emmaterese

- en dagboksblogg -

En dag i mitt liv

Publicerad 2012-08-31 10:52:09 i

Mitt liv just nu:

Vaknar och är jättehungrig. Har sedan kvällen innan planerat vad jag ska äta till frukost och studsar upp ut sängen för att få äta dagens första mål. En måltid som jag nio ggr av tio inte kräks upp och därför känns extra viktig. Äter den oftast i sängen med en kaffedrickande make bredvid. Maken hjälper mig med min blodförtunnande spruta och jag tar mina andra mediciner. Dagens bästa stund!

Ligger kvar i sängen en stund och känner sparkar från ufot. Det sparkas dygnet runt ibland och hela magen hoppar runt och rör sig. Härligt!

Snart dags att äta igen. Har jag tur så har jag inte börjat må illa än och jag kan äta mellanmål utan att må dåligt. Får oftast behålla också detta mål.

Pysslar lite med det som behövs. Eller så vilar jag bara. Det beror på hur trött jag är och på om jag är mycket yr. Är ju sjukskriven fortfarande så jag försöker att vila med gott samvete men det är svårt och jag känner mig totalt värdelös från och till.

Lunch. Äter ihop med maken. Ungefär 50/50 chans att få behålla maten. Illamåendet börjar oftast rejält efter lunchen.

Kräks. Gör mig iordning för att åka in till förlossningen. En bilfärd på ca 20 min och sedan är jag där. Tack och lov för att jag slipper åka från Hultsfred till Västervik numera för sjukhusbesök! Träffar barnmorska som sätter nål, tar blodtryck och påbörjar järndroppet. Det går in fort och efter sammanlagt ca 50 min brukar vi vara på väg därifrån.

Hungrig nu. Susar hem fort för att äta eller handlar en korv eller liknande på vägen om vi har andra ärenden att uträtta. Kräks oftast upp detta någonstans på högbrodelen.

Kommer hem. Mår illa men är hungrig igen. Nu börjar kvällens dilemman. Jag är konstant hungrig men kräks upp det mesta som jag äter. Försöker få i mig lite nudlar i buljong för saltets skull men allt kommer upp igen. Äter middag med maken och om vi lagar riktig mat som jag äter superlångsamt så är chansen störst att jag får behålla middagen.

Kvällen fortlöper med huvudet i kylen/hinken/toan. Är hungrig mer eller mindre hela tiden men tröttnar till slut på att försöka äta och börjar planera min frukost istället.

Går och lägger mig. Vaknar flera gånger under natten för toabesök och är så glad när det äntligen är dags för frukost.. :).

Ja. Låter ju väldigt gnälligt det här. Jag kanske är väldigt gnällig men ibland är det extremt svårt att hålla humöret uppe. Det som är skönt är att jag inte förknippar mitt dåliga mående med min graviditet. Om någon frågar mig hur graviditeten går så svarar jag att den går jättebra men att jag själv har lite problem med hälsan. Detta gör att jag ser med glädje på min växande mage och mitt sparkande ufo därinne. Ibland när jag är ledsen så får jag en extra hård spark och det känns som att ufot säger till mig att "Kom igen nu! Vi fixar det här. Vi har ju fixat så mycket redan, du och jag. Jag finns här för dig alltid alltid..".

Ufot och maken är en väldigt stor tröst. Jag är så glad över att jag har dem. Min familj. Min lilla lilla familj.

Hultsfredshelg

Publicerad 2012-08-26 21:11:25 i

Då är helgen i Hultsfred över. Det har varit en lugn och trevlig helg men jag märker att jag blir ännu mer trött än vanligt av att åka iväg.

Idag döptes lilla Vera och jag hade den stora äran att få sjunga under dopgudstjänsten. Jag blandade ihop texten lite men om jag inte hade sagt något om det efteråt så hade nog ingen märkt det. Tur för mig så var det en ganska okänd sång som jag sjöng :).

Nu sitter jag i min säng och är lite sur över att det inte är något alls på tv som jag vill se. Var det inte alltid saker på tv förut? Jag minns att jag hade något att titta på varenda kväll. Kanske inte bara utbudet som blivit sämre dock, utan kanske också mina krav.

Imorgon är det dags för nytt järndropp. Sedan ska vi hem till svärmor och fira hennes födelsedag.

Här kommer den enda bilden jag tog under helgen. Maken och systerdottern spelade monopol och systersonen kikade på ett tag. Jag satt också och kikade på och det var så roligt att se dem tillsammans <3

Hem till byn

Publicerad 2012-08-23 20:33:03 i

Idag var jag inne på sjukhuset och fick min tredje dos med brunt järndropp. Tyvärr glömde de bort mig när jag satt i väntrummet så jag fick vänta 1,5h i onödan. Jag ville inte heller gå och tjata på dem som jobbar där med tanke på att kvinnor som föder barn troligen har lite svårare att vänta än vad jag har. Man får järndropp inne på förlossningen alltså. Idag fick jag dock veta att om jag har väntat i en kvart så ska jag gå och fråga någon. Hade varit bra att veta idag.

Imorgon åker vi hem. Hem till Hultsfred. Vi ska vara där hela helgen och hela min fina familj kommer dit :). På söndags döps lilla V och jag ska sjunga på dopet. Efter det så åker vi tillbaka till Ö'n och på måndag ska vi fira svärmor som fyller år.

Hejsålänge

Publicerad 2012-08-21 23:58:19 i

Jag tycker nästan lite synd om människan som sålde denna gravidklänning till mig. Sex kronor fick stackaren för den! För de sex kronorna fick hon tvätta den, paketera noga, frankera och skicka. Knappast värt det för henom va? Men - jag tackar och tar emot med glädje. Tradera är verkligen lysande när man vill fynda. Bara inte köpdjävulen kommer i en så att man höjer och höjer sitt maxbud. Jag lägger ett bud och om någon annan bjuder över så får det vara :).

Ikväll har vi haft spelkväll hos stora svägerskan. Tre spel hann vi med innan klockan var över elva och definitivt hemdags för alla oss vuxna och tråkiga människor. Vi hade det mycket trevligt och det ryktas om att vi ska äta middag hos svärföräldrarna imorgon - nice.

Bilder:

Magen växer och förhoppningsvis järnet också

Publicerad 2012-08-20 16:40:08 i

Var och fick mitt andra järndropp idag. Eftersom man får det i en förlossningssal så passade jag på att fråga ut barnmorskan om allt möjligt. Idag handlade de flesta frågor om lavemang och bajs. Hehe. Bäst att passa på när man har dem där, så slipper man undra.

Nu ska jag hjälpa maken med middagen. Blir italiensk köttgryta med hel fläskytterfile, honung, rotsaker, ingefära, fond och vitt vin. Det är ruskigt gott kan jag lova!

Hejs

Järnjärnjärnjärn

Publicerad 2012-08-16 17:14:22 i

Nu har jag varit och fått mitt första dropp med järn på sjukhuset. Såg framför mig scenen från Wolverine när han får sitt metallskelett men det var inte riktigt så dramatiskt. Men det var brunt. Så brunt järndropp har jag fått. Hoppas att det kickar in snabbt de kommande dagarna. Jag längtar efter att bli pigg igen.

Tänkte visa er några bilder på två av mina traderafynd :).

Hörs sen

Tradera och sparkar

Publicerad 2012-08-14 23:01:39 i

Jag älskar tradera! Jag har handlat en del mammakläder där nu under graviditeten. Jag har köpt två par byxor, en tröja och en skjorta. Allt sitter som en smäck :). Fick hem skjortan idag, som jag för övrigt betalade en tia för, och upptäckte att jag missuppfattat storleken. Den var i storlek medium men passade faktiskt perfekt. Jag trodde att den var i large. Jag har verkligen inte fattat hur stor/liten jag är nuförtiden.

Idag rörde sig hela magen när ufot sparkade. Både jag och maken såg det och fick oss ett litet skratt. Det är skojigt och mysigt när det händer nya grejer. Maken la kinden mot magen och fick sig en spark i ansiktet :).

Jag både längtar till november, och inte. Det är ju rätt mycket som ska ordnas tills dess och det är skönt att ha många veckor att ordna allt. Men - jag längtar efter min bebis. Massor. <3

Anemisk

Publicerad 2012-08-11 12:17:50 i

Var och lämnade prover på bmm igår morse. Jag har visst väldigt lågt järnvärde :(. Det förklarar en del problem med hälsan jag upplevt den senaste tiden. Jag fick välja mellan att börja med en stor dos järntabletter varje dag eller att åka in till lasarettet och få injektioner varannan dag. Jag valde tabletterna. Skulle de inte hjälpa så får jag börja med sprutorna men hoppas givetvis att jag slipper det.

Idag ska vi på födelsedagskalas då stora svägerskan fyllde år i torsdags. Ska bli trevligt :).

Vi hörs

Bmm

Publicerad 2012-08-09 16:51:04 i

Idag var första träffen för föräldragruppen på barnmorskemottagningen. Det var inte så tråkigt som vi hade trott och de andra tre paren verkar väldigt trevliga allihopa :). Allt som allt var det en bra upplevelse och det är alltid roligt att höra Ufots hjärtslag med den där dopplern. Jag ska tillbaka imorgon och lämna blodprover också. Kunde inte göra det idag då jag redan tagit mitt levaxin för dagen.

Tjohej

Nattligt samtal med Ufo't #2

Publicerad 2012-08-08 07:37:15 i Allmänt

Klockan 02.15, natten till onsdag
 
Jag: Ufo't... är du där?
Ufo't: Va? Om jag är här? Ja, vart tusan skulle jag annars vara?
J. Du är så stilla inatt bara...
U: Jag sover ju... Var det inte det du ville, förresten?
J: Ehm.. jo, det var det ju kanske...
U: Alltså. Helt ärligt?
J: Mmm...
U: Väckte du mig nu för att du tyckte att jag var för stilla?
J: Ja... lite så, kanske...
U: *skakar långsamt på huvudet*.. illa..
J: Ja. Förlåt. Somna om du.
U: Ja. Det ska jag verkligen göra.... och du -
J: - Ja?
U: Är det såhär det ska vara nu?
J: Hurdå?
U: Att du oroar dig för minsta lilla?
J: Ja, det är nog så det kommer att vara nu..
U: Okej. Vi ses imorgon bitti då.
J: Ja, sov gott Ufo't.
U: Sov gott.
 

Nattligt samtal med Ufo't

Publicerad 2012-08-07 09:09:10 i Allmänt

Klockan 02.15, natten till tisdag.
 
Jag: Hej på dig, Ufo't.
Ufo't: Ehm... hej på dig själv. Jag trodde att du sov?
J: Ja, det gjorde jag också...
U: Jaa.. okej... men inte nu?
J: Nää, nu... undrar jag liksom lite hur du tänker..
U: Hur jag tänker nu?
J: Ja, när du sätter igång med sådana här spark-kavalkader mitt i natten?
U: Jamen.. alltså.. jag måste ju träna.
J: Träna?
U: Ja, på tranan.
J: Tranan? Som fågeln?
U: Nej! Som karatandet...
J: Nu hänger jag inte riktigt med... tyvärr..
U: Jamen, duvetju i slutet av karatekid ett när Daniel-san har skadat knät och Mr Myagi har gnuggat händerna och läkt honom så att han ändå ska kunna tävla och han ställer sig där och gör den där supercoola tranansparken och den elaka killen från Cobra Kai bara faller och Daniel-san vinner allting och...
J: Okej! Okej, okej.. jag vet. Jag har också sett den filmen. Men - varför måste du träna på natten?
U: Därför att på dagen rör du på dig och det gungar sådär skönt så då vill jag mest hänga där borta vid moderkakan och chilla liksom! Chilla mannen!
J: Mhmm... men, tror du att du kan tranan snart då? För som det är nu har du varit vaken och karatat ca 2,5 timmar per natt i tre nätter nu. Jag blir lite trött...
U: Japp. Känner mig ganska fullärd nu.
J: Härligt!
U: Mmm... nu ska jag ge mig på att bli som den där Billy Elliott. Mycket chassé och plié i den filmen som det måste tränas på.
J: Men...
U: ...sorry, det börjar bli morgon, måste sova nu! Är helt slut efter allt karatandet hela natten. God natt!
 
 

Grillafton och lite blandat

Publicerad 2012-08-02 12:54:29 i

Igår var vi uppe i Borgholm i den stuga som C och M hyrt i en vecka. Stugan var väldigt stor och mysig samtidigt och vi åt en underbar middag med grillat kött och goda tillbehör :). Det var verkligen trevligt och som alltid roligt att träffa dem och deras små barn. Lilla V som är fyra månader är ett riktigt charmtroll som ligger och skrattar och flinar och H som är 1,5 år är full av bus och liv. Fina ungar det där! Jag har fortfarande ont i magen till och från men jag ska börja jobba imorgon. Det känns både bra och läskigt. Nu har jag ju varit hemma i några veckor och vant mig vid att kunna vila när jag vill och behöver. Men det ska bli roligt att komma igång igen - jag gillar ju mitt jobb! Bebis växer så det knakar. Insåg idag att jag inte har någon midja längre. När man känner där midjan brukade vara så känner man nu en hård livmoder :). Ufot sparkar hårdare och hårdare också och maken har flera gånger känt sparkar genom magen. Det är mysigt tycker vi. Bild från igårkväll:

Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela