emmaterese

- en dagboksblogg -

Jan. 28, 2013

Publicerad 2013-01-28 13:31:58 i

Idag var det dags! Mammajympa på Friskis och Svettis. Det var verkligen roligt och lagom ansträngande och sååå roligt att träffa en massa andra mammor med bebisar :). Från vår föräldragrupp var vi tre mammor där och vi tog upp hela omklädningsrummet med alla våra grejer. Skoj skoj skoj :).

Harry skötte sig, självklart, exemplariskt och blev bara lite ledsen när han ville ha mat. Annars låg han där och skrattade och var så nöjd så. Men han somnade när allt var slut, klart att det är jobbigt för små bebisar att gå på jympa också ;).

Jan. 25, 2013

Publicerad 2013-01-25 13:21:37 i

Dagarna flyter ihop. Vakna, blöja, mat, gosa, leka, sova, blöja, mat, leka, sova etc etc. Sen ska jag ju ta hand om Harry också ;).

Nästa vecka kommer att bli lite mer händelserik. På måndag är det mammajympa på Friskis och på torsdag är det öppna förskolan, båda aktiviteterna med några mammor från mammagruppen :). Det kommer nog bli jätteroligt!

Jag lägger ut lite bilder på instagram. Där heter jag grimmfjall och ni får gärna följa mig där om ni vill. Men - jag lägger ut lite bilder här också.

Hej hej

Jan. 18, 2013

Publicerad 2013-01-18 13:51:02 i

Harry är förkyld. Ingen jätteförkylning och ingen feber men tillräckligt för att man ska märka att han är lite mer trött än vanligt. Därför planeras helgen att spenderas på detta viset:

Jan. 16, 2013

Publicerad 2013-01-16 01:35:30 i

Jag är väldigt glad och tacksam över att Harry har fyra mor- och farföräldrar som tycker om honom väldigt mycket och dom ställer upp i vått och torrt. Det är en enorm trygghet för mig och Micke :).

Jan. 14, 2013

Publicerad 2013-01-14 18:27:20 i

Idag har jag och Knoen varit hos E och hennes lilla S. Det är alltid roligt att träffa dem och samtalsämnena tar aldrig slut. Det pratas om allt mellan förlossningar och spruckna underliv till politik och träning. Härligt med en riktigt god kompis! :)

Harry och S älskar att umgås ;)

Jan. 11, 2013

Publicerad 2013-01-11 17:47:30 i

Idag är det snöstorm på Ö'n. Enligt maken är det inte alls någon storm och att det kan bli sååå mycket värre när man bor på Öland. Han säger det med en enorm stolthet i rösten. Det är inget att vara stolt över, enligt mig, att ens hemort är värd till rätt jobbiga väderfenomen men min man har en tendens att vara stolt över allt, precis allt, som har med Öland att göra oavsett om det ses som något bra av folk utifrån.

Imorgon så kanske Harrys mormor och morfar kommer och hälsar på. Det beror lite på vädret om de kommer eller inte och om det fortsätter som nu så är det nog bäst att de stannar hemma. Men - jag hoppas att det slutar snöa och att de kommer hit. Vi har inte setts sen jul och jag längtar efter dem. Maken sa senast idag att det ska bli så skoj när de får träffa Harry nu så att de kan säga om han har vuxit mycket eller inte. Det är svårt för oss att se som ser honom hela dagarna varje dag.

Vi får se vad de bestämmer sig för. Oavsett om de kommer imorgon eller inte så kommer vi att ses snart <3.

En bild på Harry och hans kusin Nell som fyllde två år igår. Stora, älskade, Nell!

Jan. 09, 2013

Publicerad 2013-01-09 01:37:28 i

Vi tar väl några bilder va? :). Det kanske inte är så roligt för alla mina läsare att bombarderas med bilder på Harry, men jag vet att mormorn och morfarn och troligen mostern blir väldigt glada av ett bildregn på den nyaste familjemedlemmen då och då :). Så här kommer det:

Jan. 06, 2013

Publicerad 2013-01-06 20:23:31 i

Jag har haft feber i ett par dagar. Inte så pass mycket att jag legat däckad men hjälp så trött jag har varit! Sovit så fort jag fått en minut över. Idag mår jag mycket bättre så vi har städat bort alla julgrejer och äntligen fått det dammsuget.

Jag har fått min första mens sedan jag blev gravid och jag minns inte att det var såhär jobbigt. Jag blöder floder och har jättemycket värk. Jag har läst att mensen ska bli lättare efter att man fått barn? Det verkar inte vara så för min del denna gång i alla fall. Kanske nästa månad..

Idag fick Knoen testa sin stol. Vi kunde rätt snabbt konstatera att han inte är riktigt redo för att sitta själv än :).

Jan. 03, 2013

Publicerad 2013-01-03 18:44:30 i

Igår hade vi ett gäng kompisar här för en speleftermiddag. Det var väldigt trevligt, speciellt med tanke på att två av vännerna bor uppe i Dalarna, där de pluggar, i vanliga fall. Harry hade svårt för att komma till ro. Han ville inte sitta i knät, ligga i famnen, han kunde inte somna, grät när han behövde äta och han ville inte sitta eller ligga för sig själv. Jag blev så stressad! Det känns som att han stör de andra när han knorrar och smågnäller och han känner givetvis av min och Mickes stress och blir än mer orolig och smågnällig. Moment 22.

Jag vill dock poängtera att det var ingen av våra vänner som gjorde något som gav mig/oss de här känslorna. De verkade mest tycka att Knoen var söt :).

Efter första spelet så ursäktade jag mig själv och Harry och vi gick in i sovrummet. Direkt när vi kom in dit så blev Harry "sig själv" igen och åt en hel flaska mat och somnade sen på min mage. Efter en stund kunde jag lägga ner honom utan att han vaknade och jag kunde gå ut och vara lite mer med våra besökare.

Jag vet inte varför Kno-Kno blev så orolig. Kanske blev det för många nya människor på en gång, för mycket ljud eller så hade han ont i magen - kanske. Det blir ju en hel del gissningar när det kommer till bebisar.

Idag har min lilla älskling dock varit som ett solsken i humöret under stora delar av dagen :). Ni får en bild på det:

Jan. 03, 2013

Publicerad 2013-01-03 07:07:21 i

Första natten på bb hade Knoen på sig en pyjamas i storlek 40. Den var på intet sätt stor, men den var lagom. Mormor och jag var och köpte nya pyjamas i strl 44 samma dag som vi kom hem från bb men de var jättestora på vår plutt. Han provade en pyjamas i strl 50 som han i princip drunknade i men igår fick han på sig en i strl 56 som inte var det minsta stor, utan helt lagom.. Tre storlekar upp på sju veckor. Det både värmer och sticker i mitt mammahjärta. Min lilla bebis. Min bebis som ska växa och bli så stor så stor.

Bilder på pyjamas i olika storlekar:

Jan. 01, 2013

Publicerad 2013-01-01 20:06:23 i

Vi hade en väldigt trevlig nyårsafton igår :). Vi hade besök av ett par från vår föräldragrupp (och deras lilla bebis såklart) och vi åt god middag, snackade och spelade spel. Väldigt, väldigt skoj! :).

Idag är vi ruskigt slöa trots att de inte finns någon bakfylla i huset. Det beror nog på att vår lilla Knoe har börjat sova så oroligt om nätterna nu. Han sover men ligger och låter, knorrar, pruttar och blir då och då ledsen i sömnen. Då måste man plocka upp honom så han lugnar sig. Lilla älskade Harry-Barry.

Nu börjar en ny säsong av Masterchef Australia och snart ska vi äta varma mackor.

Nyårsfin Knoe:

Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela