emmaterese

- en dagboksblogg -

Söndag 23.28

Publicerad 2009-08-30 23:29:39 i Allmänt

Packa skolväskan. Lägga fram morgondagens kläder på fåtöljen i vardagsrummet så att jag slipper väcka maken genom att riva i garberoberna imorgon. Sen är jag redo. Dagen har spenderats med att läsa kurslitteratur och det ska bli roligt att sätta igång med studierna igen imorgon. Lite segt bara om kåren ska dit och informera, och om vi ska få datainformation och annat som jag redan kan. Risken finns ju att det är många helt nya studenter på kursen.

Jag kanske också ska berätta om mina planer. Jag läser inte på lärarprogrammet längre. Jag kom fram till förra terminen att det är pedagogik som ämne som jag är intresserad av och att jag vill satsa på en ögre akademisk examen i just det. Målet är att doktorera i pedagogik och om jag ska komma in på forskarskola så måste jag läsa både pedagogik samt ett andraämne. Det är andraämnet jag börjar med imorgon, det vill säga psykologi. Mycket av det vi ska läsa har jag redan tangerat när jag läste utvecklingspsykologi på lärarlinjen och jag tror att det kommer att bli en intressant termin. Hoppas bara att jag orkar. Har varit sjukskriven sedan mars/april någon gång, tror jag, och det kommer att bli en stor skillnad att börja plugga på heltid igen. Men, vi får ta en vecka i taget, skulle jag inte orka så är det inte hela världen - jag har i alla fall försökt.

Jösses, skrev just rubriken och insåg att klockan är nästan halv tolv. Måste gå och lägga mig nu. Maken kollar på en westernfilm med Clintan från 1976. Lagom upphetsande.

Hörs

Lördag 19.25

Publicerad 2009-08-29 19:25:54 i Allmänt

Hemkomna från Hultsfred. Vi hade ett mycket trevligt dygn och det var väldigt roligt att träffa mina underbara syskonbarn. Först myskväll i soffan med Evelina då hennes mamma och pappa var och åt på restaurang. Mycket bus och fniss blev det :). Sen rolig lek i sandlådan med Hannes, han fick stanna hemma hos mig och mormor när de andra gick på marknaden.

Som alltid är det också väldigt roligt att träffa min syster... och svåger också :).

Nu är det filmkväll som gäller. Maken är rejält hängig fortfarande och om han inte är bra på måndag så ska jag tvinga iväg honom till hälsocentralen. Imorgon ska jag plugga. Vi har första föreläsningen på måndag och det är några kapitel vi ska ha läst tills dess.

Nu ska jag skriva adresser på kuverten till tackkorten. Just det - vi var med i tidningen idag. I Vimmerby Tidning och i Ölandsbladet. Svärmor hade gått runt halva kvarteret och visat bilden för alla som ville se :). Nu är det bara att vänta på Östran också.

Hörs

Veckans låt: Pappa kom hem

Publicerad 2009-08-27 08:33:47 i Allmänt

Thomas Järvheden, som i min mening är en av Sveriges bästa komiker, har gjort denna mycket gripande "cover" på Taubs klassiker. Han har fått lov av Taubs förlag att använda sig av vissa melodier.

Lyssna här

Texten:

Du stack när jag var två
Hur kan man göra så?
Jag stod i fönstret och väntade
Men det kom aldrig nån bil tillbaks
Vilka spöken i huvet kan driva nån bort från tre små söta barn
Och bryta sönder en hjältinna, såra och bända sönder en familj

Egentligen borde jag ha kikat fram bakom min mammas knäckta rygg och hatat dig
Men pappa kom hem
För vi längtar efter dig
Du är inte värd oss
Men vi vill ha dig, pappa kom hem
För vi längtar efter dig
Du är inte värd oss
Men pappa kom hem

Vi sågs varannan helg
Det var restauranger och presenter och fest
Två dar av fjorton, det är klart det fanns pengar och lust
Alla gråa dar skulle mamma få
Orättvist, men det fattar man ju aldrig då
Med först ett lågavlönat heltidsjobb,
Plus extrajobb och sköta hem och tre små barn

Egentligen borde jag ha kikat fram bakom min mamma knäckta rygg och hatat dig
Men pappa kom hem
För vi längtar efter dig
Du är inte värd oss
Men vi vill ha dig, pappa kom hem
För vi längtar efter dig
Du är inte värd oss
Men pappa kom hem

Pappa kom hem
Pappa kom hem
Melodin, texten, känslan, rösten. Jag blir rörd till tårar i alla fall.

Höra

Onsdag 19.23

Publicerad 2009-08-26 19:26:25 i Allmänt

En man i USA fick sju års fängelse efter att ha pekat en laserpenna/laserpekare mot en polishelikopter. Får du sitta sju år i fängelse i Sverige så har du troligen mördat någon.

I say no more. Ni får döma själva.

Hörs

tisdag 20.38

Publicerad 2009-08-25 20:40:34 i Allmänt

Nu har jag åkt på den förkylning som Maken haft i en vecka. Jag nyser som en galning, har ont i halsen och öronen. Inte direkt svininfluensa men rätt irriterande ändå.

En gammal kompis ringde för några dagar sen och jag har tänkt på det som hon berättade mycket sen dess. Hon har bestämt sig för att utbilda sig inom ett visst yrke, varpå hennes föräldrar har bestämt sig för att inte längre se henne som deras dotter. Enligt dem är yrket som min kompis vill utbilda sig inom inte tillräckligt fint och nu vet hon varken ut eller in. Ska hon följa sin egen vilja och få föräldrarna emot sig, eller ska hon göra som de vill vilket är tvärtom mot sin egen vilja, men då ha kvar dem i sitt liv? Jag har så svårt att föreställa mig hur det är att ha en förälder som inte står bakom en till hundra procent. Jag vet att det inte är alla förunnat, det som jag har. Jag vet det alldeles för väl på alldeles för nära håll.

Hörs

söndag 16.03

Publicerad 2009-08-23 16:11:18 i Allmänt

Okej, det här irriterar mig i affärer:

- Andra kunder som står precis bredvid en när man ska betala. Istället för att stå någonstans vid bandet så ställer de sig precis bakom och har fri uppsikt över visakod och rakt ner i plånboken. Ge mig lite space! Inte för att jag tror att tanten som gjorde detta mot mig idag gjorde det för att kolla in min kod för att sen råna mig på parkeringern och köpa småkakor för alla mina pengar. Men ändå.

- Den andra saken som också irriterar mig är en sak som faktiskt min egna lilla mamma gör. När kassörskan lämnar över växel så finns de dem (mamma bland annat) som STÅR KVAR i en evighet framför kassörskan och ska hålla på och plocka ner pengarna i plånboken. Okej om detta gick fort men oftast så har personen massor med andra små lappar i sin plånbok - kvitton och sådant, vilket gör att hela stoppanerpengarproceduren tar alldeles för lång tid. Gå bort en meter! Det är ingen som kommer att knycka dina pengar bara för att du flyttar dig bort från platsen där nästa person måste ställa sig. Ville någon ta dina pengar och springa så kan de lika gärna göra detta när du står kvar framför kassan.

- Folk som går före i kön är också något som stör mig. Jag vet att detta fenomen är ganska vanligt förekommande här nere i småland, men när jag bodde i Sthlm hände det aldrig. Jag gillade absolut inte mycket med Sthlm men just detta gillade jag. Med att gå före i kön menar jag detta: Det är lång kö till en kassa. Kassan bredvid öppnar och de som står längst bak i den förra kön, alltså de som har köat kortast tid springer dit likt gaseller och tar ingen notis om någon av dem som står före dem i kön också vill gå dit. I Sthlm var det så att om det öppnade en ny kassa så hade de som stod före i kön förtur till att betala först. Det tycker jag bättre om. Maken grymtar och säger att "Så funkar det inte här nere... Så gjorde jag idag också.." Så, jag vet att de allra flesta gör så ibland, och jag har gjort det själv flera gånger, men jag tycker inte att det är rätt.

Vi var och försökte träna idag. Japp - försökte! Vi hade duktigt tagit på oss träningskläderna och packat ner svetthanddukar, skor och vattenflaskor och åkt ner till Friskis. När vi kör in på parkeringen ser vi att det knappt är några bilar där alls. Då känner vi oss först ännu mer duktiga - det är minsann bara vi som orkar åka ocht träna i söndag! När vi kom fram till dörren så var friskis stängt. Typiskt! Två tjockisar som inte har en aning om vilka öppettider gymet har. Vi skrattade högt åt oss själva medan vi åkte hem. Imorgon ska jag gå på mitt första jymping-pass. Det är ett senior-pass.

Hörs

Just det, glömde en sak när jag la in bröllopsbilden: Foto: Matilda Gustavsson. Sådant är viktigt, rätt ska vara rätt.

Lördag 19.15

Publicerad 2009-08-22 19:17:46 i Allmänt

Maken är rolig när han är sjuk. Han säger så konstiga saker. Jag hade varit och hyrt ett par filmer för att muntra upp min sjukling och håller upp dem båda framför honom:

E: Vilken vill du se först?
M: Jag kan se vilken jag vill först.. (Varpå han sagt detta så tittar han upp på mig med en min som ser ytterst frågande ut..)
M: Vad sa jag?
E: (Skrattar)...

Lördag 10.15

Publicerad 2009-08-22 10:22:01 i Allmänt

Jag funderar på det här med tackkort. På vissa sidor där man kunde beställa dem så kostade dem 30 kronor styck, på andra sidor ca 4 kronor styck. Innebär det att man är mer tacksam för uppvaktningen om man beställer dem för 30 kronor? Nej, vi tycker inte det. Vi valde en sort som vi tyckte var fina. Vi gillade storleken då de är helt kvadratiska istället för de traditionellt avlånga. De kostade inte så mycket per styck men inte spelar väl det någon roll egentligen? På den sidan där korten kostade 30 kronor styck så skrev de något i stil med : "När du verkligen vill tacka dina gäster ordentligt!" Kommer de som får våra tackkort inte bli tackade nu då när våra kort bara kostade en femma?

Hörs

fredag 21.10

Publicerad 2009-08-21 21:13:15 i Allmänt

Jag har ont i magen :(. Kan inte gå på toa och ibland känns det som att magen är så sprängfylld att jag håller på att kräkas istället. Aj aj aj. Får ont såhär ibland, det är mina mediciner som ställer till det för mig.

Vi åkte aldrig upp till Hultsfred och det blir ingen 40-årsfest imorgon. Skrutten är fortfarande sjuk och även om jag tycker att han verkar vara lite piggare idag så nekar han och sjunker lite längre ner i soffan varje gång jag frågar om han mår bättre.

Vi beställde tackkort idag på en sida som vi hittade. Så de kommer förhoppningsvis vara utskickade nästa vecka :).

Annars så har jag inte så mycket att berätta. Det är fortfarande härligt att vara gift.

Hörs

För övrigt tyckte vi att systerns kommentar på mitt förra inlägg var mycket roligt utformat. Vi skrattade högt båda två. :)

torsdag 20.14

Publicerad 2009-08-20 20:21:00 i Allmänt

Min stackars Skrutt är sjuk :(. Han är jätteförkyld och det i sig är väl inte världens undergång direkt, men tajmingen är usel. Tanken var/är att vi ska åka till Hultsfred imorgon och sen åka på fyrtioårsfest på lördag. Sen skulle vi stanna hos systern och hennes familj och sova där till lördagen och umgås med dem hela söndagen. Jag hade verkligen sett fram emot hela helgen men nu vet vi inte ens om maken orkar åka upp till Hultsfred imorgon.

Nåja, vi får se hur det blir imorgon. Nu sitter han i alla fall uppe i soffan och kollar på Simpsons och dricker lite blåbärssoppa.

Hörs

Tisdag 14.17

Publicerad 2009-08-18 14:31:24 i Allmänt

Vid elva idag hade jag en tid med en av tränarna på Friskis. Vi gick igenom lite olika maskiner och kom fram till ett bra träningsprogram för mig. En del av maskinerna hann jag inte ens sätta mig i ordentligt innan tränaren började hojta och dra bort mig. "Du fåååår inte översträcka dina knän sådär! Nej, den här maskinen får du aldrig använda". Inte så lätt att bara sluta med att översträcka sina leder när man gjort det ända sedan man var liten troligen. Det var dock ganska underhållande att se hennes min när mina ben pekade 45 grader åt fel håll. Jag tänker ju inte på det alls, gör det bara när någon annan påpekar det, men hon sa att hon aldrig hade träffat någon med sådana leder. Jotack - the story of my life. Hursomhelst så var det väldigt roligt på Friskis idag. Det känns mycket roligare att åka och träna nu när man har ett program och vet vad man ska göra.

Jag tänkte också tipsa om lite schampo och balsam som är bra miljöval :). Märket heter Naturelle, kolla här, och har många olika dofter. De som doftar persika, respektive honung är "Bra miljöval" och de är rikgit riktigt billiga! Jag betalade på Coop 21.90 per flaska - vilket absolut inte är dyrt för schampo och balsam som är bra för miljön (Köpte några flaskor på Hampavaruhuset av ett annat miljövändligt märke och de kostade nästan 60 kronor styck, så de använder jag inte - de får bara vara prydnad dem) . Flaskorna är fina och de doftar underbart! Den med lingondoft är tyvärr inte Bra miljöval, men den doften har jag gärna i håret alla dagar i veckan. Trror att de finns i de flesta affärer. De finns i alla fall till och med i vår lilla ICA vid södercentrum. Så prova dem nästa gång du handlar schampo. De doftar underbart, gör håret fint och glansigt, de är billiga OCH bra för miljön. Ett lätt sätt att göra i alla fall en liten skillnad.

Hörs

Måndag 15.45

Publicerad 2009-08-17 15:58:59 i Allmänt

Nu så... nu kommer det. Bröllopsinlägget!

Lördagen var fantastisk! Det regnade, vigselförrättaren stod på fel sida om lokalen, makens nya Draught Master började brumma mitt när Hanna skulle sjunga, de blåste så mycket att vi inte kunde vara ute och vi kunde absolut inte skicka upp vår Khom Loy-lyktor eller tända våra marschaller. Helt och hållet underbart! Nej, jag är faktisk inte ironisk - inte det minsta. Hade jag vetat att alla de här knasiga sakerna skulle hända några dagar innan bröllopet så hade jag varit helt sönderstressad. Men, när jag gick ur bilen och mötte min underbara kärlek inför att vi skulle ta bröllopsbilder så försvann alla rädslor om att detta inte skulle bli den perfekta dagen vi hade hoppats på. Vi såg in i varandras ögon och redan där och då kunde dagen inte bli bättre. Vi visste också då att ingenting skulle kunna göra dagen till mindre lyckad. Allt annat än vår kärlek fick en sekundär betydelse. Han var så fin. Han var så underbart fin och vi kunde inte sluta pussas och kramas när svägerskan tog bilderna.

När vi kom in i lokalen precis innan vigseln, och alla ställde sig upp för oss, så trodde jag för en kort millisekund att nu, nu svimmar jag ihop, men klart att jag inte gjorde det. I handen höll jag min Micke och när jag såg in i hans ögon som glänste av lyckotårar så var det som att alla fjärilar som jag hade i magen slog sig till ro och jag var hemma. Vi fick en massa fina tal tillägnade oss och våra pussklockor ringde inte mindre än 100 gånger. Evelina var världens finaste "Blombrud" som hon själv sa och Carro och Anton gjorde sig mycket väl som tärna och bestman. Festen var hur trevlig som helst och alla mina små godisaskar och bordsdekorationer som prydde bordet höjde festen ytterligare en nivå. Alla var glada och alla verkade ha det väldigt trevligt. Vi åt god Italiensk buffé och det fanns gott om dricka, efterrätt och bröllopstårtan var fantastiskt vacker - tre våningar med kritvit marsipan och ljusrosa rosor och liksom "föll" ner över tårtan.

Nu sitter den där på fingret, ringen som jag väntat så länge på att få ta på mig och ha på mig varje dag resten av livet. Diamanten gnistrar och jag kan inte sluta titta på den.

En sak till som känns väldigt väldigt skoj är att vi har börjat bilda ett helt nytt kompisgäng. Vi fem som var på mösexan hade så underbart roligt tillsammans, och när alla föräldrar och andra trötta varelser hade gett upp festandet på bröllopet och det bara var vi fem kvar som höjdes musiken ett extra snäpp och vi hade en hejdundrande efterfest! Min Carro och Mickes kompisar kommer väldigt bra överens och det är sällan jag har sett folk som träffats så få gånger ha en så avslappnad jargong med varandra. Nu längtar vi alla till min 25-årsdag då vi ska träffas nästa gång.

Tack alla som var där och förgyllde vår dag, och tack till alla som skickat hälsningar. Snart kommer bilder och snart kommer tackkort. Speciellt tack till Gunilla och Rikard, Mamma och Pappa som fixade och donade både dagen innan och dagen efter - utan Er hade det inte blivit så bra som det blev.


Nu är vi gifta. Maken kan inte sluta kalla mig för "min Fru", och jag ler lyckligt varje gång.

Hörs

Veckans låt : A design for life

Publicerad 2009-08-14 18:38:05 i Allmänt

Den här ni.. den här ni.. Min grabbar Manic Street Preachers har gjort denna superlåt, superduperlåt. Har alltid sagt att jag vill ha den här på min begravning, men - det passade nog bättre när jag var rebellisk femtonåring. Älskar den första meningen dock, ett av mina favoritcitat någonsin.

Lyssna här

Texten:

Libraries gave us power
Then work came and made us free

What price now for a shallow piece of dignity

I wish I had a bottle
Right here in my dirty face to wear the scars
To show from where I came

We dont talk about love we only want to get drunk
And we are not allowed to spend
As we are told that this is the end

A design for life
A design for life
A design for life
A design for life

I wish I had a bottle
Right here in my pretty face to wear the scars
To show from where I came

We dont talk about love we only want to get drunk
And we are not allowed to spend
As we are told that this is the end

A design for life
A design for life
A design for life
A design for life

We dont talk about love we only want to get drunk
And we are not allowed to spend
As we are told that this is the end

A design for life
A design for life
A design for life
A design for...

När Manics spelade på Hultsfred 2007 och jag såg dem för tredje gången, stod jag där, helt lyrisk - nykär - nybliven moster för andra gången, och livet vara bara sådär helt underbart. När de drog igång denna som sista låt, min absoluta Manics-favorit, så grät jag av glädje. (Tur att ingen såg mig... eller.. ehm.. bara ett gång kusiner, men de tycker nog om mig ändå.)

Hörs

fredag 14.59

Publicerad 2009-08-14 15:08:51 i Allmänt

Fick ett brev idag från Marieborgs folkhögskola. Det var från Carl-Eric, han hade skickat hit mitt brev som vi skrev till oss själva i början av utbildningen. Vi fick skriva ett brev som vi skulle få tillbaka vid examen, men han skickade mitt till min nu.

Tänkte att ni skulle få höra början av mitt brev, blev påmind om hur pretentiös jag är ibland:

"Den första internatfesten var igår. Det är spännande att se hur alla anstränger sig för att göra ett intryck. Vi vet att vi kommer att vara tillsammans många veckor, månader, men trots detta kämpar vi som djur för att redan nu finna varandra. Kanske är det så att vi alla behöver gruppen för att relatera till oss själva. Fast, är det inte naivt ändå? Vi vet ju alla om att det första intrycket inte så ofta finns kvar där på slutet."

Jag är nog ganska pretentiös rätt ofta. Det är skoj.

Hörs

Fredag 14.41

Publicerad 2009-08-14 14:42:58 i Allmänt

"Åh, Älskling. Den här boken skulle jag vilja ha!", "Jaha, vad är det för bok då?" "Ett medeltida sjölexikon från Island!!!"

Det är bra att ha intressen, frågan är hur insnöad man borde bli egentligen :).

Hörs

fredag 09.46

Publicerad 2009-08-14 09:48:08 i Allmänt

Jag finns på Facebook nu. Jag vet att jag sa att jag aldrig skulle gå med där, men sen fick jag sms från en gammal lärare från skolan upp i Norrköping som pushade mig om jag absolut borde gå med där. Roligt att bli ihågkommen så, gick ju där ändå bara en termin. Heter Emma Grimmfjäll på facebook. Eftersom det snart är vad jag heter på riktigt också.

Imorgon gifter jag mig :)

Hörs

torsdag 21.34

Publicerad 2009-08-13 21:38:59 i Allmänt

Blivande maken sitter vid datorn. Hans telefon ligger på soffbordet. Den piper, han reagerar inte.

Jag: Du fick ett sms...
Han: Mmm, men det kan ju inte direkt vara viktigt..
Jag: Vaddå? Varför kan det inte vara det?
Han: (Helt självklart) Du är ju här hos mig..


Wiiihh..

Hörs

onsdag 18.43

Publicerad 2009-08-12 18:50:25 i Allmänt

"Min man... du blir min man tillslut, som jag så länge viskat för mitt inre. Jag hör ditt hjärtas jämna slag, mitt huvud mot ditt bröst i nattens timmar. Vi ska va tillsammans när dag läggs till dag, för dit du går, går också jag. Min själ, min kropp har lust till dig. Din andedräkt som hettar i mitt öra rymmer samma längtan som värker i mig. Min kropp min själ, har lust till dig."

Just den här delen av en sång från Kristina från Duvemåla är en del som jag ständigt går och nynnar på nuförtiden. Undrar varför...

Lyssna här. Lite dåligt kvalité - är visst inspelat från tv:n när de visade en dokumentär om musikalen. Klippet visar inte heller hela delen, men men.

Hörs

måndag 13.23

Publicerad 2009-08-10 13:39:16 i Allmänt

Det var med stor förvåning som jag upptäckte att min syster hade tänkt på mig och sambon och funderat över hur det är att vara tillsammans utan barn. Anledningen till min förvåning berodde på att jag själv har tänkt mycket på samma sak, fast tvärtom, de senaste dagarna. Nu när vi gifter oss om mindre än en vecka så kommer tanken på att skaffa barn någon gång i framtiden allt närmare. Men....

... hur gör man med varandra, kärleken och passionen, när man får barn? Systern frågar sig vad man gör med sin tid när man inte har barn.
    Jag och sambon älskar att inleda lediga dagar med att göra frukost, sätta oss i soffan och avnjuta en bra film, eller ännu hellre några avsnitt av The Office. Vi degar i soffan länge och väl och sen så kanske vi går och byter om från pyjamas och bäddar sängen. Lunch äter vi när vi är hungriga och om någon av oss är hungrig innan den andra är det så äter vi i omgångar. När som helst kan vi lägga oss på sängen och mysa och om tröttheten pockar på då så är det bara att vända sig om och sova några timmar. Jag älskar det här. Jag älskar att bara vara med blivande maken och kunna göra precis vad vi vill med varje ledig minut.

   Systern frågar också vad vi pratar om. Vi pratar om de allra mest viktiga saker i världen. Igår låg vi länge och pratade om systerns barn, faktiskt. Vi pratade om hur stor Evebus har blivit och vi pratade om hur synd det är om stackars Hannes-plutten som är sjuk så ofta. Annars pratar vi ibland om hur jag tycker att arkeologi bara är en hittepå-vetenskap, då sambon blir mycket upprörd och diskuterar emot - det är skojigt. Annars så pratar vi just nu mycket om bröllopet. Vi pratar också om en lägenhet vi har sett på nätet och lagt intresse på. Hälften så dyr som våran är nu. Ligger i Smedby, men där bor vi gärna :). Vi pratar om saker som händer i världen, och vi pratar mycket om hur mycket vi älskar varandra och hur mycket vi ser fram emot hela vårt framtida liv. Men - vi pratar också mycket om vad vi ska äta, vem som ska diska, att nu måste vi ju dammsuga igen, vi pratar om vad vi ska köpa till svärmor i födelsedagspresent och en massa andra vardagsgrejer.

    Samtidigt, vill jag så gärna ha barn. Givetvis vill jag ha barn helt av själviska skäl, precis som de flesta andra som skaffar barn. Jag tycker nämligen att det finaste som någonsin kan finnas på denna jord är en blandning av mig själv och sambon. Att vi blir till en genom ett barn. När jag läser systerns blogg så blir jag ibland väldigt rädd inför den tanken. När i hundan vilar de? När i hundan får de prata med varandra om saker som inte rör vardag och barnen? Inte bara systern och hennes man, utan alla med två små barn som kräver, och förtjänar, all ens uppmärksamhet. Samtidigt blir jag så avundsjuk. När jag ser hur Hannes lyser upp när han ser sin mamma, och hur hela hans väsen bara skriker ut sin kärlek och den trygghet han känner när han är med henne. Hur Evelina har blivit en så stor, smart och förnuftig tjej tack vare sina föräldrar. Jag blir avundsjuk när jag ser hur systern och familjen är på ALV och har mysiga familjedagar tillsammans där allt är underbart och alla är glada. Jag blir avundsjuk när jag ser bilder på Hannes där han äter glass och är lycklig lycklig lycklig. Jag vill också göra ett barn till en förnuftig härlig människa. Jag vill också ha en tvååring som tycker att jag är den bästa som finns i hela världen.

   Jag är imponerad av alla par som vågar ta steget och skaffa barn. Som vågar ta det steget att prioritera en helt annan liten människa och dens behov framför sina egna. Vi blir säkert också redo en dag, men än så länge är vi glada som får låna syskonbarn och kompisbarn lite då och då, och sedan ägna resten av tiden till bara oss. Själviskt? Kanske.

Det blev ett långt inlägg idag, men jag har tänkt på den här saken ganska länge och det blev mycket tankar som ville komma ut på en gång.

Hörs

Veckans Shakespeare: Othello

Publicerad 2009-08-09 17:13:22 i Allmänt

Othello handlar om krigaren Othello som gifter sig med Desdemona som älskar honom över allt annat, men skurken Iago lurar Othello att tro att Desdemona är otrogen med hjälp av många långa och invecklade knep och planer. Det hela slutar med att Othello dödar sin fu, galen av svartsjuka. (Detta är givetvis en mycket förkortad och förenklad version. Som alltid med Willie så följs huvudhandlingen av en massa bihandlingar som ringlar sig som nyfödda ormungar kring huvudhandlingen.)

Shakespeare behöver inte bara vara traditionellt:

Kolla här

Helt underbart! Jag skrattar så högt att sambon kommer från köket och undrar vad jag håller på med. De lyckas gå igenom hela pjäsen på strax över tre minuter. "Here´s a story about a brother by the name of Othello. He liked white women and he liked green... jello..." .... "And Iago liked Dessie like Adonis loved Venus, and dessie loved Othello ´cause he had a big.. sword.." Mycket roligt! The Reduced Shakespeare Company - mina nya hjältar!

Ni kan ju jämföra med det här, detta kommer från en av filmatiseringarna av Othello med Laurence Fishburne som Othello och, såklart, Kenneth Branaugh som Iago, skurken. Det är Othellos stora slutmonolog precis efetr att han dödat sin fru.

Anledningen till att jag väljer att visa de här två olika klippen är att jag älskar när man gör Shakespeare i daglig form. Jag älskar de high-schoolfilmer som baseras på Willies pjäser vars handlingar som bevislingen tillämpar sig lika bra idag. Se "Tio orsaker att hata dig" som baseras på "Så tuktas en argbigga" eller "She´s the man" som baseras på "Trettondagsafton".

Hörs

söndag 10.20 ( nu uppdaterat med bilder)

Publicerad 2009-08-09 10:27:44 i Allmänt

Igår var det mösexa! Vi hämtades vid halv tolv av respektive kompisar och fördes iväg på olika håll. Jag och Carro åkte först och hade picknick med massa champagne vilket följdes av ett besök på Calmare Spa. Carro hade abonerat hela stället så efter vår pedikyrbehandling hade vi bastu och bubbelpool helt för oss själva. Killarna hade varit i en spelhall och spelat en massa olika dataspel. Sen träffades vi hemma vid sextiden och gjorde oss lite iordning för resten av kvällen. Jag blev dock väldigt ledsen när jag kom hem och såg att mina fina tådekorationer (lack och små pärlor) hade helt skavts av under den korta cykelturen hem. Jag ska ringa dit imorgon och prata med dem.

Sen, i alla fall, åkte vi ner till Stekhuset och åt en underbart god middag. Vi riktigt lyxade till det med fördrink, efterrätt, kaffedrink till mig, whiskey till pojkarna och baileys till Carro. Till varmrätt åt jag helstekt fläskfilé med klyftpotatis, aioli och rödvinssås. Carro åt oxfiléspett, Ringan åt lamm och Anton och sambon åt entrecot. När vi var mätta och goda efter en mycket trevlig middag med många skratt och härliga samtal så åkte vi ner till centrum och satte oss på Hanssons uteservering där det blev ännu mer drinkar och Irish Coffey. Strax efter tolv så sa vi tack och godnatt. Blivande maken och jag stupade i säng, mycket nöjda med vår fina mösexa. Tack!

Picknick:Pedikyr:Bubbelpoolen:Hela gänget utanför stekhuset. Killen som tog bilden var lite rund under fötterna. Därav den usla bildkompositionen :).
När jag vaknade i morse åkte jag och köpte frallor och lagade en riktig hotellfrukost med ägg, bacon, juice, kaffe och olika sorters frallor. Nu är den uppäten och vi ska bara dega resten av dagen.

Hörs

Förresten... om en vecka är jag gift.

fredag 20.31

Publicerad 2009-08-07 20:34:06 i Allmänt

Idag klättrade jag och sambon ytterligare ett steg på Svensson-stegen. Vi var och blev medlemmar i Friskis och Svettis... Dyrt var det men om vi nu ska komma igång så är det inget att be för.

Vi ska dit en sväng imorgon förmiddag innan det är dags för möhippa/svensexa. Vi ska vara på varsitt håll först under dagen och sen träffas allihopa på kvällen och käka. Ska bli trevligt. Ni får en mer noggrann redogörelse någon dag framöver. Imorgon är det en vecka kvar tills jag blir Fru Plutt.


Hörs

torsdag 12.29

Publicerad 2009-08-06 12:33:43 i Allmänt

Jag köpte "veet wax stripes" förut och tänkte att nu ska jag vaxa benen. De funkade inte. Det gjorde knappt ont och de få hårstrån som följde med upp gjorde knappast någon skillnad. Jag köpte en epilator för ett tag sen som också ska dra upp håren med roten, men icke. Den sliter av hårstråna så att hela benen blir stubbiga. Nej, det är nog bäst att jag går tillbaka till min gamla strategi. Låt håren växa och frodas tills det flyttar in små skogstroll som börjar bygga vindskydd mellan håren, sen ta en rakhyvel.. om jag orkar vill säga. Det är ju rätt gulligt med skogstroll.

För övrigt gör jag mer godis till bröllopet. Det är så skojigt att göra och eftersom jag verkligen har allt tid i världen så gör jag så gärna dessa små saker som förhoppningsvis kommer att sätta guldkant på bröllopet för våra gäster.

Hörs

onsdag 11.53

Publicerad 2009-08-05 11:58:05 i Allmänt

Idag var vi på kommunen och lämnade in alla papper inför vigseln. ett tag var jag ororlig att skatteverkat inte skulle hinna färdigt med vår hindersprövning i tid till bröllopet men alla papper kom i måndags. Så, nu är allt fixat och klart inför den stora dagen. Visst, det är en massa små grejer som ska fixas men det är bara sådana där små roliga saker som jag kan sitta och pyssla med lite då och då. Allt till dukningen är klart, tror jag, dukarna är köpta och en rulle tapet som ska användas som löpare över bordet. Vi har köpt en massa glas av alla dess sorter och resten av porslinet tar mamma och pappa med sig. Maten är beställd, jag ska bara ringa och kolla igen så att allt är i sin ordning. Lokalen var vi och tittade på igår och det blir verkligen kanon. Ligger precis vid havet med utsikt över ölandsbron och kalmar. Idag kommer Carro, min tärna, hit och vi ska prata bröllop bröllop bröllop.

Hörs

måndag 15.59 (Veckans Shakespeare)

Publicerad 2009-08-03 16:00:41 i Allmänt

Jag tittar på "Band of Brothers". En mycket välgjord skildring av Andra Världskriget som trots att den är gjord av jänkarna själva ändå förefaller att vara rätt ödmjuk. Något som kunde efterlysas i andra amerikanska filmer. Visst, även i Band of Brothers så kommer jänkarna och saves the day. Men - det gjorde de ju ändå på riktigt även om de europeiska trupperna troligen hade klarat av att kicka tysklands ass på egen hand också.

Jag tycker att denna serie, som producerats av bland andra Tom Hanks, verkligen gör namnet rättvisa. "Band of Brothers" kommer från Shakespeares Henry V, och monologen där detta sägs handlar om den kamratskap som blir bland dem som kämpar för en gemesam sak. Något som jag tycker att man kan applicera på det mesta i livet, inte bara på krig.

Delar av Shakespears text:

Lyssna här , Han kan han Kenneth, (Det som står under kommer efter ca en minut)

Henry V:

"He that shall see this day, and live old age,
Will yearly on the vigil feast his neighbours,
And say 'To-morrow is Saint Crispian:'

Then will he strip his sleeve and show his scars.
And say 'These wounds I had on Crispin's day.'

Old men forget: yet all shall be forgot,
But he'll remember with advantages
What feats he did that day:

Then shall our names.
Familiar in his mouth as household words
Harry the king, Bedford and Exeter,
Warwick and Talbot, Salisbury and Gloucester,
Be in their flowing cups freshly remember'd.

This story shall the good man teach his son;
And Crispin Crispian shall ne'er go by,

From this day to the ending of the world,
But we in it shall be remember'd;

We few, we happy few, we band of brothers;          (Vi få, vi lycklig få, vi band av bröder;
For he to-day that sheds his blood with me               För han som idag utgjuter blod tillsammans med mig
Shall be my brother; be he ne'er so vile,                   
Skall vara min broder; så usel han än må vara,
This day shall gentle his condition:                             
Denna dags gärningar ska förlåta hans sätt:)

And gentlemen in England now a-bed
Shall think themselves accursed they were not here,
And hold their manhoods cheap whiles any speaks
That fought with us upon Saint Crispin's day"

Jag blir alltid så rörd när jag läser eller hör den texten. Detta beror troligen på en kombination av hur texten är så underbart melodisk och slår an en sträng hos mig, och det underbara budskapet att goda gärningar - små som stora - blir ihågkomna och lämnar spår efter sig.

Hmm. Ska nog börja med "Veckans Shakespeare" också. Det blir skoj. :)

Hörs

måndag 14.11

Publicerad 2009-08-03 14:11:26 i Allmänt

Jag fick en rolig idé. När vigseln är klar och Dzenita (vigself.) förkunnar att nu är ni gifta så skulle det vara oerhört roligt om jag lutade huvudet bakåt och skrattade mitt allra ondaste skratt... "Moahahahahahaha!".

Sambon tyckte inte att det var en bra idé.

Hörs

söndag 16.55

Publicerad 2009-08-02 17:07:35 i Allmänt

Blivande maken och jag har väldigt olika musiksmak. Det enda vår musik har gemensamt är att den är just musik. Därför sitter jag nu och bränner en hel hög med blandskivor till bröllopet. Varannan låt min, varannan låt hans. Vi insåg att det inte skulle gå att spela en hel skiva med en av hans death-metalskiva, t.ex. eller en av mina beebopskivor i ett sträck. Folk skulle tröttna. Så, nu ska det nog bli bra baldning på musiken. Bland mina låtar finns allt från Lasse Berghagen till Dead by April till mina all time favourites Manic Street Preachers. Hans är lite mer enkelspåriga, enligt mig. Jag kommer att bli helt galen för varje av mina låtar som kommer. Jag har lagt in godingar som jag inte har lyssnat på sen tonåren.

Hörs

Veckans låt - Single Ladies

Publicerad 2009-08-01 15:56:44 i Allmänt

Det blir två låtar den här veckan. Den här låten är en av mina favoriter just nu. En låt som jag blir galet glad av och bara vill sjunga och dansa runt i hela vardagsrummet. Blivande maken har sett på med road min en hel massa gånger både igår och idag :). Älskar musik man blir glad av. Lägger in texten också, det är inte den som är det viktiga, även om den är härligt kvinnostark.

Single Ladies - Beyonce.

Lyssna här

Texten:

All the single ladies (all the single ladies)
All the single ladies (all the single ladies)
All the single ladies (all the single ladies)
All the single ladies, now put your hands up

Up in the club (club)
Just got my cup (cup)
And doing my own lil' thing

Decided to dip (dip)
Now you wanna trip (trip)
Cause another brother noticed me

Up on him (him)
You up on me (don't)
Pay him any attention

Just grind my ??????
And agree to kiss (kiss)
Get him mad at me

Cause if you like it then you shoulda put a ring on it
If you like it then you shoulda put a ring on it
Don't be mad at what you see or not, do you want it
If you like it then you shoulda put a ring on it

Wha-oh-oh-oh-oh-ooh-oh-oh-oh-oh-oh-oh
Wha-oh-oh-oh-oh-ooh-oh-oh-oh-oh-oh-oh

Cause if you like it then you shoulda put a ring on it
If you like it then you shoulda put a ring on it
Don't be mad at what you see or not, do you want it
If you like it then you shoulda put a ring on it

I got gloss on my lips (lips)
A man on my hips (hips)
And we got it in my Deroen jeans

Actin' up (up)
Breaking my cup (cup)
I can care less what you think

I need no permission
Did I mention
Don't pay him any attention

Cause you had your turn (turn)
And now you're ganna learn (learn)
What's it really feels like to miss me


Cause if you like it then you shoulda put a ring on it
If you like it then you shoulda put a ring on it
Don't be mad at what you see or not, do you want it
If you like it then you shoulda put a ring on it

Wha-oh-oh-oh-oh-ooh-oh-oh-oh-oh-oh
Wha-oh-oh-oh-oh-ooh-oh-oh-oh-oh-oh

Cause if you like it then you shoulda put a ring on it
If you like it then you shoulda put a ring on it
Don't be mad at what you see or not, do you want it
If you like it then you shoulda put a ring on it

Wha-oh-oh-oh-oh-ooh-oh-oh-oh-oh-oh
Wha-oh-oh-oh-oh-ooh-oh-oh-oh-oh-oh

Don't treat me to be queens of the world
I'm not that kind of girl
Your love is what I prefer, what I deserve
Is a man that makes me then takes me and delivers me
To a destiny to infinity and beyond
For me into your arms
See I'm no one you own
If you don't you'll be alone
And like a ghost I'll be gone

All the single ladies (all the single ladies)
All the single ladies (all the single ladies)
All the single ladies (all the single ladies)
All the single ladies, now put your hands up

Wha-oh-oh-oh-oh-ooh-oh-oh-oh-oh-oh
Wha-oh-oh-oh-oh-ooh-oh-oh-oh-oh-oh

Wha-oh-oh
Cause if you like it then you shoulda put a ring on it
If you like it then you shoulda put a ring on it
Don't be mad at what you see or not, do you want it
If you like it then you shoulda put a ring on it

Wha-oh-oh
Cause if you like it then you shoulda put a ring on it
If you like it then you shoulda put a ring on it
Don't be mad at what you see or not, do you want it
If you like it then you shoulda put a ring on it

Wha-oh-oh

Hörs

lördag 15.42

Publicerad 2009-08-01 15:49:41 i Allmänt

Vi förstår att ju närmare bröllopet vi kommer desto fler saker kommer vi komma på som behöver göras. Därför försöker vi nu att göra så mycket som möjligt innan det blir för stressigt. Ingen av oss är särskilt bra på stress, speciellt inte jag som faktiskt är sjukskriven bland annat för att jag inte klarar av just stress.

Så, idag har vi gjort godis. Vi bestämde för länge sen att vi ville göra små praliner och liknande som ska ligga i små organsapåsar vid varje plats. Vi gjorde tre sorters godis idag.

Vaniljfudge delvis doppade i choklad med strössel:

Mozartkulor, marsipan och nougat rullat tillsammans, delvis soppade i choklad med pärlemorkulor på:

Geléhjärtan, som vi köpte färdiga, delvid doppade i choklad med pärlemorkulor:


Det blir fint, tror vi, att pynta bordet med fint godis i fina små påsar. För övrigt gjorde vi också de sista bordsplaceringarna idag och igår var vi och handlade dukar och lite annat till barnen som kommer. Kritor, målarböcker och modellera.

Vi bestämde oss också för att beställa bröllopstårta från Färjestadens hembageri där både blivande maken och blivande svägerskan har jobbat. Svägerskan fick i uppgift att beställa något smaskigt och fint. Ska bli spännande att se vad hon hittar på.

Annars är det Star Wars II på tv nu. Jippi.

Hörs

Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela