emmaterese

- en dagboksblogg -

31 dec. 20.58 Nyårsafton

Publicerad 2010-12-31 21:01:07 i Allmänt

Status just nu:

Vi ska se en skräckfilm som produktionsbolaget säljer in med dessa citat på filmens omslag:

"En av historiens 40 bästa skräckfilmer"     och    "Kanske 1980-talets mest underskattade skräckfilm".

Kan ju bli bättre, om man säger så.

Hörs

31 dec. 19.53 Nyårsafton

Publicerad 2010-12-31 20:00:23 i Allmänt

Status just nu:

Telefonen ligger och, förhoppningvis, torkar i utblåset från min laptop. Den har nämligen tagit sig en simtur i toaletten nu ikväll. Vad den skulle ner där och göra vet jag inte men nu hoppas jag innerligt att den kommer att ha torkat imorgon. Annars får jag lösa det med en annan telefon men det är synd, jag gillar verkligen min nuvarande mobil.

Vi har ätit nyårssupé bestående av tonfisktoast till förrätt och lövbiff med råraka bakad i ugnen samt en klick persiljesmör till varmrätt och sedan blir det chokladpudding med grädde till efterrätt. Jag orkade inte laga något philadelfiatårta igår, det är så jädrans mycket vispande när man ska göra dem.

Jag sitter och dricker smultroncider i champagneglas. Varför måste man spara de finaste glasen till tolvslaget? Då dricker jag ju bara ur det en kort stund innan jag dråsar i säng. Så jag har druckit ur champagneglas de senaste timmarna. Bara alkoholfritt men med bubblor i alla fall :). Är inte mycket för alkohol nuförtiden.

Till sist undrar jag varför gubben inte lär sig att lyfta på fötterna? Varenda gång ska han snubbla på tigerhuvudet. Varenda gång. Suck.

Hörs

31 dec. 16.24 Nyårsafton

Publicerad 2010-12-31 16:29:43 i Allmänt

Status just nu:

Städningen helt avklarad. Vi har sett på en film och spelar nu Move där en bocciaturnering tar plats. Vi vinner stort över datorns rätt så kassa spelare :).

Jag har tyvärr fått ont i halsen och är lite snorig så jag känner mig rätt hängig och seg. Får hoppas att jag orkar vaka in det nya året i alla fall. Bara sju och en halv timme kvar på 2010.

Jag ska gå och leta upp några halstabletter.

Hörs

31 dec. 13.15 Nyårsafton

Publicerad 2010-12-31 13:23:00 i Allmänt

Status just nu:

Alla julsaker är borta, disken är diskad, badrummet städat, golven dammsugna, mattorna skakade, alla rum är dammade, gardinerna bytta mot de gamla vanliga som inte skriker jul, maken håller as we speak på att torka golven med det nya rengöringsmedlet vi köpte som säkerligen är fyllt av kemikalier men som ska dofta av franska blommor. Det enda som är kvar att göra sedan är att baxa in jullådorna i förrådet samt lägga ut mattorna igen när golven torkat. Sen är julen över och 2011 får en ren start. Skönt :).

På tv dricker Bear Grylls den vätska som han hittar i magen på en död ko. Mysigt.

Hörs

30 dec. 19.03

Publicerad 2010-12-30 19:05:44 i Allmänt

Idag handlade jag två plagg på mellandagsrean på Ö'n. Mamma ville se bilder så här kommer de:

Ignorera det faktum att jag har strumpor på mig och att jag är osminkad och dan i håret, men jag är inte så fåfäng så att jag brydde mig om att varken ta av mig strumporna eller fixa något annat.



En klänning. Är något skit på kameralinsen, klänningen är inte prickig.



.. och en liten kofta. Jag gillar att den är kortärmad :).


Hörs

30 dec. 10.06

Publicerad 2010-12-30 10:23:37 i Allmänt

Imorgon är det nyårsafton och då ska vi storstäda vårt hem, helt enligt vår egenkomponerade tradition. Det är så skönt att få det skinande rent och få bort alla julsaker inför det nya året. Sen ska vi äta gott, det är ju tradition det också :).

Just nu ser jag på Dr Quinn - the heart within, som är en film gjord efter tv-serien om Dr Quinn och GUD så dålig den är! Hehe. Men å så underhållande! Sedan ska jag göra en philadelphiatårta som vi ska ha till efterrrätt imorgon och sedan ska vi faktiskt spela Bingolotto ikväll och vinna storvinsten ;). Maken vann nämligen en ny lott när vi spelade bingolotto dagen före julafton och då insisterade han på att jag också skulle köpa mig en ny lott så att han skulle slippa ha tråkigt och spela själv. Och jag var inte svår...

Annars har jag egenutdelat jullov fram till nästa vecka. Jag har ju jobbat undan en del skola just för detta ändamål och det känns bra. Så nu spenderar jag mina dagar i soffan tillsammans med den sista boken av Harry Potter, som jag av någon anledning inte kommer fram så snabbt i - den är faktiskt lite seg, eller så ser jag på tv och låter tiden bara glida förbi; Jaaaaag glider...

Nu är filmen slut så nu ska jag gå och väcka maken som fick ett sms för bara en liten stund sedan.

Hörs

27 dec. 18.18

Publicerad 2010-12-27 18:38:31 i Allmänt

Idag var det storhandling, bland annat inför nyår, som stod på schemat. Vi gjorde oss till och landade in vid Elgiganten först för att handla en sak på rean men där var allt så urplockat så vi gick därifrån lite besvikna. Men så är det. Sedan bar det av till coop där vi kom in och ut väldigt snabbt och smidigt med hjälp av shop express. Vi var rädda för att vi skulle få avstämning nu när vi handlade så mycket men det slapp vi bekvämt nog.

När vi kom hem såg vi färdigt Trettondagsafton och fick oss en hel del goda skratt sen såg vi på M Night's nya film Devil, den var rätt bra önda fram till slutet då den blev lite av en besvikelse.

Nu ska maken snart laga till en chili som vi ska äta till middag. Det blir nog gott tror jag :).

Annars så händer det inte mycket i Rocken.

Hörs

26 dec. 21.28

Publicerad 2010-12-26 21:34:57 i Allmänt

Nu är vi hemma efter en trevlig dag på Ö'n. Vi har spelat spel, ätit julbord och öppnat paket - allt i sann julaftonsanda! Maken fick ett move till sitt playstation av sina snälla systrar och ett spel till det av mig så nu står han och slåss i luften på killarna på tv:n. Han verkar ha mycket roligt även om det är rejält jobbigt, här krävs det verkligen att man satsar allt, det går inte att halvfjäsa. För er som inte vet så är move ungefär samma sak som ett wii, fast till playstation då. Spelet han fick av mig är ett fightingspel och nej, han kommer inte gå ut och slåss på gatan efter att ha spelat det.

Jag fick bland annat ett nytt TP av maken och stora svägerskan. Det är min femte version av spelet och det verkar riktigt roligt. Egentligen skulle vi testspela det ikväll, maken och jag, men jag tror nog att hans spel lockar honom mer just nu och det är helt okej. Vi hinner spela TP både en och två gånger imorgon :).

Eller, nu blev han tvungen att ladda handkontrollerna så nu blir det TP. Gutt!

Hörs

26 dec. 10.25

Publicerad 2010-12-26 10:31:02 i Allmänt

Jag vaknade runt 03 inatt och hade fått en uppenbarelse. Jag hade drömt om vad för efterrrätt jag ska laga på nyårsafton. Det ni! Det är skönt när infall kommer i sömnen så man slipper fundera på dem i vaket tillstånd. Sen låg jag och funderade på de andra rätterna en stund men somnade innan jag kommit till varmrätten. Men vi ska inte ha lammfärsbiffar som förra året i alla fall, det hann jag bestämma. problemet är ju bara HUR jag ska kunna äta trerätters. Vi får väl ha en ganska lång stund mellan rätterna, annars får min lilla magsäck spelet.

Idag ska vi över på Ö'n och fira jul igen. Det ska bli sköj.

Hörs

25 dec. 19.43

Publicerad 2010-12-25 19:50:59 i Allmänt

Såg precis på "Astrids jul" där de visar just julscener från filmerna som bygger på Astrid Lindgrens fantastiska böcker. När jag ser det nu som vuxen är det två av historierna som tilltalar mig speciellt och som får det att tåras i mina ögon, så rörd blir jag.

Det första är när Emil bjuder alla fattighjonen på kalas och lilla Ida frågar Emil om han är säker på att det inte är något hyss. Då svarar han: Det här är ett påhitt som Guds änglar klappar i händerna åt!. Jag håller med dig, Emil. Om det nu finns änglar så tror jag också att det är sådant som de klappar i händerna åt.

Det andra är hela historien om Kajsa Kavat. Speciellt den där lappen som låg i korgen tillsammans med henne själv när hon som bebis lämnades på mormors trappa; Ta hand om den här ungen, för det är det ingen annan som gör...
Sen på slutet när hon får den där dockan som hon så gärna ville ha (ja, ni har ju säkert sett det) så ligger samma lapp i det paketet och mormor har sparat den i alla dessa år eftersom den troligen kom tillsammans med det finaste hon har. Då gråter jag lite i smyg så att inte maken ska se att jag gråter till Astrid Lindgren, någon måtta får det väl vara på gråtandet :).

Nu ska vi se på Shutter Island, den lär jag inte gråta av ;).

Hörs

Julen hittills i bilder

Publicerad 2010-12-25 15:30:56 i Allmänt





Slå in kolor den 23:e..



.. sen bingolotto på uppesittarkvällen.



Trolltyg i Tomteskogen på tv i väntan på Tenhultarna..



Julmiddag.



Maken och systersonen spelar tv-spel med hög koncentration.



Sen leks det i soffan



Morfar och barnbarn i full fart med att leka med de nya klapparna.

Hörs

25 dec. 14.14

Publicerad 2010-12-25 14:22:09 i Allmänt

Det blev inga mms under julen, som ni kanske märkte. Jag var alldeles för upptagen med att ha det skönt och skoj för att ens tänka på blogggen. Jag tog dock en hel del bilder med min andra kamera och dem kanske jag orkar lägga över på datorn och sen in på bloggen. Kanske. Jag är lite lat med sådant.

Vi har haft det superbra uppe i Hultsfred och är nu tillbaka hemma i Rocken. Vi passade på att åka in till HansaCity och kika in på MediaMarkt som hade 20% rea på hela sitt sortiment. Vi gick direkt till filmavdelingen och kom därifrån med fyra dvd:er och en bluray. Skoj! Nu har vi börjat se den första och det är Trettondagsafton av William Shakespeare. Det är hela den manliga, svenska, skådespelareliten spom spelar. Inga kvinnor är det med, allt för att det ska vara så som Shakespeare hade tänkt sig. Denna version gick på tv för många år sedan och jag har funderat på den lite då och då och velat se den igen och nu hittade jag den på dvd till det ringa priset av en femotiolapp. Trevligt :).

Idag ska vi bara mysa i soffan och ta det lugnare än lugnt. Inte för att de senaste dagarna varit speciellt stimmiga, inte alls faktiskt. Mina syskonbarn är världens finaste och lugnaste så det blev inget stök alls igår på julafton. Det är skojigt att systersonen äntligen har tinat upp lite inför maken och de båda satt länge och spelade tv-spel tillsammans. När vi skulle åka ska systersonen: "Micke är min bästa vän..." och då smälte både makens och mitt hjärta! Systerdottern är så stor och förståndig och har mycket humor - en riktig goding på alla sätt! Glada för julklapparna blev de också, systersonen sov till och med tillsammans med en av dem. Då är det roligt att ge bort klappar när de tas emot så glatt!

Imorgon blir det Ö'n och ett julfirande till. Det ska också bli väldigt trevligt och det ska bli roligt att lämna över klapparna till dem. Jag är lite nervös för hur några av dem ska tas emot kan bli flipp eller flopp. Vi får se.

God fortsättning allihopa!

Hörs

23 dec. 09.43

Publicerad 2010-12-23 09:50:24 i Allmänt

Imorgon är det julafton och jag ska försöka skicka in lite mms till bloggen så att ni kan se lite bilder på hur vi har det i alla fall. Men några längre inlägg de kommande dagarna är inte att räkna med :). Så ni vet. Ni ska väl fira jul själva förresten och inte sitta och läsa på min blogg heller. Knasar där.

Idag bär det alltså iväg i snöovädret. När vi kollade smhi igår skulle det inte alls vara sådant här väder idag, men vi har ju gott om tid på oss så i kan ta det lugnt. Med oss i bilen har vi också våra bröllopsskivor. Det är skivor jag brände inför vår bröllopsfest där varannan låt är mitt val och varannan låt är makens val. Så indiepop blandas med skrikande deathmetal och det är lite roligt att kunna enas om en skiva för en gångs skull. (I vanliga fall är det jag som väljer och maken bara går med på det, men nu kan vi ju båda vara nöjda.)

Ska man låta en stjärna stå tänd i fönstret nu när vi åker? Det känns som att det borde avskräcka potentiella jultjuvar och så mycket ström drar de ju inte. Ja, så får det nog bli. Man skulle ha haft en timer. Nåja, det har vi inte.

Nu ska jag väcka maken om tio minuter och sen ska jag diska upp det sista i diskhon och kanske städa av badrummet om jag orkar och sen är vi good to go. Skoj.

Om vi inte hörs så önskar jag er en GOD JUL!

Hörs

22 dec. 17.49

Publicerad 2010-12-22 17:53:39 i Allmänt

Nu har jag slagit in ytterligare sju julklappar. Jösses. Dock valde jag att göra två paket av något som hade kunnat vara ett men lite av nöjet är ju faktiskt att öppna klappen även när man är vuxen.

Det var väl det som skulle göras inför imorgon. Packa det sista och ställa fram julklapparna i hallen så att vi inte glömmer dem. Det gjorde vi ett annat år och fick vända i Ruda, det var rätt surt.

Hörs

22 dec. 07.49

Publicerad 2010-12-22 07:56:38 i Allmänt

Dan före dan före dan, blir det va? Skoj :).

Jag vaknade alldeles för tidigt idag och har redan varit uppe i en timme. Jag har suttit och spelat spel på datorn och kollat på ett avsnitt av Det okända. När jag satt här i mörkret och såg på ett program om spöken, säkert hittepå, så blev det lite läskigt. Nu är det snart slut och jag känner att jag måste väga upp det läskiga med något alldeles underbart. Därför ska jag se på Love Actually nu. Det är den ultimata julfilmen (förutom Tomten är far till alla barnen) och jag gråter alltid av både glädje och sorg varje gång jag ser den. Åh, den är så fin...

Idag bär det iväg till Ö'n då vi ska handla det sista inför julen samt hälsa på stora svägerskan. Jag har bakat en liten kaka som vi ska ta med oss och jag ser fram emot hela dagen. Jag ser till och med fram emot att trängas med en massa andra människor inne på Ölands köpstad. Det ni! Då är man på gott humör!

Imorgon ska vi åka till Hultsfred. Fina Hultsfred och fina mamma och pappa. Nu börjar det ljusna också.

Hörs

21 dec. 18.02

Publicerad 2010-12-21 18:09:50 i Allmänt

Jag gillar verkligen att baka. Jag gillar att baka av samma anledning som många inte gillar det - det finns inget utrymme för improvisation. Man följer ett recept och om man inte gör det så blir det fel. Fel blir det förvisso ibland i alla fall men då är det oftast för att man (jag) börjat halvera ett recept men efter några ingredienser istället haft i hela måtten. Då blir det till exempel väldigt lite smör och väldigt mycket mjöl, eller väldigt mycket bakpulver men knappt någon kakao. Ja, det har hänt mer än en gång, har jag tur så upptäcker jag det innan det åker in i ugnen så att jag kan kompensera (om jag nu kan komma ihåg vilka av ingredienserna som är hela och halva - det är lite spännande så).

Maken gillar att laga mat och de bästa maträtterna han har lagat är dem som han bara improviserat ihop av det vi haft hemma. I min värld är detta väldigt imponerande om än synd då det är svårt att återskapa rätterna igen. Jag kan inte improvisera när jag lagar mat, jag måste ha ett recept eller vara väldigt införstådd med hur en maträtt ska tillagas. Maken gillar däremot inte att baka, säkert därför att han inte kan leta lite i kyl och skafferi och slänga i den han hittar. Bra att vi kompleterar varandra.

Men, främst gillar jag att baka för att jag gillar att äta. Man har väl inte blivit en tjockis för inte. De där fyra hektorna ner till minus fyrtio kilo klamrar sig fast som en blodigel från Gnöttlen (den lokala badsjön i Hultsfred). Men de försvinner väl i sinom tid.

Nu ska jag kolla saffranskakorna som står i ugnen.

Hörs

(Märker ni att jag har tråkigt idag eller? Tre blogginlägg på mindre än tio timmar. Kanske rekord)

21 dec. 12.30

Publicerad 2010-12-21 12:32:10 i Allmänt

Går runt och småstädar samtidigt som jag plockat fram David Bowie på spotify. Jag har ju faktiskt sett honom live! När han som extranummer sjöng Ziggy Stardust kände jag att nu, nu kan jag dö lycklig.

Aaahh, minnen minnen...

Hörs

(... och det gick över, så fort han kom upp gick det över. Jag kan inte vara arg på den mannen...)

21 dec. 10.18

Publicerad 2010-12-21 10:23:07 i Allmänt

Idag vaknade jag av att maken klappade mig på kinden. Det var ju väldigt mysigt och gulligt så jag tittade upp för att möta hans vakna blick bara för att se hur han la sig tillrätta på kudden igen och började somna om. (?)

Jag frågade honom varför han väckte mig. Han såg upp ppå mig och sa att han trodde att jag redan var vaken (måste ha varit de tunga andetagen och dreglandet som gjorde att han trodde det). Nej, svarade jag, jag sov. Jaha, förlåt mumlade han innan han försvann in i den sköna sovdimman.

Jag? Nejdå, inte kunde jag somna om. Efter att ha legat en stund och försökt, valde jag att gå upp och innan jag gjorde detta så klappade jag på makens arm och berättade att jag minsann inte kunde somna om efter att han väckt mig utan anledning. "Inte bra..." viskade han fram halvt sovandes.

Nej, älskade du, det var inte så bra. Jag är lite grinig på dig nu. Men det lär ju gå över så fort du kommer upp och är söt. Som du alltid är.

Hörs

19 dec. 21.01

Publicerad 2010-12-19 21:07:05 i Allmänt

Jag sitter och äter på nypoppade micropopcorn, erbjuder maken att smaka:

Maken: Nej tack. Jag gillar inte popcorn så mycket, de smakar liksom ingenting...
Jag: (ser ner i skålen), just de här smakar lite bränt..
Maken: Där ser man, det är för att vi har en så bra micro
Jag: Vi har en jättekonstig micro!
Maken: Du, den är väldigt bra.
Jag: Hur kan vår micro vara bra?!
Maken: Den är väldigt bra på två saker. Dels när man inte vill att det ska hända så mycket, dels när man vill att det ska hända saker utav bara helsicke!

För vissa är glaset alltid halvfullt :).


Hörs

18 dec. 19.22

Publicerad 2010-12-18 19:28:02 i Allmänt

Idag har vi inget vatten. Det har ingen i Kalmar kommun eftersom en huvudvattenledning har gått sönder. Enligt Kalmar kommuns hemsida är nu läckan lagad men vattnet kommer att dröja. De tipsar om att vi kan ta in snö och smälta och använda att spola med på toaletten. We're way ahead of them...

Vi har tagit in snö som vi smälter i kroppkakegrytan på spisen. Sen häller vi det i toan och hoppas att de ansamlade avskrädena ska åka ner. Ibland gör de det, ibland inte, det är lite gamble och lite spännande. Det är också spännande att se vad man får med sig in med snön som vi smälter. Oftast är det lite småstenar och några barr men förut fick vi med oss en stelfrusen bajskorv också. Vi hoppas innerligt på att det var en hunds en gång i tiden. Men den fick inte smälta i grytan, den fick åka flygskjuts från balkongen. Hoppas att det inte stod någon där nere.

Nu har vi ett gäng scones i ugnen, det var vad vår fantasi räckte till när det kom till att laga mat utan vatten. Men humöret håller vi på topp.

Hörs

14 dec. 15.24

Publicerad 2010-12-14 15:33:00 i Allmänt

Böckerna kom idag och uppgiften är gjord. Skönt. Den här kursen har vi två examinationsuppgifter och den ena har lärarna redan lagt ut så att vi kan börja med den. Min plan är att bli färdig med den uppgiften innan vi åker och firar jul. Den andra uppgiften får vi inte förrän den 5:e januari så den kan jag ju inte göra något med innan dess. Men tanken är att om jag blir färdig med den första uppgiften innan jul, vilket jag kommer att bli då den är rätt liten, så kan jag ge mig själv jullov under jul/mellandagarna/nyår. Det är en bra plan tycker jag.

Förutom skolan så har jag inte gjort så mycket än idag. Jag var ute med soporna. Woop-ti-doo!

Sen har jag ätit ett favoritmellanmål - knäckebröd med bregott och blandsallad med balsamvinäger på. Mums! (Knepet är dock att inte lägga på salladen på hela knäcket på en gång utan bara lägga på där du ska bita, det blir väldigt geggigt annars.)

Hörs

13 dec. 20.35

Publicerad 2010-12-13 20:51:24 i Allmänt

Glad Luciadag på er allihop :).

Jag har inte så mycket att skriva idag men jag kan ju alltid berätta att jag bara har fyra hekto kvar tills jag gått ner 40 kilo. Så jag hoppas att jag ska kunna få bort de där sista fyra till jul. Det vore trevligt.

Nu sitter jag och kollar på Ung och Bortskämd samtidigt som jag bloggar och jag tycker om det programmet. Jag tycker att deltagarna är så söta, som små kattungar. Sen är det serien Våra vänners liv som både jag och maken följer. Den är riktigt bra, så om ni inte har sett den så tycker jag att ni ska se den. Det kan ni göra här. Den handlar om ett gäng killar och deras liv med allt vad kärleksproblem, sjukdomar och jobb heter.

Jag har fått ett sms idag om att min nya kurslitteratur är på väg till mig och jag hoppas innerligt att de kommer imorgon så att jag kan göra den uppgift som ska in då. Om bäckerna inte skulle komma får jag göra en ersättningsuppgift vilket inte är hela världen, men det vore skönt att få det gjort. Den nya kursen handlar om fostran och civilisation, det tycker jag verkar intressant :).

Hörs

12 dec. 21.09

Publicerad 2010-12-12 21:09:00 i Allmänt

Jag har ett favoritminne från en julafton för många år sedan som jag tänkte dela med er.

Jag fick ett stort rött tefat i julklapp, ett sådant som man åker pulka på. När vi i familjen hade packat upp klapparna och ätit oss mätta på julbord och hemlagat julgodis så tog vi en promenad till den lokala pulkabacken i Hultsfred. Det var bara vi där och pappa gjorde så att vi åkte i superfart ner för backen samtidigt som vi snurrade runt. Vi hade det verkligen så kul och mysigt och jag och systern riktigt tjöt av skratt när vi susade ner. Jag kommer ihåg att mamma sa att vi skulle försöka dämpa oss lite med tanke på att det låg en massa hus runt om backen och familjerna där inne kanske ville ha lite julefrid.

Jag har alltid älskat julen och jag tror att mycket av det beror på att vi alltid har haft mysiga traditioner i familjen. Det har alltid bara varit vi fyra på julafton och jag kommer ihåg att jag tyckte att hela dagen var magisk.

Men - livet rullar ju på som det bör och både jag och systern har nya familjer som vi självfallet också vill fira med. Jag har inte varit hemma hos mamma och pappa på julafton på två år nu men detta år ska jag och maken dit! Det bästa är att min syster och hennes familj också kommer på julafton! Det ska bli så roligt att få fira jul med mina syskonbarn och min syster igen :).

Snart är det väl dags att börja slå in alla julklappar som ligger i kassar i garderoben. Undrar om jag ens har något julpapper hemma.. hmm.. måste kolla.

Hörs

12 dec. 12.37 (uppd. 13.29)

Publicerad 2010-12-12 12:42:40 i Allmänt

Aftonbladet har lagt ut en bild på den sönderbombade mannen, tagen direkt ovanifrån, på sin nätsida, rubriken lyder "Bilden av en självmordsbombare". Det tycker jag är osmakligt och profiterande. Jag länkar inte till det för det är inget att se. Fy.

Annars var jag inne i stan och handlade lite till julbaket tidigare och det tog en väldans tid att köra in. Jag körde i femtio mer eller mindre hela vägen och det var vissa som körde om mig och blängde surt. Men - då får de blänga. Jag vet hur det kan gå om man får sladd och då är det bäst att köra så långsamt som möjligt. Och med tanke på dagens riktigt dåliga väglag och blåsiga snöväder så var det nog rätt beslut av mig att ta det lugnt.

Nu står saffranskakan i ugnen men jag är lite skeptisk. Den är varken gul eller luktar speciellt mycket saffran. Men vi får se. :)

Hörs

Uppdatering, 13.29: Jodå, den blev både gul och doftar saffran. Nu står den mjuka pepparkakan i ugnen och efter sen är det vår redan förberedda janssons frestelses tur att "gräddas". Den ska vi äta med prinskorvar (handknutna) och rödkål (till mig) och med köttbullar (till maken). Idag blev det visst en minijul hemma i Rocken.

Mamma - ja, kakorna är till ikväll men de blev rätt stora så de kommer troligen hamna i frysen också :).

Hörs

11 dec. 19.38

Publicerad 2010-12-11 19:53:08 i Allmänt

Igår kom min mamma och pappa hit och sov över till idag. Mamma och jag inledde besöket med en tripp in till stan där vi handlade lite julklappar och annat nyttigt och sen var mor och far iväg och handlade ännu mer grejer. På kvällen lagade vi en god middag och spelade TP, vilket föräldrarna vann även om maken och jag knappade in på slutet :).

Idag efter att mamma och pappa åkte hem på förmiddagen har vi bara slappat och kollat film och tv idag. Skönt med sådana dagar ibland även om jag blir lite rastlös när det är för många sådana på raken.

Imorgon har jag tänkt att baka lite julgodsaker. Saffranskaka och mjuk pepparkaka står på bakschemat så att vi kan ha lite gott till adventsfirandet. Vi har fått en ny "tradition" i år när det kommer till advent. Vi tänder adventsljusen och sätter oss och kollar på hela veckans avsnitt av julkalendern. Blir mysigt och lite stämning av det. Vi har aldrig kunnat fira advent innan eftersom maken alltid har varit iväg och spelat på söndagarna. Inte för att det har varit någon jättegrej (eller ens en liten grej) men jag tycker att det är roligt nu när han är hemma på adventerna :).

För övrigt vill jag gnälla lite på att det inte är något skoj på tv på lördagskvällarna. Gnäll gnäll. Så. :)

Hörs

10 dec. 06.45

Publicerad 2010-12-10 06:51:07 i Allmänt

Igår hände det!

Följande dialog utspelades i bilen på väg till affären:

Maken: Det är gubbar på taket där borta..
Jag: Ja, de skottar nog bort snö så att inte taket ska rasa.
Maken: Ja, det tror jag också faktiskt..
Jag: Du bara härmar på mig hela tiden (spelar förnärmad).
Maken: Ja... det är väl lika bra.. (tystnar tvärt)
Jag: Vaddå, lika bra?
Maken: Ehm.. jag tänkte fortsätta med att säga ".. för du har ju alltid rätt..", men då tänkte jag att jag aldrig får glömma det sen..
Jag: (skrattar högt och lyckligt) Du sa det, du sa det! Jag har alltid rätt, nu är det bestämt. Underbart!

Så, nu vet ni att vi vet - jag har alltid rätt! :P

Hörs

7 dec. 16.25

Publicerad 2010-12-07 16:31:05 i Allmänt

Det kan hända att jag någon gång i högstadiet väntade med att göra en läxa, skriva en uppsats eller läsa till ett prov till sista minuten. Men inte en enda gång har det hänt sedan dess - fram till idag! Jag har vetat att en tenta ska skrivas i ca två veckor men jag har skjutit upp det och skjutit upp det. Jag har pillat lite här och lite där, men jag har inte fått den färdig. Jag vet inte riktigt varför, troligen för att det kändes som ett jobbigt och tråkigt projekt.

Dock har jag haft sådana projekt många gånger tidigare och aldrig har jag väntat med dem till sista sekund. Jag har alltid tyckt att det är bättre att jobba på och bli av med alla måsten för att sedan kunna njuta av ledig tid. Nåja. Idag skrev jag dock färdigt tentan och den är inskickad nu, i sista sekund. Eller, jag har egentligen fortfarande några timmar på mig men någon hejd får det vara på uppskjutandet. Nu har jag bara en liten uppgift kvar och sedan är den här delkursen slut. Förutsatt att jag får godkänt på allt då. Men det brukar jag få.

Nu tänker jag inte skriva mer här, måste spara fingrarna till den där sista uppgiften.

Hörs

5 dec. 13.00

Publicerad 2010-12-05 13:01:25 i Allmänt

Nu är jag igång med tentan. Det går sakta men säkert framåt. Ska bli skönt när den är färdig. Hörs

4 dec. 12.19

Publicerad 2010-12-04 12:29:17 i Allmänt

Jag tycker att årets julkalender verkar riktigt fin och mysig. Jag har bara sett de två första avsnitten men tänkte se de andra två på svtplay någon gång under dagen. De två avsnitten jag har sett påminner lite om hur julkalendrarna var när jag var liten. Det finns väldigt många likheter med Mysteriet på Greveholm till exempel :). Dock har jag för mig att julkalendrarna utspelade sig kring jul förr? Att det var samma datum i kalendern som det var på riktigt? Visst var det så? I alla fall var det så i Sunes Jul, Jul i Kapernaum, Håll Huve't kallt, Kaspar i Nudådalen och Pelle Svanslös. Ni kanske vet någon mer?

Igår åt vi något riktigt smaskigt till middag. Jag har varit sugen på lövbiff i många veckor men vi har inte ätit det då jag alltid blir så snål när jag står i butiken och ser vad det kostar. Det är verkligen ett dyrt kött. Men - igår slog vi till och handlade en förpackning med nio små tunna lövbiffar (de har ju fått sitt namn av en anledning) för drygt 100 kronor. Men sen åt vi med andakt och njöt riktigt ordentligt också. Sen har vi ju kött till två middagar till sen. Till köttet åt vi något som vi nästan alltid hade till när jag var liten; pommes och persiljesmör. Jösses vad gott det var! Ikväll blir det fajitas - också en favorit!

Jag har visst lovat maken att jag ska se sista Star Warsfilmen med honom nu. Dock har han sett två Harry Potterfilmer med mig de senaste två dagarna så nu får jag "betala tillbaka". Så är det att vara gift :).

Hörs

2 dec. 13.57

Publicerad 2010-12-02 14:18:53 i Allmänt

Jag vet att det var länge sedan, men ni vet ju också att det går lite upp och ner med inspirationen för att blogga. Det måste få vara så för att man ska orka ha en aktiv blogg. Jag räknade ut att jag startade min första blogg 2005, så snart har jag bloggat i sex år. Det är ganska länge det...

Den här delkursen har varit väldigt mycket mer innehållsrik än de två tidigare. Det beror nog på att vi har olika lärare till varje delkurs men jag tycker ändå att en viss konsekvens hade varit att föredra. Den här veckan ska vi skriva vår tenta och jag har varit och är tämligen oinspirerad. I morse när jag vaknade fick jag genast dåligt samvete gentemot mig själv då jag inte skrivit något på tentan vare sig under tisdagen eller onsdagen. Jag förstod att det enda sättet att slippa detta dåliga samvete var att gå upp och börja skriva. Sagt och gjort - nu har jag skrivit två sidor och det känns väldigt bra. Det är alltid skönt att ha börjat, det flyter på så mycket lättare då.

Jag var uppe i Hultsfred och en tur till systern i Tenhult i helgen. På vägen hem under söndagen fick jag sladd och for rakt ner i diket och in i en enorm snödriva. Turligt nog var det ingen på det motsatta körfältet när jag sladdade runt och snön jag till slut hamnade i var mjuk så det blev ingen stor smäll heller.

Det kom en hel del folk fram för att hjälpa mig och det är jag så himla tacksam för. Jag var jätteskakig och hade svårt att andas i några minuter efter smällen och de som kom såg till att jag fick på mig jackan och drack lite. Det kom förbi en stor fyrhjulsdriven bil som drog upp min lilla bil ur diket och jag behövde inte göra något alls - de andra fixade med bogserlina och såg till att bilen kom rätt. Ringde hem till maken och till mamma och grät och var skakig och de som hjälpte mig ansåg att jag inte var i stånd att köra, så de körde mig hem! Förstår ni? De körde mig hem! En av killarna satte sig i min bil och en annan man tog sin bil och följde efter så att de kunde åka tillbaka sen.

Jag är så djupt tacksam för vad de gjorde för mig och de hade rätt - jag hade inte kunnat köra hem själv just då, jag var alldeles för skakad av händelsen. Tänk vilka fina människor det finns!

Jag hade tur, jag gjorde mig inte det minsta illa och bilen fick inte ens den minsta lilla repa. Jag försöker att inte tänka, "tänk om", men det är svårt. Idag tog jag bilen och körde själv in till stan för att gå ett ärende och det gick bra trots att jag var nervös och lite orolig. I måndags postade jag varsin liten chokladask, ni vet de där "Merci", till de två som såg till att jag kom hem. Jag hade gärna skickat till hela högen men jag vet inte alls vad de heter eller vart de bor.

Trots att inget allvarligt hände så tänker jag mycket på det och när jag ska sova kommer alla bilder tillbaka och de senaste kvällarna har jag gråtit en skvätt innan jag somnat. Främst för att jag är så rörd över alla som hjälpte mig. Det satte sina spår trots att inget egentligen hände. Jag undrar hur det blir om man är med i en "riktig" olycka... Nu kanske man ska skriva lite mer tenta.

Hörs (lite mer frekvent nu hoppas jag)

Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela