emmaterese

- en dagboksblogg -

28 jan. 09.54

Publicerad 2011-01-28 09:57:49 i Allmänt

Idag åker vi som sagt upp till Hultsfred över helgen. Vi stannar troligen till söndag :). Idag ska vi hem till Carro och Martin och hälsa på deras lilla tjej. Det ska bli skoj.

Men, innan vi åker måste posten komma, så måste vi packa, städa undan lite, jag ska duscha, betala räkningar och så ska vi baxa in lite saker i bilen. Så vi kanske ska ta och sätta igång.

Vi hörs nog inte under helgen, men kanske på söndag kväll någongång.

Hörs

27 jan. 20.28

Publicerad 2011-01-27 20:33:47 i Allmänt

Jag ser på premiären av den nya säsongen av Sveriges värsta bilförare. En av deltagarna är en kvinna som mycket stolt säger "Jag har haft körkort i 38 år och jag har aldrig stannat vid ett stoppskylt..". Är den en bedrift att ha brutit mot lagen i nästan 40 år?

En gång var jag på fest i Virserum som ligger utanför Hultsfred. Från festen skulle någon köra bil hem trots att denne hade druckit alkohol. När jag påpekade detta fick jag till svar att "Så gör man i Virserum..." som om det då gjorde det riskfritt att köra med alkohol i kroppen.

Det är sådana människor som jag är rädd för att möta i trafiken, eller som jag är rädd att mina kommande barn ska möta när de går till skolan eller är ute och leker. Om killen från festen i Virserum hade kört ihjäl ett barn när han körde på fyllan, hade detta varit okej då eftersom "det är så man gör i Virserum"?

programmet Sveriges värsta bilförare är rätt roligt tycker jag. Man får ta det för vad det är och jag tror och hoppas att alla deltagare har sett programmet förr och vet att de ger sig in i en lek där de kommer att bli fetförnedrade.

Undrar om det är något bra på tv vid nio.

Hörs

27 jan. 14.43

Publicerad 2011-01-27 14:49:49 i Allmänt

Nu har jag sett den, minst sagt, upphausade filmen I rymden finns inga känslor. Jag gillade verkligen inledningen och de första tio minuterna, men sedan var jag mindre imponerad. Jag har träffat ganska många med aspergers och även om jag på intet sätt är någon expert eller ens särskilt kunnig på området så kände jag inte igen mig i så speciellt mycket av filmen. Jag förstod till exempel inte varför Skarsgård var tvungen att prata så himla fort. De personer med aspergers som jag har träffat pratade inte speciellt fort, men väldigt mycket.

Jag gillade hur de hade byggt upp Skarsgårds (Simons) tankar med hjälp av grafik och visst blev man extremt fäst vid hans bror, men jag vill inte se den igen. Inte alls. Det var 1,5 timme av mitt liv som gjorde varken till eller från.

Imorgon ska vi åka upp till Hultsfred och hälsa på föräldrarna och lilla Hilda :).

Hörs

26 jan. 14.40

Publicerad 2011-01-26 14:41:47 i Allmänt

Helsingborgs tingsrätt har friat den 16-åriga pojke som haft analsex med en 13-årig flicka mot hennes vilja. Enligt de bevis som lagts fram har flickan talat om för pojken upprepade gånger, via msn (en chat-tjänst på internet), att hon inte ville ha analsex samt att hon under tiden övergreppet skedde sagt nej flera gånger. Tingsrätten menar att flickan borde ha gjort mera motstånd.

Jag bli så jävla arg, jag blir så arg att jag får tårar i ögonen.

När är ett "nej" inte tillräckligt?

Hörs

25 jan. 17.53

Publicerad 2011-01-25 17:54:08 i Allmänt

Felix har en serie pastarätter som de kallar för Italia. Det är sådanadäringa helfabrikat som man slänger in i micron i sex minuter och pling så har man sin middag. Jag skulle vilja tipsa om de här pastarätterna som verkligen är supergoda! Jag menar allvar. Ofta så är färdigmat lite sådär halvtaskig i smaken men dessa är en ren dröm att äta. Hade jag varit på restaurang och beställt in dessa så hade jag varit mycket nöjd och jag hade gärna betalat mer än 22 kronor eller vad de nu kostar i affären.

Idag har jag ätit denna till middag:



Denna är en av mina absoluta favoriter när det kommer till färdigmat. Prova den!

Hörs

25 jan. 13.32

Publicerad 2011-01-25 13:38:58 i Allmänt

Här kommer bilder på de nya möblerna:



Golvlampa som på bilden ser sned ut men det är bara jag som tog kortet snett :). Lampan kostade 120 kronor och är 136 centimeter hög. Vi fick byta kontakt till en som är jordad men det fixade maken på bara några minuter.



Den nya fåtöljen och ena hörnet av den nya mattan. Mattan är 240x172 cm och superfräsch. Det kan ju vara lite si och så med nivån av fräschet på second hand-mattor men denna är väldigt fin, och billig var den, en så stor matta för 140 kronor :).
Fåtöljen har en filt över sig just eftersom den, till skillnad från mattan, inte är speciellt fräsch eller välbevarad på ytan. Men - med filten på så tycker jag att den gör sig bra hemma hos oss, stolen betalade vi 150 kronor för.

Både maken och jag tycker att det har blivit mycket mysigare och mer hemtrevligt i vårt vardagsrum nu. Vi har fortfarande väldigt lite grejer och väldigt sparsmakat men de här små ändringarna gjorde verkligen mycket.

Hörs

25 jan. 09.04

Publicerad 2011-01-25 09:07:17 i Allmänt

Jag är uppe lite tidigare idag för att plugga undan lite. Men, jag sitter bara och lyssnar på det här om och om igen. Fantastisk sång! Älskar strofen "and let the water make wine 'cause broken souls will become whole tonight.." där bara ryser jag varje gång, och när jag slutar rysa ska jag sluta lyssna just nu och lyssna om några dagar igen, så ryset kan få chans att komma tillbaka.

Nu ska jag lyssna igen.

Hörs

24 jan. 20.49

Publicerad 2011-01-24 20:57:59 i Allmänt

Nu ser vi på Guldbaggegalan. Det är spännande att se att så få filmer är nominerade för så många priser. Det är också spännande att så många av de få nominerade filmer är gjorda under den senare delen av 2010. Det är som att man glömmer bort de som gjordes under första halvan.

Mamma bad om att få se bilder på de nyinköpta grejerna och jag tänkte ta några imorgon när det är dagsljus igen.

Hörs

24 jan 14.30

Publicerad 2011-01-24 14:36:20 i Allmänt

Nu sitter jag i vår nya fåtölj som vi med lite trixande fick in i den lånade bilen och kunde ta hem. Vi landade också intill en annan second hand-affär där vi köpte oss en ny matta och lampa till vardagsrummet. Jag älskar att handla på second hand! Nu har vårt vardagsrum fått sig ett litet ansiktslyft för en mycket billg peng och det är roligt :).

Jag hoppas verkligen att min rygg slutar bråka med mig nu när den slipper sitta i den hårda och platta soffan. Problemet är bara det att om jag vill sitta och mysa med maken så måste jag ju ändå sitta i den. Nåja, vi får se hur det blir.

Hörs

24 jan. 10.35

Publicerad 2011-01-24 10:36:17 i Allmänt

Det blir inget besök på Ö'n idag. Ingen av oss som skulle träffas är riktigt piggelin så det får bli en annan dag.

Snart ska vi åka och hämta stolen och handla lite mat :).

Hörs

23 jan. 12.04

Publicerad 2011-01-23 12:21:13 i Allmänt

Igår var vi på födelsedagskalas på Ö'n. Lilla svägerskan fyllde år och vi firade henne med paket och en massa gott att äta. Trevligt.

Innan vi åkte över bron var vi på en second hand-affär inne i stan och reserverade oss en ny fåtölj. Den är ful som stryk men förhoppningsvis är den bättre för min rygg än vår totalt nedsuttna soffa. Imorgon ska vi åka och hämta den. Jag funderar på om jag ska köpa någon filt att lägga över den, så den inte ser så använd ut. Eller, kanske är det allra bäst med ett överkast som är lite större. Ja, det får det nog bli. Med tanke på att fåtöljen i sig bara kostar oss en dryg hundring så kan man kanske kosta på sig ett överkast åt den också.

När stolen är hemkörd ska jag åka över till Ö'n igen och lämna tillbaka den större bil vi lånat av svärföräldrarna samt handla makens födelsedagspresent och hälsa på svägerskan/svägerskorna en liten stund. Så, min dag imorgon är lite planerad och det är skoj.

Idag ska jag se en film som jag lånade av svärmor. Det är, om jag förstått rätt, ett långtsamt kostymdrama - helt rätt för en söndag!

Hörs

22 jan. 11.10

Publicerad 2011-01-22 11:18:58 i Allmänt

Jag nämnde i förbifarten igår att vi hade lagat pulled pork till middag i torsdags. Det var från ett recept som maken hittat i en recepttidning hos stora svägerskan. Det var väldans enkelt att laga och väldans gott, men det tog lång tid! Man tog helt enkelt 1,5 kilo fläskkarré i bit och lade i en gjutjärnsgryta ovanpå några klyftade lökar och vitlöksklyftor. Sedan hällde man på en hel flaska med Hickory Barbeque-sås (går att köpa i de flesta affärer) och ställde in i ugnen på 125 grader i fem timmar. Där får de stå helt orört och sen är det bara att slita isär köttet med en gaffel.

Vi visste inte alls hur detta skulle bli, men när vi tog ut grytan ur ugnen så uppenbarade sig de mest vackra och vällagade köttbitar vi någonsin sett. De var gyllenbruna och de bokstavligen föll sönder bara man närmade sig med en gaffel. Jag fick äran att smaka först och den kvällen åt vi så mycket kött att vi båda fick ont i magen. Vi fick pilla lite med det eftersom jag har så svårt för fett i kött, och i fläskkarré är det ju en del fett - även om det mesta hade smält bort. Det var så himla gott och jag tycker verkligen att ni ska göra det någon gång! Karré i bit är visst ett superbilligt kött och det var egentligen bbq-såsen som kostade mest.

Enligt receptet skulle man äta köttet på något gott bröd med en klick gräddfil och lite lök, maken åt med en god ciabatta men jag åt köttet precis som det var. Den lyxen får man unna sig efter en gbp.

Idag ska vi över till Ö'n och fira lilla svägerskan som fyllde år igår. Det ska bli skoj. Jag ska ta med mitt julklapps-tp och så får vi se om vi kan få revansch mot lilla svägerskan som vann sist :). På tal om tp så har jag bestämt att jag gärna vill ha den versionen av tp där man spelar i lag mot varandra. Det tror jag är skoj :).

Hörs

21 jan. 19.23

Publicerad 2011-01-21 19:26:58 i Allmänt

Det var det här som hände: Vi stod och fixade med vår sena middag (pulled pork - awsome!) när vi hörde ett brak mot vår dörr. Vi gick dit och tittade genom titthålet men såg bara två ben som stack fram från vår dörr. Det var alltså någon som lagt sig mot vår dörr. Vi vet att det är några i området som dricket alkohol rätt ofta och mycket och vi lät honom (henne?) ligga kvar. Sen blev det ju mörkt i trappuppgången och då såg vi inte ut längre. Men i morse var personen borta. Vi tänkte att det är ju bättre att personen ligger kvar i trappan än ger sig ut i kylan.

Nåja, så kan det gå.

Ikväll blir det På Spåret, Let's dance känns väldigt gjort och sett.

Hörs

20 jan. 21.08

Publicerad 2011-01-20 21:09:43 i Allmänt

Just nu: En man har däckat mot vår ytterdörr. Han ligger och dunkar mot dörren då och då och det känns rätt läskigt. Man kanske skulle se om han behöver hjälp? Vi kanske får ringa någon om han ligger kvar om ett tag också...

Hörs

20 jan. 17.01

Publicerad 2011-01-20 17:17:11 i Allmänt

Kvinnor, vi kan väl alla enas om att det finns ganska många saker vi hellre gör än att gå till gynekologen? Men, ibland så måste man och jag har dragit ut på det här besöket under flera veckor så idag var det verkligen dags.

Gynekologen jag träffade idag var en äldre herre som jag fick mycket förtroende för och som jag gärna går till igen om det skulle behövas.

När jag hade hoppat upp i gynstolen och smidigt som ett kylskåp svingat upp mina ben i byglarna så lade läkaren märke till mina ärr på händerna. Han frågade vad jag hade gjort och jag berättade om mina steloperationer och att jag också opererats mycket i fötterna. Detta tyckte gynekologen var så intressant att han var tvungen att dra och känna lite på mina fötter också - medans jag satt i gynstolen med både benen och andra kroppsdelar i vädret. Not the time and place, tänkte jag men den lilla farbrorn var så fascinerad av mina fötter så jag lät honom hållas en stund. Under resten av undersökningen pratade han om sin dotter som också var överrörlig. Inte sådär jätteintressant för mig att veta men jag uppskattade att kallpratet i alla fall gjorde att jag kunde låtsas att jag inte märkte vad han gjorde.

När undersökningen var klar och jag kom tillbaka till hans skrivbord så hade han plockat fram en väggkalender som han med en väldigt stolt min överräckte till mig. Jag såg på framsidan där det var en söt ung tjej på bild. Det var en sådan där kalender som man beställer med sina egna bilder i, ni vet. Jag tittade lite tveksamt på bilden och funderade på vad jag förväntades göra med läkarens privata kalender men han tittade så glatt på mig och sa: Titta i den! Så jag bläddrade lite i den och såg samma tjej på alla bilder. - Det är min dotter, berättade läkaren, hon som är överrörlig. Jag sa något om att hon var fin, eller att kalendern var fin eller något liknande. Han verkade nöjd och tog emot kalendern med ett leende när jag räckte honom den. Han berättade också att han precis blivit morfar till enäggstvillingar. Om det var den överrörliga dottern eller någon annan dotter som fått tvillingarna framgick dock inte..

Det var ett litet annorlunda läkarbesök. Men, som sagt, jag skulle gärna gå tillbaka till honom igen. (Om det skulle behövas alltså, trevlig var han inte att jag vill springa där i onödan...)

Hörs

20 jan. 15.46

Publicerad 2011-01-20 15:47:04 i Allmänt

Jag var hos gynekologen tidigare idag, och det var lite av en upplevelse. Ska bara plocka undan lite här hemma så ska jag berätta sen...

Hörs

19 jan. 22.47

Publicerad 2011-01-19 22:57:22 i Allmänt

.. och så var det en sak till som jag har funderat över ikväll (förutom Scooby Doo då). Varför är det alltid så romantiserat kring alkohol på tv? Jag har börjat se på en ny serie där de dricker vin var och varannan dag efter jobbet, likadant var det i serien jag såg på tidigare. När man ser en film är det inte sällan någon av karaktärerna säger "Oh, I could really use a drink!" efter att ha haft en dag av helt och håller normala mått. Om man känner att man måste ha en drink efter en dags arbete, har man egentligen inte problem då?

Jag vet att jag inte är den första som påpekar detta och jag vet att mina tankar inte är direkt nya. Jag såg och hörde skådespelaren Benny Haag prata om detta inför valet förra året och om det parti som han företrädde. De drev alkoholpolitiken som en sakfråga och ville få bort det rosaskimmer som finns över alkohol i media. Efter att ha hört hans argument så har jag tänkt på det mer och mer. Det ska till exempel provas viner varenda fredagsmorgon då en smålullig (?) Bengt Fritiofsson ska sitta och ge solar till delar av systembolagets utbud, varför? Jag tror att folk som vill köpa vin och som vill veta mer om de viner de ska köpa kan ta reda på information själva. Pratar vi inte för sällan om alkoholens baksidor? För de finns.

Jag är inte för ett förbud av alkohol och jag vet inte ens om jag tycker att staten ska ha monopol på att sälja det. Men jag är för att vi ska försöka få bort lite av den romantik kring alkohol som vi har i Sverige. Ja, det tycker jag.

Hörs

19 jan. 22.34

Publicerad 2011-01-19 22:36:56 i Allmänt

Man förstår att det inte är någon vidare bra film man ser på när man istället sitter och diskuterar huruvida Scooby Doo har en egen signaturmelodi eller inte.


Det har han, förresten. Scooby Doo alltså.

Hörs

19 jan. 16.24

Publicerad 2011-01-19 16:27:18 i Allmänt

Ser ni?! Hur fin min blogg har blivit! Underbart skickliga Lady Dahmer har gjort en bloggdesign som man fick ladda ner gratis från bloggdesign.nu, och det gjorde jag! Visst blev det tjusigt?! Det finns många fina designer att ladda ner därifrån. Det var lite klurigt att få in den i min egen blogg men jag tror att det blev rätt nu :).

Tack till Lady D!

Hörs

19 jan. 13.26

Publicerad 2011-01-19 13:36:40 i Allmänt

Efter en GBP måste man givetvis lägga om sin kost riktigt ordentligt. Det primära är att man äter väldigt mycket mindre av allting men man måste också tänka på att äta oftare och mindre fett och socker. I mitt fall har jag dragit ner på all snabbmat väldigt väldigt mycket. Från att ha ätit det minst några gånger i veckan, beroende på ekonomisk status, så äter jag nu snabbmat endast någon gång i månaden, om ens det.

Jag har varit så otroligt sugen på en kebabtallrik i så många veckor nu och idag gjorde jag slag i saken och åkte och köpte mig en på den lokala bensinstationen/pizzerian (ja, vi bor på landet..). När jag kom hem var jag både hungrig och sugen och åt lite för fort. Min lilla magsäck protesterade genom att börja göra ont och jag fick sakta ner. Efter ca åtta tuggor var jag proppmätt. Det är lite av ett antiklimax faktiskt, att vara så otroligt sugen på någonting och sedan inte kunna äta mer än några bitar. Men jag skulle inte vilja ha operationen ogjord och mina 40,5 kilo tillbaka bara för att kunna äta en hel kebabtallrik. Inte någon borde äta en hel kebabtallrik, förresten...

Imorgon har jag en läkartid på förmiddagen och sen ska vi över till Ö'n och träffa stora svägerskan lilla bebisen :D. Det gillar vi!

Hörs

18 jan. 12.55

Publicerad 2011-01-18 12:57:18 i Allmänt

Stort grattis barndomsbästisen Carro och hennes Martin till deras lilla dotter som kom ut i morse!

Vi längtar efter att träffa er alla tre!

Hörs

17 jan. 12.23

Publicerad 2011-01-17 12:38:00 i Allmänt

Inatt avgjordes Golden Globe-galan i det stora landet på andra sidan Atlanten. Bland annat fick den danska filmen Hämnden pris för bästa icke engelsktaliga film, vilket måste sägas är roligt för Susanne Bier och danskarna. Jag kan inte säga så mycket om de övriga prisernan då jag inte sett så många av de övriga filmerna men en av dem har jag sett och jag ställer mig lite tveksam till priset den fick. Filmen jag pratar om heter The kids are all right och fick pris för bästa komedi. Komedi? När jag såg den i förra veckan så skrattade jag inte en enda gång, jag blev mer nedstämd och låg, som man blir av ett ledsamt drama. Filmen är bra skriven och mycket välspelad, men en komedi? Nej, inte i min bok.

Annars så har jag skrivit tenta, intervjurapport samt portfoliouppgift de senaste dagarna, därav den dåliga uppdateringen på bloggen. Nu är allt färdigt och inskickat och idag börjar en ny kurs vilket könns roligt. Nu är pedagogik A klart, förutsatt att jag blir godkänd på allt, och pedagogik B börjar.

I lördags var vi över en stund på Ö'n och hälsade på makens helt nykläckta systerdotter. Hon är så himla söt och hon var så pigg och vaken under nästan hela stunden vi var där! Superduperfin liten tjej som jag längtar efter att få träffa snart igen. Det är så roligt att så små barn kan ha så mycket personlighet :).

Hörs

12 jan. 16.07

Publicerad 2011-01-12 16:15:38 i Allmänt

Jag har funderat på en sak. För några dagar sedan visade SVT en dokumentär om Per Oscarsson som olyckligt nog omkom i en brand för några veckor sedan. Hur hann de klippa ihop en dokumentär så snabbt?

Det har hänt flera gånger att någon tv-kanal är supersnabba med att lägga in dokumentärer om en nyligen avliden person i sina tablåer. Ibland undrar jag om de har gjort dem på förhand. Kanske har tv-kanalerna ett arkiv där se samlar dokumentärer om personer som de anser vara tillräckligt gamla för att möjligtvis avlida inom några år. De kanske har möten där de diskuterar vilka människor de ska förbereda filmer om. Tänk vad makabert.

Cynisk tanke? Ja, visst, men jag tror inte att det är helt otroligt...

Hörs

12 jan. 13.45

Publicerad 2011-01-12 14:01:34 i Allmänt

När man är timvikarie och hoppar in lite då och då får man liksom aldrig vara sig själv. De andra lärarna kommer alltid fram och säger saker i stil med : Vem är du idag då?, eller: Jahaaaa, är du Aaaanders idaaag?, eller varför inte: Emma! Nu får du vara Knut fram till lunch och sedan måste du vara Berit!. (Alla namnen är påhittade och har inget med min arbetsplats att göra.)

Det gör mig egentligen inget och allt är givetvis sagt med ett leende men man känner sig lite splittrad när man hoppar runt i olika klasser och hoppar in för olika lärare.

Nu är jag hemma igen i alla fall och ska tillbaka på fredag och jobba några timmar till i samma grupp elever. Skojigt har det varit idag och jag tror att jag gjorde lite nytta. För några år sedan tyckte jag mycket mer om att jobba inom förskolan än inom skolan, men nu tycker jag att det är rätt tråkigt att jobba inom förskolan men finner arbetet i skolan ganska stimulerande. Intressant hur man kan förändras i sitt sätt att tycka om saker. Jag tror dock att det spelar in att jag har blivit ganska rejält sjuk varje gång jag vikat på förskolan det senaste halvåret. Två dagar efter att jag jobbat har jag antingen blivit dålig i magen, förkyld eller fått halsfluss och det avskräcker verkligen. Jag känner att de hundralapparna det ger mig att jobba en dag inte kompenserar en vecka av sjukdom.

Hörs

11 jan. 19.13

Publicerad 2011-01-11 19:15:02 i Allmänt

Blev för några timmar sedan erbjuden att jobba imorgon på skolan här i Rocken. Jag ska vara i resursklassen och det ska bli väldigt skoj. Jag kommer att få träffa några av de elever jag vikade hos i höstas. Skoj skoj skoj :).

Hörs

11 jan. 11.34

Publicerad 2011-01-11 11:59:32 i Allmänt

Jag går oftast och lägger mig tidigare än maken på kvällarna. Han brukar komma insmygandes några timmar senare och så också igår. När han kom in och smög bort till sin säng i kolmörkret så satte jag mig upp och drog så häftigt efter andan att han blev så rädd att han nästan trillade omkull. Jag måste ha drömt något väldigt läskigt för jag minns det hela som ett otäckt töcken. När han hade lugnat sig lite så sa han till mig; Jösses, vad du skräms Plutten, och då blev jag rädd en gång till och sa några förvirrade saker som jag inte kommer ihåg. Jag minns dock att jag var helt svettig kring halsen när jag vaknade och att jag tänkte att det är såklart att man svettar ner lakanen när man precis bäddat rent. Ja, ibland händer det spännande saker hemma hos oss på nätterna.

Jag är lite irriterad på min facebook. Jag bytte profilbild för någon vecka sedan men när jag skriver nya inlägg i min logg så kommer de upp tillsammans med min gamla profilbild. Ett väldigt i-landsproblem men jag vill att tekniken ska funka. Så, nu undrar jag - om någon som läser det här är vän med mig på facebook, kan ni snälla skriva en kommentar här i bloggen och meddela mig om ni ser min gamla eller nya profilbild och om det verkar som att jag byter bild väldigt ofta?

Sen ska jag gnälla över en sak till. Strax efter vårt bröllop i augusti 2009 så köpte vi en ny soffa från det stora blågula varuhuset och var fram till nu väldigt nöjda över den. Nu, däremot, är den helt nedsutten, bara på 1,5 år. Allt dunet som finns i kuddarna har plattats till och trots att jag har tagit bort klädseln och försökt puffa till kuddarna så är soffan numera helt platt, och hård, och jag som har lite problem med min svank och får ont i ryggen ibland får nu ont när jag sitter i vår soffa. Jag får sitta uppkrupen på två småkuddar för att inte få ont och jag längtar tills att vi kan köpa en ny soffa, denna gång i lite bättre kvalitet.

Hörs


10 jan. 18.23

Publicerad 2011-01-10 18:32:47 i Allmänt

Jag vet, jag vet, jag vet.. Jag har varit skitdålig på att blogga nu igen. Suck på mig och mitt innehållslösa liv :P.

För det har verkligen varit rätt innehållslöst den senaste veckan. Jag har haft lite egengivit jullov men har nu kommit igång med skolan igen, vilket känns rätt bra ändå.

Men - idag hände det något som verkligen är värt att notera:

Maken blev morbror i eftermiddags!
Stort grattis till mamma, mormor, morfar moster och morbror!

Jag längtar efter att få se det lilla underverket som verkligen inte ville komma ut, bebisen hade det nog alldeles för bra där inne!


Man får verkligen energi av goda nyheter. Sedan vi fick veta att bebisen kommit ut så har jag gjort en massa hushållssysslor med ett stort leende på läpparna. Jag har plockat upp alla kläder jag envisas med att lägga på nyrån i sovrummet, jag har bäddat rent, jag har diskat, jag har dammat och jag har plockat undan lite saker som inte låg där de borde. Så nu har vi inte bara en ny familjemedlem utan också en fint hem. (Nu brukar jag i och för sig städa ganska ofta men sällan med så mycket glädje som idag.)

Jag ska försöka bättra mig på bloggfronten.

Hörs

3 jan. 08.44

Publicerad 2011-01-03 08:48:45 i Allmänt

Som sagt så fick jag feber på nyårsdagen. Det förklarar varför jag inte orkade vara uppe och vaka in det nya året. Febern kom fort och blev snabbt hög och jag satt i soffan och frös under mitt microfibertäcke. Men, när det började närma sig sänggående så slutade jag frysa och febern började gå ner helt av sig själv utan några febernedsättande tabletter. Så jag tog inga sådana heller när jag gick och la mig, vilket var planen annars, utan jag sov rätt skönt och när jag vaknade var febern borta. Det gillar vi! Jag är dock fortfarande rejält förkyld men det är superskönt att slippa febern.

Maken har varit hängig i flera dagar också men på honom bryter det aldrig riktigt ut. Jag tror att han också skulle vilja ha feber i några timmar och sedan bli bättre istället för att gå runt och vara halvdålig. Men, jag vet inte, jag kan inte prata för honom :).

Annars så hoppas jag att jag ska orka färga mitt hår idag. Jag har en utäxt på en centimeter på vardera sida av benan och det är inte så snyggt ska jag säga er. Speciellt inte eftersom man ser så otroligt tunnhårig ut då.

Hörs

2 jan. 09.34

Publicerad 2011-01-02 09:35:53 i Allmänt




This was an ad made by bodyshop. But Barbie INC found out about it and now it’s banned.

Reblog if you think this ad deserves to be seen.


Hörs

(Ingen feber idag, förresten. Den försvann inatt helt av sig själv, behövde inte ta något febernedsättande när jag skulle gå och lägga mig då jag mådde rätt hyfsat trots mina 39,4. Skönt)

1 jan. 20.54

Publicerad 2011-01-01 20:58:42 i Allmänt

När jag kom hem från stan tidigare så upptäckte jag att jag hade feber. Trist. Den har bara stigit och stigit och nu är den på 39,2. Hoppas att den sjunker inatt.

Ett tydligt tecken på att jag verkligen är sjuk är att jag just har sovit mig igenom en hel film där de sköt på varandra en hel del - sittandes i soffan! Jag som annars sover med öronproppar om jag så bara tar en liten tupplur och klarar ibte av något ljud alls när jag sover. Men nu så gick det bra.

Orkar verkligen inte skriva mer. Jag ska se om jag orkar se på nya säsongen av Hipp Hipp och sen blir det nog att sova för natten.


Hörs

1 jan. 07.39

Publicerad 2011-01-01 07:39:44 i Allmänt

Tre timmar senare är jag fortfarande vaken och har trååååkigt. Har helt lagt ner de diffusa planer jag en gång hade på att gå och lägga mig igen innan morgonen åt sidan, nu är det ju morgon. Nu sitter jag mest och väntar på att klockan ska bli tio så jag kan åka till det nyårsdagsöppna apoteket och handla mig lite mer potenta halstabletter. Zyx är bra, tycker jag.

Ska passa på att springa in på CityGross också och handla fryspåsar, knäckebröd och några andra småsaker.

Hörs (snarare förr än senare när jag har så här tråkigt).

2011-01-01. 04.37

Publicerad 2011-01-01 04:45:50 i Allmänt

Ni kanske tror att jag inte har gått och lagt mig än? Det vore väl festligt, att ha varit uppe och firat in det nya året ända till nu. Sanningen är att jag inte ens var vaken när det nya året kom. Efter att ha garanterat mig om att maken inte blev ledsen om jag gick till sängs innan tolvslaget så drösade jag i säng strax efter klockan tio. Sådan partyprisse är jag! Good times.

Nu är jag ju dock vaken på grund utav den förkylning jag dragit på mig. Jag bara snorar och har ett retsamt kli i halsen precis hela tiden. Good times.

På den mer positiva skalan av händelser så är min telefon nu igång igen. Jag vet dock att fuktskadade telefoner kan fungera ett tag för att sedan lägga av igen, men så länge det finns liv finns det hopp. Good times.

Nu ska jag kolla lite på nattfilmen som visas på fyran, nummer två av de klassiska Jurrasic Park. Det var länge sen men jag tror att jag kan hänga med även om jag börjar se den mitt i, så avancerad är den inte. Människorna blir uppätna av hungriga dinosaurier, kanske att våra huvudkaraktärer klarar sig och får åka hem med en känlsa av att människan faktiskt inte kan eller får styra över livet som de vill och kan. Å, så djupt och bra det blir ;). Good times.

Hörs

Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela