emmaterese

- en dagboksblogg -

Bloggtime

Publicerad 2008-04-26 21:39:28 i Allmänt

Jag är fullt medveten om att det dröjer väldigt länge mellan varje blogginlägg. Tyvärr kommer det nog att vara så ett tag då jag som nybliven sambo har så mycket bättre saker att göra än att sitta framför datorn och uggla :).

Min lördag har varit väldigt mysig. Sambon och jag har tagit en lång cykeltur ut till en dvd-utförsäljning som låg i utkanten av kalmar och efter det åkte vi hem och firade min namnsdag med att se den underbart mysiga dokumentären "Armbryterskan från ensamheten" som vi just införskaffat. Efter det hoppade vi på våra cyklar igen och trotrsade regnet och begav oss in till ett nästintill folktomt centrum där vi gick på bio, vi såg "21", den var helt okej och på sina ställen var den väldigt underhållande. Nu är vi hemma och har just slängt in lite mackor i ugnen och så ska vi se dagens tredje film; "The OGRE".... sambon har valt.. ;).

Igår var mammafin här och vi var på IKEA, CityGross och på stan. Det var väldigt mysigt och roligt att ha henne här och jag längtar redan efter att träffa henne och pappa igen.

Det ringde också från en förskola i fredags och jag blev tillfrågad att jobba mån-ons. Underbart! Nu när jag ska jobba lite färre timmar på Fortum så passar det ju perfekt med ett extrajobb till!

Nu sitter han i soffan och väntar... det är så härligt att vara sambo!

Hörs

Måndag

Publicerad 2008-04-21 21:58:51 i Allmänt

Fint väder igen och jag har jobbat idag. Gick bra och jag tror nog att det kommer att funka bättre när jag inte jobbar lika långa pass.

Nu ska jag se på tv och sen sova.

Hörs

Solen är skön!

Publicerad 2008-04-19 13:21:07 i Allmänt

Jenny - Ni är varmt välkomna i höst eller när som helst! Ska ha bakat något riktigt smaskigt då.. :).

Idag är det helt fantastiskt väder i Kalmar. Vi spenderade förmiddagen med en lång promenad utmed havet och solen sken på oss och gjorde mig så glad och lugn. Nu ska jag gå och baka lite, det är min nya hobby.

Jag hoppas att flytten i Tenhult går bra idag!

Hörs

Fredagskväll

Publicerad 2008-04-18 22:01:56 i Allmänt

Det är ljuvligt att vara sambo! Jag somnar varje kväll i den trygga vetskapen att han ligger där bredvid, och jag vaknar varje morgon och möts av hans leende... Hur klarade jag mig egentligen innan?

Jag har förhoppningsvis lyckats fixa ett annat sommarjobb. Jag var på intervju i tisdags och han var väldigt positiv till mig. Jag har inte fått definitivt besked men jag kommer antagligen att jobba inom handikappomsorgen i sommar istäållet för att sälja elavtal - skönt. Jobbet på Aditro är helt okej, men det passar inte mig riktigt. Även om jag inte är telefonförsäljare så blir man behandlad som en sådan när man ringer till folk och det stressar på faktiskt. Jag var och snackade med en av mina chefer i torsdags och hon övertalade mig till att börja jobba lite färre timmar varje vecka istället för att sluta helt. Det känns som en bra deal då mina chefer verkligen tror på mig och inte vill förlora mig som säljare och jag inte vill ställa mig helt utan inkomst och sysselsättning.

För övrigt är det en hel koloni av finnar som bosatt sig på min panna. Skulle inte allt sådant där sluta efter puberteten? Suck suck suck.

Jag har bakat en hel massa den sista tiden, så om ni vill komma och fika så är ni välkomna. (Förutsatt att jag känner er och att vi tycker om varandra.) I frysen finns just nu två sorters muffins, banankaka och randig sockerkaka.

Jag är trött och längtar till min sköna säng där det ligger rena lakan och väntar på mig. Vi har faktiskt bäddat med likadana lakan och det känns väldigt sambo-aktigt.

Hörs

En mysig morgon

Publicerad 2008-04-11 10:25:41 i Allmänt

Jag vaknade runt nio av att solen sken in genom persiennerna. Jag väckte honom och väldigt snart bestämde vi oss för att göra något extra mysigt av den här morgonen. En av de saker som är allra bäst med vår nya lägenhet, är att den ligger nära havet. Man ser havet härifrån och efter en fyraminuterspromenad så är man där. Vi bryggde kanelkaffe och gjorde mackor och en halvtimme efter att jag vaknat begav vi oss ner till bryggan. Där slog vi oss ned och njöt av solen och frukosten. Det var dock lite småkallt då det där havet oftast kombineras med en ganska kall vind, men - mysigt var det utan tvekan! Vi tog en lite längre promenad hem och jag kan bara konstatera att det här området är väldigt trevligt att promenera i.  Nu dammsuger han och sen är det helg helg helg.

Jag börjar känna mig mer och mer hemma i området här och jag börjar hitta mer och mer, det är skönt. Jag har ju ett kasst lokalsinne och det brukar ta ett tag för mig att lära känna min omgivande miljö. Jag har också märkt att jag verkligen tycker om att promenera. Lagom långt och lagom fort givetvis men med mina ortopedskor så är det en fröjd att gå.

Hörs

Lycklig lycklig lycklig

Publicerad 2008-04-06 21:54:48 i Allmänt

Japp, jag är så oerhört lycklig! Om man bortser från att mitt jobb som elrådgivare inte alltid är det mest roliga så är mitt liv helt underbart just nu. Jag älskar vår nya lägenhet, och jag älskar ännu mer det faktum att vi nu är sambos på riktigt. Jobbet börjar jag för övrigt komma in i mer och mer och idag fick jag mitt egna skrivbord och min egen dator - känns mycket bra att ha en fast arbetsplats! Tidigare så fick jag sitta där det var ledigt men då jag jobbar varje dag så tyckte mina chefer att jag skulle få en egen arbetsstation.

Jag har en förhårdnad på foten som under fredagen började göra så ohyggligt ont att jag inte kunde gå ordentligt. Efter ett besök på apoteket fick jag veta att det förmodligen är en liktorn som sitter under förhårdnaden och att det är den som gör så rackarns ont. Jag fick speciella plåster och efter att ha badat fötterna och satt på ett av plåstren så känns det mycket bättre. Skönt det, i fredags hade jag så ont att jag hade planer på att uppsöka akuten. Det brände som eld i foten när jag försökte stå på den och om jag satte ner den för hårt så skrek jag rakt ut av smärta. Nu kan jag dock gå som vanligt och det ömmar bara lite ibland. Förhårdnaden är en belastningsskada då jag går snett med fötterna efter alla operationer. Jag var för övrigt hos ortopedteknik i tisdags också. De fina vårskorna jag hade beställt passade inte mitt fotfel, så jag ska nu få ett par skor i pensionärsmodell, men - funktion före form... tyvärr.

Nu ska jag sätta mig i soffan med ett glas rött, lyssna på opera, lösa korsord och snart kommer han hem från rollspelet. Då ska vi mysa... det är min absoluta favorithobby i hela världen... :)

Hörs

Det är mycket nu...

Publicerad 2008-04-02 21:25:02 i Allmänt

Vi flyttade igår! Vi hämtade släpet klockan 0800 och kom i säng sexton timmar senare. Vi var väldigt trötta men lyckliga över att äntligen ha fått flytta in i vår finfina lägenhet. Den är verkligen kanonfin och när vi fått lite snabbare internet hit så ska jag ta bilder och lägga ut här så att ni får se.

Just nu är jag precis hemkommen från jobbet där jag pratat el och elavtal hela eftermiddagen och kvällen. Det är ett roligt jobb när man får hjälpa folk men lite mindre roligt när kunderna beter sig illa. Jag är helt slut i huvudet efter ett arbetspass och det sista man vill är att prata i telefon ;).

Som sagt, det är mycket nu och bloggen kommer att uppdateras lite då och då.. när jag orkar.

Annars mår jag bra, förresten..

Hörs

Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela