emmaterese

- en dagboksblogg -

Otydligt?

Publicerad 2012-12-30 17:40:48 i

För att förtydliga från förra inlägget så har Knoen givetvis inte gått upp två kilo sen förra gången vi vägde honom. Det är ju sedan han föddes. Sedan förra gången vi vägde honom har han gått upp 540 gram och vuxit 1 cm på längden :).

Så ingen trodde något annat ;)

Välkommen åter

Dec. 28, 2012

Publicerad 2012-12-28 22:49:51 i

4400 gram och 52 centimeter lång. Wow. 60 gram från två kilo upp och en hel decimeter längre. Jag är så glad över att han växer så bra men blir samtidigt smärtsamt medveten om att tiden går ruskigt fort. Han är ju så himla stor nu! Inte bara rent kroppsligt utan också mentalt. Det märks att han utvecklas något enormt och att hans sinnen blir starkare för varje dag. Han ler, svarar med joller när vi pratar med honom och han försöker få sina armar och händer att lyda honom (med varierande resultat kan tilläggas) för att nämna några av sakerna som händer med vår Knoe.

Imorgon får Kno-Kno (kärt barn har många namn) besök av sin gammelmoster. Alltså Mickes moster :). Det ska bli trevligt.

Bild från kvällsmyset innan sänggåendet. Underbart att ligga med honom på bröstet och sniffa honom på huvudet.. <3

Dec. 28, 2012

Publicerad 2012-12-28 09:09:24 i

Vi håller på och gör oss redo för en morgontid hos bhv. Det går väl sådär. Jag har fått rackarns ont i magen och får springa på toa hela tiden och Knoen har kräkts ner sin pappa och tre olika outfits på tjugo minuter. Men vi bara skrattar åt eländet :). Tur att vi var ute i god tid så än så länge ser det ut som att vi kommer att hinna. Vi ska promenera dit och det ska bli skönt.

Senare ska maken iväg och spela så jag och Knoen får klara oss själva, vilket vi troligen gör galant. Skulle behöva städa lite här hemma. Får se om Harry är med på det.

Nähe, nu är det dags att gå. Det ska bli spännande att se hur mycket knasungen har vuxit sedan sist.

Bad i mormors diskho efter en riktig bajsfest på julafton:

Dec. 25, 2012

Publicerad 2012-12-25 20:46:50 i

Efter att ha spenderat några dagar hos mina föräldrar och Harrys mormor och morfar i Hultsfred är vi nu hemma på Ö'n igen. Det har varit mysigt att fira jul i Hultsfred och det har varit lugnt och skönt hela tiden. Idag kom min syster och hennes familj och vi hann träffa dem en stund innan vi styrde kosan hem vilket var väldigt skoj.

När vi kom över bron så åkte vi direkt hem till Knoens farmor och farfar för att äta middag och umgås med svärfamiljen. Vi fick god mat och god efterrätt men jag var så sjukt trött att jag gick och la mig på svärmors säng efter maten och slumrade middag - mycket skönt! Knoen sov mest och njöt nog av att ha så många famnar att mysa i.

Kusinen N, 2 år i januari, är så fin mot Harry och hon klappar honom så försiktigt och hjälper med matflaskor och nappar. När Harry tappade nappen idag så satte hon tillbaka den i hans mun med stort allvar och stor koncentration - nappar är viktiga saker. Gullungen!

Nu sitter jag I sängen och slötittar på Så mycket bättre och skriver handlingslista till imorgon då vi ska fylla på kyl och skafferi. Jag har packat upp allting och det är skönt att veta att vi slipper börja dagen med det imorgon. Vi kom hem till en renbäddad säng också. Lyxigt :).

Avslutar med en bild på en julfin Knoe och en bild på en glad liten bebis i bilen på väg hem idag. Mammas älskade älskade älskade.


Dec. 24, 2012

Publicerad 2012-12-24 07:18:17 i

Inatt har vår lilla Knoe sovit sex timmar i sträck. Det är dubbelt så länge som det brukar vara. Jag vaknade i panik en gång i timmen och kollade om han andades och han sov så gott så gott :). Vår lilla duktiga kille. Han är så fin. Kärlek!

Detta sovmaraton ledde ju till att jag sovit riktigt bra inatt. Tror att detta varit den bästa sovnatten sen Harry föddes. Så skönt! Och då bör man betänka att vi har väldigt bra nätter över lag annars också. Så nu sitter jag i sängen med en podcast i öronen, en sovande bebis på bröstet och en snarkande make bredvid mig. Jag har druckit en kopp kaffe och känner att detta blir en bra dag :).

God Jul på er alla!

Dilemman kring mat

Publicerad 2012-12-19 18:35:41 i

Jag har insett att något som är väldigt svårt när man går hemma ensam med en bebis är att hitta tid att äta. Oftast när jag tänker att det är dags för mig att äta så är det något som behöver göras med Knoen först. Och - så ska det ju givetvis vara! Men det blir tyvärr så att jag slänger i mig en godisbit eller tar några tuggor på ett kex eller i bästa fall ett äpple och sen när jag väl har tid att äta så har hungern gått över. Blir ett moment 22.

Jag försöker dock se till att ha färdigrätter hemma. Då blir det mer att jag äter när det är så lätt att få fram mat på bordet. Sen så tycker jag att de oftast är goda också. Det har jag alltid tyckt :).

Så mitt nyårslöfte är att jag ska bli bättre på att äta. Jag måste ju orka vara igång för min älskade sons skull :).

Min dag i bilder #8

Publicerad 2012-12-18 20:19:15 i

Nu är jag trött, så trött. Harry sover i sin säng och jag ska snart gå och lägga mig i min.

Godnatt!

Min dag i bilder #7

Publicerad 2012-12-18 18:02:17 i

Harry hjälper pappa att rädda världen. Det har varit lite gnälligt från Knoen bu ikväll tills Micke kom på att han nog var för varm och tog av honom på underkroppen. Nu är han nöjd igen :).

Min dag i bilder #2

Publicerad 2012-12-18 11:25:20 i

Kombinerade en rabattkupong från Libero med en bonuscheck från Ica och handlade två paket blöjor för 4 kronor.

Min dag i bilder. #1

Publicerad 2012-12-18 08:10:06 i

Tänkte låta er följa mig på min dag idag genom att jag ska ta mycket bilder och lägga ut här. Så kika in ofta idag :).

Första bilden:

Godmorgon

Dec. 17, 2012

Publicerad 2012-12-17 17:34:56 i

Just det! Idag har Harry namnsdag :). Han heter Stig efter makens farfar som visst var en ytterst trevlig och bra man. Jag tycker att det är väldigt tråkigt att jag inte hann träffa honom. Han gick bort precis innan jag och maken träffades.

Så, grattis på namnsdagen till min älskade son och till hans gammelfarfar.

Dec. 17, 2012

Publicerad 2012-12-17 10:27:19 i

Elen var borta i bara en timme. Skönt. Det var visst svart på hela Öland i hela Kalmar också.

Nu sitter jag och Harry i soffan efter att ha gått på en promenad i blasket. Men - jag tar hellre blask och plusgrader än snö och minusgrader alla dagar i veckan!

Hörs

Dec. 17, 2012

Publicerad 2012-12-17 07:10:01 i

Vaknade precis och insåg att lägenheten var alldeles kolsvart. Det är ovanligt med tanke på att vi alltid sover med en lampa tänd i hallen. Så att vi ska få lite ledljus när vi grejar med Knoen på nätterna. Jag insåg snabbt att det var strömavbrott och inte bara hos oss. Hela Färjestaden är kolsvart. Det enda ljus man ser när man kikar ut är de från bilar som kör runt.

Spännande. Tur att vi har köpt tetror med färdigblandad mat till Knoen med tanke på att vi inte kan värma de andra flaskorna nu.

Jag hoppas innerligt att strömmen kommer tillbaka. Snart.

Toalett by candlelight:

Dec. 16, 2012

Publicerad 2012-12-16 16:26:56 i

I torsdags hade Harry ett läkarbesök inbokat. Ett rutinbesök alltså, inte för att han är sjuk. Läkaren vi träffade var min och makens husläkare och han gav vår lilla Knoe båda tummarna upp. Precis som jag visste :).

Han hade på en vecka gått upp 360 gram och vuxit 1 hel cm. Vår sköterska på bhv bara skrattar och tycker att Harry är helt fenomenal på att växa. Han följer inte kurvan direkt, han följer mer en linje som går spikrakt uppåt - vilket är jättebra enligt sköterskan :). Så vi är stolta över vår son som äter och äter och växer och växer.

Själv väger jag mindre än någonsin. Tror att jag vägde såhär lite när jag gick i sexan senast. 65,5 kg. Då var det såklart för mycket men nu är det helt normalviktigt vilket känns skönt. Min "deg" på magen drar ihop sig lite lite mer för varje vecka också, vilket jag inte har något emot.

Det får väl bli en liten bild också :). Såhär matar en mamma som behöver en hand över till något annat.



Dec. 10, 2012

Publicerad 2012-12-10 17:36:32 i

Nu är det på tiden att uppdatera bloggen igen :). Tyvärr har jag inte så mycket nytt att skriva. Micke är sjuk och går runt här med jätteont i hals och ena örat och jag tycker så synd om honom.

Knoen blir en månad på torsdag. Helt knasigt! På ett sätt har tiden gått superfort och på ett annat sätt så känns det som att han alltid varit här hos oss. Jag kan i alla fall inte tänka mig ett liv utan honom nu.

Det får bli en bild :).

Dec. 06, 2012

Publicerad 2012-12-06 17:13:24 i

Jag är så tacksam. Tacksam över att vår lilla bebis är så perfekt. Att han är så söt, att han växer så det knakar, att hans kinder börjar bli så runda och tjocka :). Jag är så tacksam över att vi fick just honom. Vår fina Harry.

Dec. 05, 2012

Publicerad 2012-12-05 23:05:26 i

Harry har ärvt ett babygym av lill-kusinen. Bland mycket annat. (Det är en väldig förmån för Harry att ha, inte mindre än, tre kusiner som han kan ärva saker från). Ikväll när Knoen var pigg efter maten fick han prova sin nya sysselsättning och jag tror att han gillade det :). Han har ju börjat följa saker med blicken och ikväll låg han och kikade på alla grejer i gymet samt på den randiga bågen där allt hänger. Det var riktigt skojigt att se.

Tänk vad bebisar utvecklas snabbt. Allt detta på bara tre veckor. Snart är han en månad gammal. Mammas lilla älskling.

Harry och hans babygym:

Dec. 05, 2012

Publicerad 2012-12-05 16:24:49 i

Anna - Vad roligt att du hittat hit av en slump och att du vill stanna! Du är så välkommen och du får gärna ställa fler frågor om det är något mer som du undrar över :).

Kul att du tyckte om mitt svar på amningsfrågan, det var så lite så :).

Vi hörs!

Dec. 05, 2012

Publicerad 2012-12-05 12:45:25 i

Idag var det besök på bhv igen. Vi upplever ju att vår lilla Knoe blir större nästan för varje dag och vi var spända när vi la honom på sköterskans våg :). Och, vet ni, ungen har gått upp 515 gram - över ett halvt kilo - på åtta dagar samt vuxit 2,5 cm på längden på samma tid! Vårt duktiga lilla matvrak :D.

Det är skönt att veta att vi gör rätt med maten och att vi har full koll på att han får i sig det han ska.

Harry följde en leksak som hängde över skötbordet med blicken idag också. Egentligen ska de kolla det nästa vecka men Harry gillar ju att ligga steget före ;).

Tänk vad märkligt det är att man kan bli stolt över sin bebis för att han äter och går upp i vikt.

Han är så fin. Världens finaste.


Dec. 03, 2012

Publicerad 2012-12-03 15:50:15 i Allmänt

Anna undrade varför jag inte ammar. Det är helt okej att du frågar, Anna, men jag har inget vidare bra svar. Det kändes inte bra för mig helt enkelt. Jag kände detta redan under tiden jag var gravid men bestämde mig då för att inte ta något definitivt beslut innan Harry var här och jag hade provat. Jag provade att amma första dygnen på BB och valde sedan att inte fortsätta. Det beslutet har jag inte ångrat en sekund. Speciellt inte med tanke på att vi nu har full koll på hur mycket han äter och att han får i sig det han behöver. Han går ju upp i vikt snabbt och bra och det är ju inte alls säker att det hade gått lika bra om jag bara ammat honom. Eller så hade det det, vem vet.

Något som jag dock känner att jag vill kommentera är det faktum att Anna kände sig tvungen att skriva att hon absolut inte dömer mig för mitt beslut att inte amma. Det gör mig lite ledsen. Inte för att Anna skrev som hon gjorde, absolut inte, utan för att det är så lätt att känna sig kritiserad som mamma om man inte ammar.

Under min graviditet så har det från mödrahälsovården och från den mesta litteraturen jag läst om graviditet och barnafödande pratats/stått minst lika mycket om amning som om allt annat tillsammans. Det har sagts/stått att mammor ger upp amningen alldeles för lätt, att det är av största vikt att bebisarna ammas och på föräldragruppen så gick flera träffar åt att bara diskutera amning. Det blev så uppenbart att detta var så otroligt viktigt - för barnmorskorna. Jag kände en oerhörd press, vilket gjorde att jag mådde dåligt bara vid tanken på amning, och jag tror att det spelade in i mitt beslut

Jag tror att det är viktigare att mamman mår bra, att barnet får i sig mat ordentligt och att mamman inte är så slut av att ha kämpat med att ge barnet bröstet så att hon inte orkar med anknytningen - den LIVSVIKTIGA anknytningen. Jag har sett på nära håll hur kämpigt det kan vara att få amningen att fungera och jag är så glad över mitt beslut.

Att jag missar mysiga stunder med min son må vara sant, men det är ju bara en sorts mys. Jag myser med Harry hela tiden. Det bästa myset är när vi ligger ansikte mot ansikte på sängen och han drar med handen i mitt ansikte och jag pussar och pussar på hans runda små kinder samtidigt som jag pratar tyst om allt mellan himmel och jord. DÄR kan vi snacka anknytning :).

Så, jag hoppas att Anna fick svar på sin fråga :). Vilken Anna är det, förresten? Någon jag känner?

Hejpåer

Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela