emmaterese

- en dagboksblogg -

fredag 10.38

Publicerad 2009-07-31 10:42:46 i Allmänt

Från början var det tänkt att vi skulle ha bröllopsfesten hos blivande svärmor och själva bröllopet vid havet. Problemet med den planen var den att om det regnade så hade vi ingen plats att gifta oss på, eller att ha festen på. Svärmors radhus är ganska litet invändigt och om det regnade så skulle vi inte kunnat sitta på altanen. Nu har vi dock löst det problemet och det känns väldigt bra. Vi har hyrt en liten lokal som ligger precis vid havet i färjestaden där vi ska ha festen, och om det regnar så kan vi ha själva vigseln där också. Imorgon är det bara två veckor kvar tills jag är "Fru Plutt" som blivande maken kallar mig numera.

duäralltjagnågonsinönskatduäralltjagnågonsindrömt


Hörs

Torsdag 18.24

Publicerad 2009-07-30 18:24:52 i Allmänt

Apoteket har börjat sälja ekologiska hudvårdsprodukter till mycket bra priser. Det är i serien "Oliva by CCS". Det är produkter gjorda på ekologisk olivolja och de är gudomliga att använda.

Nu har de en kampanj som innebär att om man köper en sådan här:

och en sådan här:

Så får man en sådan här gratis:

Passa på att köpa lite lyx till huden och gör miljön en tjänst samtidigt.

Hörs

torsdag 13.39

Publicerad 2009-07-30 13:43:09 i Allmänt

Det låg ett flygblad från "Folkfronten" i vår brevlåda. Jag blir så förbannad, och inte så lite förbannad - jag blir så in i helvete förbannad - ja, så förbannad att jag måste ta till svordomar. Jag blir så kränkt! Mer kränkt än förbannad. Det känns som att jag har blivit besudlad av deras äckliga propaganda, det känns som att de lika gärna hade kunnat våldföra sig på mig fysiskt. Det känns som ett grovt övergrepp på mina ideal. Att de anser sig ha rätt att sprida sitt hat rakt ner i vår brevlåda. Att de tycker att det är deras demokratiska rättighet att sprida sitt budskap som är allt annat än demokratiskt. Jag blir så arg, kränkt och ledsen så att jag får tårar i ögonen bara jag skriver det här.

Upp till kamp

Hörs

Veckans låt - No Frontiers

Publicerad 2009-07-30 11:31:16 i Allmänt

The Corrs har gjort den här covern på en låt som Jimmy McCarthy skrivit. Texten är förtrollande.

Lyssna här


If life is a river and your heart is a boat
And just like a water baby, baby born to float
And if life is a wild wind that blows way on high
And your heart is Amelia dying to fly

Heaven knows no frontiers and I've seen heaven in yoyes


And if life is a bar room in which we must wait
'Round the man with his fingers on the ivory gates
Where we sing until dawn of our fears and our fates
And we stack all the dead men in self addressed crates


In your eyes faint as the singing of a lark
That somehow this black night
Feels warmer for the spark
Warmer for the spark
To hold us 'til the day
When fear will lose its grip
And heaven has its ways

Heaven knows no frontiers
And I've seen heaven in your eyes


If your life is a rough bed of brambles and nails
And your spirit's a slave to man's whips and man's jails

Where you thirst and you hunger for justice and right
And your heart is a pure flame of man's constant nightIn your eyes faint as the singing of a lark
That somehow this black night
Feels warmer for the spark
Warmer for the spark
To hold us 'til the day when fear will lose its grip
And heaven has its ways
And heaven has its ways
When all will harmonise
And you know what's in our hearts
The dream will realise

Heaven knows no frontiers
And I've seen heaven in your eyes
Heaven knows no frontiers
And I've seen heaven in your eyes

Hörs

onsdag 10.46

Publicerad 2009-07-29 10:48:38 i Allmänt

Ni vet den där eurodiscolåten från någong gång på 90-talet som går "bom-diggi-diggi-diggi-bom-diggi-da". Den har jag på hjärnan. Mycket irriterande.

Hörs

måndag 21.11

Publicerad 2009-07-27 21:28:15 i Allmänt

Jag läste en "bloggkommentar" från någon som hade reagerat på en artikel angående det nu pågående stockholm pride. Denna människa lade fram sin åsikt om att han eller hon inte alls tyckte att det var konstigt med att, till exempel, två män kysser varandra offentligt. Bra. Problemet med detta inlägg var att personen ifråga uttryckte sig så jädrans korkat! Även om jag med hela mitt hjärta håller med om vad personen vill säga, så avskyr avskyr avskyr jag när folk "gömmer" goda budskap i verbala blodbad.

Jag har funderat på huruvida jag kan publicera denne persons text här på min blogg, och kommit fram till att - nej, det kan jag inte. Då går det från att vara en subjektiv åsikt till personangrepp. Men - det jag ville komma fram till är att jag tycker att det är väldigt olyckligt när människor som faktiskt ha något bra att säga bara gör sig själva, och andra med samma åsikt, en björntjänst genom att uttrycka dessa åsikter på ett icke fördelaktigt sätt. Detta fenomen är något som jag själv flitigt använder med visst nöje när jag diskuterar etiska frågor med folk. Om dessa inte kan uttrycka sig väl utan framför sina argument på ett klumpigt sätt, så är det inga problem att få diskussionen att sluta i min fördel, synd bara att det funkar åt båda håll. Ignorant av mig? Ja, troligen.

Jag förstår ju givetvis det absurda i vad jag, socialist långt in i själen, själv skriver. Skulle bara de som är verbala virtuoser få uttrycka sina åsikter? Givetvis inte, det går emot hela den socialistiska och demokratiska tanken. Men - det stör mig verkligen och jag tror att fler borde fundera på hur de ska lägga fram en åsikt för att den ska mottagas på bästa sätt.

Hörs

lördag 14.38

Publicerad 2009-07-25 14:40:24 i Allmänt

Vi har klätt om våra köksstolar idag. Medans vi gjorde det så kom jag och tänka på när min mamma och pappa gjorde det på våra gamla köksstolar hemma. Som jag minns det, så var det en allvarlig affär att klä om stolar. Pappa hade en mycket koncentrerad rynka mellan ögonbrynen och mamma stod bredvid mer som assistent. Jag fick inte vara med och klä om, vilket också tydde på att nu hände det allvarsamma grejer! Jag fick nämligen nästan alltid vara med och göra saker som mamma och pappa gjorde, och de få gånger jag inte fick så kommer jag ihåg det väldigt väl. Alltså var det väldigt speciellt när man klädde om köksstolarna i mina ögon när jag var barn.
                           Och innan man kom dit! Jag minns nämligen också att mamma och pappa, innan själva omkädningen, talade mycket om vilket tyg de skulle använda. Jag kan tänka mig att pappa insisterade på att ha ett ljust tyg - han tycker inte om när det är för mörkt. Jag kan tro att mamma gick på med de flesta tygen - hon ville bara att pappa skulle få tummen ur och klä om stolarna nån gång då! En gång klädde de om stolarna i ett tyg som var randigt i olika beiga nyanser. Ränderna skulle sitta på längden och det var ett jädrans sjå att få dem helt raka. Pappa var dock som vanligt väldigt noggrann och ränderna blev raka. (Skulle inte förvåna mig om han använde ett vattenpass.)

Hur som helst så klädde vi också om våra stolar idag. Det var på tiden. Vi köpte dem begagnade och när vi lossade på originaltyget så såg vi att den gamla stoppningen var så gammal att den delvis hade pulveriserats! Usch. Vi var på ikea och valde ett tyg på ca 3 minuter. Vi valde ett skojigt tyg, som vi blir glada av. Sedan var vi en tur på jysk för att köpa ny stoppning. Det hade dem ingen utan vi var tvungna att köpa hela stolsdynor som vi sedan klädde av och klippte till rätt storlek, det gick det också. Sedan gjorde vi själva omklädningen lite sådär på måfå. Vi andände en blyertspenna för att mäta och vi brydde oss inte så mycket om ifall det blev ett veck här eller där. Stolarna blev jättefina, och mycket skönare att sitta på nu är förut. ... och inte var det så allvarsamt heller.. :).

Före:Efter:Här är tatueringarna förresten. Min ser lite sned ut men det ser bara ut så för att det var svårt att ta bilden själv.

                   

                    

Hörs

torsdag 20.26

Publicerad 2009-07-23 20:28:10 i Allmänt

Nu är jag märkt för livet. Krille är här och har just avslutat min ena tatuering. Det gick bra och det gjorde helt ärligt inte särskilt ont. Jag blev dock lite illamående och yr i slutet men då var vi precis klara och jag kunde lägga mig ner med ett glas apelsinjuice.

Nu är det sambons tur. Han ska få en rätt lång text på baksidan av armen.

Bilder kommer när det har läkt lite.

Hörs

Veckans låt: Umbrella

Publicerad 2009-07-22 12:07:53 i Allmänt

Rihanna gjorde den från början. Mandy Moore gör en väldigt mycket bättre version. Texten är fantastiskt fin. Alla som har haft eller har en nära vän vet vad hon menar.

Lyssna här

You have my heart
And we'll never be worlds apart
Maybe in magazines
But you'll still be my star

Baby 'cause in the dark
You can't see shiny cars
And that's when you need me there
With you I'll always share
Because

When the sun shines, we'll shine together
Told you I'll be here forever
Said I'll always be a friend
Took an oath, I'ma stick it out till the end

Now that it's raining more than ever
Know that we'll still have each other
You can stand under my umbrella
You can stand under my umbrella

Under my umbrella

Under my umbrella

Under my umbrella

These fancy things, will never come in between
You're part of my entity, here for infinity
When the war has took it's part
When the world has dealt it's cards
If the hand is hard, together we'll mend your heart
Because

When the sun shines, we'll shine together
Told you I'll be here forever
Said I'll always be a friend
Took an oath, I'ma stick it out till the end

Now that it's raining more than ever
Know that we'll still have each other
You can stand under my umbrella
You can stand under my umbrella

Under my umbrella

Under my umbrella

Under my umbrella

You can run into my arms
It's okay don't be alarmed
Come here to me
There's no distance in between our love

So go on and let the rain pour
I'll be all you need and more
Because

When the sun shines, we'll shine together
Told you I'll be here forever
Said I'll always be a friend
Took an oath, I'ma stick it out till the end

Now that it's raining more than ever
Know that we'll still have each other
You can stand under my umbrella
You can stand under my umbrella

Under my umbrella

Under my umbrella

Under my umbrella

It's raining
Ooh baby it's raining
Baby come here to me
Come here to me

It's raining
Ooh baby it's raining
You can always come here to me
Come here to me

fredag 19.46

Publicerad 2009-07-17 19:47:38 i Allmänt

Nu åker vi till Hultsfred där sambon med vänner ska gå på Sonisphere och se bland andra Metallica och Mastodon. Själv ska jag bara vara hemma hos föräldrarna och ta det lugnt i vanlig ordning.

Annars är det mesta bra. Vi (läs jag) planerar bröllop för fullt.

Hörs

onsdag 15.55

Publicerad 2009-07-15 16:38:04 i Allmänt

Jag har en överraskning. Vi ska inte alls gifta oss den 22 maj 2010. Vi varken ville eller kunde vänta och ska gifta oss redan nu, om en månad! Den 15 augusti blir det av och istället för den stora festen vi planerade först, så har vi valt att ha en liten fest istället med bara familjen. Vi kom på att vi faktiskt inte har råd med en stor fest, och att vi då lika gärna kunde gifta oss nu, och slippa vänta. Jag längtar. Men, nu är det mycket att fixa och scheman som ska passa ihop.

Så, om jag inte bloggar så mycket nu så är det för att jag är mitt uppe i härliga härliga bröllopsbestyr.

Nu ska vi äta, blivande maken har lagat kyckling med färskpotatis. Mums.

Hörs

lördag 12.24

Publicerad 2009-07-11 12:30:44 i Allmänt

Det här är saker som jag skulle vilja göra, men som jag av en eller annan anledning inte kommer mig för:

- Anordna en grillfest. Dels en med familjerna, dels en med kompisarna, eller en med allihopa.
- Åka till Ölands djurpark, eller ännu hellre till Kolmården
- Åka till Göteborg och hälsa på sambons syster J.
- Börja motionera, detta eviga gissel.
- Vinna obscent med pengar.

Så, är det någon som kan hjälpa mig att införliva dessa önskningar, säg bara till.

Hörs

fredag 11.18

Publicerad 2009-07-10 11:21:43 i Allmänt

Det samtalas om namn på eventuella framtida barn:

E: Vill du fortfarande att vi ska döpa vår son till Beowulf?
M: Ja! Det är ju skitcoolt!
E: Jo, det är ju ovanligt i alla fall. Ganska häftigt om man tänker efter.
M: Ja, det är ju det jag säger!
E: Men du inser väl att folk kommer att tycka att vi är jättekonstiga om vi döper honom till Beowulf?
M: (Tittar länge på mig) Älskling... du handlar på HAMPAVARUHUSET, folk tycker nog redan att vi är konstiga.
E: Så sant så sant....


Hörs

Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela