emmaterese

- en dagboksblogg -

Söndagsupdate

Publicerad 2012-07-29 17:37:56 i Allmänt

Jag har verkligen inte så mycket att rapportera. Jag fortsätter att läka mig efter operationen och har ont lite till och från. Ufo't sparkar och står i och igår kunde maken känna två sparkar för första gången. Som han har längtat! :).

Idag hade vi besök av familjen Carro som hyr stuga på Ö'n en hel vecka så vi ska upp dit på onsdag och grilla - mysigt värre!

Vi var på bio igår, såg ny Batman. Den var bra, precis som väntat.

Hejshejs

Vilodag

Publicerad 2012-07-24 17:24:22 i

Idag har vi en vilodag. Jag var helt slut hela eftermiddagen och kvällen igår efter den lilla trippen till Borgholm så idag har jag ordinerat mig själv sängläge och massor av isglass :). Det verkar onekligen som att sommaren har kommit till Ö'n idag. Trots att vi har en väldigt sval lägenhet så surrar det fläktar i båda rummen där vi befinner oss. Det är svårt att komma ihåg att äta när det är såhär varmt. Varken maken eller jag har någon direkt aptit utan vi får fokusera på att få i oss vätska och så får vi äta när det blivit lite svalare sen. Tjarå!

Måndag

Publicerad 2012-07-23 17:09:10 i

Det gick bra att ta bort agrafferna idag. Sköterskan sa att såret läker fint och det är skönt :). Vi tog en liten sväng till Borgholm idag där vi åt korv och glass och tittade i sommarbutikerna. Vi kom dock hem tomhänta då de säljer mest skräp i de där butikerna :). Vi hade en riktigt rutinerad chaufför som körde oss till Borgholm också:

Måndag

Publicerad 2012-07-23 07:58:08 i

Idag ska jag till distriktssköterskan och ta bort mina agraffer. Det är nog på tiden för de har börjat göra lite ont så jag tror att huden vill få bort dem. Vi ska kanske åka på en liten utflykt sen, men det får vädret och mitt mående avgöra. Hörs sen

Hänger runt

Publicerad 2012-07-21 18:55:24 i

Idag hänger vi i svärmors hus tillsammans med bebisen och lilla svägerskan. Svägerskan har åkt på någon form av magåkomma, stackarn, så vi åkte över som lite avlastning. Dock är inte jag så mycket till hjälp. Jag ligger bara på soffan och är nyopererad och gravid. Ibland får jag sällskap. Som ni ser :).

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/416047/images/2012/pic_500a7f4dddf2b3124b00011a.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/416047/images/2012/pic_500a7f5addf2b35d4e000844.jpg" class="image">

Utkast: Jul. 19, 2012

Publicerad 2012-07-19 13:44:33 i Allmänt

Jag kämpar på efter operationen med att få i mig den mat som jag och ufo't behöver. Om jag åt lite men ofta innan jag hamnade på sjukhus så är det inget mot vad jag gör nu. Nu äter jag en gång per 1,5 timme och hinner ibland bli riktigt hungrig på den tiden. Det är väl inte så konstigt egentligen med tanke på att jag bara äter tre-fyra tuggor per måltid. Läkaren har sagt åt mig att äta kaloririkt och det jag är sugen på.

Jag har rätt ont också. Var hos en läkare på vårdcentralen idag för att få hjälp med det. Tabletterna jag fick på sjukhuset gör att jag kräks massor och panodil hjälper inte bra nog. Tyvärr finns det inte mycket man kan göra när man är gravid så jag fick tabletter mot illamåendet. Ibland får man behandla biverkningarna, som läkaren sa.

Men - jag är mycket piggare och blir bättre för varje dag. Men jag är ordinerad mycket mycket vila. Så det är vad jag gör.

Vart jag varit

Publicerad 2012-07-16 18:13:37 i

Nu ska jag berätta vad som hänt mig den senaste veckan. Jag har legat fem nätter på sjukhus. Ska börja med att säg att allt är bra med ufot och jag är på bättringsvägen, så ni behöver inte bli oroliga. I onsdags fick jag opereras för tarmvred. Visste inte att de kunde operera på gravida men det går visst. Efter operationen har jag legat med ganska svåra smärtor men igår kunde jag äntligen åka hem! Nu ligger jag hemma med ett 15 cm stort sår på magen och är sjukskriven i två veckor. De kunde inte göra operationen med titthål eftersom livmodern låg ivägen så de fick öppna upp helt istället. Nu ska jag bara fokusera på att bli frisk och på att ära riktig mat. Sjukhuset var bra på de flesta sätt men maten var verkligen ingen höjdare. Imorgon kommer mamma och pappa och hälsar på lite :).

Mat!

Publicerad 2012-07-09 20:15:59 i

Nu verkar det äntligen som att jag är pigg efter att min mage haft spelet i några dagar. Blev dock paniktrött tidigare och blev tvungen att lägga mig på sängen en stund men det beror nog på graviditeten. Imorgon ska jag i alla fall jobba! Ska bli kul och skönt att komma tillbaka. Vi grillar hamburgare till middag ikväll - mums! Det blir så otroligt gott när man grillar burgare. Imorgon ska vi på marknad här i Färjestaden. Det är förresten väldigt spännande att uppleva min första turistsäsong här som boende. Det är löjligt vilken skillnad det är på folkmängd :). Lite bilder:

Äntligen!

Publicerad 2012-07-07 12:14:40 i

Nu kan jag blogga från mobilappen igen! Tänkte lägga upp några bilder från de senaste dagarna..

Kräks-Emma

Publicerad 2012-07-05 11:11:13 i Allmänt

Jag har kräkts i två dygn nu. Allt jag får i mig kommer upp lika snabbt igen. Jag har precis pratat med barnmorskemottagningen och de sa att om det inte vänder under dagen idag så bör jag ringa in till gyn så att de får bedöma om jag måste in och få dropp.

Men nu verkar det som att jag får behålla mina jordgubbar och mjölk som jag ätit till frukost, så nu håller vi tummarna att det hela vänder.

Det är i alla fall ingen fara för ufo't. Han tar det han behöver :). Det är det viktiga.

Tankar om snopp och snippa

Publicerad 2012-07-04 11:44:35 i Allmänt

Igår blev jag hemma från jobbet. Alltid lika jobbigt och tråkigt att behöva ringa och sjukanmäla sig men mår man inte bra så gör man inte. Jag låg hela dagen igår med huvudet i en hink och gråten i halsen och först på kvällen orkade jag mig ut på en kort promenad. Idag mår jag lite bättre men det är skönt att jag är ledig i två dagar nu.

När vi åkte till ultraljudet i måndags var vi så nervösa. Vi var så rädda för att vi skulle få dåliga nyheter och se att vårt lilla ufo inte mådde bra. Vi har sagt hela tiden att om hen väljer att visa oss vad det är för kön så vill vi veta, om hen inte visar så spelar det oss ingen roll. Det har aldrig varit så att vi skulle betala för att göra ett privat ultraljud bara för att se könet.

Men - när vi satt där i bilen på väg till sjukhuset så blev allt det där så otroligt irrelevant. Varken maken eller jag tänkte en sekund på könet, allt vi ville se var ett bultande hjärta och en frisk liten krabat. Jag har alltid trott att blivande föräldrar som säger att de inte bryr sig det minsta om könet ljuger. Att det är något som man måste säga för att inte verka känslokall men i måndags fick jag själv uppleva den känslan. Jag vill bara att hen ska vara frisk!

Det var först när ultraljudsteknikern konstaterat att allt såg bra ut och att ufo't mådde prima som jag och maken ens började fundera på könet igen. Och - där var han! :)

Jag har börjat längta efter min bebis nu. Vill snufsa den i nacken och pussa den på magen. Min lilla Snutt.



Just det!

Publicerad 2012-07-02 20:17:17 i Allmänt

Jag glömde berätta att jag köpte mitt första par mammabyxor idag. Jösses Amalia - vad skönt det är med sådana! Nu har jag bra byxor som jag kan jobba i utan att vara det minsta obekväm. Sen har jag fått låna ett gäng tröjor av jobbet, sådana som de har på sjukhus. Det är skönt, då slipper man slita på sina egna kläder.

Det var bara det. :)

Härlig dag!

Publicerad 2012-07-02 19:57:45 i Allmänt

Idag var vi ju då på ultraljud och det är med stor lättnad och glädje som jag kan berätta att allt ser bra ut med det lilla ufo't :). Det var enormt roligt att se krabaten och det är häftigt att det ligger en liten människa där inne i min mage. Den växer som den ska och hjärta, hjärna, diafragma och allt annat ser ut precis som de ska se ut. Det är väldigt fascinerande att man kan se så mycket detaljer på ett ultraljud. Vi såg till exempel hjärtats alla kammare och klaffarna som åkte fram och tillbaka. Så coolt!
 
Idag sov jag till halv ett! Snacka om att jag behövde/behöver vila. Jag ska sova tidigt ikväll också eftersom jag börjar jobba vid sju imorgon. Sen är jag ledig onsdag-torsdag och det ska bli skönt.
 
Idag har jag varit så illamående och kräkts massor av gånger precis som i början av graviditeten. Jag tror att det beror på trötthet och alla ny intryck som kom förra veckan. Mår bättre just nu, men så fort jag äter något annat än frukt så kommer det tillbaka. Men, trots detta har det varit en härlig dag idag - det är så underbart att veta att ufo't mår bra!
 
Sådärja. Det var väl det hela för idag :).
 
ps: Just det, ufot' har en snopp :).
 
 
 
 

Provar

Publicerad 2012-07-01 21:47:59 i Allmänt

Nu har jag loggat in på bloggen via telefonens webbläsare och jag testar om det går att blogga såhär.

Testingtestingetttvåtre

Ett helt sommarschema!

Publicerad 2012-07-01 21:39:32 i Allmänt

Då är första veckan på nya jobbet avklarad. Jag skulle egentligen ha varit ledig under helgen men fick hoppa in extra både lördag och söndag. Det var bra då jag fick möjlighet att komma in i jobbet och lära känna stället betydligt bättre än vad jag hade gjort annars.
 
Jag skulle egentligen bara ha haft några pass på detta äldreboende under sommaren och bemanningspoolen skulle fylla i allt de kunde. Men - häromdagen hoppade en av sommarvikarierna av så jag fick hennes schema. Nu har jag jobb där hela sommaren och jag vet när jag kommer att vara ledig vilket innebär att jag faktiskt kan planera mitt liv också :).
 
Jobbet i sig är väldigt roligt och jag tror verkligen att jag kommer att fortsätta trivas där under resten av tiden. Förhoppningsvis kan jag också fortsätta där tills jag ska gå på föräldraledighet. Oj. Föräldraledighet. Smaka på det ordet. Känns väldigt avlägset ;).
 
Imorgon är det som sagt ultraljud och jag är rätt nervös inför det. Är rädd för att något ska vara fel men samtidigt väldigt förväntansfull och tycker att det ska bli fantastiskt att se den där lille där inne, precis som det varit de två tidigare gångerna.
 
Jag kan fortfarande inte blogga från mobilen vilket irriterar mig enormt. Vet inte hur jag ska lösa det riktigt. Verkar vara fler som har problem med blogg.se-appen.
 
Jag hör av mig snart igen och berättar om ultraljudet :).
 
Hejsvejs

Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela