emmaterese

- en dagboksblogg -

EEG

Publicerad 2012-03-29 18:43:47 i Allmänt

Imorgon ska jag in till sjukhuset och göra ett EEG. De ska undersöka min hjärna för att se om jag har epilepsi. Jag tror inte att jag har det men om jag vill ha tillbaka mitt körkort så måste jag kolla upp det ordentligt.

Jag ska fråga om jag får dokumentera det hela imorgon. Jag kanske kan smita in på toa och ta en bild när jag har elektroderna på huvudet i alla fall. Hehe. Lär vara supersnygg då ;). Sist jag gjorde ett EEG så vägrade jag se mig själv i spegeln när jag hade den där elmössan på mig.

Jodå. Vi hörs imorgon då

Världens finaste

Publicerad 2012-03-28 15:25:42 i Allmänt

Fick ett blombud idag med världens finaste bukett blommor från mamma och pappa. Tack så jättemycket! :). Jag ringer ikväll! Kram

Sjukgymnastik!

Publicerad 2012-03-26 17:10:00 i Allmänt

Idag var jag hos ortopeden för uppföljning av min axelskada. Varken läkaren eller jag själv tyckte att det var en bra ide med operation så nu blir det sjukgymnastik, sjukgymnastik och åter sjukgymnastik. Bättre än operation :).

Imorgon ska jag tillbaka till jobbet vilket känns både bra och konstigt. Nu har jag ju varit hemma så länge så jag har vant mig vid den här lunken. Skönt nog har jag en lugn första vecka. Imorgon har jag bara ett kvällspass och på onsdag ett kväll+natt. Sen är jag ledig torsdag till söndag. Så det ska jag nog orka :).

Ikväll ska jag bara ta det jättelugnt. Imorgon förmiddag har jag mitt första besök hos sjukgymnasten.

Våriga förberedelser

Publicerad 2012-03-24 13:13:30 i Allmänt

Idag var vi på macken och mekade med min cykel. Nu är den redo för vårens cykelturer och det var väldigt roligt att provcykla. Det var länge sedan jag cyklade regelbundet och jag ser fram emot att börja med det igen. Från och med ny ska jag alltid cykla inom Färjestaden. Speciellt bra nu när jag inte får köra bil på några månader.

Imorgon är det våffeldagen så då ska vi hem till stora svägerskan och grädda våfflor :). Gott. Sen ska vi åka till svärfars verkstad och byta till sommardäck.

Välkommen, vår!

Bättre och bättre dag för dag

Publicerad 2012-03-23 12:03:28 i Allmänt

Nu kan jag berätta att axeln blir bättre och bättre. Det enorma blåmärket är nu gul-grönt och kliar satan! Jag har inte lika ont i axeln heller men den är rejält instabil. Det blir spännande att se vad ortopeden säger om den på måndag.

Igår var vi i svärföräldrarnas nya trädgård och grillade korv till lunch. Vi var ute i många timmar till bebisens och hundens stora glädje :). Vi hade det väldigt mysigt och alla var nöjda och glada efter all den friska luften.

Jag hoppas verkligen att jag ska kunna börja jobba på tisdag. Idag är det två veckor sedan jag fick krampanfallet och jag saknar jobbet. Bara ortopeden ger mig klartecken för jobbet.

Avslutar med en bild från gårdagens grillning.

Ojsan

Publicerad 2012-03-19 14:58:32 i Allmänt

... och en jäkla massa lös hud på armen också såg jag nu. Men så blir det väl när du gått ner 51,6 kg.

Hejs

Aj aj

Publicerad 2012-03-19 14:56:26 i Allmänt

Jag har en liten blödning i axeln. Blodet rinner ner i armen och lämnar ett snyggt spår efter sig. Det gör ganska skitont. Ganska väldigt mycket skitont faktiskt.

Sjukskrivning en vecka till. Maken är personlig assistent och gör sitt bästa men är i ärlighetens namn en rätt kass assistent. Hehe. Men han är ju söt så han kommer undan med det mesta.

Bättring, för tusan!

Publicerad 2012-03-13 16:05:09 i Allmänt

En kvinna var glad över att Loreen vann melodifestivalen. Hon satt i publiken och höjde sin arm för att visa sin glädje. Där var en filmkamera och fångade hennes underbara leende och - hennes orakade armhåla.

Detta har skapat en hetsig debatt i Sverige där folk är fly förbannade över att en kvinna har mage att visa sin hårig armhåla bland folk. "Ha den orakad om du vill men våga då inte visa den bland folk" verkar vara en vanlig åsikt bland de som är inblandade i debatten.

Jag blir så förvånad. Hur denna lilla kroppsdel med så lite hår kan väcka så mycket ilska och avsky. Jag förstår inte. Efter att ha legat på sjukhus så känns mina överskottskilon, pormaskar och hängbröst väldigt triviala. Allt jag vill är att må bra. Skärp er, Sverige! Det är BARA lite hår. Kom igen, vi är bättre än såhär.

Hejsålänge

Hemma igen

Publicerad 2012-03-13 08:28:22 i Allmänt

Igår fick jag åka hem till min älskade make. Väl hemma blev det skräpmat, glass och film i sängen - precis som jag längtat efter.

Jag utreds fortfarande och ska in på sjukhuset för fler undersökningar senare i veckan eller i nästa. Antingen är det epilepsi eller så var det stora krampanfall jag fick i fredags kväll stressrelaterat. Vi får se. Nu är det skönt att vara hemma i alla fall.

Jag har sovit i en massa timmar inatt och jag hoppas att jag ska kunna känna mig frisk idag.

Tjing

Fan också

Publicerad 2012-03-11 12:30:12 i Allmänt

Jag ligger på sjukhus. Jag kanske har epilepsi. Imorgon ska de göra undersökningar och troligen sätta in medicin. Jag är ledsen och vill inte vara här. Annars mår jag rätt bra ändå. Snart kommer maken, stora svägerskan och bebisen, det ser jag fram emot.

Hårbortfall

Publicerad 2012-03-01 21:46:33 i Allmänt

Just det, jag ska klippa mig imorgon när jag har gått av jouren. Det känns lite pirrigt med tanke på att jag sparat håret så länge. Tänk om jag ångrar mig. Tur att hår växer ut igen.

Jag lägger ut en bild imorgon.

Hejigen

Lärdomar på jobbet

Publicerad 2012-03-01 13:48:14 i Allmänt

Idag har vi haft handledning på jobbet. Jag gillar verkligen att vi har det. Jag lär mig så mycket som jag kan ha med mig i mitt arbete. Det gillas :).

Annars rullar livet på som vanligt. Jag jobbar och trivs fortfarande superbra, livet hemma är stabilt och bra och jag känner mig frisk och kry.

Gött mos, helt enkelt.

Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela