emmaterese

- en dagboksblogg -

lördag 16.58

Publicerad 2009-03-28 17:03:49 i Allmänt

Nu ska jag berätta om något som hände mig för några veckor sedan och som fortfarande fykller mina tankar då och då. Varför agerade jag inte annorlunda?

Jag var på väg till skolan och cyklade på den kombinerade cykel- och gångväg som finns när man åker in mot stan från oss. Framför mig gick en tant och hennes lilla hund. När jag kommer precis bakom bestämmer sig hunder för att springa över på andra sidan cykel- och gångbanan så kopplet sträcktes över hela ytan. Jag fick tvärbromsa och mina däck rullade på gruset och det lät som om jag höll på att ramla. Tanten vänder sig om och tittar på mig uppifrån och ner och sedan börjar hon halvskrika på mig att jhag måste använda min ringklocka och inte cykla som en galning! Min mamma och pappa har lärt mig att man ska respekterade de som är äldre, vilket jag gör. Men - denna gång hade jag önskat att jag hade gjort mer än att bara stå där och ta emot skäll föär något som absolut inte var mitt fel. Jag skulle vänligt men bestämt ha sagt åt den där lilla tanten att hon i fortsättningen borde hålla både sig själv och sin hund på den halvan av banan som är för gående. Men det gjorde jag inte. Skönt nog bad jag inte om ursäkt heller, utan jag cyklade bara vidare efter min utskällning. Dumma tant. Visst ska man respektera äldre, men de får inte bete sig hur som helst för det. Usch.

Nu kommer snart mina svägerskor, vi ska fika och sen gå på bio. Jag får göra en egen version av earth hour. Vi får lämna alla lamporna släckta i lägenheten, medan vi är på bion. En väldigt fuskig version, jag vet, men kanske bättre än inget.

Hörs

Kommentarer

Postat av: Mamma Pia

Publicerad 2009-03-28 17:14:08

ibland är gamla tanter inte så "rediga".

Bra att du inte bad om ursäkt tycker jag.

hoppas filmen är bra. det duger nog gott med att göra sin egen earth hour.

Kramar

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

EmmaTerese

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man på Öland.Jag jobbar vanligtvis inom vården och trivs utmärkt med det. Jag älskar att se på tv-serier och skriver gärna om det. Annars handlar den här bloggen om mitt liv som är precis lika vanligt och tråkigt som de allra flestas :). Vi blev föräldrar i November så just nu skrivs det mycket (mest) om vår son och livet som bebisförälder. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela