emmaterese

- en dagboksblogg -

25 april. 10.51

Publicerad 2010-04-25 11:01:55 i Allmänt

Från början hade jag till och med tänkt att skapa en helt egen blogg om livet före, under och efter min operation. Jag skapade till och med bloggen men tänker nu ta bort den igen. Jag tänkte att jag skulle ha ett mycket större behov av att uttrycka mig angående den, att jag skulle vilja dela med mig med mina viktuppgifter vitt och brett till alla som ville veta. Men - nej, det hela kan sammanfattas i några korta fraser: Jag är tjock. Jag vill inte vara tjock längre. Min bästa chans att inte vara tjock mer var att göra en gastric bypass, vilket jag gjorde den 14:e april. Nu går jag ner i vikt och kommer ha väldigt stora chanser att stanna på en lägre vikt.

Givetvis är detta inget jag skäms över, men det är inte heller mitt stoltaste ögonblick i livet. Mitt förhållande till mat och godis är så komplext så jag behöver den här hjälpen för att kunna hantera det. Jag hade självklart velat kunna hantera det på ett annat, mindre drastiskt, sätt men nu fick det bli såhär. Jag är stolt över mig själv att jag vågade ta steget och vågade ta tag i mitt liv. Så... ni kommer säkert få lite uppdateringar då och då om hur det går, men jag tänker inte låta det här ta över mitt liv och vem jag är...

Skolan. Suck. Jag har ju missat en hel del i skolan nu med tanke på att jag legat på sjukhus och så och idag har jag äntligen satt mig och börjat kika på vad det är jag måste göra. Jag har en hel delkurs arbete att göra på en vecka! En vecka! Jag är dock helt säker på att jag kan få lite uppskov på några av uppgifterna, men det vore ju också skönt att inte ligga efter inför uppsatsen.

Min uppsatstitel är: "Attityder till läroplanen bland lärare i förskolan".

Hörs

22 april. 17.16

Publicerad 2010-04-22 17:18:44 i Allmänt

Jag är hemma nu. Kom hem i måndags men har inte orkat vara vid datorn förrän nu. Jag har legat på sjukhus i nästan en vecka och har gjort en gastric bypass. Så, nu vet ni.

Vi får höras om några dagar till då jag orkar skriva mer.

Hörs

13 april. 10.33

Publicerad 2010-04-13 10:36:06 i Allmänt

Jag ska åka bort ett par dagar. Vet inte exakt när jag kommer hem igen, men jag kommer troligen att vara tillbaka på bloggen i början av nästa vecka. :)

Hörs

11 april. 11.34

Publicerad 2010-04-11 11:42:54 i Allmänt

När jag var yngre så rent utav älskade jag tv-serien Dr Quinn. Jag har för mig att den visades klockan fyra på vardagarna och att jag lagom kunde se den när jag kom hem från skolan - varje dag! Jag älskade kläderna, storyn och jag tyckte att Sully (Joe Lando) var den snyggaste mannen som något levat - ja, bortsett från MacGyver då ;).

Nu har jag börjat se på serien igen. De hade repris på en box med de tre första säsongerna på cdon och jag var inte sen med att beställa hem den. Helt pötsligt står det klart varför jag under hela min barndom och långt in i tonåren drömde om ett långt, rött hår som skulle vara i en slarvig fläta över ena axeln, jag tror inte ens att jag då visste vem jag ville efterlikna. Jag har också, så länge jag kan minnas, varit närmaste besatt över kjolar. Jag älskar att ha kjol på mig och allra helst vill jag att de ska vara fotlånga och vara sydda av massor med tyg så att de riktigt böljar när jag går. Jag tvekar inte längre på vart ifrån jag fått den influensen.

Det är spännande att se något man tyckt om som barn, igen när man är vuxen igen. Helt plötsligt ser jag inte denna underbara kvinna som är häftigast i hela världen, utan jag ser en kvinna som ska lägga sig i precis allting, är melodramatisk så det heter duga och som är en riktig jädrans besserwisser! Serien har uppenbarligen gjort många starka intryck på mig och det är många av avsnitten jag kommer ihåg från början till slut.

Missförstå mig inte - jag älskar fortfarande serien och jag är lycklig över att jag har mer än två och en halv säsong kvar att kolla på, men jag ser den med lite andra ögon idag.

Och det är ganska underhållande det också...

Hörs

7 april. 16.11

Publicerad 2010-04-07 16:14:46 i Allmänt

Jag får skriva min uppsats själv! Jag är så underbart lättad och glad, när jag fick beskedet så skrek jag nästan rakt ut! Jag sjunger Calle Moraeus "Underbaaaaart...".

Annars så händer det lite saker, men det berättar jag om någon dag framöver... *ler mystiskt och lömskt*..

Hörs

5 april. 18.43

Publicerad 2010-04-05 18:45:54 i Allmänt

Har precis sett färdigt den här filmen:och den var väldigt bra, enligt mig och inte alls bra, enligt maken. Så, se den och döm själva :).

Idag har jag lyssnat på fyra föreläsningar men vet inte om jag blivit så mycket klokare. Det känns väldigt konstigt med den här kursen nu, är inte van att läsa helt på distans.

Hörs

4 april. 13.21

Publicerad 2010-04-04 13:26:00 i Allmänt

Nu är vi hemkomna från påskfirandet i Hultsfred. Resten av familjen åkte vidare till Bodafors för att hälsa på mer släkt men jag och maken var tvungna att åka tillbaka till Kalmar då maken har spelmöte idag. 

Påsken har varit bra även om jag hade sjukt ont i huvudet halva påskafton. På eftermiddagen/kvällen var vi hemma hos Carro och Martin och beundrade deras nya hus. Det var väldigt skojigt att träffa dem.

Nu ska jag packa upp och fixa lite..

Hörs

Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela