emmaterese

- en dagboksblogg -

Spansk lunch?

Publicerad 2012-09-30 11:33:33 i

Jag tycker mig minnas att detta som syns på bilden nedan var lite av en standardlunch under de somrar vi spenderade i Spanien? Stämmer det, mamma, pappa och Marie?! Det är alltså omelett med stekt potatis, tomat och lök.

Jag tycker mig också minnas att jag inte gillade det men av någon anledning blev jag sugen på det igår så idag fick det bli spansk frukost istället för lunch.

Häromdagen lagade vi frukostkorv, potatis och pepparrotssås också. En riktig pappa-rätt :). Gott var det.

Nu ska jag snart dyka in i duschen så jag blir lite respektabel inför restaurangbesöket.

Helgmys

Publicerad 2012-09-29 20:16:13 i

Ikväll har jag faktiskt något av en helgkänsla. En riktigt härlig känsla! Ofta när man, som jag nu, är sjukskriven så går dagarna in i varandra och det känns inte så stor skillnad på vardag och helg. Men, idag känns det alltså som en riktig lördagskväll :).

Vet inte riktigt vad det beror på men jag tror att det kan bero på att vi har varit ute och åkt lite idag och kollat in Skördefesten här på Ö'n. Vi kollade lite loppisar och köpte en korv, inte speciellt mycket men det var lite lagom sådär. Sen åkte vi hem till svärmor och drack lite kaffe och pratade en stund. Äpplen och potatis fick vi med oss hem därifrån också.

Väl hemma efter ganska så många timmar lagade maken en rostbiff av en halv bit fransyska vi haft liggande i frysen och jösses vad gott det blev!

Jag tror att det sköna känslan delvis kommer av att jag känner att det för en gångs skull är hyfsat städat i lägenheten också. Jag slappnar av så oerhört mycket bättre när jag vet att det är ordning i mitt hem.

Som grädde på moset har vi en renbäddad säng att mysa ner oss i sen när det är sovdags. Underbart! :).

Imorgon ska svärmor bjuda oss på middag på en restaurang i Borgholm för att fira hennes födelsedag. Det ska bli mysigt - jag gillar att gå på restaurang.

Nu ligger jag på soffan och har ett Ufo i magen som sparkar järnet. Mysigt, visst, men måste han sparka mig rätt i lungorna? ;).

Bilden är morbror och bebisen som plockar äpplen.

Hejdåförikväll

Skohandling och flås i grupp

Publicerad 2012-09-25 15:14:38 i

Fick en fråga om jag kommer att vara hemma nu tills Ufot kommer och - japp, det är planen. Är sjukskriven till dagen för beräknad födsel och det är skönt att kunna släppa den stressen. Både jag, läkare, barnmorska och försäkringskassa är överens om att det inte går att jobba för mig nu. Så nu blir det att vara hemma, vila och försöka få i mig så mycket näring som jag bara kan.

Idag tog jag med mig maken på jakt efter höst- och vinterskor. Som många av er vet så har jag alltid svårt att hitta skor som passar både min stil och mina sneda stela fötter. På skor som täcker hela foten är jag stenhård med att mina inlägg ska passa i också. Jag går allra bäst och mest smärtfritt då. Jag har egentligen storlek 36 i skor men om inläggen ska få plats måste jag gå på storlek 38 vilket får mina fötter att se enorma ut, men enligt maken är det visst bara i mina ögon. I andras ögon ser de bara "normala" ut, hehe. Hur som helst så hittade vi ett par fina kängor som stämde in på alla kriterier och de var helt okej i pris också. Nu har maken precis impregnerat dem med fuktspärr och jag ser fram emot att få använda dem för första gången :). Bild ser ni nedan.

Imorgon är det föräldragrupp igen och det ska bli trevligt. Jag gillar de andra paren och att vi har högt till tak och nära till skratt :). Vi ska visst prata om förlossning och avslappning imorgon. Hoppas att vi inte ska sitta och flåsa i grupp bara, det är inte min favorit.

Kolla in skorna och så hörs vi. Pöss

Kvällsmat

Publicerad 2012-09-24 20:25:58 i

Jag blev helt paniksugen på lamminnerfile med friterad potatis och aioli från Stekhuset i Kalmar :). Åååååh, så sanslöst gott! Men - det är aningens svårt att ordna såhär klockan åtta på en måndagskväll. Så, jag plockade fram lite crostinis med tapenad och det var också supergott! Mums!

Idag har vi tvättat, diskat och vilat. Skönt. Om en vecka börjar maken i skolan och jag ska börja vänja mig vid att vara hemma ensam. Imorgon är det två månader kvar till beräknad födsel.

Oj

Fredag

Publicerad 2012-09-21 17:59:05 i

Idag var jag på sjukhuset och gjorde mitt EEG. Det där som skulle ha blivit gjort för en hel massa månader sedan men som jag har skjutit upp och skjutit upp för att jag varit så rädd. Sist jag gjorde ett försök att få undersökningen gjord så grät jag hysteriskt och var helt förstörd i flera dagar efteråt. Då hade jag vetat att jag var gravid i några dagar och hormoner och känslor flödade. Idag gick jag in, fick den sexiga badmössan på huvudet, de gjorde mätningen på 20 minuter och sen var det klart. Inga tårar, inget läskigt och nu är det gjort - äntligen!

Sedan var vi på BabyProffsen och hämtade en babybox som innehöll lite gratis godsaker som två nappar, skedar, några blöjor, tidning och en liten leksak :). Gratis är gott.

Nu är maken iväg och handlar chips till mig. Det är så extremt sällan jag ber honom om sådana grejer men ändå får jag dåligt samvete nu. Det får jag sluta med.

Hejhej


Hurra för mig! :)

Publicerad 2012-09-16 17:43:56 i

Idag är det min födelsedag! Hurra hurra hurra :). 28 år fyller jag och det känns helt okej. Det har varit en, för mig, dag fylld med aktiviteter och nu ligger jag här i min säng och vilar.

Jag fick födelsedagsfrukost av maken i morse och två böcker som jag önskat mig. Den ena heter Monster och handlar om mördare och den andra är Jonas Gardells nya Torka aldrig tårar utan handskar. Sen åkte vi in mot stan.

Mamma och pappa kom till Kalmar vid tio och vi möttes upp utanför Maxi. Där hämtade vi en smaskig smörgåstårta som jag beställt och åkte sedan vidare till Ikea. Där köpte mamma och pappa min födelsedagspresent, en stor bäddmadrass som täcker hela sängen. Sen valde jag ett nytt överkast och några nya prydnadskuddar för att ge sängen ett ansiktslyft också. Nu är vår säng fin(are) och skön(are). Nu när jag ligger här med en snarkande make bredvid mig (som bara skulle vila ryggen lite) känner jag att det verkligen var på tiden med en ny madrass. De andra har vi haft rätt länge.

Sen åkte vi hem och åt smörgåstårtelunch och förberedde för kalasfikan jag bjudit in svärfamiljen på. Det var supertrevligt att ha dem alla här samtidigt även om jag blir trött fort. Jag har dock sluppit kräk hela dagen och det är väldigt skönt :).

Jag fick så ont i benen tidigare men jag tror att det berodde på att jag blev kall om dem. Nu när jag bäddat ner mig med byxor och raggsockor så har det gått över.

Jag är så glad över min familj. Tänk att jag gifte in mig i en sådan härlig och kärleksfull familj och att jag föddes in i världens bästa :).

Inga bilder alls har jag tagit idag. Tråkigt men sant.

Hejhej

Nu är det klippt

Publicerad 2012-09-12 21:47:16 i

Jag funderar lite på om jag skulle börja räkna kalorier. Det känns som att jag nu ligger på ett rejält underskott. Äter inte speciellt mycket och kräks upp en del av det. Funderar på om jag ska slå en signal till dietisten på sjukhuset som har hand om gastric bypass-opererade. Hon borde kunna hjälpa mig med vad jag ska tänka på. Kanske ska ringa redan imorgon.

Idag unnade jag mig ett besök hos frisören. Jag klipper mig extremt sällan och det var jätteroligt att göra mig lite fin idag :). Blev verkligen supernöjd och har inte kunnat gå förbi en spegel idag utan att stanna och beundra mig själv. Haha. Narcissus och jag.

För er som inte har mig på facebook så lägger jag in en bild på min nya friss här också.

Hejsålänge

Positiv dag

Publicerad 2012-09-10 21:32:11 i

Idag har jag mått mycket bättre! Har bara kräkts en gång och har inte mått så mycket illa. Skönt! Då kan jag fortsätta hoppas på att gårdagen bara var ett litet bakslag.

Idag har maken varit på upptakt inför en utbildning som han ska börja på om några veckor. Han ska läsa till yrkes- och godschaufför och efter mötet idag så verkar utbildningen vara ännu bättre än vad vi först trodde :). Härligt!

Idag är jag i vecka 30. Snart kommer ufot :).

Pussochkram

Söndag

Publicerad 2012-09-09 14:07:30 i

Idag är jag helt lamslagen av illamående. Jag är jätteledsen och orkar absolut ingenting. Jag har mått lite bättre den senaste veckan och glömt hur jobbigt det är med sådana här dagar. Jag hoppas verkligen att den här dagen blir ett tillfälligt återfall.

Jag tror att anledningen till att jag mår bättre är att jag börjat äta mer salt. Barnmorskan sa att vissa mår illa för att saltbalansen är fel i kroppen så att det blir fel med elektrolyterna. Den senaste 1,5 veckan har jag ätit minst en portion med nudlar i stark stark stark buljong och faktiskt så kräks jag mindre och är piggare. Förutom idag då. Buljongen gör jag genom att blanda en buljongtärning i fyra dl vatten, ha i soya, köttfond, vitpeppar och salt. Blir rätt starkt och salt. Och gott! :).

Jag ser fram emot tisdag då maken ska ta med mig på födelsedagsdejt. Jag fyller inte förrän nästa söndag men vi drar ut lite på firandet.

Och supergrattis till min kompis Eva som fick sin lilla bebis igårkväll!

Pussochkram

Drömma sött i drömsäng

Publicerad 2012-09-05 22:24:19 i

Jag fyller år nästnästa helg och har önskat mig en stor ny bäddmadrass till vår säng av mamma och pappa. Tycker det blir för obekvämt för ufot att ligga i skarven om han ska sova hos oss någon gång. Idag var vi på Ikea och provade olika varianter och valde den som jag ska önska mig. På väg till madrasserna gick vi förbi sängstommarna och såg en säng som var rena rama drömmen!

Den är hög med fyra stora lådor under. Hyllor på sidorna och en bred gavel där man kan ställa böcker och lampor. Inga sängbord behövs och det sparar bra med plats.

Nu blir det att spara till den så gott det går och vi ska önska oss bidrag till den i julklapp både maken och jag. Roligt att ha den att längta efter. Det var så länge sedan vi köpte något nytt till vårt hem. Allt vi har köpt de senaste åren är köpt på second hand. Givetvis hade vi hellre kunnat köpa den med en gång men det finns en tjusning med väntan också. Förhoppningsvis hamnar den på mellandagsrea också :).

Här är en bild som maken tog:

Måndag, igen

Publicerad 2012-09-03 15:34:08 i

Jag behöver inte åka in till sjukhuset för att få mer järndropp nu. Inte på ett tag i alla fall :). Skönt att järndepåerna fyllts på effektivt och nu väntar vi bara på att hb:t ska boosta sig också.

Imorgon är det andra föräldragruppsträffen och min lilla pappas födelsedag :). På gruppen ska vi visst prata amning. Maken är väldigt exalterad. Hehe. Sedan ska det mätas på magen och jag hoppas att ufot har vuxit som han ska.

Vi har fått goda nyheter inför hösten också. Så vi är väldigt glada här hemma. :). Berättar mer framöver.

Hejs

Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela