emmaterese

- en dagboksblogg -

Ledig helg! :)

Publicerad 2012-05-31 22:46:14 i Allmänt

Nu är jag ledig i två dagar :). Skönt att få vila upp sig lite. Jag jobbar nästa gång på söndag natt så nu ska jag passa på att vila massor.

Imorgon ska jag laga middag till maken och skämma bort honom lite. Både varmrätt och efterrätt ska det bli :). Mums!

Jag trivs bättre och bättre på jobbet. Nu trivs jag riktigt riktigt bra även om det stundtals är rätt tungt. Känns underbart skönt att känna att jag kommer att stortrivas på det här jobbet också. Jag saknar inte mitt gamla jobb alls så mycket som jag trodde.

Bifogar en bild på världens godaste ketchup!

Trötter

Publicerad 2012-05-30 21:33:38 i Allmänt

Nu känner jag verkligen av att jag har sovit 3 timmar det senaste 1,5 dygnet. Först jobbade jag natt, hem och sova 3 timmar och sen ett eftermiddagspass på det. Nu ska jag äta och sen ska jag zzzzzova. Så. Jäkla. Skönt.

Imorgon börjar jag inte förrän 14. Hoppas att jag kan sova länge imorgon.

Innohepsprutor

Publicerad 2012-05-29 16:50:29 i Allmänt

Jag hade en blodpropp i benet år 2005. Den fick jag därför att jag hade gips på båda benen som försvårade cirkulationen samt låg still i en säng i två månader. Det var inget konstigt att det blev en propp. Det hade snarare varit konstigt om det inte hade blivit det.

Men - nu har jag haft en propp och specialistläkaren på mödravården struntar i anledningen till den. Jag måste börja med blodförtunnande sprutor den 10 juli och hålla på i 198 dagar. Jag var på Apoteket idag och tog reda på vad dessa sprutor kostar. 33 kronor om dagen kommer det att kosta. Det blir över 6500 spänn sammanlagt. Jippi. Skönt att det finns högkostnadsskydd dock men synd att mitt började om för bara några dagar sen.

Jag som hade hoppats kunna spara min skatteåterbäring. Suck.

Nåja, det viktigaste är ju att jag och pyret mår bra.

Men lite surt är det allt ändå.


På mors dag

Publicerad 2012-05-27 20:01:27 i Allmänt

Mamma.

Jag har suttit här en stund och försökt att med ord beskriva hur viktig du är för mig och hur mycket jag älskar dig. Det går inte. Varenda ord är för futtigt. Varje formulering för banal och varje liknelse jag kan komma på är redan sagd av någon annan.

Därför passar jag helt enkelt på att säga att du är min stora förebild. Du är en fantastisk människa, komedien, kvinna och mormor. Kan jag bli hälften av den mamma som du är så är mina framtida barn i oerhört trygga händer.

Det är också väldigt skönt och tryggt att veta att den där lilla som jag har där i magen. Den där som på ultraljudet låg och sprattlade med benen och lyfte på rumpan. Den där som jag tänker på hela tiden och som beräknas titta ut i slutet av november. Att den kommer att få världens bästa mormor. Världens bästa mamma och mormor.

Vi är så lyckligt lottade som har dig. Jag och pyret där inne.

All kärlek i hela världen!

//Din lilla Emma

Lördagsnöje

Publicerad 2012-05-27 08:28:26 i Allmänt

Igår var vi hos vännerna K-O och Jenny och grillade :). Middagen övergick i spelande och till makens stora förtjusning gick jag med på att spela ett brädspel i rollspelsanda. Det var faktiskt riktigt riktigt roligt och timmarna bara flög iväg. Vi hann inte spela klart då ett sådant parti kan ta flera dygn utan gick in för att se på ESC. Det var trevligt och roligt att Loreen vann :). Vi var hemma och i säng klockan halv två. Ingen timme som jag är van vid nu för tiden men å, så roligt vi hade det!

Idag blir det att åka hem till svärfamiljen och grilla hamburgare för att fira svärmor på mors dag. Ska bli trevligt och gott det också :).

Bild på spelet Talisman:

Överraskning!

Publicerad 2012-05-25 20:01:10 i Allmänt

När jag gick in på min bank igår fick jag beskedet att jag kunde vänta mig en insättning från Kalmar kommun. Jag blev glad men väldigt misstänksam då jag visste att jag inte hade någon mer lön att få därifrån. Jag jagade ifatt min löneassistent som berättade att det var min innestående semesterersättning :). Tack för den, Kalmar kommun! Nu, tillsammans med det som jag hunnit jobba ihop på nya jobbet i april så blev det faktiskt en genomsnittlig lön. Hade så länge fasat inför den här månaden när det skulle bli en månads fördröjning på lönen. Men det fixade Kalmar åt mig.

Imorgon ska vi till vänner och grilla. Det ska bli supertrevligt.

Jag tvingar med min man till dressman en gång om året. Vartannat år på hösten för att han ska handla sig nya jeans och vartannat år på våren så att han ska handla sig nya shorts. Idag var det dags för vårbesöket och trots att han tjurade en del innan fick han tag på två par shorts som han var nöjd med. Förstår bara inte varför det ska tjuras så innerligt först. När han sen fick veta att han var tvungen att prova kläderna i affären blev han ännu mer tjurig. Som ett litet barn.. Men söt är han i alla fall :).

Mer än planerat

Publicerad 2012-05-23 09:47:45 i Allmänt

Då blev det att jobba dubbelpass idag. Börjar klockan 14 och går av 08.30 imorgon bitti. Med vaken natt. Det lär ju definitivt kännas imorgon... Vi har ju inga raster heller. Nåja, så blir det när en kollega blir sjuk.

Till råga på allt har jag ont i halsen också. Blir att köpa halstabletter idag.

Hej så länge på er. Nu ska vi snart iväg på spännande saker :).

Keeping busy

Publicerad 2012-05-22 22:00:45 i Allmänt

Jag har varit ledig igår och idag och faktiskt har jag och maken tagit tillvara på dessa dagar. Vi har rensat och städat både förråd och klädkammare. Vi har handlat viktiga saker som toapapper och mjölk, rensat och städat kyl och kök. Hälsat på svärfamiljen och lekt med bebisen. Idag har vi tvättat en massa också. Skönt att få lite saker gjorda som annars har blivit släpande. Fastighetsskötaren var här idag och rensade vår golvbrunn i badkaret också. Nu rinner vattnet ner och man slipper ha vatten upp på vaderna när man duschar. Gutt.

Imorgon jobbar jag natt så det är ju nästan som att jag är ledig imorgon också. Men då ska jag mest vila tror jag.

Nu kollar vi på semifinal i Eurovision Song Contest. Enligt vår tradition var vi på förhand bestämt vilka vi hejar på, utan att ha hört låtarna. Idag hejar jag på Österrike vars bidrag kommer snart.

Spännande

Här får ni en bild från besöket i Målilla hembygdspark. Pappa och Micke inspekterar ett gammalt sågverk.

Utflykt!

Publicerad 2012-05-17 11:47:26 i Allmänt

Mamma visar hennes barndoms gamla smultronställen. Nu fika med frallor och mjukost :).

Tisdagskväll

Publicerad 2012-05-15 20:31:56 i Allmänt

Då var helgen över och jag är inne på min andra lediga dag. Idag var jag dock på ett personalmöte på två timmar men det räknas inte direkt som ett jobbpass.

Det är några grejer som stressar mig. Jag måste sätta mig in i programmet där vi för in när vi jobbar så att vi får rätt lön och jag måste få tag på kommunsköterskan så att jag kan få en riktig delegering. Nu är den bara muntlig. Jag ska bara komma till att ordna det men det tar sin lilla tid och kraft och just nu tar jobbet i sig den mesta av min kraft.

Imorgon ska vi åka till Hultsfred. Det ska bli supermysigt! :).

Fredagskväll

Publicerad 2012-05-11 20:37:52 i Allmänt

Maken kollar på hockey ute i vardagsrummet och jag njuter för fullt av att ha tv-kanaler inne i sovrummet också :). Dock ska jag inte vara uppe allt för länge då jag ska jobba imorgon och på söndag. Heldagar på jobbet hela helgen men som följs av fyra dagar ledigt. Då ska jag vila lite och på onsdag ska vi åka upp till Hultsfred och hälsa på mamma och pappa. Också Carro, Martin och deras små döttrar ska få sig ett besök. Ska bli så roligt att äntligen få träffa det lilla nytillskottet!

Annars händer det inte så mycket. Det är jobb, vila, umgås med maken och försöka hålla hemmet i någorlunda fräscht skick som gäller. Så kan det vara ibland :).

Hejhej

Nya shorts i ny storlek

Publicerad 2012-05-06 17:45:38 i Allmänt

Köpte nya shorts idag. I sju storlekar mindre än för två år sen. 54 kilo mindre väger jag nu. Det är en hel människa :).

Känns riktigt bra och jag skäms inte ens lite över att jag skryter om det :).

Acklimatisering

Publicerad 2012-05-03 12:01:14 i Allmänt

Nu har jag bara ett jobb, igen. Det nya jobbet. Jag försöker komma till rätta där och idag ska jag på mitt första personalmöte och träffa min chef för första gången.

Jag jobbade min första vakennatt i tisdags och det gick bättre än vad jag trott. Var inte så trött som jag trodde att jag skulle vara igår och det var ju väldigt skönt :).

Idag var stora svägerskan och bebisen här och hade fika med sig. Mycket trevligt!

Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela