emmaterese

- en dagboksblogg -

Bebislängtan

Publicerad 2012-10-27 10:50:37 i

Jag längtar efter min bebis. Om en vecka är han beräknat fullgången och färdig. Han får stanna tills dess men sen får han komma när han vill. Jag längtar efter att snufsa honom i nacken..

Älskade lilla Ufo.

Magen

Publicerad 2012-10-26 13:55:46 i

Min syster efterlyste lite magbilder för någon vecka sen. Så nu har jag tagit två magbilder. En från sidan och en framifrån :). Jag fascineras lite över hur magen ser ut på framifrånbilden. I verkligheten ser den betydligt mer rund ut framifrån än vad den gör på bilden :). Maken säger att man nu ser små magkanter också bakifrån. Innan gick det fortfarande in i midjan men nu är det ett rejält bowlingklot som sticker fram :).

Här är bilderna då, Marie, ditt syskonbarns hem just nu :). <3

Växa enligt kurvan

Publicerad 2012-10-25 20:11:17 i

Idag var vi inne på sjukhuset och specialistmödravården för att göra ytterligare ett tillväxtultraljud. Det visade att Ufot växer som han ska enligt sin egen kurva och det finns ingen anledning till oro enligt läkaren :). Vi ska tillbaka igen om några veckor för att försäkra oss om att han fortsätter på sin kurva.

Jag och maken tycker så fantastiskt mycket om vår läkare på Specmödravården. Hon är så varm och kunnig och vi litar verkligen på henne. Det är en sådan läkare man vill ha om man någon gång blir tvungen att lägga sin bebis välmående i någon annans händer. Man kan ju hoppas att det är hon som jobbar när det är dags för mig att åka in och föda. Det är nog att önska på för mycket, men hoppas går ju alltid :).

Ikväll är jag annars väldigt trött och lite ledsen. Har ont i min rygg :(. Jag stoppade precis in en halv sats kladdkaka i ugnen som jag tänkte smaska lite på till "Hela Sverige bakar" sen.

Hejdå för idag

Innohep

Publicerad 2012-10-24 10:39:38 i

I femton veckor har jag varje morgon tagit en spruta med blodförtunnande medicin. Det börjar bli lite tröttsamt nu. Anledningen till att jag tar de här sprutorna är att jag hade en blodpropp 2005. Jag ska ta sprutorna fram till förlossning samt sex veckor efter.

Så. Det är bara att fortsätta sticka. Och sticka. Och sticka. Och sticka.

16.46

Publicerad 2012-10-22 16:47:06 i

Oj. Nu kom de senaste nätternas sömnlöshet ifatt mig. Hjälp, vad trött jag blev. Lyckades få mig en liten sovstund nyss och jag hoppas innerligt att jag ska kunna sova inatt också. Förhoppningsvis är jag så trött att jag sover mig igenom Ufots dansuppvisning/kickboxande.

Nu lagar maken rotmos och köttkorv och jag tvättar lakan som mamma och pappa hade med sig. Lakan till spjälsäng och vagn :).

Jorå. Hörs imorgon.

05.52

Publicerad 2012-10-22 05:52:18 i

Nä. Men. Då går vi väl upp nu. Nyhetsmorgon börjar ju nu. Kanske lika bra att vänja sig vid tidiga mornar..

04.34

Publicerad 2012-10-22 04:34:29 i

Vet inte riktigt varför, men jag och Ufot har visst börjat vara vakna halva nätterna nu. Människor säger att man kan känna igen bebisens sömnrytm från magen sen när de föds. Jippi. Om det stämmer har vi en del sömnlösa nätter framför oss.

Han har alltid varit nattaktiv men jag har kunnat sova igenom det. Men nu är han så stor och stark och det känns rejält när han rör sig där inne. Det är väl trångt för stackarn..

Godnatt. Eller, godmorgon.

Tacksamhet!

Publicerad 2012-10-19 19:25:28 i

Idag har min underbara mamma varit här en sväng. Hon stannade hos oss några timmar efter att ha konfererat i Borgholm. Det var såååå mysigt! :). Vi var förvisso en kort sväng på köpstan där jag fick ett par amningsbh och Ufot fick några strumpor och små tossor men mest låg vi på våra sängar och bara pratade och pratade. Det var så skönt att bara vara och inte hela tiden aktivera. Hon lyssnade så tålmodigt på alla mina gravidtankar och hon hjälpte mig att lägga upp strategier inför sådant jag funderar på. Kvalitetstid. Imorgon åker hon och pappa till Grekland och jag hoppas verkligen att de ska ha det underbart på sin välförtjänta semester.

Något annat som jag är ytterst tacksam över är att vi har förmånen att få ärva/låna så många saker till vår bebis. Idag fick vi en bilbarnsstol från goda vänner i Hultsfred och det är vi så glada för! Vi har också fått en massa saker från min syster och svåger. Mamma och pappa kom bland annat med massor med lakan och kläder och vi har fått låna spjälsäng och fått massor massor med kläder från min svägerska och från svärmor. Det är så lyxigt att vara omgiven av människor som bryr sig och hjälper oss så mycket!

Det hjälper så väldigt mycket och de få saker vi faktiskt har behövt köpa har vi kunnat köpa superbilligt på Blocket.

Nu ska jag kolla om det kommit ut något nytt avsnitt av Greys Anatomy - favoritserien av dem alla! :)

Hejhejhej

Onsdagsmyyyyyys

Publicerad 2012-10-17 21:50:15 i

Hej på er :).

Hoppas att ni har haft en mysig fredag. Inte? Är det inte fredag? Nej, jag vet men i min hjärna har det varit fredag hela dagen. Precis som förra och förrförra onsdagen. Maken går nämligen bara i skolan mån-halva ons och har självstudier halva ons-fre. Så vi har haft en supermysig eftermiddag med en, i allra högsta grad, skön helgkänsla. Vi började med att äta lunch och sedan gjorde Micke skola i ett par timmar. Vi drack kaffe och sen tog vi en härlig promenad i underbart höstväder. Efter det så lagade vi mumsig middag och har halvlegat i varsin ände av soffan och småpratat och läst. Väldigt mysigt och härligt, helt enkelt! En helt underbar dag, faktiskt.

Jag blir helt skev i huvudet av det här :). Det blir spännande att se hur många veckor det tar innan jag vänjer mig vid makens schema.

Imorgon ska jag vika och plocka in en hel massa tvätt. Har de senaste två dagarna tvättat ikapp och nu hänger det tvätt på tork i hela lägenheten. Bokstavligt talat.

Snart är det sovdags här på Ön. Gud så skönt! :).

Jag längtar till fredag.. den riktiga fredagen, alltså ;).

Föräldrar i grupp

Publicerad 2012-10-16 09:09:20 i

Vår kran i köket har läckt i någon vecka. Alltså inte bara droppat utan det har runnit och stundtals sprutat från fästet. Vi har väntat på att fastighetsskötaren ska komma och byta den och givetvis kommer han just den morgonen när diskhon är full av disk och diskbänken smutsig och dan. Jag var dock uppe och påklädd vilket var skönt. Nu åkte han för att äta frukost men han kommer tillbaka sen. Verkar vara en besvärlig kran att byta.

Idag är det föräldragrupp igen. Jag ska åka dit ensam idag då vi tycker att det är viktigare att maken är hela dagen i skolan idag. Han var sjuk några dagar förra veckan och det är viktigt att han inte får för många frånvarodagar innan Ufot kommer. Jag är i vecka 35 nu förresten :). Idag ska vi visst slås ihop med en annan grupp också. Spännande.

Nähe. Idag ska jag försöka komma till skott med att ringa lite viktiga samtal. Håll tummarna.

Hejhej

Det gick av bara farten...

Publicerad 2012-10-13 11:25:55 i

Igår skrubbade jag köket. Jag skulle bara torka bort en fläck från en av slåpsluckorna och när den fläcken var borta så uppenbarade det sig helt plötsligt en till, och en till, och en till.. Suck. Det slutade med att jag rengjorde allt kakel med diskborste och diskmedel och skrubbade sedan varenda lucka. Jag rensade också bland kryddorna (slängde de som fick ut 2009) och ställde ordning i skafferiet (stör mig när all pasta, tex, inte ligger på samma ställe). Jag putsade lite på fönstren och fixade dit en ny lampa. Ja, jag gjorde de där grejerna som man inte gör på rutin varje gång man diskar eller torkar bordet.

Allt det här är ju givetvis jättebra och nu är det väldigt rent och fint men oj vad jag gick till överdrift! Om jag inte hade foglossning tidigare så har jag det definitivt nu. Tog ut mig lite, kan jag ju erkänna. Så pass att jag idag har så ont att jag inte vet om jag ens orkar åka med och fira svärfar som fyllde år igår. Vi får se om panodilen kickar in snart.

Annars mår jag bra idag. Inget kräks på många dagar nu och jag blir definitivt piggare när jag slipper det :).

Nähe. Nu måste jag ta tag i mig själv och ta en dusch.

Vihörssnartigen :)

En pigg liten rackare

Publicerad 2012-10-11 20:57:00 i Allmänt

Idag har vi varit och kikat på vårt lilla Ufo igen :). Vi fick ett extra ultraljud, ett så kallat tillväxtultraljud då min mage är rätt liten för den vecka jag är i (33+3). Älsklingen i magen mådde/mår dock jättebra och även om han troligen inte kommer att vara någon gödkyckling när han kommer ut direkt, och att han är lite mindre än förväntat, så ligger hans storlek inom det normala. Så skönt!

All personal (barnmorskor, sköterskor, läkare, ultraljudstekniker m fl) kommenterar alltid att det är en livlig liten rackare jag har där inne. Så trots att han är några procent liten så är han pigg och vääääldigt aktiv, säger de. Det är rätt konstigt med tanke på att båda hans föräldrar är lite åt det... ehm... bekväma (lata) hållet. Svärmor tror att det kommer ut en liten idrottare och gärna för mig :).

Just nu kollar jag på Masterchef USA och sedan ska jag sova. Jag ska sova järnet och imorgon har jag planerat en rejäl sovmorgon. Maken är så duktig och går upp tidigt alla veckans dagar numera sedan han började skolan. Även de dagar han har självstudier eller är ledig så är han uppe med sitt kaffe innan klockan åtta. Jag är imponerad över att det tog honom en dag att ställa om kroppen till detta. Kanske är det detta som kallas motivation.

Annars har jag kräkts väldigt lite denna vecka (inget kräks på tre dagar!) och jag har en, kanske naiv sådan, förhoppning att det ska vara färdigkräkts nu. Håll alla tummar och tår för min skull så är ni snälla.

Det känns som att detta blev ett rörigt inlägg med en del konstiga bisatser och parenteser men jag skyller på att jag är så rackarns trött. Så nu blir det snark för hela slanten, hela natten, hela morgonen och halva förmiddagen ;).

Hejhej







Slog mig :(

Publicerad 2012-10-07 11:49:32 i

Jag undrar hur foglossning känns. Jag har fått så konstigt ont i benen, speciellt det högra, den senaste veckan. Sen när jag går så känns det instabilt i höfterna. Svårt att beskriva, väldigt svårt men smärtan är molande och ihållande och det hjälper inte med panodil. Det är ingen smärta som inte är uthärdlig och jag kan sova på nätterna men den är konstant där och stör.

Jag slog i axeln igår. Igen. Nu är den sådär härligt blåbrun som den blir när jag slår i den. Tror att den gick ur led litegrann men nu är den på plats. Har ju blivit rätt flink på att få just axeln på plats. Inte så mycket muskler som håller emot.

Idag ska vi in och handla lite och sen bort och hälsa på svärmor :). Trevligt. Ikväll ska vi till våra vänner J och KO. Trevligt igen.

Pussdå

Galna matkombinationer

Publicerad 2012-10-05 13:05:13 i Allmänt

Efter att ha kräkts upp mer eller mindre allt jag försökt stoppa i mig under veckans tre första dagar så kunde jag igår börja äta igen. Illamåendet kom och gick och under de stunder det var borta så kunde jag äta - och det var underbart! Jag åt köttsoppa med en hel avocado till frukost, pepparkakor med hamburgare och pommes till lunch och ännu mer pepparkakor med tortellinis med smör på till middag. Mellan dessa något udda sammansatta måltider så låg jag i sängen och kände hur jag fick energin tillbaka, lite i taget. Så skönt. På kvällen orkade jag till och med ta mig en dusch och lyckades göra så utan att få svimkänslor av utmattning.

Idag fortsätter jag ätandet men tar det lugnt och försiktigt. Har fått veta att de har börjat sälja satsumas på Kvantum nu så när maken och jag ska iväg sen så ska jag gå in och köpa mig en stooor påse sådana :). Mums! Varje år blir jag som besatt när de börjar säljas och i år kommer troligen inte att bli ett undantag. Barnmorskan säger att jag ska äta allt som jag är sugen på.. hehe.. challenge accepted!

Vi ska hem till svärföräldrarna och grilla hamburgare sen, det ska bli trivsamt som vanligt. Jag hoppas på att kunna äta utan illamående då också.

På söndag ska vi hem till goda vänner och umgås lite. Det var alldeles för länge sedan så jag har beställt att illamåendet ska hålla sig borta hela söndagen :)

Tjingtjong

Försöker igen

Publicerad 2012-10-03 19:36:26 i

Igår skrev jag ett långt inlägg som bara försvann när jag skulle publicera det. Då blir man skitsur och har inte direkt lust att direkt skriva ett nytt lika långt.

Hur som helst så började jag med att hälsa Nina välkommen tillbaka :). Roligt med en gammal läsare som hittar sin väg tillbaka. Du undrade varför vi flyttat från Kalmar och det gjorde vi på grund av att vi vantrivdes med vår hyresvärd. Vi bor nu på Öland och gjorde ett stopp i Rockneby på drygt ett år emellan. Här på Ö'n trivs vi bättre än någonsin även om vår lilla tvåa kommer att bli ganska så trång när det kommer en liten bebis också.

Jag har gått ner 57 kilo sedan april 2010. Då gjorde jag en gastric bypass-operation vilket gav mig en välbehövlig hjälp på vägen. Dock har det mest handlat om en ändrad syn på mat och ett annorlunda sätt att äta och vad jag äter. Nu skulle jag vilja påstå att jag är botad från mitt matmissbruk och kan äta precis vad jag vill utan att det går till överdrift :). Skönt.

Sen, måste jag få fråga dig. Känner vi varandra? Eller har du klickat dig in här på något annat sätt? Hoppas att du ska stanna oavsett :).

Annars har jag haft en riktig skitdag idag. Mår illa och kräks så fort jag lyfter huvudet från kudden. Så därför har jag allra mest legat i sängen idag. Så får det vara idag..

Nu är det snart Bonde söker fru.

Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela