emmaterese

- en dagboksblogg -

25 nov. 14.06

Publicerad 2010-11-25 14:22:21 i Allmänt

Idag har jag grupparbete. Själv. Utan min grupp. Det är spännande att ha grupparbete med en grupp som man inte har en aning om hur stor den är eller vilka de andra är som är med i gruppen. Nåja, nu har jag gjort en del av arbetet och så får vi se om någon annan fyller på, annars får jag väl skriva hela själv. Uppdatering kommer angående detta.

Det blir ingen bio ikväll heller. Svägerskorna är insnöade och kan inte ta sig in till stan. Igår fick de visst stänga av bron så det är nog klokt att vi tar bion någon dag nästa vecka istället. Men lite tråkigt är det i alla fall.

Nu vankas det snart lunch här hemma och maken ligger och vilar bort sin förkylning.

Hörs

23 nov. 20.35

Publicerad 2010-11-23 20:44:35 i Allmänt

Sitter och kollar på Unga mödrar Danmark på kanal5 play och förundras över hur de här ungdomarna tänker när de planerat blir gravida när de är fjorton. Det är inom neuropsykologin bevisat att den del av hjärnan som innehåller vårt förnuft är färdigutvecklat först vid 25 års ålder och i vissa fall märks det verkligen. Jag menar inte att unga mammor är generellt sämre än äldre mammor utan jag uttalar mig bara om den bild som ges av just de här mammorna i serien. Dock ser man också hur vissa flickor växer in i sin mammaroll och det är väldigt skojigt.

Annars är jag så glad för att vi ska åka och hälsa på systern i helgen. Jag saknar henne och jag längtar till lördag massor.

Vi bakade lussebullar igår - årets andra sats - och de blev så goda och saftiga. Som vanligt hade vi ett helt paket med russin i degen så att man får minst ett russin med i varje tugga. Det är gott och lyxigt det!

Ikväll är det nytt avsnitt av Top Gear men annars är det bara strunt på tv på tisdagar. Maken brukar vara iväg och spela rollspel på tisdagarna och jag spenderar alltid de kvällarna framför datorn med play-tv. Idag är maken dock hemma då han är så hängig av sin förkylning, stackarn.

Nu ska jag se hur en av mammorna i serien ska köpa sig en bil för över 90 000 utan att ha körkort och samtidigt som hon går på socialbidrag. Inte den bästa ekvationen enligt mig. Lyxfällan nästa kanske?

Hörs

22 nov. 21.35

Publicerad 2010-11-22 21:42:48 i Allmänt

Det här är en vecka då det händer en massa skoj :). På torsdag ska jag på bio med svägerskorna och äntligen se den nya Harry Potter och i helgen ska vi träffa min familj och fira min systers födelsedag! Skoj skoj skoj. Jag längtar efter henne och det ska bli så himla skoj att träffa mina syskonbarn igen, det sker alldeles för sällan.

Min grupp har dykt upp igen nu men jag vet inte alls hur det ska gå med grupparbetet som vi skulle börja med den här veckan. Vi får se.

Jag har tagit mina sista antibiotikatabletter och känner mig helt frisk. Tyvärr har maken blivit dålig nu och åkt på en förkylning, men han mår förhoppningsvis mycket bättre snart.

Nu ska jag snart gå och lägga mig och göra maken sällskap som redan har sovit i två timmar.

Hörs

20 nov. 10.34

Publicerad 2010-11-20 10:38:55 i Allmänt

Först av allt:

Stort grattis till kusin Marcus och hans Hanna som fått en underbart söt liten dotter!

Annars händer det inte mycket. Jag försöker göra skolarbete men mina gruppkamrater verkar ha blivit uppslukade av jorden och jag kan inte göra grupparbeten på egen hand. Det spolierar ju hela grejen. Lite klurig situation är det allt. Vi får hoppas att de dyker upp efter helgen.

Hörs

15 nov. 11.26

Publicerad 2010-11-15 11:34:45 i Allmänt

Wohoooo! Nu äntligen vågar jag skriva och berätta om det. Hela kvällen igår gick jag som på äggskal coh var rädd för att läget skulle förändras om jag skrev och berättade om det. Men nu, nu, nu är det ju nästa dag och nu knäcker jag de där äggskalen hårt med hälarna och skriker ut:

Jag fick inte ont i halsen igår kväll!

Så jädrans skönt! De senaste två kvällarnas halsonda har varit rent av vidrigt (som ni redan har läst gänllet om så det tar vi inte igen) och när eftermiddagen började komma igår så blev jag lite nedstämd och började svälja och känna efter massa i halsen. Jag lade mig i soffan och väntade in det onda men - det kom aldrig. För att citera fotbollsfrun, Malin Wollin säger jag : Uppstått har Jesus! Ååååhhhh.. vad skönt.

Och som jag har sovit! Jag har sovit så skönt så att jag inte ens kan beskriva det. Bara ett par kissvändor till toan på hela natten och jag har inte vaknat av ont/snor/slem/ont utan jag har bara sovit och myst i lakanen vi bytte i förrgår och som fortfarande luktar tvättmedel. Myyyysigt. I och för sig drömde jag något riktigt läskigt när vi precis hade gått och lagt oss. Jag skrek rakt ut och skrämde halvt ihjäl min man som låg några centimeter från min skrikande mun. Jag kommer dock inte ihåg vad jag drömde om, men det tog mig en stund att lugna ner mig.

Just nu har jag inte alls ont i halsen, kanske bara lite om jag känner efter - så det gör jag inte! :). Kruxet nu är att jag ska komma ihåg att ta resten av antibiotikakuren, vilket är viktigt. Jag har en tendens att glömma det när jag inte har något som påminner mig, typ ont eller feber. Men det ska nog lösa sig det också.

Allt löser sig :).

Hörs

14 nov. 12.55

Publicerad 2010-11-14 13:01:27 i Allmänt

Idag är det fars dag och jag skickar en massa med kärlek till min lilla pappa som går och är täppt i näsan hemma i Hultsfred! Jag längtar efter dig och mamma!

Natten har varit helt okej. Halva natten hade jag fortfarande väldigt ont i halsen men fram emot morgonen så blev det bättre. Just nu har jag bara lite ont på ena sidan men jag fasar för att det ska ta fart igen när det går emot kvällen. Varför gör det så?

Snart vankas det mat i det Grimmfjällska hemmet. Idag står det köttfärsgryta med potatis (till mig) och köttfärssås och pasta (till maken) på menyn. Det får bli så när den ena älskar potatis men ogillar pasta och den andra är precis tvärtom :).

Hörs

13 nov. 21.28

Publicerad 2010-11-13 21:45:54 i Allmänt

Jag var så glad tidigare idag då min hals var så mycket bättre än igår. Just nu är jag dock inte så glad. Halsen har blivit sämre och sämre under eftermiddagen och nu gör den så ont att jag knappt kan sitta still. Det gör liksom ont när jag andas! Det gör ont nr luften passerar i halsen på väg ner mot lungorna. Då är man öm - om luft gör ont!

Varför blir halsen sämre på eftermiddagen/kvällen? Det var ju likadant igår. Jag har provat det mesta jag kan komma på som skulle kunna hjälpa och jag har fått några tips via facebook av hjälpsamma vänner, men inget som funkar, tyvärr. Så, fler tips skulle gärna tas emot. Det konstiga är att när man har halsfluss har man ju ont på sidorna av halsen, och det hade jag först, men nu har jag ont i mitten av halsen, känns som ett rivjärn - varje gång jag andas.

Jajajaja - gnäll gnäll gnäll gnäll gnäll gnäll gnäll... Nu får jag väl ta och skärpa mig. Ja. Nu. Nu skärper jag mig. Nu.

Hörs

13 nov. 12.51

Publicerad 2010-11-13 13:02:18 i Allmänt

Nu har jag gått ner 38,3 kilo och idag kom jag i ännu ett par "smal-jeans", som jag hade när jag gick ner massa i vikt förra gången, utan att det bildades en bullig valk runt om. Gutt :). Nu har jag bara en storlek kvar tills jag kommer i de jeansen jag hade när jag var som minst sist. De här jeansen jag har på mig nu fick jag av mamma runt jul 2007, vi åkte till gamla fritidsbutiken (kommer ni ihåg?) och jag trodde aldrig att jag skulle komma i dem, men det gjorde jag. Samma sak idag! Wohoo!

Jag mår bättre nu också. Febern gav med sig under natten till igår och efter att en bomb av svett ämnat min kropp så kom febern aldrig tillbaka. Skönt! Däremot har jag fortfarande ont i halsen och igår hade jag så ont att jag nästan grät så fort jag behövde svälja. Idag känns det bättre så jag hoppas att det också vänder nu.

Jag vet att jag i mitt förra inlägg skrev att jag hade några småsaker att skriva om, men jag har faktiskt glömt dem, sorry. Men - jag kan ju alltid berätta att min kurs jag läser på distans mot Umeå universitet (pedagogik) har tagit en riktig vändning. Från att ha varit lekande lätt så har arbetslasten ökats på markant. Allt för att vi har olika lärare i de olika delkurserna. Tanken från min sida var, från början, att jag skulle ta igen de sista två delkurserna på psykologi B nu, men när jag och maken satte oss ner med mina båda scheman och skulle planera mina veckor insåg vi snabbt att - nej - det här kommer inte att gå! Jag skulle kanske klara mig en vecka men sen skulle jag krascha ihop under allt jag skulle ha varit tvungen att göra. Så jag får ta igen psyk B någon annan gång - den möjligheten finns alltid.

Jag har tappat några dagar i skolan nu när jag har varit sjuk, men jag gjorde klart det mesta av veckans arbete redan under tisdagen så jag är inte så stressad faktiskt. Just nu. Men det kommer nog.

Jag funderar på om jag ska ha en liten fest när jag har gått ner 40 kilo. Det borde man väl få ha?! :)

Hörs

10 nov. 14.58

Publicerad 2010-11-10 15:00:33 i Allmänt

Det har äntligen hänt lite småsaker som är värda att skrivas om på bloggen, men idag orkar jag inte. Jag var och jobbade på en förskola i fem timmar i måndags och igårkväll fick jag feber - IGEN! Just nu sitter jag med 39,2 i soffan och svettas. Tog febernedsättande för en stund sedan och mitt huvud har börjat klarna upp lite. Natten var vidrig. Jag frös, svettades och hade så satans ont i ryggen på grund av att jag låg och spände mig konstant.

Nej, jag ska bli frisk nu och sen återkommer jag.

Hörs

4 nov. 15.35

Publicerad 2010-11-04 15:42:17 i Allmänt

Idag är maken över på Ö'n och hjälper till att måla om i stora svägerskans nya lägenhet. Tanken var att jag också skulle ha följt med men det blev att jag stannade hemma istället. Jag hade inte tänkt att göra något speciellt under dagen men det slutade med att jag städade hela lägenheten. Skönt. Nu är det fint och rent när maken kommer hem och jag behöver inte gå och blänga på dammråttorna i hörnen längre. Jag är helt övertygad om att vår dammsugarpåse består till hälften av mina hårstrån. Nu vill jag sluta tappa hår.

Nu ska jag gå och laga middag. Det blir tacogratäng idag. Gott :).

Hörs

3 nov. 14.07

Publicerad 2010-11-03 14:33:56 i Allmänt

Idag har jag fått schemat för de två sista delkurserna på psykologi B. De jag missade i och med min operation i våras. Jag är väldigt peppad att ta de sista poängen och det känns som att jag har rimliga krav på mig själv. Jag är helt och hållet nöjd med ett godkänd, i båda kurserna jag läser samtidigt, jag behöver absolut inte får högre betyg än godkänd, bara jag tar mina poäng. Skönt. Kursen börjar på måndag.

Idag efter morgonkaffet åkte vi in till stan för att storhandla på COOP. Anledningen till att det blev COOP idag var att vi såg på reklamen att de hade billig fläskfilé och jag älskar verkligen fläskfilé. Sedan är det skönt att handla med shop express där tycker jag, så att man har bra koll på hur mycket allting kostar till slut. Nu är frysen full med mat igen och det är skönt att ha något annat än köttfärs och kyckling att välja mellan. Vi har varit så dåliga på att laga mat den senaste tiden, vi har absolut ingen inspiration. För att råda bot på detta skrev vi upp ett antal maträtter på en lista och satte upp på kylen. Nu kan vi välja och vraka därifrån och idag blir det rotmos och fläskkorv - mums!

Igår var jag och vägde mig på dietistmottagningen. Jag har minskat nästan 10 punkter på mitt BMI och har minskat sammanlagt 36,5 kilo. Tyvärr har jag minskat lite i muskelmassa också vilket innebär att jag måste äta mer protein och verkligen försöka komma igång med motionen. Dietist-Eva tipsade mig om att jag kunde börja cykla på min motionscykel i alla reklampauser under kvällarna när jag ser på tv. Kanske kunde vara en lösning till en början i alla fall.

Hörs

2 nov. 19.47

Publicerad 2010-11-02 20:00:02 i Allmänt

Hjälp, det är redan november. Den här hösten har verkligen bara flugit förbi och livet är väldigt trevligt just nu. Trots vissa bekymmer känns det som att saker går mot en lösning. Jag känner mig nykär i min man och det bubblar i magen och hjärtat varje gång han ler mot mig, vilket är ofta :).

Duärdenfinastejagvetochjagblirsaligtlyckligövervetskapenattjagfårvaradinhelalivet

Igår var det premiär för en ny realityserie på Kanal 5. Den utspelade sig på Böda Sands camping på Öland och jag var ganska så förväntansfull inför avsnittet. Jag menar - serien om Ullared har varit lite av en favorit här hemma.
Tyvärr blev jag väldigt besviken. Serien hade inte samma hjärta och distans som Ullared har. Jag tyckte inte om hur den var vinklad och de karaktärer som figurerar vann inga sympatier hos mig. Nu var det här bara första avsnittet och jag ska absolut ge programmet fler chanser, men än så länge är jag inte nöjd. Maken blev bara irriterad och utbrister:

- De håller på och beter sig som idioter på min ö!

...då och då.

Hörs

Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela