emmaterese

- en dagboksblogg -

Apr. 29, 2013

Publicerad 2013-04-29 05:04:26 i

Äntligen går det att blogga på mobilen igen. Det har varit strul med bloggappen men nu verkar det funka.

Livet rullar på för oss. Harry växer och växer och blir mer och mer lik sin pappa för varje dag :). Han börjar bli en egen liten person med egna preferenser.

Han gillar tex att sova på sidan och tycker mest om att sova tillsammans med mamma och pappa. Han börjar gilla att testa mat och tycker att pappas hemlagade barnmat är den bästa. Fruktpure är också en stor favorit. Faster Matilda är favoriten när det kommer till bus och kusinen Nell är spännande att observera när hon leker. Helst ska det hända saker hela tiden, tycker Harry och det är tråkigt att bara sitta still. Han älskar när mamma sjunger, speciellt sångerna från babysången men också lite mer finstämda sånger. Det är väldigt tråkigt att ligga ner i vagnen om han inte ska sova så nu har vi fått byta till en sittvagn med liggläge. Ja, ni ser - en riktig liten person!

Vi älskar honom så oändligt mycket!

Idag blir vår lilla lägenhet invaderad av mammor och bebisar. Sex av varje blir vi - trångt men härligt!

Apr. 18, 2013

Publicerad 2013-04-18 19:46:58 i

Åh, vad jag önskar att vi ska få vara friska nu. Eller - att vi ska få BLI friska nu. Maken hostar fortfarande massor, jag verkar kunna sova hur mycket som helst utan att bli pigg och Knoen har det jobbigt med tandsprickning och biverkningar företer vaccinet han fick igår. De senaste sex veckorna har bara vart sjukdom sjukdom sjukdom och alla eventuella rutiner vi hade lyckats få till är som bortblåsta. Nu önskar jag så innerligt att vi kan få bli ordentligt friska och få tillbaka våra rutiner. Det behöver vi alla tre. Så håll alla tummar för oss!

Idag var jag och Harry på babycafe på öppna förskolan igen och det var jättemysigt att vara där igen. Det märktes att Harry tyckte det också och han skrattade och busade sig igenom ena sångstunden. Han gillar verkligen sång och musik, min lilla grabb.

Efter ÖF så åkte hela familjen till Modehuset för att titta på vårskor till mig. Det är alltid svårt för mig att hitta skor och framförallt till våren/sommaren. Vår- och sommarskor är ju oftast nättare och då är det svårt att hitta ett par där mina inlägg går i. Det hittade jag dock idag och det är skönt att veta att jag kommer att kunna gå bekvämt hela våren också :). Om någon månad måste jag försöka hitta ett par sandaler till sommaren. Måste ju ha något snyggt på fötterna i Bulgarien :).

Ikväll är maken iväg och spelar rollspel och Knoen sover sedan 45 minuter. Jag är mest trött och funderar på om jag ska krypa ner i sängen, snufsa på min älskade bebis och sova snart jag också. Finns ingen anledning att hålla mig vaken bara för att.

Lägger in lite bilder också :).

Apr. 11, 2013

Publicerad 2013-04-11 11:02:29 i

En bild från den första gången Harry provade sitt babygym. En bild från idag. Älskade onge att växa fort!

Apr. 08, 2013

Publicerad 2013-04-08 10:29:02 i

Här kan vi snacka om att jag ropade hej innan kon var över ån med smöret och pengarna! Jag var ju så glad över att Harry hållit sig frisk från påsksjukan men tji fick jag som firade i det blå skåpet.

Givetvis blev Knoen sjuk. Rejält sjuk. Så pass sjuk att jag bestämde mig för att ringa vår bhv-sköterska som i sin tur berömde sig för att vi behövde gå till hälsocentralen. Väl där bedömde en doktor att Harry behövde åka in till barnakuten för ännu en bedömning pga att vi inte fick ner hans feber, hans snabba andning och slöhet (han orkade inte ens lyfta på huvudet). Han blev dock lite piggare på vägen in till sjukhuset och sen ännu lite piggare när vi var där. Så efter lite koller och prover fick vi åka hem med en telefontid dagen efter. Detta var i fredags.

Nu är hans feber borta men han är så förkyld och hostig. Vi droppar saltlösning, suger med nässugen och försöker hjälpa honom så mycket vi kan men vi är rätt hjälplösa.

Micke och jag är också hostiga och jag är förkyld också.

Inget roligt alls nu.

Apr. 04, 2013

Publicerad 2013-04-04 22:04:33 i

När jag tänker tillbaka på påskhelgen så ser jag numera mest en massa små baciller som springer runt i mammas och pappas hus. Små virus som hoppar från den ena till den andra med elaka flin på läpparna. Det verkar som att de hittade till alla förutom Harry och hans kusin Hannes för alla förutom de två är nu mer eller mindre sjuka.

Jag började få ont i halsen i tisdags eftermiddag och under natten till onsdag vaknade jag med hög feber och ännu mer ont i halsen. Som mest var febern uppe i 39,6 och jag spenderade hela onsdagen sovandes i sängen. När jag vaknade i morse hade jag 38,6 i temp men febern försvann helt när jag tagit panodil och den har skönt nog inte kommit tillbaka på hela dagen. Dock har jag fortfarande enormt ont i halsen och är så hes att Harry tittar konstigt på mig när jag pratar med honom.

Nu hoppas jag att halsen blir bättre lika fort som febern försvann.

Det är väldigt skönt att Knoen visat sig vara motståndskraftig mot diverse infektioner. Hade varit jobbigt för honom att bli såhär sjuk. Mammas lilla älskling som blir fem månader om bara några dagar <3.

Bild på en något mindre KnoKno och nyförlöst mamma:


Kompisbesök

Publicerad 2013-04-01 15:42:00 i Allmänt

Idag drog Harry och jag till Resmo för att hälsa på fina E och hennes lilla S. S är född nio dagar innan Harry och det är så roligt att se dem utvecklas tillsammans. Vi lagade lunch och fikade efter det och hade det alldeles förträffligt trevligt - som vanligt!
 
Det är väldigt roligt att vi är ett gäng mammor från föräldragruppen som träffas ofta och kan dela erfarenheter om bebisarna och om livet i stort. Är jag nere eller trött så mår jag alltid bättre efter att ha träffat de härliga människorna!
 
På onsdag ska vi börja med en bokcirkel och första boken handlar om bebisar och sömn. Ganska passande nu när Knoen bestämt sig för att gå upp vid halv fem nästan varje morgon. Suck. Och nej - det hjälper inte att lägga honom senare på kvällen, det resulterar bara i skrikfest.
 
Jag opererades förresten för nästan två veckor sedan. Hade ett rätt stort bråck i magen efter operationen i somras så de var tvungna att gå in och lägga dit ett nät så att tarmarna skulle hålla sig på insidan av bukhinnan. Operationen gick bra och jag ska ta bort agrafferna imorgon.
 
Hejs
 
 
 
 

Apr. 01, 2013

Publicerad 2013-04-01 05:50:29 i

Emelie tyckte att Harry fått lite rundare kinder. Kan nog vara så att hon har rätt ;).

Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela