09-21 15:35:27 i Allmänt

Fick ett sms tidigare om att jag har fått ett pass på jobbet imorgon. Ett längre pass, 12,5 timmar. Gutt! Jag älskar att jobba!

Idag såg jag första avsnittet av säsong tre av Glee. Jag har längtat och väntat men oj så besviken jag blev. Jag kommer att ge den serien nåpgra chanser till, men om den inte plockar upp sig själv från marken så kommer jag att sluta. Som det är nu, så...


... ska jag absolut titta!

Publicerad 2011-09-20 20:05:53 i Allmänt

Jag har börjat gilla Idol igen. Tror jag. I alla fall gillar jag den nya jurykonstellationen. Jag gillar Alexander Bard och han den där Pelle. Men - troligen klär jag ju ledsna så fort auditionavsnitten är över men fram tills dess...

... jag tar alla pass som erbjuds.

Publicerad 2011-09-20 11:37:48 i Allmänt

Jag tycker att det går bra med min blogg-utmaning. Jag har bloggat minst ett litet inlägg varje dag och jag ska verkligen försöka fortsätta med det. Ibland blir det bara ett mms kmed någon bild, men bloggen uppdateras ju ändå varje dag. Jag hoppas att ni gillar det också!

Igår var vi och besiktigade bilen. Ena bromsljuset var ur funktion vilket det måste ha blivit sedan i lördags då svärfar bilmekanikern var snäll och kollade igenom bilen åt oss. Men - det är enligt maken lätt att fixa, bara byta en lampa. Vi behöver inte komma tillbaka och återbesiktiga bilen heller, lampan skulle bytas på vårt eget ansvar. Skönt.

Jag jobbade en halv-halvdag igår. Bara 4,5 timmar och det var roligt att få åka en sväng till jobbet. Det var också väldigt skönt att få den där cykelturen på åtta kilometer som jag saknar så mycket. I somras cyklade jag den på nästan varje arbetspass och när jag gick av mitt fasta schema så har jag haft många arbetspass där jag inte kunnat cykla lika mycket och det är tråkigt.

Nästa pass på jobbet som jag har inbokat är ett jourpass lör-sön. Då är det också bara jouren jag har, 22.00-09.30. Så, jag ska åka till jobbet och sova. Blir inte så mycket pebngar eftersom man får sämre betalt när man har sovande jour men...


... slutaudition.

Publicerad 2011-09-18 20:00:30 i Allmänt

Idag har bara varit en riktig degisdag för vår del. Vi har kikat lite på Prison Break och jag har sett lite på Lilla Huset På Prärien. Nu väntar jag på att Idol ska börja och sedan ska jag sova tidigt idag. Ska upp och jobba vid åtta imorgon. Blir ett superduperkort pass på bara 4,5 timmar. Sen ska vi åka över till Ö'n, igen, och besiktiga bilen och träffa svägerskorna, igen. De är så bra, mina svägerskor. Och bebisen, hon är superduperbra hon :).

Min födelsedagshelg har som sagt varit väldigt trevlig och rolig, och god. Jag åt faktiskt något annat än fläskfilé när vi var på Stekhuset. Jag beställde in lamminnerfilé och det var också supergott. Sedan spelade vi På Spåret och hade det väldigt trevligt.

Nu börjar Idol. Det är...


... födelsedagshelg :).

Publicerad 2011-09-17 15:47:37 i Allmänt

Nu har vi haft kalas :). Mätta blev vi. Och fulla med socker.Kan ju tillägga att vi bara var sju personer på kalaset. Mycket kaka åt var och en.

Det har varit en väldigt trevlig...


... världens bästa soffa!

Publicerad 2011-09-16 13:57:16 i Allmänt

Jag saknar vår gamla soffa. Vår fina gula soffa som vi köpte på Stegen i Hultsfred. Den var så tusan mycket bättre än vår skitsoffa från IKEA.
Jag vill ha den tillbaka. Det var...


... man inte ens känner.

Publicerad 2011-09-15 20:50:09 i Allmänt

Fan. Idag såg jag att Micaela har fått ge upp kampen mot cancern. Jag visste att det var dags snart men jag blir ändå så ledsen nu. Jag kände henne inte men jag har följt hennes blogg ett bra tag.

Micaela har skrivit så vackert på sin blogg, så vackert att det har värkt i hjärtat, speciellt då hon skrev om när hennes femåriga lilla dotter har frågat om hennes mamma måste packa en väska innan hon ska åka till himlen, och om det finns bilar som kan flyga så att hon och mamma kan åka och hälsa på varandra.

Tänk att man kan bli ledsen när någon dör, någon som...


... vi ska laga lite middag.

Publicerad 2011-09-15 19:30:55 i Allmänt

Varje år på min födelsedag lagar maken min önskefrukost. Ett år var det fattiga riddare, ett år amerikanska pannkakor, ett år var det bacon och ägg osv, osv. I år blir det bakeoff-frallor, kokta ägg, apelsinjuice och massor med gott pålägg. Jag ska ha både ost, kalkonpastrami och tomat på min macka. Det har jag redan planerat. Eftersom jag inte kan äta så många mackor så gäller det att lägga allt på en :).

Sedan kommer mamma och pappa hit imorgon och vi har beställt bord på Stekhuset. Mums! Det är min vän Carro som har introducerat oss för denna underbara restaurang. Å, så god mat de har där! Jag ska äta helstekt fläskfilé, det har jag gjort varje gång jag har varit där. Jaaaa, jag vet att det är tråkigt att alltid välja samma, men - tänk om jag väljer något annat som inte alls är lika gott som fläskfilén, då kommer jag att vara jättebesviken. Juh.

Sen ska jag tvinga mamma och pappa att spela mitt nya På Spåret-spel :).

På lördag ska vi över till Ö'n och ha födelsedagsfika med svärfamiljen.

Men, nu är jag hungrig och ska se om jag kan övertala maken om att...


...medan jag städar.

Publicerad 2011-09-13 17:45:31 i Allmänt

Idag kräktes jag på jobbet :(. Alla som var närvarande på jobbet enades om att det var bäst att jag åkte hem så att jag inte smittade någon vid en eventuell magsjuka. Redan i bilen på väg hem kände jag mig mycket bättre. Kräkningen berodde med allra största säkerhet på min GBP. Så när jag kom hem vilade jag en stund, mest för att jag fick dåligt samvete för att jag åkt hem från jobbet i onödan men sedan bestämde jag mig för att göra något med mig "lediga" dag istället.

Så jag bakade 77 stycken bullar i mycket varierande storlekar. De flesta blev normalstora bullar men några blev pyttesmå. De kan man äta två av med gott samvete :). Sedan slängde jag ihop några Annika-kakor också. Sedan tog sockret slut så jag kunde inte baka mer, det får bli imorgon...


... mellanlandning.

Publicerad 2011-09-12 15:36:55 i Allmänt

Nu är kontraktet påskrivet!

Hela vägen hem satt vi och planerade hur vi ska möblera den nya lägenheten och vilka möbler vi ska ha kvar och vilka vi ska sätta i förrådet. Vi frågade också om vi får måla om några lister som ser lite tråkiga ut med flagande färg och det får vi :). Vi tänker att vi ska flytta in första helgen i November, det blir den 5:e. Då hinner vi måla och greja i flera dagar innan. Vi får se vilka vi ska be om hjälp med flytten och hur vi ska göra med släpkärror och så, men det löser sig.

Jag fasar lite inför att börja packa. Igen. Det känns som att vi nyss flyttade hit till Rocken. Som en...


... kontraktspåskrivning idag.

Publicerad 2011-09-12 11:35:22 i Allmänt

Jag älskar dubbelnamn! Såg just på Idol där en tjej hette Alma-Lena! Vilket fint, det gick direkt upp på min topplista över dubbelnamn! :D

Idag fick jag och maken äntligen vår efterlängtade sovmorgon. Vi har försökt att sova länge tidigare men har av någon anledning ändå vaknat klockan åtta på morgonen och suttit där i soffan med varsin kopp kaffe tjugo över. Men - idag sov vi till halv elva. Så skönt!

Nu snurrar dagens första tvätt i maskinen och vi ska väl snart prata ihop oss och se om det ska bli någon...


... det känner jag på mig :).

Publicerad 2011-09-11 20:55:01 i Allmänt

Även om mitt senaste inlägg räknas som att det skrevs idag så skriver jag ett litet till nu.

Idag var jag på jobbet ett kortingpass och direkt efter det blev jag hämtad av maken och vi åkte över till Ö'n där vi snart ska bo. Där var vi hemma hos stora svägerskan och lagade köttgryta och myste massor med bebisen som just lärt sig krypa. Det är fantastiskt att se hur hon upptäcker världen. När hon kom krypandes mot mig och sedan sträckte upp en av sina små armar för att hon ville att jag skulle ta upp henne så smälte mitt hjärta totalt. Fina fina lilla Tubbs!

Nu är jag ledig imorgon men då ska vi troligen iväg och skriva på kontraktet för den nya lägenheten. Då måste vi åka till Mörbylånga och det blir ju en bit om man räknar från Rocken. Sedan jobbar jag fjorton timmar på tisdag, ledig onsdag, jobbar ett lika långt pass på torsdag och sedan fyller jag år på fredagen. Då kommer mamma och pappa hit och vi ska fira mig lite :). På lördagen ska vi baka en tårta och ta med till Ö'nj och fira med makens familj där.

Nästa vecka kommer att bli en bra vecka...


... det är nya på gång!

Publicerad 2011-09-11 00:04:57 i Allmänt

Vilka nyheter vill ni ha först, de bra eller de dåliga?

Ni får de bra först; många av mina blåsor är på bättringsvägen nu. De dåliga nyheterna är att...

... Akademibokhandeln och systern! :)

Publicerad 2011-09-10 19:07:01 i Allmänt

Idag har jag jobbat ett halvt pass, alltså sju timmar. Det kändes som att jag knappt hann börja innan jag skulle sluta. Imorgon blir ännu kortare, sex timmar.


Idag på jobbet var vi inne i stan. Vi gick in på Akademinbokhandeln och jag kom då med ens ihåg att jag hade en massa gamla stämpelkort i plånboken. Sådana där kort där man får en stämpel per hundralapp du handlar för. Jag fick dem av min syster någon gång för många år sedan när jag började plugga på universitetet. Jag trodde inte att korten skulle gälla fortfarande men när jag frågade fick jag veta att jag fick tio kronor per stämpel. Jag räknade antalet stämplar och såg att jag hade trettio (!!) stämplar. Gutt! 300 kronor att handla böcker för. Jag hittade raskt fyra pocketböcker som sammanlagt kostade 299 kronor. Kunde ju inte bli bättre! :). Så nu är jag fyra böcker rikare men inte en krona fattigare. Tack för det...


... eller kolera?

Publicerad 2011-09-08 23:20:26 i Allmänt

Jag har helt sjukt mycket blåsor i halsen. Dels i svalget och dels på halsmandlarna. Det gör ont. Det gör riktigt jädrans skitont! Det känns ungefär som en halsfluss fast utan febern. Och utan penicillien som gör det hela bra på en dag eller två. Det gör ont så fort jag ens försöker röra tungan och när jag sväljer. Det går knappt att prata, det blir inte lätt att jobba fjorton timmar imorgon utan att kunna prata ordentligt.

Sedan så går jag ju då omkring och och spänner mina käkar, just för att jag inte vill att munnen ska röra sig alls och då får jag ju så fruktansvärt ont i huvudet. Ja, jag vet att jag gnäller nu men jag känner mig rätt nere på grund av alla blåsor som hela tiden vill poppa upp i munnen och halsen.

Jag är så hungrig just nu och jag vet att jag inte kommer att kunna sova då, men jag vet också att jag inte kommer att kunna sova på ett bra tag om jag äter nu och river upp blåsorna i halsen.

Pest...


... jag slipper huvudvärk!

Publicerad 2011-09-08 14:38:24 i Allmänt

Det blev inte bara vila idag. Jag fick tag på den nuvarande hyresgästen och han berättade att hans dotter var i lägenheten och att vi var välkomna att komma och titta på den. Klockan tolv var vi där och vi hade lilla svägerskan med oss. Lägenheten var helt okej, inte lika nyrenoverad och fräsch som den vi bor i nu men vi är inte så petiga. Det är bara en tvåa och ca tio kvadratmeter mindre än den vi har nu men vi är villiga att "byta ner" oss när det gäller lägenhet med tanke på att vi "byter upp" oss när det gäller orten som den ligger på :).

Så, vi pratade med Mörbylånga Bostäder och den 1:a November blir vi Ölandsbor! Wohoooo! Vi ska dit och skriva kontrakt nästa vecka. Lägenheten ligger bara några hundra meter från lilla svägerskan och svärföräldrarna och ca en kilometer till stora svägerskan och bebisen. Vi kommer att spara mycket i bensinpengar ;).

Nu är vi hemma igen efter lite handling på CityGross och nu står en hemmagjord pizza i ugnen. Sådana där "Pizza-kit" är faktiskt riktigt smidiga och goda, tycker vi :).

Imorgon är det jobb från 08-22. Det blir skoj, bara...


... förresten!

Publicerad 2011-09-08 09:45:08 i Allmänt

Idag är jag ledig. Veckans enda lediga dag. Det känns skönt med tanke på att jag under den sista halvan av gårdagens pass hade så in i tusan ont i huvudet. Idag ska jag vila mig och ha det gött.

Vi har fått erbjudande om en ny lägenhet. Just nu försöker jag få tag på den utflyttande hyresgästens mamma som ska visa oss lägenheten så att vi kan ta ett beslut om vi vill bo där eller inte.

Nu kollar vi på Bonde söker Fru från igår. Det finns badkar i den nya lägenheten...


... sova!

Publicerad 2011-09-06 22:29:37 i Allmänt

Jag kom precis hem. Klockan är 22.28. Jag börjar jobba igen vid 08.15 imorgon. Därför tänker jag inte skriva mer än dessa korta meningar. Nu ska jag prata lite med min man och sen...


... är ju en dag imorgon också :).

Publicerad 2011-09-05 23:31:16 i Allmänt

Aj aj aj. Efter ett rätt så innehållslöst arbetspass kom jag hem och höll direkt på att sumpa min egen bloggutmaning. Ett inlägg, minst, om dagen i två veckor var det ju och det hade varit synd att missa det redan idag :).

Det var roligt att vara tillbaka på jobbet men det skedde sig som så att jag inte fick jobba något. Så jag bara hängde där och snackade med de andra och fick lön för det, så kan det vara. Imorgon blir det dock att jobba lite för lönen och det känns bra.

Jag har varit lite yr i huvudet idag. Inte på ett sådant sätt att man känner sig som att man ska svimma utan me som att rummet snurrar runt omkring dig. Jag misstänker lite järnbrist och tog mig en Duroferon, en järntablett, nu när jag kom hem. Jag hoppas att det har slutat snurra tills imorgon men jag tänker ta Duroferonen i några dagar nu.

Nu ska jag alldeles snart gå och sova. Det...


... för tv-play!

Publicerad 2011-09-04 20:58:48 i Allmänt

Vi hade det verkligen supertrevligt igår. Vi åt middag och spelade spel och pratade massor massor. Det var väldigt kul att ha gäster och jag hoppas att det snart blir en favorit i repris.

Imorgon ska jag jobba, men bara ett kort pass, nio timmar. Jag ska gå intro vilket innebär att jag kommer att gå bredvid en annan som jobbar där. Det är på samma ställe som jag jobbade hela sommaren men nu ska jag introduceras för att kunna jobba med ytterligare boenden. Det innebär att jag kommer att kunna jobba mer och med fler :). Det ska bli såååå roligt att komma tillbaka till jobbet imorgon. Jag riktigt längtar.

Idag skulle vi bara ta en kort tur över till Ö'n för att hälsa på familjen där men det blev så att vi inte var henmma förrän klockan 19 igen. Vi åkte och handlade pumpor och gick på loppis, sedan lagade vi middag och åt tillsammans. Mycket trevligt. Jag och maken köpte inga pumpor men på loppisen tog vi med oss en såssnipa och en glaskarott med oss hem för det mycket överkomliga priset av tjugo kronor. Nice.

Jag har funderat lite på hur jag ska göra för att komma igång ordentligt med bloggen igen. Dels skulle jag vilja ha fler bilder med i mina inlägg, inte bara när jag skickar något enstaka mms då och då. Jag tänkte att jag skulle försöka ge mig själv en utmaning med minst ett inlägg om dagen i två veckor. Kan hända att de blir av varierande längd och av varierande kvalitet, men inlägg ska det komma!

Just nu har jag Idol på i bakgrunden. Varje år säger jag att jag inte ska titta, sen tittar jag på den avsnittet som visar den audition de hade i våras och sedan när det börjas med live-sändningar så slutar jag att titta igen. Imorgon är det Ensam Mamma Söker men det kan jag inte se när jag jobbar, det är då jag tackar den tekniska revolutionen...


... där borta i England.

Publicerad 2011-09-03 11:38:22 i Allmänt

Varför ska det vara så svårt att komma igång och blogga igen? De senaste veckornas avsaknad av inlägg beror troligen på att jag inte har gjort något som är värt att skrivas om. Både jag och maken har varit lite småsjuka och hängiga. Jag har haft feber lite till och från och maken har varit förkyld. Nu mår vi dock bättre båda två och ikväll ska vi ha gäster och bjuda på middag - skoj!

Jag har fått en massa jobb också. Nästa vecka har jag en 70-timmars arbetsvecka framför mig och det ska bli superkul! Jag har verkligen saknat jobbet de här veckorna när jag har varit ledig. Veckan efter har jag "bara" två 14-timmarspass inbokade men jag hade säkert fått fler om jag inte ställt mig icke tillgänglig på fredag-lördag. Jag fyller nämligen år den fredagen och vi ska fira i dagarna två :).

Just nu är jag lite nervös över att kvällens efterrrättspannacotta inte ska stelna ordentligt. Den står i kylen nu och jag är där stup i kvarten och dallrar på den. Men nu verkar det som att den börjar sätta sig som den ska. Den måste svalna så att jag kan koka blåbärssåsen och låta den svalna innan jag häller på den över pannacottan. Sedan ska den också stelna och hela efterrätten ska serveras med kaksmulor ovanpå. Blir nog gott och sött :).

Ni såg ju mina nya glasögon. De kom på bara två dagar! Karina på Specsavers lyckades verkligen med att snabba på glassliparna...

Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela