emmaterese

- en dagboksblogg -

Lite småskoj

Publicerad 2008-02-28 13:54:21 i Allmänt

Hittade en lista att fylla i och posta på bloggen. Eftersom jag har tråkigt så tänker jag göra det nu:


Här gäller det att plocka fram mobilen och hitta sin lista med kontakter...


Har du kysst nummer 7?

Nää, Bodil från teaterklassen är en riktig fining men jag har inte kysst på henne.

Har du träffat nr 9 i veckan?

Kusin Caroline. Nej, henne har jag inte träffat sedan oktober. Trist när jag tänker efter.

Älskar du nr 10?

Äldsta kompisen Carro. Henne älskar jag absolut på ett eller annat sätt.

Är nr 11 en sötnos?

Caroline från teaterklassen. Hjälp - sötare tjej får man leta efter. Blond, ögonfransar upp till ögonbrynen.. riktigt dreamy!

Är nummer 15 din bästis?

Nej, men David är bror med min bästis Sofie. Det måste väl nästan räknas?

Har nr 16 gått i samma klass som du?

Det beror på hur man ser det. Eila var min klassföreståndare på Eslövs Folkhögskola.

Brukar du hänga med nummer 19?

Nope.

Är nr 20 bra?

Erik är väldigt bra, ja. Han förvaltar mina pengar och är en god vän sedan nio år tillbaka.

Gillar du nummer 26?

Det är numret hem till mina föräldrar så svaret blir tveklöst: JA!

Vet du om nr 31 har ett förhållande?

Sist jag kollade så var Henrik sambo med min andra bästis, Hanna.

Hörs

No shit Sherlock..

Publicerad 2008-02-28 11:59:12 i Allmänt

En liten flicka på jobbet frågade mig idag:

- Är du muslim?
- Nej, svarade jag.
- Nähe. Då kommer du hamna i helvetet, sa hon då och skuttade glatt iväg med en docka under armen.

Tell me something I don't know.. ;)

Hörs

Vad har hänt?!

Publicerad 2008-02-28 07:53:51 i Allmänt

Med min musiksmak alltså... Jag lyssnar mest på The Voice (!!) numera och jag gör det med uttryck som:
"Ja, Adam Tensta! Yes, Alicia Keys - den här låten är helt grym! Mmmm, Akon är såå bra, för att inte tala om Wycleaf."
   HÖGST oroväckande, tycker jag! För ett halvår sedan var det mest beebop och opera som gällde och nu är det hiphop och rnb?! Jag blir lite smått orolig för min mentala musikhälsa... jag får återkomma på ämnet.

Oj, nu sprutar jag grapefrukt på Sally, inte så bra att äta grape vid datorn alltså.

Måste citera Josefin Craaford som uppenbarligen lever i en värld som inte är som den som vi andra lever i. Hon berättar om ett tv-program hon gjorde för några år sedan:

"Det var en väldigt snål produktion så vi fick dela taxi till jobbet..."

Mmm, shit alltså.. jag måste också dela taxi med alla de andra timvikarierna när jag ska till jobbet... Fett jobbigt!

Hörs

Jag längtar..

Publicerad 2008-02-26 20:17:33 i Allmänt

... så otroligt mycket efter att flytta till Kalmar och ihop med honom. Han var på visning idag av en fin trea och den hoppas vi verkligen på. Bostadsläget i Kalmar är inte det bästa och det känns som att om han inte hade varit medlem på flera bostadssidor i runt ett år så hade vi inte haft en chans. Alla erbjudanden om visningar som vi fått har grundats på att han varit medlem och stått i kö i X antal månader. På torsdag ska han på en ytterligare visning av en tvåa som ligger mer centralt. Trean han tittade på idag ligger ca tio minuter med cykel från stan och skolan, vilket känns helt okej i avstånd. Precis utanför lägenheten finns det busshållplatser åt båda hållen vilket är skönt de dagar det inte är cykelväder. Jag hade helst flyttat in igår.

Jag längtar också till fredag då min syster och mina fina syskonbarn kommer hit och hälsar på över helgen. Jag längtar efter dem så mycket eftersom jag inte träffat dem sedan jul och på bilderna syrran postar på sin blogg så ser jag hur de små växer så det knakar. Lilla Hannes är ingen liten bebis längre utan han börjar bli en riktigt stor kille, och tänk att Evelina fyller fyra år i sommar. Det är inte klokt. Sedan kommer ju han också på fredag, det gör ju inte direkt att jag längtar mindre efter helgen.

Var i Västervik på ortopedteknik idag och min tekniker Brano fixade med mina skor. Jag beställde ett par skor till våren också och jag tycker att det känns lyxigt att få specialgjorda skor för bara 800 kronor paret. Brano är väldigt trevlig precis som Carina i receptionen. Jag blir väldigt väl bemött  där vilket gör att jag gärna rekommenderar dem till andra, de är så kunniga och professionella och även om det krävs lite justeringar av inläggen så till en början så är jag säker på att det är värt det i slutändan.

Imorgon och på torsdag har jag jobb inbokat, men bara tre timmar/dag. Även om det inte är mycket så känns det ganska bra att börja så efter min sjukdomsperiod. Nästa vecka är jag bokad måndag-tisdag på heltid på fritids. Hoppas att jag får vara frisk bara.

Ikväll är det House, jippi!

Hörs

Igår..

Publicerad 2008-02-24 14:09:41 i Allmänt

.. var det melodifestival igen. Jag roas av detta enormt och tycker att årets upplaga har delat ut en del överraskningar helt i min smak. Jag älskar det faktum att Carola inte gick direkt till final och att några av de mest kända namnen i gårdagens delfinal inte ens gick vidare till den andra omröstningen. För övrigt gillade jag de där brudsen "Cocarola", eller "Carambola", eller vad de nu hette. De sjöng inte falsk som Isaksson och de brast inte ut i trallvänlig (?) opera helt plötsligt. Ainbusks bidrag var en solkar ripoff av Tommy Nilsson "Amelia" och vad gör egentligen tjejen i BWO där?

Jag mår bättre nu, mycket bättre men jag snorar mycket och hostar lite fortfarande. I torsdags försökte jag dämpa min äckliga rethosta med äppelvodka men förutom att jag blev väldigt skojig (tyckte jag) så funkade det inte så bra - jag hostade ändå. Jag tänker mycket på tiden i Eslöv nuförtiden och jag saknar den. Det var väldigt bekymmersfritt då, även om det giovetvis var upp och ner även där, men hjälp vad kul vi hade allt som oftast! Jag saknar folket, lokalerna, skolan, lärarna... känslan av att vara på rätt ställe.

Hörs

Guess what..

Publicerad 2008-02-19 17:23:03 i Allmänt

.. Jag är sjuk - igen!! Eller, nu är jag egentligen på bättringsvägen efter några tuffa dygn av rejält med feber och så pass ont i halsen att jag inte kunnat prata. Helgen som jag hade planerat så noga med födelsedagsmiddag och hela grejen blev totalfiasko. Det stackars födelsedagsbarnet fick ta hand om mig istället och springa med isbitar, febertermometer, snytpapper och extrafiltar. Middagen fick han tillreda på egen hand och även om han säger mig om och om igen att det inte gör något så är jag ledsen över att det blev så fel. Han var så fin hela helgen och jag kände mig så ompysslad och älskad. Det är förvisso ingen direkt nyhet... att han är fin och snäll mot mig alltså, det är han alltid alltid - jag är så lycklig över att få vara hans...

äntligenharjaghittatdigjaghardrömtomdigsålänge.Jag skulle ha jobbat halvdag idag men fick snällt stanna hemma i sängen. Nu hoppas jag verkligen att jag kan få vara frisk ett tag. Jag har varit småsjuk i flera veckor men det är först nu som det hela har brutit ut och vi får hoppas att det stannar vid detta.

Såg en riktigt bra film idag; Tyler Perry's "Why Did I Get Married", se den om ni får tillfälle.

Jag längtar så enormt mycket till sommaren och hösten. Till sommaren längtar jag för att jag verkligen är sugen på lite sol och värme vilket förhoppningsvis sommaren kan bidra med i år. Till hösten längtar jag allra mest, för det är då jag får flytta ihop med honom och det är då jag får börja plugga igen. Jag längtar massor massor och jag vet att vi kommer att få det så bra.

Hörs

Urulogbesök

Publicerad 2008-02-14 20:30:58 i Allmänt

Var i Oskarshamn idag, hos urulogen. Jag har ju alltid alltid kissat ofta och den senare tiden har jag blivit så sjukt less på detta eviga springande på toa (ca 26 ggr/dygn) och för några månader sedan sökte jag läkare för det. Jag fick en remiss till urulogen och idag var jag alltså där. Träffade en mycket sympatisk läkare som verkligen tog mina bekymmer på allvar. Jag hade fått fylla i en lista under två dygn på hur ofta och hur mycket jag kissat och när läkaren analyserade denna lista så berättade han att mitt problem är väldigt extremt. Han gjorde en ultraljudsundersökning av urinblåsan och sen fick jag ett recept på en tablett som förhoppningsvis ska stilla en, så kallad, överaktiv blåsa, vilket jag då har. Om ungefär två veckor ska jag tillbaka för att göra en cystoskopi (undersökning av urinblåsan då man för in en liten kamera genom urinröret) och utvärdera hur och om medicinen fungerar. Det tråkiga med den här medicinen är att den har vissa biverkningar och det är inte alltid att den fungerar optimalt. Man kan bland annat bli yr i huvudet och dåsig av den, man kan få synrubbningar och känna sig förvirrad, mm mm. Därför ska jag inte börja med den förrän imorgon kväll då jag har helgen på mig att känna efter hur jag mår.

Imorgon ska jag tillbaka till högstadieskolan och det ska bli såååå skoj. Idag hade jag ett dramapass med en nia och de ville aldrig sluta! Då känner man sig glad och lycklig ända in i själen. Jag hoppas verkligen att jag får chansen att komma tillbaka någon mer gång för den här veckan har varit den roligaste på länge - utan tvekan!

Just nu sitter han på ett tåg som tuffar hit till mig.. det är en vetskap som får mig att le.

Hörs

När jag blir stor...

Publicerad 2008-02-14 07:15:15 i Allmänt

.. vill jag bli högstadielärare. Vilken vändning! Den här veckan som vikarie på högstadie har varit helt fantastisk och det känns, för att använda en klyscha, som att komma hem. Heeeelt underbart och som det känns nu så ska jag definitivt läsa det extra året och bli lärare till hormonstinna pubertetsbarn. Lovely!

Idag har jag bara två lektioner och sedan bär det av till oskarshamn för en snabb visit och ikväll kommer han hit och jag längtar, som vanligt. Igår gick jag och la mig vid 20.20 men hade lite svårt att somna, huvudet värkte men efter en ibumetin så somnade jag och sov skönt hela natten (förutom de obligatoriska, fyra, kisspauserna) och vaknade en minut innan klockan ringde och var faktiskt ganska utvilad.

Nu insåg jag helt plötsligt att jag har bråttom. Måste...

Hörs

Det händer inte mycket...

Publicerad 2008-02-12 20:15:13 i Allmänt

... i mitt liv just nu, men jag är rätt så nöjd trots allt. Jag jobbar den här veckan på en högstadieskola i en grannort och dagen idag har varit mycket roligare än mitt snabba gästspel på högstadiet för några veckor sedan. Idag har jag fått planera egna lektioner och vissa av eleverna har jag träffat mer än en gång. Jag "undervisar" nu i svenska och engelska och jag har fått nästintill fria händer att planera veckans lektioner och det är väldigt skoj. Imorgon har jag tre timmars betald planeringstid och det tackar jag verkligen för, det hade inte varit så roligt att behöva göra all planering på kvällarna när jag inte får betalt för det.

Helgen spenderades, som ni redan vet, på Öland med kärleken och jag är sådär löjligt "stjärnor i ögonen och löjligt leende på läpparna- kär" fortfarande och det känns givetvis underbart. På torsdag kommer han hit och då är det Alla Hjärtans Dag och trots att det är en högtid skapad av kommersialismen så tycker jag att det i år är ganska så mysigt trots allt... Han fyller år på söndag och vi ska äta mumsig middag på lördag då jag planerar att laga trerätters. Ska bara komma på vad jag ska laga. Just det, måste komma ihåg att slå in presenterna också så att jag kan sjunga och komma med kaffe på sängen till födelsedagsbarnet.

Vad mer? Inte så värst vidare mycket, men av någon anledning är jag trött som bara den när kvällarna kommer och om det visas ett program på tv som jag vill se, men som inte slutar förrän vid 22, så grymtar jag pensionärslikt och tycker att de ska börja sända tvprogrammen tidigare "så att normala människor kan få somna i tid....." Ikväll ska jag dock försöka mig på att se House och förhoppningsvis somnar jag inte.

Hörs

Pinsam melodi

Publicerad 2008-02-09 21:58:22 i Allmänt

När det kommer till tv, är jag väldigt lättroad. Jag älskar Let's Dance, följde Big Brother med förtjusning och jag minns barndomens fredagar med Fångarna på fortet som något fullkomligt ljuvligt. Men - idag är jag mest generad efter att ha sett melodifestivalens första deltävling. Fyyyy vad pinsamt, Sverige! Låtarna var klart dåliga och när Dansbands-slem-kungen Christer S gick vidare till final hoppades jag att det hela skulle vara ett skämt.. men - icke. SUCK. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta..

Hörs

förkyld

Publicerad 2008-02-06 17:53:43 i Allmänt

Jag snorar och snorar och snorar och har, efter att ha snytit mig säkert 150 gånger under dagen, sår under näsan som smärtar oerhört varje gång jag snyter mig, vilket är var tionde minut - minst, och sådär fortsätter det. Ja, ni förstår problemet och den onda cirkeln.. För övrigt har jag jobbat idag och ska jobba imorgon igen, det rullar på med vikariaten och det är ju skönt.

Nu ska jag vila bort min förkylning...

Hörs

Bergsbestigning

Publicerad 2008-02-05 18:10:08 i Allmänt

I lördags bestämde vi oss för att hitta på något skoj. Vi konsulterade kommunens hemsida och fann att det låg en fornborg strax utanför Vena som vi ville besöka. Sagt och gjort - vi åkte dit och den utflykten ledde till en hel del gående och bestigandet av ett helt litet berg. Det var väldigt enkelt att ta sig upp, men nervägen var betydligt svårare. Jag halkade och satte mig på rumpan både en och två gånger och vi kämpade med att komma ner ganska länge under förtjusta fnitterattacker från min sida - jag hade så roligt! När vi väl kom ner så vände vi oss om och tittade upp, detta var den syn som mötte oss:

ner

(Japp - där gick jag med stelopererade fötter och det gick hur bra som helst. Visst hade jag lite ont när jag kom hem, men det var det helt klart värt!)

Här är vi:

vi

Utsiktsbeundran:

högt

Som ni ser så var vi ganska så högt över trädtopparna och det blåste rejält när vi stod längst upp. När vi kom hem från vårt äventyr så var vi helt slut båda två. Utflykten var, trots att den var fysiskt jobbig, helt underbart mysig och vi hade det så roligt tillsammans.

Annars bestod helgen av mycket mys, som vanligt, och i måndags var vi i Västervik och hämtade mina skor på Ortopedteknik. De passar nu men skaver lite på tårna vilket betyder att jag ska åka dit nästa måndag igen och så ska de fixa till det också. Jag fick även veta att den remiss som doktorn skrev är giltig i hela fem år. Fram till slutet av 2012 så kan jag bara ringa när jag vill ha fler specialskor och jag behöver bara betala ett självkostnadspris. Jag blev väldigt glad när jag fick veta det, det kommer förhoppningsvis att underlätta väldigt mycket.

Idag, tisdag, har jag varit i målilla och jobbat. Jag har haft en klass i idrott och sedan varit på fritids. Imorgon ska jag till förskolan där jag jobbat mest. Jag fick erbjudande om fortsättning i resursteamet men valde att tacka nej och ska nu vikariera lite här och där istället.

Hörs

Logik på hög nivå

Publicerad 2008-02-03 20:59:52 i Allmänt

Det unga paret (han och jag alltså) ligger och småpratar sent på kvällen, följande dialog utspelas:

E: Nähe, är det sovdags nu?
M: Tycker du det?
E: Ja, jag är jättetrött...
M: I Finland är det nog sovdags nu... och i Kina..
E: (frågande ansiktsuttryck)
M: (med tillgjord röst) Aaaaaalla små kineser ligger och sover i sina sängar nu.. (plötsligt allvarlig) utom de som är vakna och surfar porr..
E: Hehe, typ fyrtio procent eller nå't då?
M: Jaa, det är nog väldigt många kineser vakna nu...
E: (skrattar högt) Jaha, point being?
M: ja ..  så det är väl egentligen inte lönt att sova...


Vi somnade till sist, efter väldigt mycket flamsande och fnittrande. dugörmigsåglad

Hörs

Jag kan inte sova...

Publicerad 2008-02-01 08:12:01 i Allmänt

.. men han ligger där och snusar så sött och jag blir lycklig över att han snart kommer att vakna och be mig krypa ner under täcket igen...

Hörs

Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela